Femeia casnica

Femeia casnica | Autor: Catan

Link direct la acest mesaj

Odata am citit un studiu despre femeia care lucreaza si cea casnica .S-a ajuns la concluzia ca femeia casnica e mult mai obosita decit cea care se duce la lucru.
Eu fiind casnica citeodata ajung la limita puterilor.Nu pot sa stau asa de pomana si ma trezesc ca seara tirziu cad lata de oboseala.Nici nu ma indur sa-mi las pitica la o gradi (are un anisor si patru luni 0ca a avut o pneumonie si nu ma lasa inima .
ce parere aveti e adevarata sau falsa supozitia ca femeia casnica e mai extenuata decit cea care se duce la lucru?

http://community.webshots.com/user/catya106

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Este adevarat si eu consider ca acasa fac mai multa treaba,DE CE?
Poate la servici in 8 ore mai am si momente de respiro,la modul mai plec la bufet cu prietenele sa mancam si barfim si nu toata ziua buna ziua sunt situatii de facut.
Pe cand acasa esti constienta ca daca nu faci azi,maine te aglomerezi si mai si ,si tot asa pana nu mai iesi la lunima.
Cu siguranta am avea un program mai lejer si acasa daca ne-am permite o menajera,dar cate se pot lauda cu asa ceva!

Dar sa vedem si partea buna a lucrurilor,copilul este inca mic si cine ar putea sa-l supravegheze mai bine ca MAMA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

parerea mea este ca daca noi nu suntem fericite cu ceea ce facem nici cei de langa noi nu sunt fericiti! si este adevarat prin casa gasesti intotdeanu cate ceva de facut, pe cand la job ... oricum si eu momentan stau acasa cu gandaca si uneori, dar cand face 2 ani ma intorc la munca! luminita mama alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Cred ca oboseala e mare mai ales cand copilasii sunt mici,dar pe masura ce cresc treaba devine cat de cat mai usoara.Oricum,muncile casnice si cresterea copiilor sunt foarte solicitante,plus ca mai trebuie sa te ocupi si de tine cat de cat,ca sa arati macar prezentabil cand sotul vine acasa.Eu ,personal,cred ca locul femeii este acasa,ingrijindu-se de caminul ei,dar ,din pacate,sa fii casnica e un lux in ziua de azi.Cred ca nimic nu e mai bine pentru copii decat sa o gaseasca pe mami acasa cand se intorc de la gradinita ori de la scoala.Dar societatea nu incurajeaza femeia casnica,pentru multi(chiar si femei)a fi casnica e echivalent cu a sta degeaba si a vegeta,fiind lipsita de preocupari"intelectuale".Sau,mai pe romaneste"stai acasa si te prostesti".Societatea ii induce femeii vinovatie si o dispretuieste atunci cand ea isi gaseste implinirea in caminul ei,nu in afara lui.Consider ca o femeie care munceste in afara casei este exploatata de-a dreptul,pentru ca ,dupa 8 ore de munca la servici va veni acasa tot la munca,fiindca,oricat de bun barbat ai avea,tot femeia se ocupa mai mult de casa si de copii.Si dupa 12-14 ore de munca pe zi,mai esti in stare sa mentii o relatie calda cu sotul?Mai esti in stare sa fii calma fata de copii?Cred ca ne-am invatat asa,sa le facem pe toate,dar consider ca nu e normal.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Eu eram mai obosita cand lucram. Si nu mai aveam chef de nimic atuci cand ajungeam acasa. Nu aveam nici bebe, nu gateam, nu faceam curatenie....cand lucram, doar atat faceam si ajungeam acasa moarta. Din punct de vedere fizic, ma simt mai bine stand acasa, desi acum am bebe si o groaza de treaba. Dar mi-e dor sa lucrez din nou si abia astept sa am ocazia sa o pot face din nou.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Societatea ii induce femeii vinovatie si o dispretuieste atunci cand ea isi gaseste implinirea in caminul ei,nu in afara lui.Consider ca o femeie care munceste in afara casei este exploatata de-a dreptul,pentru ca ,dupa 8 ore de munca la servici va veni acasa tot la munca,fiindca,oricat de bun barbat ai avea,tot femeia se ocupa mai mult de casa si de copii.Si dupa 12-14 ore de munca pe zi,mai esti in stare sa mentii o relatie calda cu sotul?Mai esti in stare sa fii calma fata de copii?Cred ca ne-am invatat asa,sa le facem pe toate,dar consider ca nu e normal.

irina, eu cred ca optiunea de a munci sau de a sta acasa cu copilul e personala si e mai putin infuentata de societate. Putine femei isi gasesc implinire in caminul lor, majoritatea celor care au facut o scoala vor sa faca mai mult decat sa stea acasa si sa aiba grija de sot si de copil si din cauza asta accepta poate un program asemanator cu cel pe care il descrii tu. A nu se intelege ca le dispretuiesc/consider inferioare pe femeile care aleg sa fie casnice, pot sa spun chiar ca le admir ca pot sa faca asta, eu n-as putea, ar fi ca si cum cineva m-ar sili sa trec la mahomedanism, sa-mi pun batic in cap, sa n-am aproape nici un drept si sa-mi ascult barbatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Nu sunt de acord ca locul femeii e acasa. Locul femeii e acolo unde vrea ea sa fie, unde se simte ea implinita... daca unele aleg sa ramana acasa si sunt fericite cu alegerea lor, e perfect pentru familie.
Daca altele aleg sa lucreze si au cariere frumoase, sunt fericite si ele si familia asa.

