Bebelusi de sept-oct 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna fetelor mercic mult pentru incurajari.

Mada "mortala" poza cu bebelusa.

Sunt f bucuroasa ca bb meu a dormit acum 2 nopti de la 11.00 pina la 6.00. Deci o sa inceapa sa doarma mai mult. Dar.. aseara nu stiu ce a avut a plins ca niciodata deci... am fost de servici si sunt cam blambeaca.

Va mai scriu ca acum sunt un pic cu nervii pe pereti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

Cybip eu una stiu ca nu e bine sa le dam ceaiuri indulcite cu miere...asa i a dat sotului mama soacra invatata de o ruda binevoitoare si vreo 6 luni nu s-a mai inteles cu el, urla saracul copil si nu stiau de ce...bine ea ii dadea cu incredere zilnic, abia dupa cateva saptamani a aflat de ce e copilul asa rau si apoi el isi facuse deja programul de urlat si a mai tinut-o asa catva timp.Eu zic sa ma intrebi si pe alti doctori daca e bine sa-i dai miere, eventual daca alaptezi mananca tu si bea mai ales suc de portocale eu asa am facut si a fost ok apoi. In plus daca ai cum dai ceai de marar dar neindulcit , ca asa l-am potolit eu pe al meu de a se mai chinui sa dea vanturi. Asta un doctor mi-a spus-o asa ca e sigur :)).

La multi ani bebeilor care fac trei lunisoare ...

Pupici si aveti grija de voi

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Cristina, sa traiesti, merci mult de raspuns,am si sunat pe al meu sot sa caute dar mi-a spus ca el nu a auzit sa existe pe aici ceai de marar...i-am dat gripe water si tylenol supozitor, vad ca s-a oprit din plans de vreo ora...sper sa adoarma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Hello la toata lumea!

Sa va povesesc intai ce s-a mai petrecut - sambata am avut botezul (la 6 sapt si 3 zile) si a iesit bine, dupa parerea mea se chinuie copilul cu un asemenea ritual, dar ma rog, daca-i ritual, trebuie facut.. am venit acasa la o masa mica si bebe al meu tare cuminte a fost, pana seara, dupa baita a mancat 1ora din ambii sani (eu nu-i dau decat unul la o masa, dar il vedeam ce foame are si i-am oferit si-a doua "farfurie"..) .. a dormit 30min dupa care a inceput sa planga de foame, AGAIN! Clar nu prea aveam ce sa-i dau din farfuriile la purtator asa c-am recurs la un biberon de la congelator, singurul, de altfel, si bine ca l-am avut, ca voinicu' meu l-a dat gata fara sa rasufle (125ml).. dupa care a inceput sa planga de foame AGAIIIIN!!!!!! si i-am dat iarasi din sani, banuind ca se mai facuse ceva intre timp (trecuse 1h30 cu chiu cu vai, plimbat prin casa si pacalit ) si am mai papat vreo 40min din ambii sani dupa care, in sfarsit, a adormit! Am dat in plans, evident, m-am certat si cu tati care era pe picior de plecare dupa formula, s-a suparat pe mine ca nu l-am lasat, ca vreau sa infometez copchilu'
Si dupa minunata cina pe care si-a facut-o bebeanu meu, s-a trezit in 4 ore, sa manance din nou, evident!
Duminica a fost in regula, am iesit putin cu el.. ma rog, si-a reluat programul obisnuit..
Iar o iau pe subiecte caci absentele mele prelungite nu-mi permit raspunsurile/persoane decat in mica masura..
Marsupiul a devenit la mine o metoda obisnuita de plimbat.. de pe la 5sapt jumate.. Merg la cumparaturi cu el asa, din nou ca si la scaunul de masina, n-am avut vreo limita de timp, doar ca-i tin capul atunci cand merg pt ca mi se pare ca se misca "amenintator" ...dupa ce adoarme nu-l mai tin. Plus ca-n casa il mai iau dupa mine cd plange, nu ma mai doare coloana atat de tare ca la tinutul in brate clasic (care lui nici nu-i place, de altfel) si pot sa fac treaba cu el dupa mine..
Sper ca s-a mai lamurit problemuta cu ochisorii (Frosa)..
Lebada-ratusca sau cum ii mai spuneti voi n-o cunosc, insa am fost in Mall la magazinul de jucarii de jos si m-am infiorat toata de o lampa asemanatoare (ca principiu), tot de la Vtech, numai cu un ursulet, cred, care dormea pe coada unei stelute.. ei bine, toate bune si frumoase pana la eticheta cu cifrele magice... un pic mai sus de TREI MILIOANE LEI!!! apoi, sa ma iertati, da' cred ca-mi pun eu coada, niste beculete in cap si un radio in buzunar si ma fac ursulet, lebaduta, orice pe langa bebe si las lampa aia acolo pe raft unde era . Mai era o cestiune tot asa, cu ceva miscator si cu sunet , da' n-am mai avut curaj sa ma uit cat e , de la Tommy...
Cristia, abia acum m-am trezit, el dormea pe mine, evident, de vreo ora, deci "lemn".. ei bine, in 5min a inceput sa planga (l-am pus la el inpat..). plus c-al meu s-a-nvatat in masina de cand era in burtica si e cel mai fericit cd plecam. Deja de cd il imbrac zambeste si cd il pun in scaunul de masina merge 2minute, dup'aia plange. POt sa-l legan cat vreau, daca nu-l iau la plimbare prin casa nu se potoleste, simte imediat cd e pus scaunelul pe o suprafata si incepe sa planga chiar daca doarme, am ajuns sa tin scaunelul in aer si sa-l legan asa , ca nici la mine in brate sa nu mai stea
Mada,stiu ca suna infiorator, si mie mi s-a parut asa la inceput, dar e suficienta o zi si dup'aia isi revine - TINE-O TREAZA ZIUA! Cat poti de mult, cu orice pret.. mai ales dupa ultimele mese inainte de culcare..
Voi ce luati pentru raceala ? Adica porcaria aia de virus din gat care te gadila si-ti provoaca o tuse seaca si aiurea cand ti-e lumea mai draga, ca sa nu mai vb ca lumea mi-e mie mai draga atunci cand papa bebe si mi-e frica sa nu ia si el..
Ana Maria, felicitari, bine ati venit!
Mari74, felicitari si tie pentru odrasla exemplara.. Ma gandeam eu ca se uita repede noptile alea
Andreea si Mada, exercitiile alea pt sani se pot face cu o mingiuta de tenis intre maini, pare mai eficienta incordarea cd ai un scop - sa farami mingiuta intre palme.. si mie mi-e groaza de cum o sa arat dupa , da incerc sa nu ma gandesc prea mult la asta ci la urmatorul , ca sa am iarasi sani frumosi
Anielas, cu somnul se va obisnui de la sine, cu tp (scrie la carte ca mai intai renunta la masa de la 2-3).. hang on si mai trage si tu un pui de somn in tp mesei, eu m-am obisnuit asa, mai nou, cd mi-e foarte somn, il pun in pat lg mine si suge asa, "la orizontala" (se practica, mai ales imediat dupa nastere, e recomandat cezarienelor) si bebe se opreste cd are chef si adoarme.. Asta daca nu ti-e frica sa nu-l "storcesti" in somn, sa te intorci pe el, da' mie nu mi s-a intamplat niciodata, si oricum, tipa el singur in caz de ceva! Atat de bine e infipta ideea ca doarme cu mine in subconstient, incat ma trezesc in exact aceeasi pozitie, de durere
Cristia, cred c-o sa obosesti de la atata repetitie - de unde ai luat tu remediile alea (lac canninum and co) ? Ca la Sensiblu n-a auzit nimeni de ele, valabil si pt Helpnet. Am luat un ceai de la Hipp pt alaptat, ca sa mai variez chimen si anason .. Galactogyl n-o sa ma prinda nimeni sa dau 400 de mii :( ca tare m-a speriat bebe sambata seara.. macar fac mai mult, mai pun in biberoane si tin la congelat, pentru Doamne Fereste, cazuri urgente, ca n-am de gand sa renunt la alaptat!
Fetele cu ceai de chimen, anason si baby drink (ca eu le combin pe toate si beau 2-3 l /zi) , eu am o mare problema - ma constip infiorator de la ele.. Am incercat si cu ceai de iesit afara si tot nimic.. Deja dupa 3 zile ma apuca frica de toaleta, parca nasc inca o data .. Si bebe al meu e cam la fel, ba el face o data pe zi.. eu nada .. aveti vreo idee? ca nici cu mancarea nu prea stau bine, eu stiu ca daca-i dadeam cu fructe, inainte, n-aveam probleme, da' cum stiu ca nu e bine sa papam fructe pt colici, ma uit de la distanta la ele si le ocolesc , supa de pui e lege zilnic, deci chiar nu mai stiu ce sa mai fac... Help?
Cam atat am avut noi de raportat, va pupam si va uram nopti cu somn luuuuung si odihnitorrrrr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

buna mamicilor,
multumesc Mina pentru sfaturile cu dezvatatul de brate, da' operatiunea merge greu, greu...tare cred ca am s-o cresc ca si pe cealalta tot o alintata. Alexandra si acum imi arata patul si imi spune "coca - hopa, hopa" (adica sa o pun pe Ioana hopa pe pat) si intinde bratele ca sa o iau un pic si pe ea.
Sa vedeti cum e cu reluarea activitatilor casnice cu doua fete mici in casa...o facem ca pustanii, cand apucam, parca ne ascundem, si numai cand reusim sa le culcam pe amandoua ...si tot ne-am trezit cu Alexandra la usa ca voia olita. In schimb suntem tare mandri cand iesim la plimbare cu doua carucioare, chiar daca intalnim ades priviri compatimitoare.
Ioanei a inceput sa-i placa in carucior si ieri am reusit sa o pacalesc sa doarme vreo doua ore in el, dupa ce am facut o plimbare prin sufragerie. Acu iar a atipit, dar cu un picior ii legan carutul.
Anielas, aceeasi problema o am si eu cu mesele noaptea. Mananca de 3-4 ori, dar adoarme imediat la loc, asa ca eu sunt fericita ca am totusi somn de noapte, chiar daca e intrerupt. Eu stiam ca pentru a rari mesele de noapte, trebuie sa i le inlocuim progresiv cu ceai sau apa, pana cand nu le va mai cere nici pe acestea...din experienta mea iti spun ca nu merge intotdeauna, eu nu am reusit sa fac asta cu cea mare. Ea a renuntat singura la mesele de noapte abia pe la 5 luni, cand ii dadeam inainte de culcare lapte cu cereale.
Cybip, sucul de portocale e foarte bun pentru constipatie, doar sa il tolereze, ca e cam mititica. Cu mierea nu te grabi, multi pediatri o interzic pana la un an.
Ai rezolvat Cristia cu sanul? Si eu am avut un canal blocat, am stors manual si am crezut ca a trecut, dar dupa doua zile am simtit ceva mic dar tare in masa sanului si ma durea rau. A trebuit sa pun gheata si sa iau oxacilina trei zile pentru a scapa de problema. Asa ca ai grija, stoarce sanul foarte bine, sa nu ramana acolo lapte stationar.
Vali, Alexandra (30.03.2003) si Ioana (28.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

hi, hi, Kittie, da' cand iti pui coada si beculete ne trimiti si noua o poza?
Si eu mai alaptez culcata, mai ales noaptea si adorm uneori inaintea fetei, dar ma trezesc apoi fix in aceeasi pozitie, amortita bineinteles. Instinctele noastre materne functioneaza si in somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Kittie, mi-a placut, m-am cocosat de ras. Sa stii ca si eu, de alea 3 mil, fac ca toate jivinele da' asa o palarie de bani pe o jucarie parca nu as da....
Ziceai de dormit cu bebe in brate si subconstient.... sa-l vedeti pe al meu. Azi noapte cand s-a trezit la 3 l-am luat cu mine in pat si l-am alaptat in pozitia culcat. Cand a adormit cupilu' (cred ca si eu am dormit cinstit vro juma de ora pana sa ma prind ca junioru' s-a saturat) am zis ca sa-l tin cu mine in pat pana dimineata. Buuun, toate bune si la locul lor, adorm eu la loc numai ca deodata mi se trezeste instinctu' matern si colaboreaza brusc cu subconstientu' si ma apuc sa legan copilu'....Care bietu' copil dormea linistit, si normal ca cu leganatu' l-am trezit....vai de sufletu' meu, ca dupa aia m=am chinuit vro jumatate de ora sa-l adorm la loc. Na, subconstientu' la ce e bun! Radeti si voi de mine...
Kittie sa va fie de bine botezul. SI mie mi s-a parut ca-l cam chinui pe copil cu ritualul, mai ales ca a trebuit sa-l las sa doarma in crasma aia uda asa, dar te pui cu babele?

