La France (24)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Buna dimiuneata, fetelor !

Lulu week-end placut si constructii inspirate fetitelor !

Pentru Syb daca vrei iti trimit adresa traducatoarei din Lyon sa o intrebi cum a procedat, e traducatoare cel putin 8 ani.

O zi buna la toate !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by nadine2004


Daca stiti si niste dulciuri ceva, in afara de clatite,( care nu se fac la cuptor), sunt interesata!!!





Charlotte cu brinza sau cu frisca, diplomat, creme pe foc, buturuga cu castane, tiramisu, papanasi fierti sau prajiti, coltunasi, cnele cu prune, salata de fructe, compoturi, piure de fructe, gogosele (variante diverse, de exemplu putzishoare), spume de fructe, trufe de ciocolata, cartofele cu nuci.

O intrebare : voi ati gasit pe undeva foi de napolitane ? Scriind mi-am adus aminte de prajitura lenesa cu nuci, rahat si rom intre foi de napolitana.



Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by Mik

Charlotte cu brinza sau cu frisca, diplomat, creme pe foc, buturuga cu castane, tiramisu, papanasi fierti sau prajiti, coltunasi, cnele cu prune, salata de fructe, compoturi, piure de fructe, gogosele (variante diverse, de exemplu putzishoare), spume de fructe, trufe de ciocolata, cartofele cu nuci.



Acu' stitzi de unde vine porecla lui Anaïs : Anaïsu-pisu-pisu-Tiramisu As manca non stop tiramisu. Mai ales la cat de repede se face! (pacat ca se mananca si mai repede)

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Mik, merci, poate imi dai si cateva retete, insa o sa caut si eu! Am facut gogosele; vreau sa incerc papanasi cu reteta luata de la voi! Ma intereseaza tiramisu si cele care nu sunt cu fructe! Eu de fapt vreau sa fac pt al meu sot care adora dulciurile, eu nu ma omor cu ele, sunt mai mult cu fructele!

Eu am cautat foi de napolitane si nu am gasit! Si eu vreau sa stiu daca exista aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


TIRAMISU
Iti trebuie : o cutie de boudoirs, 500g mascarpone, 4 oua, 200g zahar, o cana de cafea tare, cacao, optional un alcool stil amareto, coniac.
1.separi albusurile de galbenusuri
2. bati albusurile spuma
3. freci galbenusurile cu zaharul pina se albesc
4. continui activitatea din 3 adauging cite o lingura de mascarpone (merge mai repede daca te ajuta cineva)
5. cind crema din 3 si 4 a devenit uniforma (e foarte groasa), amesteci delicat ( delicat nu e figura de stil) albusurile spuma. crema e gata.
6. intr-o farfurile adinca pui cafeaua + alcoolul
7. imbibi rapid biscuitii numai pe partea fara zahar si ii pui direct in vasul de servit.
8. faci 4 sau 6 rinduri biscuiti imbibati / crema, ultimul strat cu crema
9. pui la frigider citeva ore
10. inainte de a servi pudrezi cu cacao

Cum spune si oLo se face foarte rapid si dispare si mai rapid. Ingrasa ! Ador sa o fac, caci merge repde, mai greu de una singura cind il frec pe mascarpone.
Mai sunt versiuni cu fructe (capsuni) sau coaja de lamiie rasa.
Am parfumat o data cu wisky si mi-a placut, alta data nu aveam cacao pura si am pus ciocolata neagra rasa.

In alta ordine de idei, daca ii plac prajiturile cu boudoir sau biscuits à la cuiller mai am doua in stoc.



Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Intr-adevar, se pare ca e nevoie de timp ca sa devii traducator autorizat (mai mult ca niciodata, regret ca m-am trezit asa de tarziu…)
Sotul meu a sunat azi si informatiile sunt urmatoarele :
Intre 1 ianuarie – 28 februarie trebuie sa adresez Presedintelui Tribunalului o scrisoare prin care sa solicit sa fiu luata in calcul la urmatoarea « sesiune » de autorizari. Peste 3-4 luni (intre iunie-iulie) sunt invitata la un interviu in unul din comisariatele de politie din departament, unde expun motivatia etc. si le comunic domeniile care ma intereseaza.
Pana la sfarsitul anului (oct.– nov) toate dosarele sunt studiate la Curtile de Appel, urmand ca la un an de la inceperea demersurilor sa primim un raspuns…. Deci, Sibylle, aveai dreptate cand ai spus 2006. Mai e cealalta posibilitate, sa batem la toate usile (comisariate si jandarmerii) in speranta ca vreodata, la nevoie, vor apela la noi. Dar cred ca intr-un oras mare posturile sunt deja ocupate de mult… Poate mai pe la tara ?!?…)
In ceea ce priveste faptul ca aceasta munca poate fi extrem de dificila, eu una nu ma tem : toata viata mi-am dorit sa fiu politai, deci o ocazie de a lucra (fie si numai) in preajma lor, ar face ca restul sa fie usor (vorbesc pentru mine). Doamne-ajuta !


Continuati, fetelor, cu retetele, sa-mi imbogatesc si eu "repertoriul"!




« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

quote:
Originally posted by doruletz

am si eu o nelamurire totusi : noix de muscade e nucsoara? Ca eu tocamai aflasem ca 'nuscoara' se spune 'cardamome' in franceza?! Si in cazul asta 'noix de muscade' ce mai e?




Doruletz, am cautat si eu pe net, am gasit separat si noix de muscade si cardamome. In dictionarul meu Teora, muscade este tradus prin nucsoara!Cardamome nu l-am gasit in dictionar, este tot un condiment(dupa cum am gasit pe un site despre condimente), dar total diferit de nucsoara. Cardamome stiu ca se foloseste in tarile orientale presarat peste cafea. La muscade (deci nucsoara)se foloseste atat in mancaruri dulci cat si sarate iar in doze mai mari poate fi afrodiziac. Numele cred ca ii vine in romaneste datorita faptului ca e extras din noix (deci din nuca) de muscade.

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by Samsara7

quote:
Originally posted by doruletz

am si eu o nelamurire totusi : noix de muscade e nucsoara? Ca eu tocamai aflasem ca 'nuscoara' se spune 'cardamome' in franceza?! Si in cazul asta 'noix de muscade' ce mai e?




Doruletz, am cautat si eu pe net, am gasit separat si noix de muscade si cardamome. In dictionarul meu Teora, muscade este tradus prin nucsoara!Cardamome nu l-am gasit in dictionar, este tot un condiment(dupa cum am gasit pe un site despre condimente), dar total diferit de nucsoara. Cardamome stiu ca se foloseste in tarile orientale presarat peste cafea. La muscade (deci nucsoara)se foloseste atat in mancaruri dulci cat si sarate iar in doze mai mari poate fi afrodiziac. Numele cred ca ii vine in romaneste datorita faptului ca e extras din noix (deci din nuca) de muscade.

Michaela



N-am dictionarul la mina, dar si eu stiam ca Michaela. O matusa mai pretentiosa numea asta "nucsoara de muscat".
Va scriu miine de Cardamome.
Pentru "ieninbahar" e clar cum spunea Lulu : poivre de Jamaique. Se gaseste pe internet si la supermaché in amestecul de "4 baies" sau "5 poivres" (boabele negre si netede).

De'acuma tac ca prea am scris azi.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Mihaela are dreptate!!!

cardamon = cardamome = elettaria cardomumum
nucsoara = muscade = myristica fragans

qed


(acu sa ghicitzi despre care mihaelã-i vorba ;)
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Mik, cum faci buturuga cu castane?

La tiramisu ca sa iasa mai leger eu inlocuiesc o parte din mascarpone cu fromage blanc sau cu iaurt de fructe. Si sincer nu-i bai cu el!

Liliana

Mergi la inceput