La France (23)
Raspunsuri - Pagina 8
oana cretu spune:
Fetelor, am primit patutul azi dimineata si nu ma mai satur sa il privesc! E frumos tare! Ma uit la el si nu imi vine sa cred ca am asa ceva in casa, ca in curand in el o sa doarma baietelul meu. E prea frumos ca sa ma obisnuiesc asa repede.
Va pup!
oana si bebitza din burtica (33s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Corina spune:
Ma bucur pentru tine!!!Ia zi ,ai rezolvat cu incalzirea???Sa nu cumva sa racesti stind in frig!!!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Mik spune:
Fetelor, e trist tare subiectul cu parintii lasati in tara. Mi-a ramas numai mama si e foarte foarte greu sa o stiu singura sau aproape. Din familie (veri) e foarte putina lume care o poate ajuta chiar si contra cost. Asta iarna a trecut printr_o chestie de sanatate foarte nasoala si ne-a fost teama sa o pierdem. M-am dus in Ro de Craciun si am avut grija de ea la spital. Sora mea e si ea in Fr de citiva ani.
Acum mama e mai bine, s-a apucat chiar de zugravit, pus gresie, faianta si parchet. Am noroc ca e o fire vesela. Abia astept sa o vad la vara.
Tata a murit fulgerator acum 5 ani.
va las acum
Mik.
chatonel spune:
quote:
Originally posted by liliprejbeanu
Buna fetelor,
Am o întrebare nitelus, mai delicata sa zic asa, legata de parintii vostri ramasi in Roamnia. Cum vedeti voi vietile voastre peste 10 ani?
...
Ar accepta dumnealor sa va urmeze definitif aici prin strainataturi?
Numai bine Liliana
Liliana, nu cred ca e o solutie sa aduci parintii in tara straina, la batrinete. Mama mea ar putea sa stea aici, are Carte de Séjour pe 10 ani, cu toate drepturile la secu si la pensie (nu ca i-ar da pensie de-aici, dar ar transforma pensia ei din ro in euro si i-ar da, pe linga, diferenta pina la minimul social.
Cu toate acestea, ea nu vrea sa stea aici pt ca nu cunoaste limba, societatea, ar fi fara prietene si fara train-train -ul de fiecare zi. Chiar daca ar fi aici, eu am servici, seara ma ocup de casa, de Motan etc. Nu ca nu ar fi timp si pentru ea, dar nu i-as putea umple ziua cu frinturile de timp petrecute impreuna.
Si tata e bucuros cind vine si bucuros cind pleaca... fiecare se simte la casa lui acolo unde traieste si nu e usor sa dezradacinezi pe cineva si sa il plantezi aiurea... multe plante sint fragile si mor.
Toulouse, la ville rose
Mirunda spune:
Chatonel, cred ca depinde mult de parinti...mama ar fi bucuroasa sa vina definitiv sa stea cu noi...asa cum SPER ca se va si intampla pana la urma...Subiectul cu parintii m-a intristat si mi-a aminitit vechi dureri de-ale mele...o sa va povestesc odata poate...
Fetelor, eu am o alta "grija" acum: are cineva adresa de site a librariilor "Gilbert Joseph"? Sub acest numer am facut 101 de combinatii, dar nu am gasit nimic, desi stiu precis ca au o adresa Internet.
Va sarut, cu drag,
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
doruletz spune:
Mirunda, librariile se numesc Gibert Joseph si uite aici adresa sitului http://www.gibertjoseph.com/
imagini
Samsara7 spune:
Chatonel, poti sa ma sfatuiesti si pe mine in privinta cartii de sejur pentru mama? Tu cum ai reusit sa o faci, stii ce acte se cer (odinioara le-am avut notate dar le-a pierdut fratele meu)!? As vrea sa-i fac si eu mamei care acum e vaduva, si chiar daca nu o sa stea permanent aici,macar sa nu mai trebuiasca sa facem invitatii peste invitatii si restul problemelor care le stiti cu durata vizitei, etc. Multumesc mult!
Michaela
chatonel spune:
Samsara, din cite stiu eu nu se mai poate face, (eu am facut-o in 1998) legile s-au schimbat si acum numai parintii care au copii francezi minori si pe care ii sustin material mai pot sa aiba carte .... am sa ma mai uit pe legi, dar ultima data cam asta era.
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Chatonel, cred ca depinde mult de parinti...mama ar fi bucuroasa sa vina definitiv sa stea cu noi...asa cum SPER ca se va si intampla pana la urma...Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
sigur ca depinde foarte mult de caracterul fiecaruia, insa majoritatea cam asa sint... ca exista axceptii e altceva :) Succes in ceea ce-ti doresti.
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Samsara7
Chatonel, poti sa ma sfatuiesti si pe mine in privinta cartii de sejur pentru mama? Tu cum ai reusit sa o faci, stii ce acte se cer (odinioara le-am avut notate dar le-a pierdut fratele meu)!? As vrea sa-i fac si eu mamei care acum e vaduva, si chiar daca nu o sa stea permanent aici,macar sa nu mai trebuiasca sa facem invitatii peste invitatii si restul problemelor care le stiti cu durata vizitei, etc. Multumesc mult!
Michaela
uite-aici:
http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F2138.html?n=Etrangers%20en%20France&l=N8
VOS DROITS ET DÉMARCHES : Etrangers en France
Regroupement familial des étrangers: régime général
Modifications des dispositions sur le regroupement familial
L'article 42 de la loi n°2003-1119 du 26/11/03 sur le séjour des étrangers en France et à la nationalité a modifié les dispositions sur le regroupement familial.
Peuvent en bénéficier:
votre conjoint et les enfants mineurs de 18 ans de votre couple,
les enfants mineurs de 18 ans d'une première union sur lesquels vous exercez l'autorité parentale par décision d'une juridiction étrangère,
les enfants mineurs de 18 ans de votre conjoint qui lui sont confiés par décision d'une juridiction étrangère.
Une copie de la décision de la juridiction étrangère et l'autorisation de l'autre parent de laisser le mineur venir en France doivent être produites.
Votre père, votre mère, vos frères et vos soeurs ne peuvent pas bénéficier du regroupement familial.
Toulouse, la ville rose