Vali, curaj, stiu ca merge greu dar ceva-ceva sanse sa mearga tot sunt.

Voiam sa va spun mai multe, dar la ora asta Costin vrea sa se socializeze, adica sa vorbeasca cineva cu el... ma duc.

Mina si BebeCostin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Mamicute dragute spuneti-mi si mie ati taiat unghiutele de la picioarele bebeilor, iar daca da cum? Ca io nu prea reusesc caci toata hainutele is cu piciorus iar treaza operatiunea nu mere...

pupici
mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Aveti grija cu mierea ca poate da la copii pna la 1 an botulina.. cica boala foarte grava asa ca nu va luati riscuri...chiar si aia pasteurizata...

Eu in rest sunt trista cu alegrile, cu fiica-mea care s-a trezit de trei ori in noaptea asta (dar tot mai mult cu alegerile)...

A inceput a mea sa ne tina niste discursuri de toata frumusetea... povesti adevarate nu simple gangureli.. de vre-o doua zile.. mai zicea si inainte cate un ga- ga dar slabut de tot...

Oare de cand ii putem pune in fundic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Venim si noi la apel suntem tare rasfatata de toata lume dar nu am ce-i face. La mine imi cam plange la baita asta pana a venit nasica ei si ia tras o smotoceala nu ca noi vai sa avem grija si tot cu frica de urla cat o tinea gura de nu putem sa ii fac nici un masaj dupa baie si acum sunt fericita ca stiu ce sa ii fac. Am schimbat si cadita ca era cam mare pt noi am luat una clasica si ii fac mai bine baie sta si ea in apica suntem fericiti. Baita eu o fac cam pe la 10:30 mai papa ceva si pe la 12 imi adoarme si se trezeste cam pe la 3:30 apoi din 2 in 2 ore si spre dim are 3 ore cand mananca din ora in ora nu stiu cat e de bine dar nu am cum altfel asa s-a obisnuit.
De ieri am observat ca gagica noastra ne urmareste oare chiar vede ca orice ii plimb prin fata se uita dupa el si cumatra mea s-a minunat ca a zis ca nu a mai vazut copil sa vada asa la o luna si o sapt. Ca isi tine capusorul nu mai zic o fi un copil precoc?
Ne uimeste zi de zi uneori imi raspunde ce ziceti de asta?
Eu sunt disperata si fricoasa ca ar cam fi momentul sa nu imi mai tin barbatul pe uscat si nu ma simt ok jos in plus eu inca mai am ceva scurgere si e cam jenant, miercuri fac 6 sapt asa ca iar am uitat sa sun sa imi fac programare .
Nu stiu cum a fost la voi la botez dar pe mine m-au apucat toti nervii cand am vazut pe caseta cum mi-a apucat-o popa ca imi venea sa ma duc a doua zi sa ii zic ceva nu ia tinut nici un deget in urechi sau gurita de era sa se inece fata si s-au speriat toti sincer nu am nici acum ganduri bune asupra lui desi suntem cunostinte de familie.
Ma inscriu si eu la adormit cu bb langa mine si trezita dupa ceva timp.
Altceva vroiam sa va spun eu am trecut de la pampers-ul 1 la 2 si nu imi plac deloc sunt oribili de ce nu ii fac la fel mi se pare ca nu absoarbe deloc.
Gata ca s-a trezit va tuc sweet.

Danina si Paula-Diana

http://community.webshots.com/user/danina120

Mergi la inceput