Si, indiferent ce cred unii, sunt o gramada de barbati care lucreaza in casa la fel de mult (sau mai mult) decit sotiile lor. Nu vorbesc doar despre mine, ci si despre ce vad in jurul meu. Si o relatie calda trebuie sa fie mentinuta de amindoi, nu e doar datoria sotiei.
Eu muncesc si nu ma simt deloc exploatata, atunci cind ajung acasa sotul meu(care e cu 15 minute mai devreme acasa) se ocupa deja de pregatirea cinei... Noi muncim impreuna in casa, si muncim amindoi la servici.
Nu avem copii, daca vom avea vom scurta amindoi programul de lucru, pentru a avea, amindoi, timp pentru copii.

Intr-un punct sunt de acord cu Irina: nu e normal sa le faca femeia pe toate...dar vorbim aici de un cuplu, nu, despre femeia in cuplu? Asa ca de ce le-ar face ea pe toate, doar intr-o casnicie se fac toate impreuna....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Osolita,chiar tu spui ca putine femei isi gasesc implinire in caminul lor.De ce?Pentru ca societatea le-a format astfel;exista o mentalitate in care te formezi si aceasta mentalitate,in societatea occidentala,spune ca femeia trebuie sa lucreze ca sa fie implinita.Sper sa nu te surprind,dar nu numai islamul considera ca femeia trebuie sa asculte de barbat,ci si crestinismul.Barbatul este capul femeii,iar Dumnezeu este capul(conducatorul)barbatului.Femeia sa asculte de barbat,sa il rspecte,iar barbatul sa isi iubeasca sotzia.Ca si femei crestine,ar trebui sa purtam batic daca suntem maritate,macar la biserica,daca nu pe strada.Ce spune societatea despre asta?Ia uite ce mentaliate depasita,inapoiata,discriminatoare,dispretuind egalitatea intre sexe,etc..In lumea islamica nu s-a produs inca secularizarea,religiosul nu este separat de social,cum s-a facut la noi si se vede cu ce rezultate...Ar mai fi multe de spus,dar probabil ne-am indeparta de subiec.
Iris,eu nu prea cred ca o femeie poate sa aiba si o cariera implinita,si o familie la fel.La un moment dat una din ele va trece pe locul doi.Cand faci cariera nu poti lipsi prea mult de la locul de munca ,asta inseamna sa lucrezi pana aproape de momentul nasterii si sa te reantorci cat mai curand dupa aceea ,lasand copilul pe mana unei rude sau a unei bone.Acestea ,oricat de grijulii si iubitoare sunt,nu sunt mami.Plus ca foarte multe momente pretioase din dezvoltarea copilului le traieste altul,tu le afli doar cand vii acasa.Iar daca stai acasa o perioada mai lunga,ca sa ai grija de copil,deja cariera ta stagneaza.Sotzul,oricat de bine intentionat,are un rol mai mic in primul an de viatza,grijile mari tot pe umerii femeii sunt.
Dar ,intradevar,fiecare poate sa faca o alegere,conform cu principiile de viatza si pe masura puterii sale.Si ,ca sa raspund direct intrebarii lui Catan,cred ca femeia care se ocupa si de servici si de casa este mai extenuata si psihic si fizic.Imagineaza-ti,draga Catan ,ce ar insemna ca pe langa ce faci acum ,sa mai ai si un servici.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Am descoperit de ce sunt asa de obo’ !
Sunt casnic, asa ca se explica foarte clar si explicit de ce !!!

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

cand vii obosita de la serviciu, cazi ca musca, tzi se par toate curate in casa, luna, nu alta, nu mai vezi nik!
cand stai acasa, vezi tot timpul (mai ales ziua cand bate lumina naturala prim geam) numai scame, firimituri, praf, geamuri murdare, frigider cu "arome", perdeaua de la dus cu pete mici, faiantza nu sclipeste , plus copilul (te pleci de 876 de ori pe jos si strangi jucarii, aspiri, speli, calci) ca deh, daca tot stai "degeaba" acasa.

Pai cand mergeam la serviciu nu vedeam maica nici geamuri, nici scame, nici nu stiam unde-i mopul!si ce bine era, eleganta, pantofi cu toc, parfumata, coafata, la birou toata lumea cu saru'mana doamna! nu-mi petreceam ziua intre pampersi-n nas si babetzele vomitate!
ma scuzatzi, dar asta e!

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Io zic sa nu ne mai imbatam cu apa rece pe problema cariera.
Stiti ce-i aia cariera? sa fii atat de bun incat sa reprezinti o autoritate in domeniul tau ,cunoscuta cel putin la nivel national.O femeie care merge 8 ore la servici are loc de munca, nu cariera.
Sigur ca o cariera se si construieste.Deci putem spune ca incercam sa ne contruim o cariera.
Cat priveste intrebarea, si eu cred ca statul acasa presupune mult mai multa munca.Eu admir din toata inima femeile care reusesc asta.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput