Ajutati-ne, va rugam!!!! Un sfat, orice...
Raspunsuri - Pagina 2
mitub spune:
Draga Alex,
trebuie sa ai mult tact si multa rabdare. Nu trebuie sa ii stai in cale, dar trebuie sa te stie aproape, sa ii poti fi un sprijin in cazul in care o simti cazand. E clar ca lumea in jurul ei se prabuseste si nimic nu mai are sens. Incearca sa-i recladesti Universul, fa-o sa vada din nou soarele pe cer stralucind. Eu as zice ca trebuie sa fii in acelasi oras cu ea, sa poata la un moment dat sa se descarce. Vor fi discutii, vei fi invinovatit...nu-i spune acum ca e si vina ei, chiar daca poate o gandesti. Faptul ca nu are pe nimeni in jur cu care poate discuta prin ce a trecut nu ii face bine. Trebuie sa ramai tu prietenul ei, confidentul ei, inainte ed a fi din nou iubitul ei. Un astfel de eveniment poate rupe o relatie, dar o poate si intari. Cred ca acum are nevoie mai mult decat oricand de tine, sa stie ca "data viitoare" nu va mai exista si ca dragostea ce i-o porti nu are de-a face cu sexul, ci cu trairi mult mai profunde.
Iti doresc tot curajul pentru a-i insufla din nou sensul vietii!
Numai bine,
Boga
alexis1980 spune:
Multumesc inca odata pentru ca ne sinteti alaturi... Stiu ca ma considera cel mai mare dusman al ei si aflu de la altii in ce stare jalnica este.. Daca eu - care sint barbat - am impietrit din ziua avortului, iar acum simt ca nu am sufletul intreg, dupa ce am pierdut-o si pe ea, imi imaginez macar o mica parte din ceea ce simte. Mi-as dori sa ii pot fi alaturi, insa nu stiu daca ea va accepta acest lucru... e greu sa fii linga cel pe care il consideri vinovat ca a omorit o viata ce face parte din tine, si e cu mult mai greu sa il alegi drept confident, chiar daca nimeni altul nu il poate inlocui. Si e normal ca dragostea sa nu reziste in fata unei astfel de dureri... insa as face orice sa fim unul linga celalalt si.. cindva, sa fim iar impreuna, iar ea sa isi revina cu bine. Stiu ca nu o sa uite, nici eu nu o sa o uit nici pe ea, nici ceea ce s-a intimplat. Dar nu pot sa fiu alaturi de ea, pentru ca ea e ferm convinsa ca nu am ce sa caut in preajma ei. In plus, ea va ramine singura trei zile intr-o camera de camin ... fara nimeni alaturi... doar pentru ca vrea sa nu vina acasa si sa dea de mine... si nu stiu ce se va intimpla dupa acest week-end...
Adela spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Alex,Marius si fetele ti-au raspuns foarte frumos,foarte clar,nu are sens sa iti spun aceleasi lucruri.Ai aflat sfaturile noastre despre cum sa o recastigi.
Insa te intreb..care a fost reactia ta cand ai auzit de copil?Te-ai bucurat?ai fost inspaimantat?ati pus macar in discutie casatoria,pastrarea copilului? Cine a vorbit despre avort?zici ca a fost dorinta ei,dar dorinta TA care a fost?
Aceste intrebari ti le adresez si eu inainte de a-mi scrie parerea.
Numai bine,
~~Adela , mamica de Julia
alexis1980 spune:
M-am bucurat, apoi am realizat ca, oricit mi-as fi dorit sa-l avem (VROIAM SA-L PASTRAM!), nu ar fi posibil. Mama ei ar fi dat-o afara din casa, unchiul ar fi batut-o, n-am fi avut cu ce sa il crestem, ea nu ar fi putut continua facultatea... ar fi fost imposibil. Discutiile "la rece" purtate de cind sintem impreuna inclusesera toate variantele si se terminasera, din partea ei, la "sper sa nu se intimple. daca se intimpla, fac avort". Apoi, am fost inspaimintat de ceea ce se va intimpla, in primul rind, cu ea. E prea cruda pentru casatorie, si chiar ea a spus-o. Avortul a fost decizia initiala a ei, si definitiva, iar eu am fost de acord...
mitub spune:
Draga Alex,
din ceea ce spui am impresia ca nici tu nu ai fi fost pregatit de a face pasul casatoriei. Apoi trebuie sa stii pentru viitor macar ca parintii in situatie de criza se comporta de multe ori altfel decat preconizeaza copiii. Eu, sincer, ca mama, nu cred ca prietena ta ar fi fost data afara din casa, mai ales daca amandoi v-ati fi dus decisi la mama ei sa-i explicati cum stau lucrurile. Apoi, sa stii ca inainte de a se intampla ceva cu adevarat se pot face multe scenarii, iar la momentul efectiv sa te comporti diferit.
Eu nu as lasa-o singura in weekend, sau macar as incerca sa merg la Iasi ca ea sa stie ca sunt acolo. Dupa ce ai lasat-o la Iasi, dupa avort, v-ati mai vazut??? Acele momente cand de apropiere, cand de respingere, s-au intamplat toate la telefon? Tu trebuie sa-i fii alaturi, e mai bine sa suferiti impreuna, sa discutati, sa clarificati. Eventual scrie-i o scrisoare, eu sper din tot sufletul sa ii poti reda si ei cum ne-ai explicat noua framantarile tale relativ la ea si la acel suflet nevinovat de care v-ati despartit.
Bafta multa!
Boga
alexis1980 spune:
Avortul a avut loc acum trei saptamini... am stat cu ea trei zile atunci, apoi ne-am vazut la fiecare sfirsit de saptamina. Totul a fost relativ bine, era cind extrem de afectuoasa si de alintata, cind indiferenta. Ultima oara ne-am vazut duminica trecuta. Era vesela si vroia sa vin la Iasi vineri. Luni a fost rece, iar marti a decis sa ne despartim si mi-a transmis ca nu am ce sa caut la ea. Multumesc
aurelian spune:
Draga Alex,
Am vazut ca ai primit foarte multe raspunsuri.
Raspunsul pe care ti-l trimit cu siguranta ca te va schimba (in bine).
Este dur dar este practic si la obiect.
Ti-am trimis acest raspuns deoarece vreau sa te ajut sa iesi din aceasta stare cit mai urgent - altfel te poate marca pe viata - iti poate schimba destinul, chiar si sanatatea psihica.
Crede-ma, am trecut printr-o experienta asemanatoare si pentru ca nu m-a ajutat nimeni cu un sfat dur, practic si la obiect - ca cel pe care ti-l voi da - am pierdut foarte mult !!!
BAIATULE TREZESTE-TE !
1) Esti sigur ca a ramas gravida cu tine ? Cum de nu a ramas gravida 2 ani de zile cand faceati dragoste aproape zilnic (banuiesc) si a ramas gravida - culmea - folosind prezervativul - tocmai dupa ce a plecat la facultate si faceati dragoste doar in weekend ?
(RETINE:prezervativul este cel mai sigur mijloc contraceptiv - asigura 99% protectie)
2) Ea este la facultate iar tu nu esti cu ea. Femeile sa stii ca sint cu pretentii si unele dintre ele sufera de snobism-daca nu ai facultate esti un nimeni pentru o femeie cu studii superioare
3) Daca ar fi sincera cu tine acum in aceste clipe cand intradevar are nevoie de cineva care sa-i fie aproape - culmea - nu te mai vrea
(e posibil sa o fi facut-o cu cineva fara prezervativ.
Tu ai avut grija sa o protejezi - sa nu te mustre constinta - 99 % protectie prezervativ spune totul+50% ca va intalneati doar in weekend rezulta protectie 150% nu 100% !
4) Nu mai exista fete ? S-au terminat ? Vino la Bucuresti frate, te agata pe strada, mergi la biserica sf. Anton din Bucuresti sa vezi cate fete dau acatiste luni in sir ca sa se marite. Tu nu gasesti una care sa te iubeasca ?
In CONCLUZIE:
TREZESTE-TE ! DRAGOSTE CU SILA NU SE POATE ! UIT-O DACA NU TE MAI VREA ! SA STII CA FEMEILE SUNT MAI DURE SI MAI BARBATE DECIT NOI CARE NE DAM BARBATI !
Daca nu poti ca sa iesi din starea in care te afli nici dupa acest mesaj al meu iti recomand sa mergi la un psiholog. Este spre binele tau. Ai 24 de ani si esti foarte tanar. Ai toata viata inainte sa intalnesti femeia care sa aprecieze dragostea ta. Fosta se pare ca nu a apreciat-o si te-a parasit. Te-a parasit, retine si nu te mai gandi la ea. Asta e realitatea dura dar adevarata.
Puteam si eu sa-ti trimit un mesaj romantic si siropos dar nu te-ar fi ajuta cu nimic.
Citeste mesajul meu in fiecare seara la culcare si sigur te vei trezi.
Retine faptul ca ti-am scris deoarece am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare din care am avut foarte mult de pierdut pentru ca nu m-am trezit la timp iar mie nu a avut cine sa-mi dea un astfel de sfat.
Ti-am scris din postura unui barbat de 38 de ani, casatorit, 2 copii.
Nu te mai gandi ca nu ai sa mai poti iubi o alta fata.
Cand o vei intalni pe fata care sa te merite cu adevarat cu siguranta ca o vei iubi cu mult mai mult decit pe fosta.
Bafta si astept sa-mi scrii parerea ta !
marius spune:
Aurelian, cu tot respectul pentru pozitia ta, esti sigur ca detii adevarul?
Tot un barbat de 37 de ani, casatorit de 13 si cu doi copii. Special pentru tine de data aceasta si fara suparare. Femeile sunt mult mai delicate decat le cataloghezi tu. Si ca vrei sau nu sa recunosti (nu cunosc experientele tale) sunt extrem de devotate. Si ac iti place sau nu, TU chiar nu ai cum sa ai habar si niciodata nu vei avea ocazia (sa te bucuri ca natura te fereste de asa ceva) cuym este sa fii singura in situatia de a pierde viata din tine. Raspunsul tau mi se pare extrem de cinic. Ca poate sa contina si o realitate nu o pot contesta din spirit de posibilitate. Dar dincolo de animale suntem oameni. Cu sincera parere de rau pentru ceea ce am citit din perspectiva barbatului care sunt inerent. Dar asa cum am precizat in primul meu raspuns, stiam ca vor fi si astfel de pozitii. Asta e.
alexis1980 spune:
Buna seara din nou. Am aflat lucruri noi, si va rog mult sa-mi ziceti ce credeti. Am vorbit cu colega ei care mi-a zis ca prietena mea spune ca inca tine mult la mine si ca nu poate sa stearga trei ani cu buretele, dar ca simte ca nu mai poate sa continue relatia. Prietena nu a venit acasa. A decis sa incerce o serie de schimbari de aspect, este in continuare indiferenta. Nu stiu daca e bine sa plec dupa ea sau sa o las sa se gindeasca ce vrea sa faca, si nu stiu daca mesajele care se afla mai jos, trimise pe email, messenger si mobilul unei colege, conteaza sau nu, si in ce sens conteaza. Sper sa imi spuneti voi. Nu am primit, inca, nici un raspuns, si e posibil ca mesajele sa nu fi fost inca citite. MULTUMESC.
MESAJ: hei... vroiam doar sa iti spun ca nu voi veni la iasi atit timp cit tu nu vrei, chiar daca imi este foarte dor de tine... stiu ca acum ma consideri cel mai mare dusman al tau... si, chiar daca nu crezi, te inteleg... si simt o mica parte din durerea ta sufleteasca, si stiu ca nu voi ajunge sa simt ce simti tu... mi`as fi dorit sa fie totul altfel, sa nu se intimple atitea rautati, pentru ca nu le meriti nici tu, si nici noi... si stiu ca nu pot
face nimic de la departare sa fie mai bine... si doare si asta, sa stii. probabil ca va fi tirziu cind o sa citesti mesajul, poate nici nu o sa il citesti... dar sa stii ca iti voi fi alaturi oricind vei vrea, oricind in viata asta... si oricit de mult iti vei dori, ca amic, prieten, iubit sau orice altceva... sa nu ma uiti... eu nu te voi uita...
alex: sper ca ai citit sms-urile din timp... si ca vei da un semn de viata... gindeste-te ca sint citiva oameni care chiar nu vor sa iti faca rau...
alex: nu-i indeparta, e groaznic sa fii singur... daca nu crezi, intreaba-ma pe mine
alex: si imi pare rau ca nu ai termen de comparatie ca sa nu mai spui ca nu as fi omul potrivit pentru o relatie serioasa.. dar e mai bine sa crezi in relatia asta decit sa incepi alte zeci pina realizezi...
alex: as fi vrut ca eu sa fiu acela cu care sa vrei sa te plimbi, luni, de mina, prin iasi
alex: si imi pare rau ca nu ai vrut sa recunosti ca tii la mine... stiu ca doare sa tii la cel care ti-a facut rau... sa stii ca plateste suficient, cu cosmaruri in care vede singe in
fiecare noapte, cu o ora de somn din 24... si stiind ca ce simte el e nimic in comparatie cu ce simti tu...
alex: eu am incercat sa iti spun asta de mai multe ori, si stii... imi pare rau ca nu ai ascultat, sa stii ca nu esti singura... sint vinovat si sufar alaturi de tine
alex: mesajele astea am sa ti le trimit zi de zi, pentru ca sper sa le citesti inainte sa fie prea tirziu...
alex: si sper sa vii miine acasa, chiar daca nu o sa ne intilnim, e mai bine decit sa stai in iasi, din orice punct de vedere
alex: putem sa nu ne intilnim, daca vrei, dar vino acasa la tine.... stiu ca ai banii de care ai nevoie, asa ca foloseste-i
alex: am vazut poza de pe inout.ro... esti foarte frumoasa, de mii de ori mai frumoasa decit monica, insa ai uitat sa zimbesti
alex: si mi-e dor de zimbetul tau, si sper sa ma lasi sa-l aduc inapoi, pentru ca pot
alex: si pentru ca vreau sa nu mai suferi niciodata
alex: ca te iubesc, stii prea bine, chiar daca zici ca nu ma crezi... si sa stii ca nu sint doar bun pt sex, si sper sa intelegi cindva asta... cind o sa vrei, numai sa intelegi...
alex: si sa stii ca in momentul asta nu sint nervos, sint cit se poate de calm si iti spun lucrurile astea din tot sufletul
alex: si sa mai stii ca niciodata n-am sa pot sa inteleg toata durerea ta, pentru ca barbatii nu sint capabili de asa ceva... dar sa stii ca sufar si eu enorm, si ca nu vreau sa te las sa ramii singura cu un zid in spatele caruia tie ti se pare ca e mai bine....
alex: si te rog ca, de acum inainte, sa te inveti sa spui altora ce te raneste...
alex: si sa nu mai crezi despre mine ca sint laudaros, chiar nu stiu mare brinza... dar stiu un pic mai multe decit altii, am trecut prin destule, voi mai trece, si voi invata tot ce trebuie ca sa poti fi fericita alaturi de mine luni, ani sau, daca vei vrea, o viata
alex: eu asta vreau de mai bine de un an, chiar daca am un mod super aiurea de a o arata
alex: si sa stii ca nu sint obsedat de tine... ci pur si simplu cred in tine si cred ca esti o femeie extraordinara, chiar daca esti mult prea mofturoasa... poate e vina mea asta, dar mi-o asum, impreuna cu consecintele ei, pentru ca de asta te si iubesc...
alex: banca si netul nu le-am platit, deci o sa ramin fara net... curind.. de asta si sper sa imi raspunzi cit mai repede
alex: plus, ma tem de ce vei face in zilele astea... si dupa...
alex: si nu sint singurul care se teme...
alex: revenind la chestia cu munca...
alex: eu ti`am zis ca astept sa vad ce se intimpla, si macar de data asta, am avut dreptate
alex: avusesera nervi din cauza campaniei electorale... si eu ii suparasem
alex: pentru ca nu i-am raspuns la telefon sefei, ca te tineam pe tine in brate, iar tu dormeai si nu vroiam sa te trezesc
alex: imi pare rau pentru tot ce s-a intimplat, daca as putea da timpul inapoi as repara totul... dar nu se poate... iar tot ce a fost nu poate fi reparat decit de noi 2 impreuna... sper sa intelegi asta pina nu e prea tirziu si pentru tine, si pentru mine, si pentru noi...
alex: din toate fetele din lumea asta, tu chiar nu meritai asa ceva
alex: stiu ca nu te voi convinge sa ne impacam prin mesajele astea si nici prin vorbit la telefon...
alex: dar voi incerca asa, pina cind o sa ne intilnim....
alex: si poate, incet, incet, vom fi iar impreuna
alex: atunci, promit ca o sa fii fericita si ca nimic si nimeni nu te va mai rani
alex: sper sa vrei sa ne plimbam si sa vorbim, in iasi sau acasa... macar sa stiu ca nu am aruncat banii pentru internetul asta, ci ca
i-am folosit ca sa ne fie din nou bine
alex: te iubesc, si, daca tu nu o sa ma iubesti, ma voi multumi si doar sa tii la mine... si voi fi omul de care ai nevoie... promit...
alex: nu lasa trei ani si ceva sa se transforme intr-o amintire... o sa ne doara pe amindoi, si e pacat... e prea pacat... iar invitatia sa petrecem revelionul impreuna e inca valabila... ma ocup eu cu iulian de organizare.. de tot... tu vino... ca amica, cunostinta sau prietena mea
alex: esti intre prieteni... nu uita asta
alex: te iubesc...
mmag spune:
Draga Alex, eu cred ca orice fata care incepe o relatie sexuala cu un baiat, de buna voie, inainte de casatorie, o face din dragoste, cu increderea ascunsa ca, intr-un final, cel mai tarziu cand va aparea un copil vor fi impreuna pentru tot restul vietii, ca sot si sotie.
Femeia este putin mai ciudata, nu-ti spune direct ce asteptari are, totusi are unele asteptari pe care daca nu i le indeplinesti, devine frustrata, considerand ca nu esti asa cum ar fi vrut ea.
Din cate ai povestit, cred ca ea se astepta ca tu sa dai dovada de adevarata barbatie, si la aflerea vestii sa o iei in brate, sa o saruti si sa-i spui: "Iubito, este momentul sa ne intemeiem propriul camin! Indiferent ce s-ar intampla, vom gasi solutia sa fim impreuna - noi doi si micutul nostru!"
Acum, cuvintele de dragoste sunt de prisos, ea a pierdut increderea ca poate "sa mearga cu tine la drum lung" si durerea pierderii fiintei care prindea viata in ea o copleseste - este un sentiment greu de inteles pentru un barbat.
Probabil ca despartirea voastra nu va fi definitiva, dar este nevoie de timp, de dragoste si rabdare pentru a-i recastiga increderea si respectul (poate suna cam dur, dar tu ai cerut parerile noastre!).
Incearca sa te apropi de ea chiar daca aparent te respinge. Undeva in adancul fiintei ei, tanjeste dupa tine si caldura trupului tau. Are nevoie disperata sa-si demonstreze ca poate avea incredere in tine.
Daca continua sa te invinuiasca, pur si simpu cere-ti iertare, nu incerca sa te disculpi. Ramai alaturi de ea, ascult-o si vorbiti, macar acum, discutati, planificati ce si cum veti face pe viitor.
Daca spui ca rudele ei sunt violente, cu atat mai mult ar trebui sa te simti responsabil, daca o iubesti, sa o scoti cat mai repede de sub tutela lor.
Sunteti amandoi majori si, odata ce traiti impreuna asumati-va si responsabilitatea vietii in doi, nu numai placerea de a face dragoste din cand in cand.