La France (24)
Raspunsuri - Pagina 5
delphin spune:
Buna fetele!
si eu vreau retetele, suna apetisant!
Am si eu o reteta de ceva prajitura de mere cu biscuiti. Am gasit-o pe un site de retete romanesc(site-ul).
http://community.webshots.com/user/delphinoi
andiaroro spune:
Mihaela........noi am fost cu niste prieteni intr-un we la Lille acu' vreo 3-4 luni si de atunci mi-a ramas o "prezentare generala" a orasului prin calculator, daca imi trimiti adresa ta de mail pe PM, ti-o trimit si tie.........;
stiu ca nu e perioada, dar chiar langa cladirea Bursei era o inghetarie........nu o rata!!!!
despre vinul romanesc: costa intre 3 si 4 euro la sarbi, iar ala cu Dacula -nu-si merita pretul(parerea mea)
pupici
oLo spune:
bre io ma duc sa lucrez nu sa casc gura la Lille :(
Adica ajung cu trenu pe la 9, ma duc la munca (la prefectura, sa va pun vreo pila? :)) ), cred ca termin pe la 7 (daca nu inchid aia mai devreme). A doua zi ma duc iar la munca, si iau seara la 6 trenu de intoarcere. Ma gandeam ca ma invart in zona garii seara...Si daca e cineva dispus sa iasa la ... un beaujolais ;)
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
Samsara7 spune:
eu le scriu aici retetele.
Prajitura intai.
Cumparati pâte liquide de la raionul "frais" aluaturi si entremets. Marca "Marie" sau "Maman Gateau".Exista varianta ciocolata si normala! Eu am folosit normala. Se pune pe fundul unei forme de preferinta rotunda, papier cuisson (hartie speciala pt copt) si apoi se scurge bine tot aluatul. Se curata merele de coaja (cam 3 mere mari la 1 punga de aluat lichid, pt 6 persoane:) se taie in patrate mai mari si se amesteca in aluat. Se baga la cuptor la foc potrivit si se lasa aproximativ 40 minute. Nu se deschide usa cuptorului primele 15 minute, pana cand aluatul incepe sa se umfle. La sfarsitul celor 40 minute se inteapa adanc cu un cutit, si cand lama acestuia ramane curata prajitura este gata.
Astuce: Se poate amesteca la suprafata un pic de nutela . In loc de mere (de preferinta "royal gala" care sunt zemoase si putin acrisoare, se pot folosi pere ori piersici, ananas,stafide.
Andive cu sunca
Se pun la fiert andivele de marime potrivita, nu prea mari (numarul fiind in functie de cate andive intra intr-o tava pt cuptor, in jur de 8-10). Inainte se scobeste cu un cutit si se inlatura cat o nuca din cotor (pt a inlatura amareala). Se fierb andivele bine cu cateva cuburi de zahar (vechamelul este deja sarat, ca si jambonul). Se pun la scurs (atentie, se lasa multa zeama). Se ia cate o andiva, si se impacheteaza in cate o felie de sunca (jambon cuit). Se aseaza ca niste clatite pe fundul tavii. Deasupra se toarna bechamelul si cascaval ras (émmental rapé) si se pune la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste bine deasupra.Se poate reincalzi la cuptor sau la microunde.
Pt 1 kg de bechamel : 750 ml lapte, 6 linguri de faina -nu cu varf-(150 g) , 150 g de unt si aprox 3- 4 lingurite de sare (50 g).
Se topeste untul intr-o cratita cu peretii de teflon. Se adauga faina si se caleste fara a se rumeni dupa care se stinge cu lapte fierbinte! Se amesteca bine pe foc domol, cu o lingura de lemn sau un tel, pana cand devine omogen (nu va speriati, la inceput pare o compozitie plina de cocoloase, care se va lichefia). Se fierbe la foc domol timp de 20 minute. Se poate pastra la rece timp de 24 de ore.
Nota: in functie de numarul de andive, puteti reduce cantitatea de bechamel la jumatate.Chiar daca nu va spune nimic aceasta reteta, veti vedea ca odata facuta, o veti repeta cu incantare.
Reteta de paté au pommes de terre, intr-o editie viitoare.
Si tot pentru bucataresele interesate, care vor sa stie raportul dintre volume si greutati, iata o lista! Mie imi e greu mereu pt retetele care con tin gramaje, asa ca am un tabel in cartea de bucate pe care ilconsult la nevoie si din care va impartasesc ce e mai important:
Intr-un pahar de 250 ml veti gasi echivalentul a:
125 g faina
200 g zahar tos
180 g zahar pudra
220 g sare
225 g nuci pisate
O lingura contine:
25 g faina
30 g zahar tos
25 g zaha pudra
30 g sare
25 g nuci macinate
25 g samantana
20 ml lapte
o linguritacontine:
10 g faina
12 g zahar tos
12 g sare
5 g smantana
5 g pesmet
Spor la treaba si pofta buna!
Michaela
liliprejbeanu spune:
Buna gospodinelor,
voi dati inainte cu retete gustoase cu cascaval, oua, carne... Euinghit in sec ca mi-am pus in cap sa tin postul Craciunului. Post ca post dar tot nu uit retele asa ca as vrea sa aduc un 'parfum' la reteta cu andive propusa de Michaela. La sosul Bechamel eu adaug de obicei niste "noix muscade" (nucsoara) care da un parfum deosebit preparatului.
Liliana
Samsara7 spune:
Ei, lasa, ca putem pune retetele la rece si sa le preparam dupa post!
Bila alba pentru muscade!
Michaela
nadine2004 spune:
Mihaela, merci pt retete, l-am inregistrat pt vremea cand o sa am cuptor, deocamdata ma limitez la ce se poate face pe plita electrica;
spuneati voi de retete, insa nu stiu daca ce am facut eu va corespunde cu gusturile voastre si, in plus, noi mancam tocanite mai mult, ceea ce a si iesit din retetele frantuzesti pe care le-am incercat; am sa va scriu una, apoi mai vedem:
files de poulet aux germes de soja
400 g de fiept de pui
2 linguri de ulei
o ceapa
2 branches de céleri
15 g faina(o lingura)
2 pahare supa de volaille(eu am facut din cub)
300 germeni de soia(la cutie am luat eu dar cred ca cei de la chinezi sunt si mai buni)
2 linguri de sos soia
2 liguri de smantana, sare piper
Taiati pieptul de pui in portiuni mici(sau cum doriti), le prajiti in ulei pana se rumenesc putin, apoi le scoateti pe o farfurie!
Intr-o cratita puneti ceapa si telina(frunzele) taiate marunt, la prajit in putin ulei, dupa 5 minute adaugati o lingura de faina, amestecati, apoi supa de volaille; lasati inca 5 min
In acest timp fierbeti apa si puneti germenii de soia sa se opareasca;lasati un minut;apoi adaugati in cratita de sus; adaugati aici si sosul de soia si smantana(luati oala de pe foc); saler et poivre si lasati 10 min; adaugati si pieptul de pui si lasati la foc mic cam 10 min!
V-am ametit de tot!Desi cand am vazut germeni de soia ma gandeam ca nu prea o sa fie pe gustul meu, insa mi-a placut foarte mult! Si sotului!
Daca stiti si niste dulciuri ceva, in afara de clatite,( care nu se fac la cuptor), sunt interesata!!!
Chuny spune:
Bonsoir fetelor. Vroiam sa va întreb cele care fac traduceri pt jandarmerie: sunteti assermentées sau nu? Eu am trimis scrisori si am primit raspunsuri ca sa ma adresez Curtii de Apel de la Rennes daca vreau sa traduc pt ei. Si ca doar dupa ce voi fi assermentée voi putea începe sa traduc. ce ma enerveaza...!!!
Stiu ca dureaza foarte mult pâna îti accepta un dosar la curtea de apel, îti trebuie 3 traduceri publicate si nu stiu câte seminarii si altele..;Astea se fac în timp, iar eu as avea nevoie de ceva bani acum.
Mi-e ciuda ca de aproape 2 ani traduc PE GRATIS pt românii din centrele de retentie administrativa si vad ca nu îmi foloseste la nimic.
Mirunda spune:
Merci, Dorulet, de lamuriri! Da, eu mi-s cam buruiana rara pe aici, ca stau tätä ziua cu nasul in carte....
Sibilico , ti-am zis ca vin in ianuarie o saptamana in Challans? Sa-mi caut casa, si scoala lui papusica mea...ce zici, punem de-o intalnire? Fetele, nu trageti si voi o fuguta prin Nantes? La un pahar de vorba si o Galette? Parca asa se numeau, Sibylle, asa-i? Dar de data asta m-am saturat de fructe de mare ...
Asa, fetele, scrieti aici la retete, sa pacatuiasca crestinul pus pe post ...Care o fi ala, ca eu vreau sa incep de luni...sa vedem cat o sa rezist...
Pupici!
Mirunda
PS Oana draguta, ce mai face burticuta?
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Chuny spune:
Cum sa nu o punem de o întâlneala???! Sigur ca da, dar de data asta vii la noi acasa...ca doar ne cunoastem acum! Spor la invatat!