Mamici de mai-iunie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dupa calcule, la mine DPN este 06.06.2005, dar aseara la ecografie doctorita mi-a scris pe hartie DPN ultrasonic (parca asa, nu-mi aduc aminte exact-exact) 1-2 iunie.
Ecograful poate calcula o DPN in functie de dimensiunile bebelusului?

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Micky, felicitari, ma bucur si eu ca ati luat decizia asta! Aveti o reteta de copii atat de reusita, ar fi fost tare pacat sa renuntati la bebe2!
Cu somnul te inteleg, desi fii-mea e genul care a dormit intotdeauna noaptea, acuma are o perioada mai cu damblale (masele+canini) asa ca motai cu spor la serviciu.

Gabita, da, ecograful face o estimare in functie de dimensiunile bebeului, dar nu iti face iluzii, chestia asta se va tot schimba pe parcursul sarcinii, eu ajunsesem in interval de o luna sa schimb dpn-ul de la 15 august la 14 septembrie, e foarte relativa treaba.

NewMami, imi pare tare rau de bunica ta, Dumnezeu s-o odihneasca! Eu inca n-am trecut prin d-astea, dar am bunici destul de in varsta, va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea.

Daca mai vreti poze cu bebelusi in burtica, gasiti o gramada la: http://pregnancy.about.com/cs/ultrasounds/l/blusindex.htm
Eu mi-am propus sa ma tin scai de nenea care o sa-mi faca echo morfofetala sa imi arate si o imagine 3D, desi majoritatea considera treaba asta "un moft".

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

uau... ce poze frumoase cu bebei ... si am vazut una care semana leit cu cea pe care am facut-o eu ...

pantalonii i-am luat de la Sir (lujerului) ... la parter in spate de tot este un magazin cu articole pt gravide ... va pot spune ca ... chiar daca imi sunt destul de mari pantalonii ... ma simt minunat ... nu ma mai starnge nimic ... cred ca cel mic face niste tumbe ... din cand in cand mai am o crampa usoara ...

va pupic ... a venit fata cu bijuterii din argint ... si simt ca voi pofti la ceva ...

Maruta 9 saptamani UM 12.09.04
DPN 19 iunie 2005; dr. Dumitrache Violeta (Filantropia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

buna seara mamicilor

citesc in fiecare zi ce mai spuneti si sincer va apreciez tare mult pentru optimismul de care dati dovada.Eu una sincer sunt in pragul nebuniei gandindu-ma ca de la un control la altul s-ar putea intampla ceva prost.Sincer nu cred ca as face fata desi sunt mama de ani multi si am trecut prin toate starile oferite de maternitate.Sambata ma asteapta doctorul pentru a-mi face cerclaj si ma innebuneste ideea mai mult decat nasterea propiu zisa.Ma gandesc cu groaza la lunile care vor urma de stat in pat, fara sa pot face mare lucru. De miercurea trecuta de cand cu hemoragia stau in concediu medical numai in pat cu mici pauze cand ma duc sa iau copilul de la scoala si este groaznic....

Sa ramaneti optimiste si aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Loreen, sper ca totul sa decurga bine si important este sa nu-ti pierzi speranta si vointa.
Chiar daca va trebui sa stai in pat, noi vom fi alaturi de tine si vom incerca sa-ti tinem de urat cat putem de mult.
Sa dea bunul Dumnezeu ca totul sa decurga bine si pentru tine.

Mult noroc si ai grija de tine. Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Ieri nu v-am scris ca eram tare demoralizata. Am sangerat trei zile, mai mult decat de obicei, a fost si o pate f. rosie. Dr. mi-a zis sa il sun daca e o cantitate mare si rosu aprins. Dar eu nu mai pot face aprecieri. Data trecuta medicul mi-a zis sa nu ma mai panichez, ca nu am motive. Dar este normal, ca la 14 saptamani, adica de 10 sapt. sa mai sangerez?

Si mie mi se pare ca burtica nu mai e asa de mare, poate nu mai sunt balonata? Sper s afie asta cauza. Cred ca nu mia rezist inca o sapt. si o sa ma duc sa 8imi fac o eco cat mai repede.

Va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

mai fetelor ... fiti optimiste ...

loreen - ce daca stai in pat ... voi sa fiti sanatosi ... cum a spus si newmami ... suntem aici sa ne tinem de urat una la alta si desigur sa ne incurajam ...

cornelia - la orice chestie care ti se pare dubioasa mergi la doctor ... nu sta ...

va urez multa sanatate ... si astept vesti bune ...

Maruta 9 saptamani UM 12.09.04
DPN 19 iunie 2005; dr. Dumitrache Violeta (Filantropia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cornelia, poate pentru linistea ta ar trebui sa te duci undeva sa faci un echo cit mai repede. Dar sa-l si suni pe doctor, chiar daca iti zice iar ca te panichezi.
Daca stai asa si te framinti, si stai plina de neliniste, numai bine nu e.
Doamne ajuta sa nu fie nici o problema si sa fie bb bine, la locsorul lui acolo.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Va multumesc mult fetelor. Si sfatul meu preferat e mergi la dr. sau suna medicul. Oricum m-am programt maine pt. o ecografie. Sa vedem cum dorm la noapte.

va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

buna dimineata fetelor,

cornelia chiar daca medicului i se pare panicare ar fi bine sa te duci totusi.La fel am patit eu miercurea trecuta, noaptea, cand am constatat nu o pata ci baltoaca de sange rosu curat.Am innebunit si l-am sunat dimineata pe doctor si am fost si la echo ,binenteles la altul, pentru siguranta mea personala.Bebelusul nu avea nimic saracul, insa placenta mea singera si se afla situata mai jos decat normal.Am luat pozitia pat, tratamentul de rigoare desi il iau de la trei saptamani( gravibinon 1/sapt, alilestrenol iar acum duphaston 2/zi si no-spa 3/zi.)Nu am mai sangerat de a 2 zi, dar mai exista niste pete maronii.Eu maine fac cerclaj pentru siguranta bebelusului,asa ca dute cat mai repede la doctor.Orice sangerare nu este normala si da semne de alte afectiuni...

cu burta si eu m-am demoralizat.Saptamana trecuta aratam a gravida cam in 5 luni, iar acum parca as fi putin grasa.Intr-adevar de la balonare, constipatie si edeme. De la cat progesteron iau ma constip groaznic...

de ieri am intrat in a 16 saptamana si ma duc la un alt echo si va mai spun ce face bebelusul mai pe seara...

aveti grija de voi, pa

Mergi la inceput