Unde sint musulmancele mele(partea a 5a)
Raspunsuri - Pagina 12
Catan spune:
Maryam bine ai revenit si sanatate multa lui Ysraa.
M-a emotionat extraordinar de mult ceea ce ai scris.
Imi pare f rau ca ai trecut prin asa momente teribile .Sintem alaturi de tine si sa fi la fel de puternica.
Eu am trecut prin framintarea de care pomenesti cind baietelul meu rasufla f greu de la febra mare ,vomita in continuu si bataile inimii erau f rapide .alhamdullah am trecut si inchallah nici una nu va mai trece prin asa momemente teribile.
Vroiam sa-ti recomand sa le faci la copiii vaccinul Prevnar(se face aici in Ca si cred ca a ajuns si in Ro)in SUA am auzit ca e obligatoriu.-impotriva pneumoniei.
Fetele eu ma pling de frig azi m-am congelat efectiv.
Gata ma dau pe brazdaimi i-au eu carnet si sa ma vedeti atunci la volan ca nu-i de trait
Sa-mi tineti pumnii cind dau examenul scris (ptr carnet de conducere).
Va pup pe toate in cor.
Hannen daaaaaa minus 42 cum sa explic eu cu factor de vint ati priceput voi nu?
Hai sa va pup inca odata pe toate cu drag si revin ca sinteti cam lenese pai unde va treziti
Veniti de semnati condica ca va spui lui Amoodia
gulshan spune:
salamaleikum,
draga maryam,imi pare tare rau ptr ce-a avut de tras micuta isra si voi in aceeasi.cu regret imi amintesc de iarna trecuta in care si isra mea a facut de 3ori bronsita astmatiforma si la fel tuse urata si de n ori la medici teste si tratamente,dar imediat ce-a trecut la ambii copii le-am dat bronchovaxon ptr cresterea imunitatii si alhamdullillah nu au mai racit asa des dupa,si ma bucur ca iarna asta-i mai blanda ...poate trecem cu bine peste.si tot iarna trecuta l-am operat pe ali de polipi,tot cauzati datorita racelilor repetate.
dar inshallah,sa le fie bine copilasilor nostri si tuturor.
la toate ne-a fost dor de tine si sanatate multa si pupic ptr ysra.
mari_ahillo,ma bucur ca esti fericita si-ti urez numai bine.
costina,sa te simti azi ca o printesa ,ok?la multi,multi ani.
in rest va pup pe toate,toate...
allah hafiz
corina iulia spune:
sallam aleicum , fetele.
ma bucur mult ca ati inceput din nou sa postati si pe undeva mi-ati raspuns si mie la subiectul cu mosul. bebeul meu e mai mic , nu intelege prea multe dar il vede pe mosu la tv si pune intrebari. i-am spus doar ca e mosul si-atat. asa ca el cand il vede incepe sa topaie si sa spuna "mosul, mosul" si eu zambesc si gata. asta e tot. vom vedea la anul cum o scoatem la capat. oricum cadouri primeste mereu asa ca nu duce lipsa:)
maryam, imi pare nespus de rau pt ysraa. si coplasul meu a trecut exact prin aceleasi faze. a fost bine, a inceput sa tuseasca putin dupa amiaza, apoi putin , putin mai rau seara si noaptea, i-am dat ceva de tuse si -iam pus preventiv un supozitor cu paracetamol. toate bune , doar ca a doua zi daupa somul de amiaza, copilul meu deabia respira. si asta dupa ce-l dusesem 2 zile la cresa:( .hop in taxi si la doctor. acolo, stupoare. doctorita cu gura pe noi ca de ce n-amadus copilul mai repede, aproape ca nu ne-a crezut ca nu a avut mai mult decat tuse. in fine, pmeunie la amandoi plamanii. atunci m-au trecut ca si pe tine toti fiorii, nu intelegeam cu si cand. imi tot puneam si eu intrebarea daca nu e cumva o greseala. nu a fost. a vrut sa ne trimita la spital pt internare, dar pana la urma am gasit solutia u antibiotice puternice(2 la numar) si altele, inclusiv prednison si de aici regim nesodat, adica fara sare si... era sa murim. noi si el, el de frica injectiilor, noi de spaima. am fost la spitalul grigorescu, de copii, si acolo, la cabinetul de tratamente( cred ca RASPA?) ne-a pus branula si asa ma inceput 5 zile de tratament intravenos. trebuia dat siun medicament pentru ca sa nu se coaguleze sangele pe branula, avea o atela la care i-am zis manusa, ca sa o accepte. oh, cate am trecut! dupa cinci zile de trat a inceput sa se roseasca si sa faca putina febra. am constatat ca e de la med care era impotriva coagulaii sangelui( a inchegarii sangelui). am fost nevoiti sa-l intrerupem si sa continuam cu injectiile in sold. aici a fost durere! sa-l tii si sa-i faci. dar dupa 10 zile de tratament, copilul a fost ok. mai avem trat de intretinere cu EURESPAL pana la finele unei luni carendaristice si apoi terminam,i-am dat si broncho-waxom de copii, dupa. aici au inceput reactiile. a tusit, a stranutat... am crezut ca a racit. dar nu. erau reactiile la vaccin (br-w.)
