Obsedata de slabit!
Raspunsuri - Pagina 3
karmen spune:
Sabina,
faptul ca ai simtit inca din copilarie ca nu esti multumita de felul cum arati denota o imagine de sine scazuta. Nu stiu daca s-a pastrat aceasta particularitate in personalitatea ta, dar poate avea legatura si cu asta. Chiar daca medicii nu considera justificata slabirea, sotul tau e multumit de cum arati, la fel si lumea din jur, asa nu prea conteaza pentru tine. Ti-ai stabilit o imagine despre tine (un tipar) fata de care simti ca te-ai indepartat putin. Sarcina aduce cu sine multe modificari, te consider norocoasa ca ai ramas doar cu atatea kg in plus. Dar trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca tu nu vei putea ramane toata viata la dimensiunea standard, care o aveai acum cativa ani (sa te incapa blugii aceia treizeci de ani de-acum incolo). Trebuie sa iei in calcul anumite modificari fiziologice, metabolism, varsta, sanatate, etc. Chiar conteaza asa mult pentru tine acele kg in plus? Crezi ca esti mai putin apreciata sau deconsiderata in vreu fel? Te defineste ca persoana greutatea care o ai sau ceea ce esti, ce gandesti, ce realizezi?
Carmen Ghilescu
Sabina spune:
Draga Karmen, ma uit in oglinda si nu-mi place deloc ce vad...cand sunt un pic mai slaba ma simt mult mai bine si intelectual, si fizic...parca imi merge mai repede mintea, desi e posibil sa fie doar o iluzie.
Plus ca faza cu hainele care nu pica deloc bine pe mine ma streseaza rau de tot...toate fetele in jurul meu se imbraca f. bine, totul le vine turnat etc.
e adevarat ca am fost complexata de mica, desi eram prima din clasa, f. buna la pian etc.Chiar ziceam la subiectul cu supradotatii ca eu am fost un astfel de copil, si pt. ca n-am avut destule provocari am devenit lenesa, ce era la scoala imi venea f. usor si nu am mai vrut sa muncesc in plus.Cu toate astea tot timpul ma simteam nitelaltfel, nu prea m-am armonizat cu restul decat atunci cand am fost mai mare si prieteniile s-au facut dupa criterii mai mature.
asa ca raspunsul e da, imi afecteaza imaginea despre mine cele cateva kg in plus9 si zau ca sunt putine....)
Important e ca nu ma simt vinovata cand mananc, adica partea asta sper eu ca nu e inca implicata.Pur si simplu nu-mi place de mine
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
Sabina spune:
Sa vedeti ce-am "patit" azi....dupa orele de la Cons intru si eu intr-un magazin( cele din Bucuresti il stiti, Dress and Go, deci un magazin de mana a 15a)si am ochit o pereche de pantaloni....la care vanzatoarea m-a masurat din priviri si mi-a zis...n-are rost...nu va vin.
M-am simtit asa prost...mie mi se parea ca sunt suficient de maricei...
Tocmai cand ma mai linistisem si eu nitel.asta e, se pare ca sunt chiar mai plinuta decat credeam( si chiar mi se parea ca nu arat chiar asa rau)
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
Adela99 spune:
poate vanzatoarea cand a spus ...nu va vin...s-a referit ca iti sunt mari (vorbesc serios)
Sabina spune:
A nu...a urmat o discutie despre numere, mi-a zis imi sunt mici, ca ea poarta nr. 36 si nu-i vin etc....si era o Olive tipa...si acra precum lamaia.
Adevarul ca nu mai stiu cum e cu nr.astea, eu am pantaloni masura 34( nemtesti) si masura 42 romanesti...astia erau 38 si nu pareau asa mici, pe bune...am si 36, si 38!
Sabina si Sofia Galagia
Cele mai frumoase fete
aschiutza spune:
Nr in Germania sunt foarte diferite: in tara port 38-40 iar in Germanai 32-34... si oricum sunt dieferente in nr in acelasi magazin . Si nu iti face griji de vinzatoare...uneori slabanoagele ca mine invidiaza tipele cu curbe bine aranjate! Io sunt suparata ca atunci cind pun, pun numa pe fund, aripioare si burtica...arat atunci ca o mingiutza cu miini si picioruse...si zici ca sunt gravida. Daca s-ar pune in acelasi timp pe miine si pe sini, as fi multumita.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Sabina spune:
Si eu pun la fel pe mine...la 49 de kile purtam si eu intre 32 si 34 im Germania...acu la 52 intre 34 si 36!
Sabina si Sofia Galagia
Cele mai frumoase fete
otau spune:
Sabina, dar esti suficient de slaba! Eu ce sa mai zic ca am 1.64 si am 66 kg ? Acu' cateva zile aveam 69. M-am ingrozit pur si simplu si am trecut pe regim. Dupa ce am nascut nu pot sa scad sub 64 kg. E adevarat ca mi-ar plcea sa mai am 52 kg ca atunci cand eram gravida, dar prea eram jigarita! Ma uit la poze din perioada aia si nu-mi vine sa cred ce brate in forma de aschie aveam. E adevarat ca nici mie nu-mi place ca grasimea s-a depus pe aripioare si pe solduri. Incerc sa mai slabesc, dar nu fac o tragedie din asta.
In legatura cu numerele hainelor, nu te impacienta. Cate magazine, tot atatea masuri. Acum o luna am fost la Eva si mi-am luat o fusta marimea 48. Aia 46 crapa pe mine! Buuuun! M-am ofticat la maxim! Plec si intru in alt magazin undeva pe Calea Victoriei. Ma uit la o pereche de pantaloni, vad ca sunt 46 si o intreb pe vanzatoare daca nu au 48. M-a intrebat: "pt. dumneavoastra?" si eu: "da". Ea: "pai va vine masura 44". Eu: "la Eva imi vine 48". Ea: "depinde de manechinul pe care au fost lucrate". Mi-a mai venit si mie inima la loc!
De ce nu incerci sa-ti faci niste hainute dragute la o croitoreasa ? Eu asa mai procedez si sa stii ca iesi mai ieftin ca la magazin.
In ceea ce priveste banii, niciodata nu sunt suficienti pentru cate haine am dori sa avem!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
adelamaria spune:
Sabina,
Eu in locul tau tot probam pantalonii, macar sa o stresez pe vanzatoarea-vrajitoareSi mai ceream si alceva la proba si la sfarsit nu cumparam nimicUite-asa! Recunosc, pentru asta iti trebuie nervi tari, ca sa suprti priviri rautacioase si comentarii, dar zau ca macar as fi incercat!
Nu-ti mai face griji. In perioada cand am slabit cel mai mult si aveam 43 de kg purtam 36-38. Acum port 40-42. E drept ca la inceput am suferit, dar ce sa fac? Sa raman in ? Asa ca m-am resemnat si mi-am jurat sa slabesc din nou! Ma rog, asta nu s-a mai intamplat de atunci, dar inca nu renunt!
Uneori ma gandesc ca nu sunt normala, ca prezint semne de boala, cu ideile astea fixe...Norocul meu e ca:
1. Nu ma mai ajuta vointa ca in tinerete
2. Nu pot sa vomit pentru ca iau anticonceptionale si nu vreau surprize
3. Imi tot repet ca daca o femeie incepe sa mai puna pe ea, inseamna ca organismul incepe sa se pregateasca pentru rolul de mamica
In cazul asta, ce sa mai zic de tine, ca tu deja esti o mamica frumoasa si trasa prin inel. Incearca sa te detasezi un pic; ai un copil minunat, un sot care te iubeste, faci ceea ce-ti place, arati bine, sunteti sanatosi...Ai atat de multe! Nu risca sa strici totul pentru cateva kg in minus care ar putea sa aduca cu ele (Doamne fereste!) boala si suferinta!
In privinta hainelor, nu stiu exact ce sa-ti spun. Nici eu nu am cati bani as vrea si sufar. Solutia ar fi sa -ti iei cate putin, pe rand cate ceva...sau o croitoreasa...si mai ales, sa fii mandra de tine! Ai motive!
flafi spune:
Buna Sabina,
ma scuzi ca nu am citit chiar tot din cele 2 pagini, dar eram f. nerabdatore sa-ti spun ca nu esti singura: am 1,62 cam 50-52 kg (in functie de cantar) toata lumea imi spune ca sunt numai bine, dar eu tot ce imi doresc e sa am 48 de kg! Cand aveam 48 de kg era atat de slaba ca ma sufla vantul pe strada, la propriu.
Pe mine ma apuca crizele ca sunt grasa si urata cand sunt f stresata, cand am probleme la serviuciu, la scoala etc. Eu am fost grasa in primul an de liceu aveam 60 kg si copii faceau glume pe seama mea, acum daca as m-as mai ingrasa as innebuni! Nu suport ideea!
De aceea inteleg cum te simti, pt ca mi se intampla si mie. Ceea ce am eu se numeste deformarea perceptie schemei corporale.
Nu stiu daca are importanta sau nu pt tine, dar vreau sa iti spun ca esti o femeie frumoasa, cu un corp de invidiat!
si ai grija de tine!
So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame