La France (24)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Buna seara,

daca-i vorba de vinuri romanesti recomand cu patos: "Busuioaca de Bohotin" si "Gewurztraminer" de Jidvei. Ambele au fost testate la fata locului, in Romania de frantuzi 100% alaturi de o "pomana porcului" pe cinste. Au ramas super incantati si la plecare si-au laut pentru drum cateva sticlute. Vroiau sa-si ia mai multe dar la vama nu-i voie.

Un pahar in cinstea voastra, fetelor!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Sara buna,fete cucuiete!
Nu va raspund la subiectul cu vinul caci eu sint NULA in materie ....
mai am eu ceva vagi amintirii de "busuioaca d ebohotin "si de "grasa de cotnari" dar prefer sa nu-mi fac singe rau gindindu-ma la ce nu mai este........
Problema mea acum este ce incropesc de mincare pentru asta seara caci mi s-a acrit de cirnati de casa si carne de porc care in lipsa de altceva gatesc in fiecare zi........
Pina-mi vine inspiratia pentru masa de seara ,sa va spun ca azi dupa amiaza am avut la "secours populaire français" doua familii de tigani din Calarasi ,........m-au chemat la tradus si la interogat si am facut si eu cit am putut posibil sa-i ajut sa ia si haine si alimente in acelas timp ,ba chiar i-am dus cu masina mea la vestiare si apoi i-am ajutat sa-si care sacosile cu haine "pina mai incolo"........
mi-a fost cam greu sa o fac (datorita stiti voi uritelor experiente pe care a trebuit sa le traesc cu vecinii nostrii tigani in ro. )de vesnicul lor "sa traiesti domonisoara " "sarumina" si "pupatiasi talpile" dar i-am ajutat cit am putut eu caci se pare totusi ca "singele apa nu se face" si mai presus de toate mi-am facut datoria cred .......
au venit cu "euroline" acum o luna si "scuat" in doua caravane nu stiu pe unde cersesc ziua iar azi au venit de si-au facut plinul de mincare,incaltaminte ,haine de iarna ,paturii ,cuverturi,cratite ,oale ,cearceafuri ,prosoape etc!
am descarcat in statia de autobuz un portbagaj plin indesat si plus cit am pus pe,scaune .........bineinteles m-au intrebat de ce nu-mi ajut fratii sa vina sa munceasca aici ,si cum de nu am si eu 100 de euros sa trimit pe luna la parintii ca doar:" trebe sa am un salar de cel putin 2500 euros!"cel putin asa credeau ei si cind le-am spus ca nu-i adevarat am vazut indoila si scirba in privirea lor..........
deh.......

Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Fetele, da' magazinele alea care vind produse romanesti or fi deschise si duminica? Eu imi faceam socoteala ca daca ma duc pe 28 la alegeri la Paris, poate dau o raita si pe-acolo...
Mihiasiro, merci pentru invitatie, esti o scumpa!! M-ai emotionat tare tare cu invitatia ta! Inca nici noi nu stim ce facem, dar de Craciun nu cred ca o lasam pe soacra-mea singura (ar fi primul ei craciun fara socru-meu si ar fi aiurea s-o lasam singura cuc), iar de Rev avem copiii (teoretic) deci sintem "famille nombreuse", da tot asa de bine puteti veni voi la noi !
Eu am inceput cursul nr. 2, e muuult muult mai bine ca la alalalt, ma simt ca pestele-n apa,dar e mult de lucru (facem mate de dimineata pina seara), acum ma intorc la "teme" ca avem o lucrare de predat pina vineri :((. Sa stiti insa ca stau cu ochii pe voi!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Elena! ce ma bucur ca ai gasit ceva ce-ti place!!!!!!!
deci pina la urma ai abandonat chestia cu "aide de vie" s-au ce era!!!
Ai vazut ca inginerul din tine-si spune cuvintul?,,!!!!!
vai ce bine i-mi pare .......uite ca exista un dumnezeu acolo sus undeva .........
Bafta si trage tare ,lasa ca in timpul saptaminii nu aveti copii la voi si poti sa inveti seara ........
la mine asta-i problema mare ca nu pot sa invat seara si din cauza asta mi-e teama ca nu pot trece anul ......
Dar daca-l trec chiar ca-i mina lui dumnezeu caci altfel.......eu nu prea am mare merit!!!

Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Aura, eu de doua-trei zile experimentez retete frantuzesti si am gasit cate ceva care sa ne placa amandurora!

Eu mai am putin si termin cursul de fr, iar din dec incepe un modul de orientare profesionala si de franceza, dar aceasta doar trei ore din 16! Ma gandeam sa merg la Afpa, sa fac cursurile de fr, stiu insa ca sunt pt scris, nu pt oral ce ma intereseaza pe mine mai mult! Voi ati facut la Afpa? V-a ajutat? Aura, tu spuneai ca te platesc pt aceste cursuri! Nu?

Cu masinuta am inceput sa ma descurc mai bine, dar nu stiu daca am curajul sa plec singura deocamdata! Mi-e teama!!

O seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Elena, magazinul sarbesc din fata spitalului Saint Louis e deschis si duminica dimineata (pana la 13h00 cred). Cel putin asa era acum cateva luni. acolo sigur ai sa gasesti vinuri romanesti (printre alte bunatatzuri)
O seara placuta la toata lumea

imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

cine e din Lille? Cum e zona garii(lor)? Naspa rau?

Vin luni si martzi acolo (la munca, nu la distractie, da' seara de luni sunt de capu meu! Fara sotz, fara copii, si mai ales... fara soacra!!!

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Elena si Aurelia, succes si spor la invatat !
(Auras, te inteleg ca-ti vine foarte greu si toate pe cap, n-ai pe nimeni sa vina sa te ajute nitel (o soacra ceva) ?)

Lili si nou am gustat vin de Jidvei si mie mi-a placut.

Pupic la toate.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Draga oLo, eu sunt din Lille. Zona garilor nu e urata dar depinde foarte mult de ce cauti. Langa ele este centrul comercial cel mai important-Euralille-cu multeeee magazine.
Fata in fata cu gara Lille Flandres este un bulevard dragutz plin de magazine, Opera, Camera de Comert, restaurante. Ultima oara cand am trecut pe acolo de o parte si de alta a strazii construisera niste schele de lemn care simulau imaginea unei jungle, plus ca aveau difuzoare mari care redau si sunetele din natura.
Lille a fost anul asta Capitala Europeana a Culturii si s-au organizat o groaza de evenimente dragutze, plus ca zona centrala a fost mai tot timpul decorata de sarbatoare.
Io zic ca merita dar n-am vazut prea multe in Franta ca sa stiu sa compar.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Ziua buna fetelor! Am terminat azi cu garzile de noapte si ma simt de parca abia acum as fi cazut cu parasuta.

Mmmm, Nadine, ia spune ce reteta frantuzeasca ai pregatit!
Elena, scuze dar nu am inteles ce cursuri faci (cum am lipsit un pic, iar am pierdut sirul)!
Aura, ai incercat sa faci andive la cuptor (cu bechamel)? Iti dau reteta daca vrei, e super simpla si ieftina: iti trebuie andive, felii de jambon,si pt bechamel faina, unt si lapte (nu e de speriat, e simplu de facut si f.f. bun acest sos).
Va mai pot invata o reteta putin cunoscuta,f usor de facut, din Auvergne (de unde e sotul meu)! Se numeste "paté aux pommes de terre" . Amandoua se fac la cuptor (electric sau cu gaz, nu conteaza).Si o prajiturica, cu care am avut mare succes la clinica (mi-au scris fetele si un biletel-felicitare cu o groaza de semnaturi) pe care oarecum am inventat-o cu ajutorul lui fiica-mea. Si in care am pus mere ionatane (care se numesc in franceza Royal Gala, atat de bune incat am rontait dintr-o suflare un kg)
Amatoarele sa se inscrie pe lista. O pun deja pe locul de onoare pe Geo care e mare-bucatareasa-mare. Poate asa mai scoate si ea nasul la iveala pe forum!

Michaela

Mergi la inceput