la iarna viitoare am sa iau ideea cu vaccinul anti -pneumonie si nu-mi mai las copilul prada bolilor. pt ca pneunomia se poate repeta( fara jena:(.
va doresc tuturor sa nu treceti prin ce-am trecut noi ca si parinti si ei ca si bebei. si va sfatuiescsa megeti la dr. la orice simptom, oricat de mci vi s-ar parea. asta am invatat noi.
el hamduillah ca totul e ok acum si sper sa ramana asa, inshaallah!
multi pupici pt voi toate.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
anca67 spune:
Salam aleikum,
Ce mai faceti oameni buni?Sper sa fiti bine,sanatosi voi si bubilocii cei mici!
Maryam,insanatosire grabnica fetitei tale...si nu uita sucul de fructe facut de manuta ta,face cat un sac de vitamine!Si noi am trecut prin aceeasi experienta cumplita cu fetita cea mare,timp de trei ani mi-a tot facut bronsiolite din cele mai urate.Imi amintesc ca in prima criza ,care a avut-o pe la 8 luni,era s-o pierdem efectiv.Asta a avut si o consecinta extrem de pozitiva pentru noi,parintii:ne-am lasat de fumat in grup organizat...desi crede-ma ca si acum ma invinovatesc ca fetita mea a avut aceste crize din cauza ca eu am fost o mamica fumatoare!
Costina,la multi ani si numai bine,insha Allah sa reusesti sa descurci "nodurile" care-ti stau in cale!
Gulshan,ai pus o intrebare foarte grea...depinde si de tara in care vrei sa te stabilesti,de cat esti de aproape de familia sotului,s.a.
Criteriile de apreciere sunt foarte multe.
Daca intentionati sa va stabiliti in Golf(cu exceptia Arabiei Saudite,care stii desigur ca are un regim special vis-a-vis de ceea ce poate face o femeie in societate)cred ca nu vei intampina prea multe probleme.
Este foarte important sa ai casa ta,separat de restul familiei(in special al cumnatelor);sa ai sotul alaturi de tine,nu doar ca prezenta fizica,desigur;sa ai nervii tari,sa fii stapana pe limba atat cat sa nu permiti sa te calce pe coada(daca au facut-o odata,o vor face mereu)...oh, sunt asa de multe coordonate...
Desigur,daca ai mai fost la socrii tai in vizita,stii deja multe lucruri.Eu personal cred ca cel mai important lucru este motivatia pt. care vreti sa va stabiliti in acest colt de lume si cat de puternica este ea in constiinta voastra.
Noi am facut aceasta alegere in primul rand pt copii si crede-ma,nu trece zi in care sa nu fiu convinsa ca n-am gresit.Nici chiar in primul an in care ne-am stabilit aici,care a fost cel mai greu...stii,pana am reglat toate conturile,nu m-am indoit ca as fi facut o alegere gresita.
N-am sa mint ca nu mi-a fost greu,dar respectul de care ma bucur eu ca femeie,siguranta mea si a copiilor mei merita cu prisosinta tot efortul.
Daca crezi ca te intereseaza ceva in mod particular,cu placere iti impartasesc din experienta mea.Si nu-ti strica buna dispozitie pt. aprecierile unora care,de cele mai multe ori habar n-au despre ce vorbesc.Caci,asa "inapoiati" cum sunt ei,stau muuuult mai bine ca noi,romanii,in special in ceea ce priveste bunul simt comunitar!!!!!
Va pup pe toate,cu mic cu mare si numai bine fetelor dragi!
hannen spune:
Salam aleikum!
Maryam iubita ,imi pare nespus de rau pt. ceea ce s-a intimplat.Dar Allhamdullilah ca micuta Ysraa e bine acum.
Si m-ai pus pe ginduri,ale mele tusesc de rup amindoua
Le-am dus la doftor , care zice ca nu-i nika,sper sa aibe dreptate,ca altfel il omor!Mi-a dat picaturi pt nasuc si sirop de plante,atit.Dar Ysrei ii hirie in piept nasol de tot.Acum ce ma fac?
Al meu sot il crede mei mult pe dr. decit pe mine,zice ca imi fac prea multe griji si ca dr. stie mai bine,nu-i asa ?
Cit de frumos ai scris Maryamca de obicei ,de fiecare data mi dau lacrimile.
Stiti voi toate ,acum stiu si eucum e,cum te simti,cum pot altii sa te trateze,ce auzi ....si lista continua.
Va pup pe toate si va doresc multa sanatate ,voua si la bb-ei!
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
gulshan spune:
salamaleikum,
mai fetelor hai ca imi veni cu viteza in minte o problema:ptr mamicile care au baieti-la ce varsta se face circumcizia?caci eu credeam ca in primele zile dar un medic ginecolog ma contrazis vehement,ca pana pe la 6 luni nici vorba...apoi sotul meu a zis ca-i vom face in emirate ca nu are incredere in medicii romani..bla//bla//in emirate au zis ca intre 1-3ani nu e recomandat ca ar leza copilul fizic,psihic..ma rog...acusi are copilul meu 5ani si inca nu are facuta circumcizia si ma bate gandul imediat dupa''sarbatori''s-o facem,cu toate ca ma cam infioara gandul si suferinta.deci,cum stau mai exact lucrurile?
impartasiti-mi va rog din proprie experienta sau cunoastere vizavi de subiect,ok?
please,asta chiar e important ptr. mine.mersi.
allah hafiz
maryam spune:
Ba eu il contrazic pe medicul asta,in primul rand posibilitatea ca ei sa-si aminteasca ceva(deci posibila existenta a unei traume) este extrem de redusa atunci cand sunt mici-adica pana-n trei ani.
Noi i-am facut-o mult mai tarziu si n-a fost tocmai plact,avea vreo 6 ani si-si aminteste totul,n-a avut parte de traume pentruu ca dr. Beuran care l-a "operat" a fost bun si bland si il placea tare mult,dar am intrat in panica cand inainte de a intra in sala a inceput sa-mi zica ca sunt multi fluturi,,gandaci,ca zboara nu mai stiu ce(ii facuse o anestezie destul de usoara,dar era intr-o stare de beatitudine de parca ar fi mers la nunta!)A trecut,n-am avut complicatii,dar il durea cand ii schimbam pansamantul ,asa ca ,cu atat mai mic,cu atat mai bine.
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
amoodia spune:
mai fetelor m-ati pus pe ganduri cu tusea asta ca si Omar al meu tuseste, dar febra nu are.mai si stranuta din cand in cand. si mie mi-au spus ca nu e nika dar nu ma culc eu pe o ureche la spusele lor.
Gulshan bebelul meu pe 6 ianuarie o sa aiba 3 luni inshallah si noi i-am programat circumcizia pe 1 ianuarie. toti mi-au spus cu cat e mai mic cu atat e mai bine, mai ales ca dupa nastere ei nu se misca prea mult si atunci e cel mai bine.
Maryam sanatate micutei tale si inshallah sa nu mai ai probleme cu ea.de cand am intrat si eu in clubul mamicilor va inteleg pe toate ce simtiti cand puiutii vostri sunt bolnaviori. cand i-au luat prima data sange lui omar, m-am umflat eu de plans cand am vazut ca-i taie putin calcaiul, iar la circumcizie nu am curaj sa ma duc sa-l aud plangand ca probabil o sa stang doctorul de gat
va pup pe toate
gulshan spune:
salamaleikum,
multumesc ptr sfaturi dragile mele...despre circumcizie,asa cred si eu ca ,cu cat mai devreme cu atat mai usor.draga maryam,ai putea sa-mi spui mai mult despre manifestarile de dupa si cum il pot ingriji eu sa treca mai usor peste.te rog,ca ai trecut prin experienta asta!
dar nu ma pot abtine sa vorbesc despre dezastrul petrecut de ''tsunami''.doamne,de cate ori am revazut stirile mi-au dat lacrimile,cati micuti morti,cate mame disperate si nu stiu ,cand am mai vazut ca conform traditiei hinduse-ardeau corpurile-Allah iarta-ma de gresesc ,dar asa am simtit ceva straniu ,de opunere...nu as rezista sa-mi vad apropiatii morti arzand.voi ce credeti vizavi de aceasta practica?iar daca considerati ca o sa starneasca ceva controverse,lasati-o balta,ok?
succes lui omar,inshallah totul va fi bine!ma intreb-e nevoie de internare sau in aceeasi zi de termina totul?
ce mai face ysraa,maryam?
pupici la toate si mai anuntatti-ne si pe noi noutatile de pe la voi...
anca,mersi ptr sfaturi...noi suntem ferm convinsi de ce urmeaza si nu simt regret,doar ca ma deranjeaza cum vad unii lucrurile si e cam aceeasi viziune la toata lumea.dar ei nu stiu ca ''de pe margini''este altfel decat atunci cand esti implicat in mod direct.
mai fetelor,sincer,tare mi-ar place sa va cunosc...pe fiecare in parte!cum intru la calculator mereu primul lucru pe voi va verific.
numai bine,
allah hafiz
corina iulia spune:
salam aleicum pt voi toate.
hai una scurta si de la mine. pe la al meu boy au vrut sa-i faca circumcizia in prima zi de viata, dar nu a vrut sotul pt ca era tare mic si mai avea si icter mecanic asa ca nu l-am ingreunat prea mult. l-am lasat pana la doua luni. atunci am facut treaba.
daca e bine mai devreme, da, categoric da, pt ca inervatia pe zona cu pricina este foarte redusa, inca nedezvoltata complect , ca dupa 3 ani, deci practic nu simte almost nika
daca-l mai lasi, apoi treaba se complica , psihic si fizic. dar circucizia se poate face la orice varsta fara probleme.
asa ca va doresc mult curaj si sa nu plangeti vo mai mult decat bebei, asa cum am facut eu.
salam
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina