La France (23)
Raspunsuri - Pagina 11
spic de grau spune:
Buna fetele,
Ati vazut fimul "Doi frati" al lui Annaud? eu l-am vazut aseara si mi-a placut fff mult!
Cine nu l-a vazut inca, daca aveti posibilitatea sa-l vedeti, nu ezitati. Eu zic ca merita (copii cred ca-l vor adora). (http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=48229.html)
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
chatonel spune:
Da, nici eu nu am facut confidente parintilor mei ... nici cind am divortat nu prea am discutat cu ei, mama chiar mi-a zis ca nu tre' sa divortez, ca toti barbatii sint la fel (cu defecte ) si niciodata nu voi gasi ceea ce vreau eu, sa nu mai am pretentii si sa nu mai divortez!!!!
Cu tata mai pot discuta de una, alta, dar si el la capitolul asta e "pe linga"... pt el ar fi bine daca mi-as gasi un mos plin de bani si cu o "situatie" de parca eu as fi pui de curca muiat in ploaie, ca doar la toata lumea se mindreste ca lucrez in Spatial si ca fac sateliti etc... dar deh.... nu am salariu de zeci de mii de euro!!!
Din cauza asta nici nu mai abordez cu ei subiectul, ii las sa spuna ce vor, daca vor, si eu fac ce stiu/vreau.
In orice caz, cind le duc cite ceva se bucura orice ar fi (de obicei ma gindesc la ce le lipseste, ca sa nu pice ca nuca-n perete cadoul) dar de cele mai multe ori se prezinta asa: ceva dulciuri, cioco, apoi de imbracat si incaltat pt mami, ii mai iau si cite o poseta din cind in cind iar pe tata il plimb cit mai mult cind vine aici. Din pacate mai tre' sa ii potolesc avintul, el ar sta in plimbari pe la hotel+ resto toata vacanta si cind ii spun ca stam o sapt, pt ca mai mult bugetul nu-mi permite strimba din nas :) el nu se gindeste ca trebuie sa mai ies in vacanta si cu Motanul (ei se gelozesc, deci nu fac vacanta cu amindoi in acelasi timp) si ca mai e si mama in planificari. Tinind cont de faptul ca ai mei parinti sint divortati, sint ca doi copii rasfatati si se uita ce are celalalt, sa nu cumva sa fie mai mult intr-o parte decit in cealalta ca iau foc...
Toulouse, la ville rose
lu.more spune:
Buna ziua, fetele, va scriu pe furis...
Am vazut si noi, ca Spic de grau, ieri dupa-amiaza „Doi frati”; ne-am cuibarit toti trei in pat la caldura si la sfarsit Anca a declarat ca e filmul ei preferat (cu animale). Frumos si induiosator, merita vazut. Vazusem mai de mult „Ursul”, in acelasi registru si de acelasi autor.
Iar aseara am vazut filmul despre nemti si campurile de concentrare, l-ati vazut? Nu stiu cum s-a numit, si nici pe ce canal a fost. De obicei la filmul de seara adorm, dar de data asta m-am uitat pana la sfarsit, deoarace – avem sa-mi dau seama pe parcursul filmului – multe scene au fost filmate in Romania si mare mi-a fost mirarea si placerea sa vad sumedenie de actori romani: Caramitru, Horatiu Malaele, Matei Iures, Adina Popescu, Marin Moraru...pana si un prezentator de la Pro TV cred, nu-mi amintesc numele, unul tanar si brunet, parca Mihai, care prezenta acum vreo 4 ani ceva gen jocuri si concursuri). M-a apucat asa de-o data mandria ca actori romani jucau in roluri importante!!!
:)
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
oana cretu spune:
Buna!
Innainte de a va povesti ce am facut azi la eco, am sa va zic si eu un pic de ai mei. Una la mana, m-a intristat tare comportamentul parintilor tai, didita, cred ca e foarte greu si foarte dureros sa nu simti iubire din partea celor care ti-au dat viata si sa iti zice vorbe care ranesc. Si m-a mirat faptul ca Mik, tu, le spui alor tai "mata". Noi si la bunici le spunem "tu", si din cauza asta mi se pare ciudat. La noi in familie nu s-a considerat asta o lipsa de respect, ci o relatie foarte stransa, de prietenie intre noi. Asta pentru ca imi aduc aminte ca aveam pe palier doi vecini (frate si sora cam de aceeasi varsta cu mine) care le ziceau la ai lor "mata" si i-am spus mamei o data ca i-am auzit zicand asa si am intrebat-o: "de ce nu zic ca noi, tu?" Si mami mi-a zis ca asa au vrut parinti, sa impuna un respect pentru ei, dar ea nu vrea sa auda niciodata din gura noastra asta, ca relatia de parinte-copil dintre noi e automat si de prietenie, si la un prieten nu te adresezi cu "mata". Relatiile dintre noi ( eu si surorile mele si George cu ai lui) au fost tot timpul excelente, fara reprosuri, doar cu explicatii, tot timpul vorbeam cu ai mei cand ieseam cu un baiat la cofetarie, film...In clasa a X-a l-am cunoscut pe George si automat pe ai lui si el pe ai mei si zi de zi eram unul la altul acasa ,desi invatam bine...Relatiile cu ai mei nu pot sa afirm niciodata, pentru ca as fi o mincinoasa daca as face-o (si cu socrii la fel) au fost excelente, ne-au lasat mereu peste tot, dar nici nu i-am dezamagit niciodata si rezultatele scolare erau foarte bune. Cand le-am zis ca, gata, vrem sa avem un copil, desi nu suntem casatoriti, nu ne-au zis sa nu facem, din contra, au zis ca varsta e buna...
In fine, ma doare cand aud ca sunt prieteni care nu au avut aceasta sansa de a avea parinti ca ai mei, pentru ca, automat, recunostinta si sentimentele pentru ei sunt mult mai mari.
Acum hai sa va zic de eco.
Bebeul este foarte bine, a zis ca se vede ca am respectat regimul pentru ca e normal pentru aproape 8 luni, cat are ( 2,400 kg si 45 cm), si m-am bucurat tare. Si a zis ca la inima totul e ok, pentru ca, din cauza diabetului poate avea probleme cu inima dupa aceea, miocardie zicea din cauza ca va avea mult zahar in corp. Dar daca continui cu regimul la fel, totul e ok, ca acum e perfect sanatos. Avea o studenta langa ea care a intrebat-o ce se poate intampla cu copilul din cauza diabetului, si asta cu inima a fost raspunsul ei, dar mie niciodata nu mi-a zis, poate sa nu ma sperie. Misca incontinuu, ca i-ar a zis dr ca mereu e asa, nu se poate descurca cu el. Ne-a intrebat daca stim sexul (uitase ca ni l-a zis) si daca i l-am vazut vreodata si i-am zis ca nu, si ea a zis ca a crezut ca l-am vazut de o suta de ori, ca numai peste el da cu ecograful, dar eu nu imi dadeam seama ca sunt "podoabele lui Seb" acolo si ne-a aratat si i-a facut poza.:))) Si tati era mandru tare...E cu capul in jos de tot, mai are ^putin si il scoate de jos ce e.:)) Am intrebat-o de data nasterii si a zis ca la inceputul lui ianuarie, asta daca nu mai are el rabdare si vrea sa vina in noaptea de Revelion. Deci s-ar putea sa trecem sarbatorile fara el.:( Asta e.
Va pup!
oana si bebitza din burtica (33s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Corina spune:
Lulu,filmul se numeste Amen ,realizat de Costa Gavras si turnat in Romania!Printre locatii ,Casa Poporului!!!
Eu am vazut filmul la cinema si mi-a placut,iar faptul ca jumatate din actori sint români mi-a placut si mai mult!!!!
Oana ,ma bucur ca bebe Seb e bine si tu la fel!!
Corina si Anna nazdravana!!
Mik spune:
N-am vazut filmul cu animale si nici Amen in intregime, caci m-am uitat la "Urgente". Mai e cineva ca mine ? L-am recunoscut cu mare greu pe Caramitru gras si cu burta.
Oana Ma bucur ca bebe e foarte bine. Lasa nu mai fii grabita, o sa vina el cind va vrea si mai bine sta inauntru decit afara.
Te pup si ai grija de ei.
In familie la mama totul era destul de strict si de codificat. Da' nu pot sa-i spun mamei 'tu' nici cu forta si fac la fel cu mamele prietenelor daca cumva nu-l suporta pe 'dumneavoastra'. Nu e neaparat distanta, caci mamei pot sa-i spun fara probleme bancuri fara perdea si alte golanisme. (sa-mi fie rusine !). Cu soacra-mea e la fel. II spun 'Vous' si pe numele mic, si discutam destul de liber.
Mik.
oana cretu spune:
Aurasule, imi imaginez ca iti aduci aminte cand iti puneam intrebari despre bebeii care se nasc aici, cum sa uiti ca tu esti una din inculpatele la conceperea lui Seb? Sa nu uiti niciodata asta ca Seb se supara!
Mik, ma bucur ca relatie era totusi excelenta, desi totul era strict si codificat.
Si eu am vrut sa vad Amen si am uitat de el.:( Dar "Deux freres" vreau neaparat sa il vad cat mai repede. Eu sunt innebunita dupa desene si filmele pentru copii.
Mik si Corina, va multumesc!
didita spune:
Nici eu n-am vazut filmele de care vorbeati ca ne uitam pe Internet sa schimbam frigiderul.
In schimb am vazut un film la elvetieni cu traficanti romani (care vorbeau romaneste de a invatat si al meu sot injuraturi ingrozitoare),Louis la Brocante; si cred ca o sa-l dea diseara pe france2. In afara de a auzi romana la televiziunea franeza, nu cred ca e un alt interes de a vedea acest film?!
Bravo Oana pt bebe! dupa ce ne spui tu ne dai peste cap pronosticurile!!!! sa-ti fie un pic rusine (asa de forma, ca nu e bine sa te stresezi prea tare)!!!
oana cretu spune:
Didita, nu eu v-am dat pronosticurile peste cap, ci dr! Dar eu nu mi-am pierdut speranta ca Seb face Craciunul la mine in brate.
nadine2004 spune:
Merci Mik pt precizare!
Aseara am vazut emisiunea Capital in care s-a vb si de prostituatele din romania:(
Imi pare rau ca nu am stiut de filmul Amen:(
M-am uitat la cel cu Van Dame, de pe m6