EDUCATIA COPILULUI,ECHILIBRU INTRE DRAGOSTE SI FER

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Sabina, Sofia e mai mare de doi ani? Iti sfideaza in mod intentionat autoritatea si masurile mai blande nu au dat rezultate? Da? Pai atunci raspunsul vine de la sine...nuielusaaa!
Cu stricatul lucrurilor, poate ca ar trebui o clasificare in functie de valoare. Daca mi-a stricat telecomanda, o joarda. Daca mi-a stricat aspiratorul (nu rideti, chiar asta a facut!), vreo trei joarde.
Zic bine, Irina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Are 2 ani si 2 luni!!!! Si stie f bine cand greseste si cand nu....

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Altoieste-o, Sabina! Doar n-o sa o lasi sa ti se urce-n cap. Trebuie sa invete cine e seful, "dictatorul binevoitor".
Dar nu o bate oricum, tine cont de "principiile de aplicare" mentionate mai sus si nu uita, in tot acest timp, sa "tratezi copilul cu respect".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu zic sa inchdem subiectu, ca-mi vine sa
concluzia mea e xca trebuie sa arati fermitate in relatia cu copilul tau, dar cu f. mult tact si fara bataie!!! Iisus a batut vreodata pe cineva?????

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Subiectul ar trebui nu numai inchis, ci si sters/editat pe ici-pe colo, in punctele esentiale, ca ne facem de ris! Mai intra lumea pe aici, doamnelor, sa rasfoiasca "Despre Copii", cel mai important site romanesc dedicat copiilor...si se ia cu miinile de cap citind aberatiile astea! Nu e nici un moderator dispus sa faca oaresce curatenie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

....................

Privitor la reguli,cred ca un copil trebuie sa cunoasca 3 reguli si sa le respecte:
1.nu ai voie sa iti faci rau
2.nu ai voie sa faci rau altora
3.nu ai voie sa strici lucruri
Cred ca daca un copil respecta aceste 3 lucruri ,este suficient.
Privitor la pedepse,ca tot s-a discutat de ele,cred ca trebuie sa fie direct proportionale cu gravitatea faptei si cu capacitatea de discernamant a copilului.In ceea ce priveste bataia,cred ca este o metoda negativa,o terapie de soc,care trebuie folosita extrem de rar pentru a avea efectul scontat,adica acela de a atrage atentia copilului asupra gravitatii faptei.Cred ca se poate folosi daca nu mai exista alta metoda eficienta ,dar respectand niste principii de aplicare:
-sa se foloseasca doar atunci cand copilul sfideaza in mod intentionat autoritatea si cand masurile mai blande nu au dat rezultate
-nu se va aplica la manie,ca o descarcare a frustrarii parintelui
-nu se va folosi mana,ci o nuielusa,deoarece mana parintelui trebuie asociata cu mangaierea si dragostea,nu cu pedeapsa(si nu se vor folosi nici lingura de lemn,cureaua,furtunul de la masina de spalat,etc)
-se aplica la fund,nu pe alte parti ale corpului
-va fi aplicata imediat dupa comitrea faptei,pentru a atrage atentia copilului

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Nu-mi vine sa cred! Irina, poti sa te superi pe mine, dar sunt ingrozita pur si simplu! Mai ales ca afirmatiile sunt facute de cineva care mai are si pregatire psihologica! Ce te faci insa daca puiul a gresit in public? Il altoiesti acolo? Atunci cum ramane cu afirmatiile ca-l umilesti in public si ca trebuie altoit imediat? Nu se bat cap in cap?
Cunosti cumva legile privitoare la Protectia Copilului?

quote:

....................
-i se spune copilului daca bataia va avea una doua sau trei lovituri;nu se aplica niciodata mai mult de trei lovituri

Eventual sa cerem sa se inventeze si sa se breveteze un aparat de batut copiii! Da, ca sa putem controla si intensitatea loviturilor, sa nu cumva sa fie prea usoare loviturile, fata de greutatea faptelor "rele" savarsite "in mod intentionat" de copil!

quote:

....................
-nu se aplica in public,pentru a nu-i umili
-se tine cont de varsta copilului;el trebuie sa inteleaga relatia cauza-efect(intre 2-8 ani)
-dupa aplicarea pedepsei parintele trebuie sa gaseasca un moment pentru a reasigura copilul de dragostea sa
-determinant pentru aplicarea acestui tip de pedeapsa este tipul de relatie pe care parintele o are cu copilul sau
Un copil are nevoie de limite bine stabilite si de un parinte consecvent in educatie.Dragostea nu inseamna sentimentalism,ci inseamna a face ce este bine pentru celalalt.Ce cred ca este vital in educara unui copil este ca parintele sa isi controleze mania si sa trateze copilul cu respect.

Ma indoiesc ca un copil de 2-3 ani intelege ce a gresit si va constientiza pentru ce a fost batut, oricat te-ai chinui tu sa-i explici! Cat despre umilirea copilului, nu conteaza ca l-ai batut in public sau acasa, tot umilit se va simti!
Nu sunt psiholog, am observat insa un lucru, ca vorba dulce mult aduce, mai ales in cazul copiilor. Ca mult mai usor ii educi cu calm si rabdare, chiar daca gresesc de n-ori acelasi lucru! Am observat multi copii in parc, care erau cu bone, bunici sau parinti. Iar tipetele si palmele nu fac decat sa-i incontreze, sa faca pe dos. Pe cand un "te rog" sau o abatere a atentiei fac minuni.

PS Ma intreb si eu, ce intelege un copil de cativa anisori la o slujba religioasa? Si daca nu-i place acolo, de ce tin unii mortis sa-l tina, chiar altoindu-l? Oare acel copil se va mai duce cu drag acolo? Sau doar de frica?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by iileana

Subiectul ar trebui nu numai inchis, ci si sters/editat pe ici-pe colo, in punctele esentiale, ca ne facem de ris! Mai intra lumea pe aici, doamnelor, sa rasfoiasca "Despre Copii", cel mai important site romanesc dedicat copiilor...si se ia cu miinile de cap citind aberatiile astea! Nu e nici un moderator dispus sa faca oaresce curatenie?

Ileana, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Exista cumva indicatii privind diametrul optim al Nuielusei?
Sau materialul de constructie: lemn, materiale plastice, un coeficient de elasticitate ceva acolo?
Ca sa ne putem bate copii in mod stiintific si metodic!

Si un manual in stilul celor de golf:
"Se ridica nuielusa la cel mult 30 de cm deasupra bazinului copilului intr-o pozitie postero-laterala la 40 de grade fata de axul corpului. Cu o ferma miscare de flexie se loveste intai treimea superioara a coapselor, apoi muschii fesieri iar in absenta lacrimilor ultima lovitura se aplica ferm in zona rinichilor. Orice lovitura in plus va fi considerata abuz si depunctata"

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Xeno, ai si tu rabdare pana breveteaza si scot astia aparatul pe piata. Va dura putin, pana vor experimenta si vor gasi diametrul si materialul optim, apoi ne va fi livrat, cu instructiunile de folosire!!! Asta ca sa nu gresim cumva!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

mey,ce va place sa scoateti din context.Am spus si ca;
In ceea ce priveste bataia,cred ca este o metoda negativa,o terapie de soc,care trebuie folosita extrem de rar pentru a avea efectul scontat,adica acela de a atrage atentia copilului asupra gravitatii faptei.Cred ca se poate folosi daca nu mai exista alta metoda eficienta ,dar respectand niste principii de aplicare:
-sa se foloseasca doar atunci cand copilul sfideaza in mod intentionat autoritatea si cand masurile mai blande nu au dat rezultate
-nu se va aplica la manie,ca o descarcare a frustrarii parinteluiIrina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput