Femeia casnica
Raspunsuri - Pagina 5
adela2 spune:
Cred ca fiecare trebuie sa faca ceea ce simte ca ii place si atunci totul este OK. Nu este bine pentru bebe daca stai acasa si esti deprimata, asa cum nu va fi bine nici pentru mami daca este foarte obosita avand si serviciu si bebe. Fiecare mama simte ce trebuie sa faca.
Maryam, vad ca estio inflacarata islamista si bineinteles iti respect optiunea, insa te rog sa ma lamuresti si pe mine intr-o problema: pe fiul tau il chiama Roberto? Mie mi-a spus o doamna-tot inflacarata islamista- ca voi aveti anumite nume acceptate. Cand l-ai numit asa nu erai in islam?Deci el este botezat?Multumesc, daca poti raspunde. Este pura curiozitate
AC spune:
Ia lasati certurile religioase.. ca discutam de femeile casnice, nu de cele cu religia X, prejudecata Y... s-apoi va zic eu...luata ad literam in toate religiile monoteiste se pune basma in cap
la femeile maritate, macar in locul de cult daca nu si aiurea.
Acusica back la problema casnica au ba. Sa va spun clar ca nu-s casnica, ca dorm patru ore pe noapte si ca ma simt excelent, bebe la fel, sotul la fel, casa e rezonabila si avem cam doua.
E o optiune sa stai acasa. Unele femei iubesc asta, altele iubesc si altceva. Ador sa stau ore in sir cu ai mei..Pentru ca acasa sa fie acasa, nu avem nici televiuzor..sac. Activitati pur dedicate familiei.
Dar ador sa-mi las mintea sa zburde prin altceva, gen matematica. Si-mi da o senzatie de implinire teribila. Nici nu-mi pin problema de cariera, nici de job. Putem trai din salariul lui, dar mie imi place ce fac.As face si neplatita. Dar disciplina mi-as pierde-o... recunosc!![]()
In plus nu pricep cum e chestia cu oricat de bun sotul, copii si casa pica-n sarcina mea? Pica in sarcina noastra.. ca nu am facut copii singura si nici casa nu am ales-o singura. Al meu a mers cu gaza la mare toata vara dimineata de dimineata..pentru ca avea program flexibil. Eu o recuperam la amiaza devreme si el venea seara ca acolo nu era loc de discutie...De gatit gatim amandoi...mai ales prajiturile pica in sarcina lui. Eu fac tort de bezeza si clatite s-atat.
Pe perioade foarte scurte am fost ajutati de mama, in rest au fost si momente destule de singura cu gaza +job.
Si btw...part-time mi s-ar parea super pentru ambii parinti. Ce pacat ca nu e prea economic pentru angajatori.
Andreea si galusca
Anne-Sarah
http://client.webshots.com/user/acusor_dc
pnt_loredana spune:
In opinia mea pentru foarte multe din femeile din Romania statutul de casnica este un "lux". Si spun asta pentru ca destul de multe dintre ele sunt "condamnate" sa munceasca pana la o varsta destul de inaintata(57 ani) pe un salariu minim pe economie de 2.800.000 lei si asta numai pentru a putea face fata pe de o parte cheltuielilor casnice (de cariera nici nu poate fi vorba), pe de alta parte pentru a-si asigura batranetile cu o pensie obtinuta printr-o vechime in campul muncii!
lory
osolita spune:
Maryam, sa stii ca n-am de gand sa-ti raspund la provocare, nu cred ca are rost sa mai discutam pe tema asta.
AC spune:
Lory... brrr ai dreptate... dar in abstract.. chiar ar vrea sa stai doar acasa?
Eu cred ca-s extenuata adesea, dar ma gandesc cand mi-e greu sa ma trezesc dimineatza... Oare daca as opta sa fiu casnica...oare ce as face cand copii ar creste mari si ar pleca la studii, sa nu zicem la casele lor? Cred ca atunci as deveni brusc nefericita, lipsita de un scop al fiecarei zile. Am vazut pe aici, destule femei care la patruzeci, cincizeci de ani se duc la scoala , reincep un mini-job nu prea bun sau prost platit. Nu cred ca multe o fac nevoite decat de linistea brusca de acasa.
A doua problema pe care mi-o pun este responsabilitatea fata de copii. Ce te faci daca-ti pierzi tatal devreme in floarea varstei. Se intampla si brusc de pe azi pe maine. Asigurarile te pot ajuta o vreme, pensa de urmas pentru cineva care a cotizat putini ani este mizerabila. Iar o mama trebuie sa poata asigura o paine pe masa in egala masura. Si e greu sa incepi o profesie dupa ani de pauza.
Andreea si galusca
Anne-Sarah
http://client.webshots.com/user/acusor_dc
Mik spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Io zic sa nu ne mai imbatam cu apa rece pe problema cariera.
Stiti ce-i aia cariera? sa fii atat de bun incat sa reprezinti o autoritate in domeniul tau ,cunoscuta cel putin la nivel national.O femeie care merge 8 ore la servici are loc de munca, nu cariera.
Sigur ca o cariera se si construieste.Deci putem spune ca incercam sa ne contruim o cariera.
Cat priveste intrebarea, si eu cred ca statul acasa presupune mult mai multa munca.Eu admir din toata inima femeile care reusesc asta.
Eu sunt un pic de partea Sabinei, dar nu cu totul. Cariera se poate si pentru fete dar cu mult mai mult de lucru. O fata face profesional in 3 ani cit ar fi putut face intr_unul daca era baiat si avea aceleasi capacitati.
Pe de alta parte, fetele care au stat in concediu de maternitate au avut poate ca si mine reactii ciudate : imi venea sotul de la serviciu si il bombardam cu intrebari - ce ai facut ? ce ai mai discutat ? ce e nou ? Eram penibila. Extenuata nu eram, imi placea sa stau cu micutii mei, dar nu asta era viata mea visata.
Mik.
energy spune:
parerile sunt impartzite, dar fiecare face asa cum considera ca isi traieste viatza cel mai bine.
Nu toate femeile casnice sunt niste ignorante si ingradite, potzi foarte bine sa ai o gandire sanatoasa si un IQ foarte ridicat, sa ai grija de persoana ta (acasa ai timp sa citesti, sa pictezi, sa ascultzi muzica clasica sau sa faci orice vrei), nu toate casnicele se uita la telenovele si spala prin casa cu detergentul ala din reclama legate cu basma la cap.
Si nici toate pipitzele elegante si "date cu parfum scump" care pleaca dimineatza cu servieta si ochelarii de firma pe nas nu sunt mari femei de cariera. Cele mai multe isi pierd cele 8-10 ore trimitzand faxuri sau facand copii actelor dar ca sa zic "imaginea conteaza si impresioneaza", sau cel mai important lucru - raspund la telefon. Ani de zile.
In Romania cam astea sunt categoriile pe care le vede marea majoritate. Ori cu basma ori "carierista". Oare altceva nu exista?
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
pnt_loredana spune:
Andreea este foarte adevarat ceea ce ai spus, si mai stiu ca este foarte adevarat deoarece eu chiar am trait o astfel de experienta(la numai 10 ani am ramas fara tata si mama a fost nevoita sa il suplineasca in totul).
Multa sanatate familiei tale!
Fetita e un inger, sa-ti traiasca!

lory
xerxe spune:
quote:
Originally posted by energy
parerile sunt impartzite, dar fiecare face asa cum considera ca isi traieste viatza cel mai bine.
Nu toate femeile casnice sunt niste ignorante si ingradite, potzi foarte bine sa ai o gandire sanatoasa si un IQ foarte ridicat, sa ai grija de persoana ta (acasa ai timp sa citesti, sa pictezi, sa ascultzi muzica clasica sau sa faci orice vrei), nu toate casnicele se uita la telenovele si spala prin casa cu detergentul ala din reclama legate cu basma la cap.
Si nici toate pipitzele elegante si "date cu parfum scump" care pleaca dimineatza cu servieta si ochelarii de firma pe nas nu sunt mari femei de cariera. Cele mai multe isi pierd cele 8-10 ore trimitzand faxuri sau facand copii actelor dar ca sa zic "imaginea conteaza si impresioneaza", sau cel mai important lucru - raspund la telefon. Ani de zile.
In Romania cam astea sunt categoriile pe care le vede marea majoritate. Ori cu basma ori "carierista". Oare altceva nu exista?
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
eu sunt de acord!
vad ca discutiile au fost f aprinse, insa parerea mea este ca daca tu esti multumita cu ceea ce faci la un moment dat cine ce treaba are? poti fi si casnica si copilul sa mearga la cresa, poti fi si in cic si copilul crescut de bunici in alta localitate! nu cred ca este cazul sa se puna etichete! nu aruncati cu rosii, sunt scumpe!
paula2003 spune:
Abia astept sa incep lucru, este stresant dar e mai bine dacat femeie in casa.
paula2003
& alexandra 
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/