EDUCATIA COPILULUI,ECHILIBRU INTRE DRAGOSTE SI FER
Raspunsuri - Pagina 10
qsar spune:
Am lipsit o vreme de pe forum. Acum, ca m-am intors, m-am pus pe citit in diagonala subiectele. Am ajuns si la acesta si...pfuuu!
1. Subiectul original (sau originar) dincolo de tonul scolastico-apoteotic, contine cateva chestii valabile. Nu sariti in sus, am cunoscut copii (acum sunt adolescenti sau chiar adulti) crescuti urmand aproape pas cu pas "nu-urile" enuntate. Nu cred ca parerea mea despre acestia are vreo importanta, dar... hm!
2. Discutia a deviat destul de repede (de la primele raspunsuri) catre vesnicele dispute dogmatice sau religioase. Sincer, chestia asta a deveit atat de... banala (la dispute ma refer) incat zau daca mai am vreun impuls sa o moderez. Fiecare tine cu dintii de convingerile, credintele sau prejudecatile sale, multi incearca sa-si impuna sau justifice propriile valori. In virtutea dreptului fundamental la libertatea de constiinta. Basca libertatea cuvantului.
In plus, astea sunt exact genul de "discutii libere" unde orice interventie a moderatorului este catalogata drept abuz, "bagat pumnul in gura" si da nastere la subiecte-fluviu-diluviu pe la ZZ, proteste de masa s.a.
3. Dupa ce-am citit insa "Cum sa ne batem copilul - mic ghid practic" mi-am pus totusi intrebarea daca nu-i momentul sa intervin. Inca ma mai gandesc.
Q, moderator
iileana spune:
quote:
Originally posted by qsar
3. Dupa ce-am citit insa "Cum sa ne batem copilul - mic ghid practic" mi-am pus totusi intrebarea daca nu-i momentul sa intervin. Inca ma mai gandesc.
Te rugam frumos, gindeste-te mai repede, ca situatia mi se pare chiar aiurea: instigare la rele tratamente aplicate minorului, de catre o licentiata in psihologie, pe DC-forum cu prestanta !!!!!!! Cine stie ce idei ii mai vin unuia-altuia care mai citeste pe-aci...
Si-n plus, Irina deja a inceput sa tipe la noi. Mai avem ceva de asteptat?
irina.c. spune:
IILEANA,REFERITOR LA CELE 3 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE CUNOASCA COPILUL:ACESTEA CUPRINZAND O ARIE MAI LARGA DE ACOPERIRE,AJUTA COPILUL SA NU FIE CONFUZ CU PRIVIRE LA CE E BINE SI CE NU,SA ISI DEA SEAMA DE CE A GRESIT.NU AM SPUS CA FETITA SABINEI TEBUIE BATUTA,ASA CUM INTERPRETEZI TU IN MOD RAUVOITOR SI IRONIC.AM SPECIFICAT FOARTE CLAR CA ESTE O METODA FOLOSITA IN MOD EXCEPTIONAL,ATUNCI CAND PARINTELE CONSIDERA SI DACA CONSIDERA POTRIVIT.NU AM INDEMNAT PE NIMENI SA-SI BATA COPILUL,CI AM DORIT SA SPUN,CA IN CAZ CA INTENTIONEAZA TOTUSI SA O FACA,SA TINA CONT DE NISTE LUCRURI CARE,NERESPECTATE,POT DUCE INTRADEVAR LA ABUZUL COPILULUI.Va rog sa nu imi mai interpretati spusele afara din context.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
iileana spune:
So...mai avem ceva de asteptat?
Si, cu reauavointa si ironia care-mi sint caracteristice, risc o mica sugestie...nu s-ar putea sa se...oops...greseasca butonul si sa se dea un delete igienic si sanatos subiectului asta?
qsar spune:
Irina,
Ti-ai exprimat cu destula claritate punctul de vedere relativ la criteriile si metodele de educare a proriului copil. Totusi, nu cred ca-i corect sa le dai acestor percepte valoare absoluta nici sa incerci sa le impui ca "adevaruri universale" celor care in mod evident nu-ti impartasesc opiniile. Ce mai urmeaza? Anathema? Focul Gheenei? Hai sa fim seriosi. Poate ca unele dintre valorile pe care le-am putea insufla urmasilor nostri ar trebui sa fie respectul fata de parerile interlocutorilor si toleranta (asta e valabil si pentru alti participanti la acest "dialog").
In spiritul acestui respect, iti amintesc ca www.desprecopii.com/forum/rules.asp" target="_blank">regulamentul DC prevede:
10. Nu abuzati de majuscule, culori, marimea textului
Nu abuzati de majuscule. Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor). Nu abuzati de culori si nici de marimea literelor.
Q, moderator
irina.c. spune:
Rog moderatorii sa procedeze cum cred de cuviinta in privinta acestui subiect.Repet ca nu am sustinut ca a bate copilul este ceva pozitiv si nici nu am indemnat pe nimeni sa o faca.Nu intentionez sa ma mai explic,deaorece oricum fiecare va interpreta cum doreste spusele mele,pentru a isca scandal.Va multumesc.Irina si bb Iinca(26apr04)
qsar spune:
quote:Acu', am si eu dreptul la o parere personala, bine? Hai sa nu exageram, palmuta la poponetz sau nuielusa sunt niste "metode educative" cam rudimentare, ce-i drept, dar extrem de raspandite si, precum se vede, destul de populare :)) daca exista chiar si o metodologie de aplicare. Totusi, daca "metodele" astea nu se-ntampla de cate ori face un copilas o mica boroboata (adica aproape tot timpul) ci o data, de doua ori intr-o intreaga copilarie, chestia cu "rele tratamente aplicate minorului" este o acuzatie cam prea grava. Zau! :))
Originally posted by iileana
Te rugam frumos, gindeste-te mai repede, ca situatia mi se pare chiar aiurea: instigare la rele tratamente aplicate minorului, de catre o licentiata in psihologie, pe DC-forum cu prestanta !!!!!!! Cine stie ce idei ii mai vin unuia-altuia care mai citeste pe-aci...
Si-n plus, Irina deja a inceput sa tipe la noi. Mai avem ceva de asteptat?
Q
irina.c. spune:
Iileana,te rog sa ma ierti,nu am intentionat sa 'strig 'la tine folosind majusculele,ci am vrut sa se vada mai bine ce am de spus.Qsar,departe de mine de a impune acele reguli de educatie drept adevaruri universale,sunt perfect constienta ca fiecare isi educa copilul cum doreste si nu doresc sa impun nimanui o metoda anume.Ba chiar,daca imi citesti postarile am incercat sa reduc inflacararea unora dintre participantii la discutie si sa pastrez un ton echilibrat,asa cum m-am priceput.Nu am amenintat pe nimeni cu focul iadului si nici nu am facut referire la religie in ceea ce am spus.Dar rog si eu sa nu fiu citata afara din context si ironizata.Pentru majuscule,culori,etc.,va rog sa ma iertati,nu voi mai abuza de ele.Irina si bb Iinca(26apr04)
cl spune:
Q, imi dai voie sa-ti spun si eu ceva? E greu pana-ti lovesti odata copilul. Apoi il mai lovesti odata. Si ce daca, nu? Nu e o obisnuinta. A meritat-o doar, nu? Apoi...devine o obisnuinta! Exact ca si barbatul, care-si loveste odata sotia. Sigur o va mai lovi apoi! Prima data e greu! Si apoi, sa lovesti un copilas pentru ca inca nu are rabdare (nu intelege) slujba la biserica? Cu scuzele de rigoare, pentru mine este prea mult!
Claudia
Sabina spune:
Q, bine-ai revenit! mi-era dor de tine....
Si eu sunt de acord ca sunt momente in care mai scapi o palmuta( povestea AC despre fetita ei care era cu steckerul un gurita...).Insa batraia premeditata mi se pare sadism...si inca odata, necrestin.
sa nu se intelega ca sunt de acord cu bataia!!!Nu sunt deloc de acord.
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete