Mamici de noiembrie decembrie 2004 (88)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

intrebare pt mamici:copilasii vostri tresar in timpul somnului?

octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna la burtici si mamici,
felis, te pup, da...s-a jucat alex la pc, i-am gasit niste jocuri noi(greseala mea) hi hi si acum abia ma mai lasa sa intru si eu.
pe miche am vazut-o pe yahoo azi de dimineata, nu stiu ce sa zic...ce-o fi cu ea...
fetelor ce fericite sunteti ca deja va tineti bbelasii in brate...abia astept si eu.
andeeap, ma bucur ca maria e cumintzica si ca ati ajuns cu bine la pitesti.
ce-o fi cu roserb, chiar nu a mai intrat deloc.
eu sunt bine, putin cam umflatzica la maini fiindca am mancat aseara cam sarat...dar in rest, sunt bine si astept sa merg maine la control sa vedem ce noutati ne mai da nenea dr.
va pup si va urez duminica placuta

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

MONICA eu in permanentza sunt umflata la maini si la picioare...
Mai nou, in afara de durerea de burtica, aseara si azi dimineatza m-au luat nishte ametzeli... Desi eram in pat, s-a invartit totul cu mine... Senzatzie tare aiurea... Nu stiu de ce ca analizele mi-au iesit f bine...

Felis, 37 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

bits-ulica si alex al meu cand era mic mai tresarea in somn si dadea din manutze.
m-am uitat acum la pozele cu kenzo, e un baietzel asa mare si frumos si a luat de la mandoi trasaturi si de la mai si de la tati, sa va traiasca ingerasul !

monica

Mergi la inceput

felis si eu am ameteli cateodata mai ales dupa ce iau prenatalele(parca am stare de voma si ameteala) sau atunci cand renuntasem de tot de tot la cafea nu mai beam nici macar o guritza...tot asa aveam niste ameteli...acum mi-o fac asa ca pe o kko cu lapte si vad ca totul e normal.
te pup si-ti urez sanatate

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

I-am dat fetei sa manance si am mai intrat putin.Cred ca merg sa trag un pui de somn.Fetelor, n-am absolut delocpofta de mancare....Ce ma fac?
Alta problema, sfarcurile dureroase.Mi-am luat Garmastan, dar degeaba.Mai stiti alta crema?
Vorbim mai tarziu.
Andreea si BBica Maria Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

au reaparut mamicutzele
bine ati revenit, Andreea si Simona! va felicit fetelor! ce pofta mi-ati facut sa-mi tin si eu bebicul in brate!

Simona, Davidutzul seamana cu tine..asa e? si ce bucalat este...

Andreea, ti-a dat ceva doctorul de hemoroizi? daca nu , ar fi indicat sa ti-i tratezi (incearca cu Propoderm - un unguent natural pe baza de propolis si , daca sunt interni, tre sa-ti dea doctorul niste supozitoare tot pe baza de plante, ca sigur sunt in Ro). Desigur, depinde si cat de inflamati sunt...Ai grija la igiena locala(spala-te doar cu apa caldutza, fara sapun) si evita constipatia.
Eu mi-am luat si un colacel, de care au tot scris fetele pe aici, si chiar e bun...

mey..daca va e dor de Roserbitza noastra, sa stiti ca momentan ne priveste din umbra...Adicatelea, are niste probleme tehnice si ca urmare , are posibilitatea doar sa ne citeasca dar nu mai poate sa ne scrie.
Asteapta raspuns din partea moderatorilor... asta cam de o saptamana...si tot asteapta...
Sa speram ca zilele astea reuseste sa intre si va povesteste ea mai multe despre Mihnea si Bianca...

cu David, 36 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by onitza
Eu, de exemplu, vazand ce a patit o prietena, care si-a botezat fetita de curand si nu i s-a facut molifta, nu a avut voie sa intre in biserica, deci nu a fost de fata la slujba..., m-am dus si am vorbit cu preotul ca re mi-a spus, ca la 8 zile de la nastere sa-l chem acasa sa-mi citeasca, iar molifta cea importanta este de la 40 de zile de la nastere, cand TU trebuie sa te duci personal la biserica sa-ti faca molifta...nu neglijati legatura dintre voi si Dumnezeu, acest Dumnezeu , Dragutul de el, care ne-a binecuvantat cu copilasii nostri...mie mi-a mai spus ca in ziua cand nasc sa-l trimit pe sot sa-i dea apa sfintita sa-mi pun pe sani sa am lapte , si inainte de a-i da micutului sa suga sa-i torn trei picaturi in gurita..dar aici cred ca depinde de preot, dar eu cred ca ati putea si voi sa-i certi asta duhovnicului vostru, sau preotului care va va boteza copilul...ideea e sa nu uitati de acea molifta...ca sa nu pierdeti prima si cea mai frumoasa slijba din viata copilului vostru!!!
Apropo, fetelor din alte tari, voi cum faceti cu BOTEZUL lui ?

Onita, ai atins un subiect sensibil...intorci cutitul in rana cu intrebarea asta..
Noi am vrea ca botezul sa-l facem in Ro, dar, intre timp, au aparut alte probleme si se pare ca-l vom face aici, prin ianuarie, cand va fi si mama . In fine, poate vom gasi totusi , pana la urma o solutie

Cat despre molifta (apropos..ce e aia?) ...o biserica ortodoxa romana e tare departe de mine, iar cand am fost ultima si singura data am ramas cu un gust amar si m-am intors cam dezamagita .
Inca o data, mi s-a confirmat ideea mea, si anume, ca legatura cu Dumnezeu nu se stabileste prin preoti.

De fapt, eu cred ca important nu e sa fac molifta ca "asa se face si ca trebuie" sau , ca sa pot intra in biserica la botezul copilului , ci sa o fac pentru ca asa simt, si, dupa ce o fac sa ma simt cu adevarat mai "curata"...

Parerea mea personala despre povestea cu prietena care nu a fost lasata de preot sa intre in biserica la botez, sincer, mi se pare o porcarie...Preoti ca astia se cred un fel de Dumnezei si uita sa se uite in propria ograda. Desigur ca sunt si exceptii(majoritatea calugari), dar destul de rare si pe cale de disparitie...

cu David, 36 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Buna fetelor. Am revenit. Sunt mamica!!!! Iata si povestea noastra:

Cum s-a nascut minunea noastra

Nu banuiam nimic luni dimineata cand am mers sa vorbim cu nenea dr. Vroiam sa ii cerem numarul de mobil sa il putem anunta daca se intampla ceva mai devreme de 15.11, data dupa care ne chemase la control.
Sambata a inceput sa cada dopul gelatinos dar ne-am zis ca poate sa mai dureze si cateva saptamani pana la nastere. Totusi am fost pana la spital si asistenta ne-a spus ca dr. este de garda luni.
Si iata-ne asadar luni dimineata la ora 8 in spital. Pe la 8,30 apare si dr. Vorbim cu el si zice ca o sa-mi faca un control. La control tocmai ma imbracam cand zice catre asistenta sa faca biletul de internare: “dilatate 2-3 cm, astazi rezolvam treaba”. Nu-mi venea sa cred. Ne trimite la internari, imi iau datele, il trimitem pe tati acasa dupa tot ce avem nevoie (bagajul nu era nici pe departe terminat).
Pe la ora 10 eram in sala de travaliu alaturi de o doamna cu dureri care nascuse deja si cineva care urma sa nasca al 5-lea copil. Eu stateam pe acolo, povesteam cu cine mai aparea, nu simteam absolut nici o durere. Moasa monitorizeaza din cand in cand bataile inimii bebelusului. Asta pana pe la ora 13 cand incep simt intai mai rar si apoi din ce in ce mai des o caldura care urca pe spate, cam in zona salelor, insotita de o intarire usoara a burticii. Nu doare inca dar ajunge sa se repete din 5 in 5 min, apoi incep mai des si incepe sa si doara. Urmeaza un control pe la ora 16. Dilatatie 6 cm, dr. rupe membranele si zice dr. ca pana pe la 10-11 e gata. Acum incep cele mai mari dureri. Incerc sa respir adanc cum ne invatase la curs. Pacalesc cateva contractii. Plimbari prin salon, la baie, apoi stat in pat dar in pat nu se mai poate in timpul contractiei si contractiile devin mai dureroase, mai dese, din 2 in 2 min, din 1 in 1, apoi parca nu mai e nici o distanta intre ele. Si o contractie dureaza mult. La 19,19 control. Dilatatie 8-9 cm. Se pare ca va mai dura vreo 2 ore. Vine moasa sa ma ajute sa incep sa imping in timpul contactiilor, ea e convinsa ca intr-o ora o sa nasc daca o ascult. Fac ce zice si dupa o vreme zice ca vrea sa imi faca iar control. E bine, dilatatie completa si il cheama pe dr. Mai apar cateva personae in jur, dr. ma pune sa imping de mai multe ori in timpul fiecarei contractii dar imping aiurea si las aerul sa iasa printer dinti. Ma cearta ca asa nu merge si trebuie sa imping chiar ca atunci cand sunt la baie. Incerc la urmatoarea contractie si imping o data, de 2 ori si parca nu mai pot dar nu ma lasa, trebuie sa imping in continuare. In momentul urmator vine pe lume fiinta care respira si se misca in burtica de 3 sapt. Plange. E un baietel. Dr. ii taie cordonul si moasa il aseaza pe butica mea. Tace, isi deschide ochisorii si se uita la mine. E perfect. Nu mai pot si incep sa plang. Urmeaza sa elimin placenta si cusaturile care dor destul de tare, dar nu mai conteaza. De alaturi plange Danut, baietelul mamei. Cand e totul gata, sunt mutata in salon, il anuntam pe tati de afara, care vine imediat sa ne vada. Apoi vine Danut pentru alaptat. Ne descurcam cumva. Suntem mutati pe la ora 1-2 in alt salon unde Danut papa din nou si adoarme. Va dormi in noaptea asta in pat cu mamica care sta si vegheaza somnul micutului pana dimineata.
Vineri la ora 11 vine tati dupa noi. Plecam acasa!!! Nu mai putem de bucurie.

Mihai – Daniel - nascut in 8.11.2004 la ora 20,20
- 3, 670 (tati era foarte emotionat cand a facut anunturile pe forum)
- 54 cm
- scor apgar 10

mamica din 8 nov 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

danieala si toate fetele care au nascut intre timp, felicitari pt bebelushii vostrii.. nu am timp sa citesc, de altfel nu am mia citit de acum 3 zile, si o sa am ceva de recuperat, acum am intrat sa va zic ca in data 12.11.2004 a nascut VIVIAN.
mai multe detalii ne va da cand va veni de la spital.

va pupicim duuuuuuulce ...

anne-marry 35 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput