Unde sint musulmancele mele(partea a 5a)
Raspunsuri - Pagina 11
Catan spune:
La multi ani Costina ,sanatate si fericire iti dorim.Inchallah sa fi urmatoarea mireasa a noastra ,sa nu mai ai probleme deloc si sa reusesti in tot ce ai gindit.
Costina nu cred ca e momentul sa le spui la parintii tai acum ca ti-ai schimbat religia mai ales ca ei sint in prag de sarbatoare.Amina pina dupa anul nou ,ar fi f bine daca ai putea sa deschzi tema cu prietenul tau .
Cu colega ta nu stiu ce sa mai inteleg nici nu pleaca nici nu lasa pe altii sa traiasca,dar stiu ca nu-i a buna.Cum seful nu poate sa se impuna putin?Atita influenta are cotoroanta ?
Gulshan eu iti spun din experienta mea (e minunat ca ai reusit sa alaptezi doi ani)-eu l-am tinut o zi intreaga fara lapte si a refuzat tot (nu a mincat pina seara -a luat putina mincarica spre seara si laptele cu biberonul si gata intarcatul.A doua zi cerea cu foc biberonul.Asa l-am dat pe brazda si nu ptr ca nu as mai fi avut lapte doar ptr faptul ca in fiecare ora imi cerea laptesi atunci am zis gata eu eram f obosita .
Dodo cum bre sa te duci la mare?Noi murim aici de frig ajungem degerati nu mai nimerim usasi voi faceti ture pe la mare?
Maryam scumpa hai daca ne vezi sa ne scri ca ne e tareeeeee dor de tine.
Hannen ce face printesa mica?Pupici de la noi *2(ptr doua printese mici si scumpe.
Anca tu ce vesti mai ai?Nu te mai vazuram demulticel.
Denisa nu fi prea dura cu ele ca si asa sufera (daca nu iti arata sigur nu vor sa te raneasca)Eu stiu ca ai mei si acum regreta .dar ptr nimic in lume nu voi renunta la Islam inchallah.
pupici dulci la toate fetele dragi.
amoodia spune:
salutare fetilor
costina la multi ani de pe acum si inshalah sa ai parte de tot ce iti doresti.
gulshan bine ai revint printre noi si speram ca ti-a priit vacanta.
eu stiu ca soacra-mea a intarcat ultima fata punand ceva iute pe san si dupa ce fetita a vrut sa suga si a simtit iute nu a mai vrut san dupa aia.
fetelor eu ce ma fac cu omar? in ultimele 2 saptamni mi-a luat numai 200 de gr si de obicei lua cate 500 gr la fiecare 10 zile.o fi ca nu am lapte suficient sau nu e gros destul?
apropo azi am declarat razboi kilogramelor in plus mi-am adus un aparat acasa si am inceput sa fac masaje cu supliform si da-i munca si munca ca am hamesit .o sa vad peste 2 saptamani daca se vad ceva rezultate.
catanele pai inseamna ca voi nu aveti nevoie de congelator acolo ?
pupici
teo
amoodia spune:
salutare fetilor
costina la multi ani de pe acum si inshalah sa ai parte de tot ce iti doresti.
gulshan bine ai revint printre noi si speram ca ti-a priit vacanta.
eu stiu ca soacra-mea a intarcat ultima fata punand ceva iute pe san si dupa ce fetita a vrut sa suga si a simtit iute nu a mai vrut san dupa aia.
fetelor eu ce ma fac cu omar? in ultimele 2 saptamni mi-a luat numai 200 de gr si de obicei lua cate 500 gr la fiecare 10 zile.o fi ca nu am lapte suficient sau nu e gros destul?
apropo azi am declarat razboi kilogramelor in plus mi-am adus un aparat acasa si am inceput sa fac masaje cu supliform si da-i munca si munca ca am hamesit .o sa vad peste 2 saptamani daca se vad ceva rezultate.
catanele pai inseamna ca voi nu aveti nevoie de congelator acolo ?
pupici
teo
corina iulia spune:
si eu iti urez un sincer la mult ani, alaturi de sotul tau si eu te sfatuiesc sai iei usor pe parintii tai cu schimbarea religiei. unii sunt tare greu de convins ca ai facut un pas corect si acum sunt sarbatorile de iarna, lasa-i sa se bucure alaturi de voi, insha allah.
salutare tuturor fetelor si multe bucurii tuturor.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
hannen spune:
pupici la toate motzatele.pina mai acush vreo doua zile nu era nici o miscare ,aku v-ati dat drumul la degete?
huoo rusine alora de umbla pe la maretotusi multumim pt raza de soare dodolino
cind scriu asa aiurea sa stiti ca sunt cu moata in brate.amindoua racite cobza
Gulshan bine ai revenit,chiar ma intrebam pe unde disparusi asa multa vreme.
Maryam tu unde esti?
Catanele -42???valeuuuu!!!!
Am uitat ce ati mai scris ce ati intrebat ,prin urmare am uitat la ce sa raspund.
La multi ani Costina,fericire ,sanatate si multi pupici.Si lasa ca te asta asa cadou de ziua ta
Va pup si va scriu cind imi aduc aminte ce vroiam sa zic
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
denisuca spune:
Gulshan, !
Aveti dreptate, am fost cam dura cu mamicuta mea. Ca sa nu mai fie suparata, i-am promis s-o ajut vineri cu pregatirile pentru Craciun. E destul de ciudata situatia asta. Si ma gandeam la cum vor creste copiii mei (pe care probabil ca o sa ii am peste cativa anisori buni...) printre alti copii care-l vor astepta pe Mosu' s.a.m.d.
Sunt intr-o stare cam proasta acum, pentru ca tocmai am fost informata ca iubitelul meu nu poate sa vina decat prin septembrie . Pai viata mai e asta? Ooooofffffff...
Va , o sa stau cateva zile acasa, pentru ca sunt libera (Craciun etc).
Tone de pupici pentru toate fetele, o pt. fiecare si sa nu mai trageti chiulul
Denisa
Coscos spune:
Buna fetelor, si multam pentru urari.
Sunt super nervoasa la ora asta, ca au venit ai mei, iar iubitul meu n-a binevoit pana acum sa treaca pe la mine sa ii salute; iar eu, colac peste pupaza, i-am lasat singurei acasa si am venit la birou, cu treaba.
Nici nu stiu ce voi face maine de ziua mea; ai mei au venit cu sarmale din porc, cu cozonaci, pusi pe sarbatorit mai mult Craciunul decat aniversarea mea.
Dar, asta e! Sper sa ma scoata si pe mine omu' pe undeva, ca altfel...
In alta ordine de idei, vad ca mai toate pe aici va plangeti de greutate mare. Eu ma plang de lipsa kilogramelor. Nu mai sta nimic pe mine ( si port 36!!!!). Serios acum, am pierdut peste 10kg. sezonul asta, si daca o tin tot asa, cred ca devin anorexica. Stie cineva ce sa fac sa pot manca mai mult??
Acum va las cu drag, weekend placut si mai "vorbim".
gulshan spune:
e al doilea mesaj pe care-l scriu dar imi tot apare eroare...what the hell?
oricum va pup pe toate si ma bucur ca ati scris in numar mare.
allah hafiz
si multumesc ptr sfaturi,de mai auziti metode ...va rog,ok?
allah hafiz
gulshan spune:
salamaleikum,
ei hai ca vazui ca merge acum.
mai fetelor ieri imi scosei noul pasaport si ramasei socata la vederea pozei...aiurea...n-oi fi eu ileana cosanzean ,dar parca nici asa anemica si...nu stiu nu arata ca mine.sa fi fost d-na ofiter putin rasista la vederea baticului?ca vorba aia fiind totul compiuterizat acum ,doar intentionat poate iesi aiurea ,nu?poate vo arat zilele astea,si-o sa-mi dati dreptate.dar alhamdullilah,ca nu m-au scos cu ochii inchisi ori de culoare,nu?
si zilele trecute vorbeam cu sotul meu despre brad,si zicea ca trebuie sa invatam copiii mai mult despre islam decat obiceiul altor religii...si azi apar parintii mei cu brad(cica surpriza la copii)...ce sa zic?oricum eu nu eram pregatita de brad ...si baba a plecat bombanind sa cumpere podoabele.oricum voi care locuiti in romania le faceti brad copiilor.sau povestea cu mosul e valabila?
si ma mai intalnii si cu o d-na inginera fff plimbata,care mi-a stricat ziua complet l aflarea deciziei de stabilire intr-o tara musulmana si refritor la schimbarea religiei...si voi mereu straina acolo si voi claca mental acolo..si la prima chestie care nu-mi convine sa-mi iau copiii si talpasita.ca majoritatea sunt necivilizati si cam redusi la multe chestii...ooooffff
asa ca va intreb sincer,voi stabilite afara in tari musulmane,ati simtit vreodata chestia asta sau regretati pasul facut?ca eu sunt chiar incantata ,si ca copiii vor simti cu adevrar valoarea islamului si stilul de viata mie-mi place.oare se vede asa rau din afara?
multumesc de sfaturi despre intarcare,daca mai aveti sugestii,please-
hannen ,ma bucur sa aflu ca si pe micuta ta o cheam isra.
catan,ai scapat usor cu intarcatul....
draga coscos,daca la noi ar veni cineva cu preparate din porc....ar iesi scantei.asa ca iuv\bitul tau e ....super intelegator.
cam asta mai fetelor ,ca veni baba acuma si sa vedem cam ce cumpara.nu-mi vine sa cred ca tre sa impodobesc bradul(de unde l-or fi luat asa mare...ca ocupa juma de camera).
catan ,sper ca vremea se lasa mai moale la tine,ca cred ca-i tare greu ptr copiii,in sensul ca racelile-s in toi,nu?
va iubesc pe toate si sa fiti cuminti,pupici la toti copilasii vostri,si sa stiti ca as vrea sa va vad cumva ar fi mai usor de identificat,nu?
numai bine,
allah hafiz
maryam spune:
SALAM ALEIKUM WA RAHMATULA WA BARAKATU WA ALLAH MAKUM!!!
Nu stiu cu ce sa incep,am sa-i spun Costinei cam tarziu la multi ani si Inshaa ALLAH multa,multa rabdare si mai ales tarie pentru tot ceea ce va urma,pentru ca uneori lucrurile pot deveni sau pot fi mai grele decat ne asteptam,dar cred ca daca omul are credinta,totul devine posibil!
Va imbratisez pe toate cu drag si n-as vrea sa uit sa va spun ca m-am gandit la voi...asa ca am sa va povestesc de ce gandurile mele nu s-au materializat intr-o cat de micuta aparitie.Cu adevarat ALLAH Subhana Hua wa taala este cu putere peste toate si vreau sa ma credeti ca ,cu fiecare intamplare ce trece,cu fiecare zi,imi dau seama tot mai mult de ceea ce si vooua va impartasesc mereu:ALLAH cauzeaza cauzele;crezi ceva,traiesti intr-un fel,pentru ca apoi sa simti pe propria-ti viata ca daca n-ai avea sprijin si putere de la ALLAH nu ai fi nimic...Cred ca a fost una din cele mai...dure saptamani ale vietii mele,asa ca acum,ca ,aproape a trecut am sentimentul ca pot sa povestesc cu o oarecare degajare,desi parca mi-e teama si acum.Pana vinerea trecuta ,toate bune si frumoase,ne desfasuram ca de obicei,nimic nou,dar iata ca ysraa a inceput sa tuseasca,ce sa zic,de vreo 2-3 ori,intr-o noapte,asa ca sambata trecuta ,tup in masina si hai la dr. ,mai ales ca sotul meu fusese racit si m-am temut sa nu aiba si ea ceva,desi el se vindecase de vreo 4 zile.Mergem la dr., la orl,ca mi-a zis ca o doare in gat,ba urechea,ba nu stiu ce si-mi zice dr.:"n-are dna nimic,da daca tuseste duceti-va s-o vada un pic la pediatrie sa o asculte la plamani;ne-am dus,sta dr. ,sta,o asculta,o asculta dupa care imi zice mergeti repede cu ea sa-i faceti o radiografie ca asa cum aud eu nu e de antibiotic pecale orala.Am crezut ca m-a lovit cu ceva in cap,am intrebat-o ca tuta stand nemiscata in usa,fara sa-mi iau privuirea de la ea,cum e posibil,ea ma tot intreba de cate zile e asa,ce sa-i zic,a tusit de 3 ori,in rest la fel...mergem la radio,venim si:stupoare:ne-a zis ca are o forma foarte grava de pneumonie,ca ar interna-o,i-a dat injectii,antibiotic,ce mai...sotul meu a ramas masca,repeta obsesiv:"nu,imposibil ,maryam,imposibil,e o greseala"Nu stiam in ce parete s-o iau,cu lacrimi de neputinta,fara sa pot sa ma adun,cu zeci de intrebari si peste toate o stupoare totala,ne-am dus la dr. ei,care a confirmat ceea ce auzisem si de aici acasa,o saptamana plina de spaime...ma dueam langa pat cu inima cat o gamalie de ac,cu nervii intinsi la maxim,infricosata si nu puteam decat sa ma gandesc "Al hamdu ALLAH ca respira",a inceput sa aiba crize de tuse ,in cateva ore parca s-a declansat un mecanism,nu stiu,nu-mi pot imagina cum de n-a avut nimic(adica nici o manifestare clinica externa,nici un simptom,nimic si dintr-o data asa ceva)acum parca ne-am trezit dintr-un cosmar;putem sa dormim toti odata,pentru ca faceam cu schimbul langa ea,ce sa mai,a fost un chin.Al hamdu ALLAH,sper ca ALLAH sa va ocroteasca de asemenea suferinte;este groaznic,neputinta unui parinte este ceva cu adevarat inimaginabil,este cumplit.Stau si ma gandesc si-mi revine in minte tot "filmuletul" pe care l-am trait si ma gandesc ce-ar fi fost dc am fi fost niste bieti oameni,sub limita normalului asa cum sunt atat de multi si n-am fi putut sa dam milioane pe tratamente,pe sedinte de aerosol,pe vizite la dr,etc.Al hamdu ALLAH Rabbi al alamin.
Ia,rabb,este ingrijorator acest sistem in cate traim,diferentele sociale,hotia,inumanil,lipsa de constiinta care lasa copii si batrani,oameni sa se chinuie,fara paine,fara caldura.
Simt ca nu-i suficient ca ma rog,ca tin post,ca si ca...as vrea sa fac ceva mai mult.Nu stiu cu ce sa incep,nu stiu nici macar de unde.
Stiu doar ca ALLAH ne-a dat multa putere si s-a indurat de noi.
Of,v-am plictisit.N-as fi vrut sa impart tristetea asta cu voi,as fi vrut ca de obicei sa va spun lucruri mai duioase,mai blande,mai pline de speranta...
Pentru ca si aici s-au pus intrebari referitoare la situatia familiilor mixte in aceasta perioada anului,cu scuzele de rigoare si mai ales cu dorinta de a nu leza sau supara pe nimeni am sa va impartasesc cate putin din experienta mea in legatura cu asta.
Este poate o greutate in plus pentru o femeie musulmanca,o romanca convertita la islam,care traieste in apropierea celor dragi,a familiei biologice sa treaca in aceste zile,cand toti ceilalti ii impartasesc in mod direct sau nu spiritul sarbatorilor sa treaca cu bine peste toate.
Personal nu accept de nici un fel ideea potrivit careia trebuie sa impaci pe toata lumea.
Pote ca aparent lucrurile pot parea lipsite de insemnatate,gandul ,sau mai rau atitudinea celorlalti te pot indemna sa faci un soi de compromis,dar eu nu impartasesc opinia asta.Asa cum s-a mai spus aici,sunt lucruri care prin indeplinire confirma sau denota o oarecare acceptare,lucru nepermis in islam.Sigur ca dupa 20 de ani cand an de an iti sunai prietenii,unchii,verii,vecinii,etc si n-o mai faci,ceva se petrece si chiar dc poti sa spui lejer "ei si ce nu-mi pasa",precis se va gasi cineva care sa-ti "strice" siguranta si asa un pic cam fragila.N-am sa va obosesc mult ,as vrea sa va spun doar sa-i invatati pe ceilalti sa va acccepte,daca n-o pot face intelegandu-va se poate pur si simplu si nu fiti voi cei care lasa lucrurile sa curga lin,din obisnuinta sau pentru a nu leza orgolilul nu stiu cui.
N-am sa vorbesc acum despre implicatii,dar va spun din proprie experienta,cine vrea cu adevarat ceva,poate realiza.Cu ai mei n-a fost un "razboi" de idei in ceea ce priveste obiceiurile astea ,dar asta doar pentru ca n-am lasat nicicand loc de interpretari,mama le mai cumpara inainte cu 1-2 saptamani de sarbatori cate ceva,dar nici nu le pomeneste de mosi,de babe,de brad,de nimic.Face brad la ei,sa fie sanatosi,dar va spun ca celui mare de pilda nu- nspira nimic.Poate ca ,recunosc eu sunt foarte categorica cu astea,poate chiar dura,dar nu-mi place sa amestec lucrurile,nu consider ca e bine;si chiar daca uneori pot sa spun ca tentatia este mare,exista totusi un miraj,de la strazi la tv totul induce asa o stare de...plutire,consider ca,copii nostri trebuie sa stie de mici ,sa le explicam,sa-i invatam ceea ce trebuie.Nu sunt adepta imitatiei si cu atat mai mult a acestor lucruri,cred ca nu le facem nici un bine,ba din contra cred ca noua insine ne facem un rau.Mama imi spune mereu ca trebuie sa-i respect pe ceilalti,chiar daca sunt altfel,e in ordine sper si ma rodg la ALLAH sa ma ajute sa nu jignesc,sa nu denigrez,sa nu insult pe nimeni,dar reprectul personal al omului nu inseamna acceptarea ideilor acestuia.In nici un caz n-am sa fiu politicoasa cu nimeni in detrimentul islamului meu.Cred ca se cuvine sa ne jenam in fata lui ALLAH de cu totul alte lucruri decat de jena de a-i leza pe celilati in placerile lor.
Cum am mai spus-o,fiecare poate face exact ce-si doreste,dar astaq nu inseamna ca ma alatur lor atata vreme cat din start lucrul asta e gresit,sau asa cred eu.
Am o prietena care-mi spune mereu"maryam nu stiu de unde ai avut puterea asta,cum te-ai schimbat asa,cred ca esti mai buna decat multe crescute de mici asa".Nu cred si va spun,eu sunt inca departe,dar ma straduiesc sa invat ,sa practic,sa traiesc pe de-a intregul intr-un mod cat mai aproape de a fi un bun musulman,am sentimentul ca nu am suficient timp,suficienta stiinta si nu pot sa stau pe loc...
Daca cer,cer numai de la ALLAH,daca rog si cred ca mi-se cuvine ceva,nu este nimeni care sa-mi dea sau sa-mi ia decat El.Asa ca nu pot face compromisuri de dragul altcuiva.Poate ca la inceput a fost mai greu,pentru ca nu-mi sta in fire sa fac sa sufere pe cineva,oate ca i-am indepartat pe multi de mine astfel,dar asta este mai putin important.Inshaa ALLAH copiii mei si ai vostri sa fie puternici,voi sa-i faceti puternici,statornici si mai ales sa le aratati calea dreapta.
Catanica,draga mea,iti multumesc din suflet pentru mesaj dar uite prin ce-am trecut.Inshaa ALLAH sper ca micutii tai sunt bine!
Va imbratisez pe toate cu mult drag si fiti tari,ALLAH KBIR!!!