Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 3
mariagi spune:
lachione,ai copii?!
si sa stii ca sunt si locuri speciale pentru caine.fara stapan.la adaposturi speciale!nu pe strazi hraniti de asa numiti iubitori.sa-i ia acsa sa se ocupe de ei.si in calitate de MAMA,iti spun ca si eu as suci gatul cainelul daca mi-ar musca copilul,oricat de mult iubesc animalele.si am si eu un catel acasa.si mi s-a intamplat si mie sa merg cu Cosmin pe strada si sa fim inconjurati de haite de caini.si nu i-am provocat noi.
Maria
ana-oana spune:
sunt curioasa, poate imi raspund fetele care au dezaprobat-o pe sinzi_ana: ce solutii aveti voi pt maidanezi??? ce sa facem cu ei??
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
Kariris spune:
Sobo, draga,
Asociatia aceea din Brasov nu este a doamnei Cristina Calderon? Tipa aceea casatorita cu francezul care se ocupa cu incalzire termica?
Stiu ca in Brasov le pune un cercelus in ureche, ca un clips, asa ceva, dar nu stiu sigur daca ii castreaza pentru ca o catea de la blocul mamei mele dupa ce a venit cu cercelul in ureche inapoi la bloc, la cateva luni a nascut. Dar ma rog... asa o fi.
Stiu ca Cristina Calderon face un lucru minunat pentru ei, ii omoara doar pe cei care au tare majore pe cei irecuperabili; le-a facut un asezamant mare undeva in afara Brasovului spre Sf. Gheorghe cred, nu mai stiu exact ca sunt plecata demult din Brasov unde am lucrat si eu voluntar un timp; n-am rezistat foarte mult pentru ca in fiecare zi vroiam sa vin cu cel putin 2 caini acasa, (mama mea desi biolog n-a acceptat) visam noaptea numai caini, ma simteam neputincioasa, ma simteam aexact ca atunci cand lucram la gradinita saptamanala unde parintii isi duceau copiii (unii foarte mici de numai 2 ani) lunea si-i mai luau vinerea. In fiecare zi cand trebuia sa plec acasa simteam ca innebunesc copilasii ar fi vrut sa stau cu ei non stop; normal!
dar nu m-am lasat! tot am luat un sobolanel mic si urat de pe strada din sanul familiei, de langa mama si frati; era urat foc imputit, plin (zeci) de capuse si purici... ce mai un adevarat focar de infectie! am avut impresia ca mi-am bagat un tomberon in casa; dar in 2 zile era spalat, deparazitat extern, cu primul vaccin facut, au urmat si restul si acum e si frumos, si destept, si cuminte...prea fricos si intr-adevar responsabilitatea e mare: e cu mine peste tot: la birou, in concediu, nici sa vreau sa scap de el nu as mai putea!
Si dupa 1 an jumatate de scandaluri zilnice l-a acceptat si sotul.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by bibyrox
pentru ca indiferent de situatie un animal nu este vinovat decat..in cel mai rau caz daca este turbat.
"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy
Daca vreti sa ne cunoastem :)
Bineinteles ca si animalul are partea lui de vina...nevinovat este doar daca ajung io prin jungla si ma mananca un leopard...sau o haita de hiene...
DAr traim intr-o societate...nu? Ar trebui sa ma tem ca intr-o buna zi copilul meu poate fi mutilat de niste caini?
Cainii sunt si in parcari, si in fata blocului, si in parc (In TAbacariei, in C-ta unde ma duc eu, e o zona cu maidanezii de care nu prea te apropii de frica...)
Mie mi se pare o solutie civilizata (care nu are nici o legatura cu negrii...sa nu confundam oamenii cu cainii...totusi!!!) strangerea acestor caini (noi suntem sclavii lor), plasarea lor in familii care isi doresc caini, adoptia lor de catre iubitorii de animale, castrarea lor, si institutionalizarea in centre special amenajate...iar pentru cei bolnavi, curmarea de suferinta...
Bine spunea Vikiga: "Iubitorii de animale din Romania(mare majoritate a lor) se rezuma sa dea resturile de mincare la ciini vagabonzi crezind ca vai ce lucru minunat au facut! Gata sunt cu sufletul impacat!"....
Dar daca te declari prietenul lor trebuie sa faci ceva mai mult de atat...nu sa infiezi unul si gata...ai salvat rasa!!!!
eu cred in asta, si este o perceptie gresita ca hingherii in eutanasiaza sau maltrateaza...ei ii duc in astfel de centre unde sunt castrati, si ingrijiti...asta e menirea lor. Asa ar trebui sa fie, cine vrea caine fie cumpara unul de rasa, fie infiaza unul din astfel de centre!!!
Nu sa traim cu spaima in fiecare zi ca putem fi muscati, infectati cu boli sau turbare, si sa spunem ca "cainele nu are nici o vina ca musca..io sunt de vina, sau copilu ca l-a atatat, hai sa bat copilu ca se juca langa caine si data viitoare sper sa ii haleasca si ochiu care i-a mai ramas!!"
Sinzi
si David
The best of David, new
roxana1974 spune:
Sanziana, ai procedat corect si absolut normal, respectand si legea dealtfel. Tin sa-ti spun ca daca eram in locul tau otraveam intreaga haita de caini (astept sa aruncati cu rosii) fara nici cea mai mica remuscare. Cucoana cu pricina nu face altceva decat sa incalce legea si sa abuzeze de pozitia pe care o ocupa in primarie. Abia astept sa vina acasa parintii copilului. Sa ne spui ce demersuri au facut ei, eu una sunt supercurioasa.
PS Tin sa spun ca iubesc cainii, eu am avut caine, boxer care n-a muscat niciodata pe nimeni, dar nici nu l-am fluturat pe sub nasul cetatenilor si al vecinilor ostentativ si fara lesa "fiindca nu musca". Nu poti fi sigur de nici un caine si hai sa fim seriosi, unde e loc de joaca pentru copii daca nu in curtea blocului unde locuiesc???
bibyrox spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Sanziana, ai procedat corect si absolut normal, respectand si legea dealtfel. Tin sa-ti spun ca daca eram in locul tau otraveam intreaga haita de caini (astept sa aruncati cu rosii) fara nici cea mai mica remuscare. Cucoana cu pricina nu face altceva decat sa incalce legea si sa abuzeze de pozitia pe care o ocupa in primarie. Abia astept sa vina acasa parintii copilului. Sa ne spui ce demersuri au facut ei, eu una sunt supercurioasa.
PS Tin sa spun ca iubesc cainii, eu am avut caine, boxer care n-a muscat niciodata pe nimeni, dar nici nu l-am fluturat pe sub nasul cetatenilor si al vecinilor ostentativ si fara lesa "fiindca nu musca". Nu poti fi sigur de nici un caine si hai sa fim seriosi, unde e loc de joaca pentru copii daca nu in curtea blocului unde locuiesc???
Mi-e mila de cainele tau!!!

Roxxy
Kariris spune:
Mariagi, din pacate nu am copii... inca.
Daca ma ajuta Dumnezeu poate voi avea la anul un copil. Pentru mine este mai greu sa-l am dar o sa fac tot posibilul! Nici nu vreau sa ma gandesc ce as fi in stare sa fac daca mi-ar musca un caine copilul! Mai ales un caine maidanez pentru care nu pot trage pe nimeni la raspundere. Pentru ca pentru orice agresiune, cred eu ca trebuie sa se plateasca. Stati linistiti ca in curand si in Romania se va raspunde penal pentru fapte de acest gen ale animalelor proprii.
Eu am reclamat la politie stapanul unui caine adult care mi-a facut franjuri cainele meu care era pui iar stapanul n-a reactionat nicicum, avea un caine de rasa si a spus ca nu-i face nimic, se joaca doar.. dar joaca s-a lasat cu chirurgie plastica sa-i pun fata la loc. Si sa stii ca tipul a primit 5000000 lei amenda; pt. ca legea spune clar ca se da amenda contraventionala stapanilor de caini care-si lasa cainii sa atace si sa vateme alte animale.
Dar ce sa mai spun? Am vazut si oameni care au vrut sa dea cu piciorul in cainele meu cand s-a apropiat de cainele lor "de rasa" (dar care arata jalnic pe langa al meu) spunand ca nu-l lasa cu maidanezi. Asta e!
dadi_t spune:
quote:
Originally posted by Dana P
Cu toate ca am sa-mi primesc bobarnacele de rigoare (si nu ar fi prima data pe acest forum), nu pot sa nu imi spun si eu parerea despre animalele comunitare.
Dar voi a-ti urmarit comportamentul unor copii fata de aceste animale?Oare de ce ii mushca?
Nu de multe ori mi-a fost dat sa vad copii (unii chiar foarte bine intzolititzi) care ,trecand pe langa un animal ii trag cate un shut zdravan, il scuipa ... sau alte cele. Si cand ii intebi : De ce? raspunsul e foarte civilizat si foarte la obiect: ca asa a vrut el.
Daca intr-adevar existe reancarnare ... si poate intr-o viatza viitoare vei urma tu sa fii inlocul acelui animal ... oare cum ar fi.
Oare nu ar trebui sa se existe hingheri si pentru oamenii? De multe ori ...
nu mai scriu pentru ca pentru unii oricum vor fi aberatii, dar asta e sunt gandurile mele si e dreptul sa vorbesc liber.
dana
Sunt de-a dreptul oripilata si indurerata ca se poate pune semnul egalitatii intre copii nostrii si niste caini comunitari!!!Oare acei copiii bine intoliti la 5 ani au discernamant pt. ai condamna??Din cate stiu nici o lege din lume nu pedepseste copiii pt. fapte cu mult mai grave din lipsa discernamantului la aceasta varsta.
Hingheri pt. oameni? De ce nu esafodul sa le taiem capetele!!!
Mare ti-e gradina Doamne si pe multi Ii iubesti!!Ai dreptate Sanzi!
Tania cu
Anduta(14sept'96)+
Bibi(14febr'04)...albumul fam.Bugy
mariagi spune:
din pacate multi au aceasta mentalitate.i hranesc i strang in grupuri pe langa blocuri si daca sar la cineva tot cainii sunt aparati de "potentialii stapani".nici nu-i castreaza sa nu se mai inmulteasca,nici nu i duc in adaposturi,nici in casa,i lasa asa de capul lor,dar striga pe toate drumurile ca sunt iubitori de animale.
ps:lachione

Maria
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by bibyroxquote:
Originally posted by roxana1974
Mi-e mila de cainele tau!!!
Roxxy
Bibirox nu am inteles ironia ta???? Adica nu ti se pare normal sa iti tii cainele in lesa in locuri publice cu copii??? Poate ca ti se pare normal ca si cainele tau sa isi faca nevoile pe trotuar ca altii sa calce in ele!!! E de bun simt, nu? Ca doar e caine? De ce sa strangem kaak dupa el? De ce sa fim civilizati?
Si eu am avut 2 caini, si mergeam cu ei in lesa pana la locurile speciale pentru caini si raspundeam de orice "nepolitete" a lor, aveam pungute si strangeam mizeria dupa ei...desi in jur era plin de altele...
Sinzi
si David
The best of David, new