La France (23)
Raspunsuri - Pagina 10
nadine2004 spune:
Cum spui si tu,Aura, si eu am simtit ca de cand am plecat de acasa sunt mai apropiata de parintii mei; nu le-am spus nicioadata ca mi-e dor de ei, desi am plecat de la 14 ani nu foarte departe de ei, dar acum simt nevoia sa le spun si sa aud de la ei ca le e dor de mine; cu toate astea nu pot sa le spun cand sunt suparata sau daca am vreo problema de sanatate, ca nu vreau sa-i supar, sa-i intristrez. Sunt zile in care imi doresc sa ma trezesc acasa, sa ma scoale mami sa ma cheme la masa, sa aud fotbalul lui tati in sufragerie, sa stam afara la o cafea, sa-mi arate productia lor din gradina frumos ingrijita! Mi-e dor de toate astea si refuz sa ma gandesc ca li s-ar intampla ceva! Il am pe fratele meu care este cu ei..
De fiecare data cand le-am dus cate ceva mama imi spunea ca nu trebuia, ca avem si noi probleme cu banii, insa stiu ca le face bucurie si tati mamanca cu pofta din ciocolata care o duc, si ma intreaba daca i-am mai adus aparate de ras, ca sunt tare bune pt el.. Mami a ramas fara mama la 14 ani, ea este tare sensibila si are si probleme cu tensiunea; de cate ori ajung acasa sau plec de acasa incerc sa ma controlez sa nu plang, pt ca stiu ca ea ar lesina de plans, o incurajez si ii spun ca nu-mi place sa o vad asa, rad fortat, desi am nodul in gat. Cand m-am casatorit am vb cu ei la telefon si am simtit o emotie puternica cand tatal meu a inceput sa planga la telefon; m-a durut ca ei nu au putut sa fie langa fata lor pt care au muncit si au renuntatla multe ca sa o tina cu gazda, sa-si termine scoala; nu i-am dezamagit insa!
Din primul meu salariu la 19 ani voiam sa le cumpar ceva, dar aveam atatea cheltuieli ca nu am reusit! acum imi doresc sa pot sa lucrez aici, si sa le ofer lor o parte din salariul meu; sper sa reusesc, stiu insa ca, desi ei sunt la limita cu banii, nu asteapta nimic de la mine!
Ma rog sa fie sanatosi! Am momente in care sunt stresata sa nu li se intample ceva rau! Mi-e frica de momentul in care nu o sa-i mai am!
Noapte buna!
Samsara7 spune:
Multi ani inainte Oana draga!
Chatonica, multumesc pentru informatii!
Didita, e trist ce spui! Ai incercat sa le vorbesti parintilor tai despre cum simti tu toate astea (nu sa le explici ci sa intri pe o portita a inimii lor)! Poate daca ar intelege profunzimea iubirii tale pentru ei, dorinta ta de a-i bucura si tristetea pe care ti-o produc aceste refuzuri...poate ca se va misca ceva inlauntrul lor!Uneori cu unii parinti e necesar de un cataclism pentru a le topii rezistenta! De parca le-ar fi frica sa se lase iubiti!
Michaela
AC spune:
Samsara..Chatonel.. scuze ca ma bag parintii nu se aduc cu regroupement. Sau nu acum. Regroupement nu priveste ascendenta.
Sotul meu este francez, ne vom stabili in Franta printre altele si pe motivul parinti. Procedura este d'établissement comme membre de la famille d'un ressortissant français : Visa en qualité d'ascendant à charge d'un ressortissant français
Uite ambasada Frantei in Bulgaria da detalii exacte
(http://www.ambafrance-bg.org/ambassade/fiche/VisascendachdeF.htm)
CONSTITUTION DU DOSSIER DE DEMANDE DE VISA
EN QUALITE D'ASCENDANT A CHARGE DE FRANCAIS
OU DE SON CONJOINT ETRANGER
Pour être recevable, le dossier doit comporter l'ensemble des pièces requises (originaux + photocopies).
Des documents complémentaires peuvent, le cas échéant, être demandés.
La comparution personnelle est obligatoire lors du dépôt du dossier.
1 1 formulaire de demande de visa de court séjour dûment renseigné
+ 1 photographie d'identité récente
2 Copie de la page du passeport portant l'identité du titulaire
3 Justificatif du lien familial :
- livret de famille de l'ascendant
- ou acte de naissance du ressortissant français ou de son conjoint
- ou livret de famille du ressortissant français
- ou fiche d'état-civil faisant état du lien familial
4 Justificatif de la nationalité française du parent français:
- photocopie de la carte nationale d'identité
- ou certificat de nationalité française
- ou ampliation du décret de naturalisation
- ou fiche d'état civil et de nationalité français
5 Si le parent n'a pas la nationalité française, livret de famille ou acte de mariage avec le conjoint français.
6 Justificatif relatifs à la qualité d'ascendant à charge :
relevés bancaires ou mandats relatifs à des versements réguliers de la part du descendant français ou de son conjoint étranger ou déclaration des revenus du descendant et de son conjoint
N.B. : Les titulaires d'un visa portant la mention "famille de Français" sont dispensés de présenter les documents relatifs à l'objet et aux conditions de leur séjour tant pour l'entrée en France que pour l'entrée par un autre Etat de l'espace Schengen.
Il est rappelé que la présentation d'un dossier complet n'entraîne pas obligatoirement la délivrance du visa.
Andreea si galusca Anne-Sarah
http://client.webshots.com/user/acusor_dc
didita spune:
Cred ca parintii mei au avut probleme cu parintii lor. Sunt convinsa ca mama nu s-a simtit niciodata iubita de parintii ei si ca nu si-au manifestat niciodata dragostea unii fata de lati. Nici intre ei nu se manifsta, iar educatia mea sentimentala a fost de genul nu te mai indragostii ca proasta (desi n-am facut niciodata prostii) ca barbatii nu merita! M-au facut sa-mi fie rusine daca iubeam un baiat si nici acum nu le pot spune ca imi iubesc sotul. Sotul e sot, toata lumea trebuie sa se casatoreasca sa aibe copii , deci un rau necesar.
Am incercat sa le povestesc cam ce-mi trece prin cap si prin inima, dar nu sunt deloc de acord cu mine si chiar dispretuiesc felul meu de viata. Mi-au spus de nenumarate ori ca mi-am ratat viata pt ca nu lucrez si ma ocup de copii, iar acum ma mai si injosesc sa ma ocup de copiii altora!!! Tata mi-a facut declaratia in public la masa cu tota lumea (la botezul baiatului) ca "n'are cu ce se lauda ca de lucrat nu lucreaza si uite cum s-a ingrasat , alte mamici sunt mult mai slabute". In conditiile astea cum pot se le spun ca aici imi e greu, ca as vrea sa lucrez, ca am facut sute de scrisori in 4 ani si ca am fost si la intreviuri, ca n-am refuzat nici un post, dar ca nu mi s-a dat niciodata ocazia de a incerca ceva. Cand incerc sa aduc discutia, se trebuima repede in "nu stiu cum suporti tu sa nu ai banii tai si te lasi asa in voia soartei" desi am si eu banuti, nu multi , dar totusi.
Acum am renuntat sa mai fac eforturi si sa mai sper ca se vor schimba. Continui sa fac mici atentii, sa le duc nepotii cat de des pot si sa le dau vestii destul de des. Dar nu mai discutam decat de vreme si de subiecte neutre care nu ne intereseaza nici pe unii nici pe ceilalti, dar care nu pun porobleme.
Asta este.
Mik spune:
Buna dimineata fetelor.
Am citit tot ceea ce ati scris despre parinti si am suris, vazind ca si eu le aduc(aduceam) aceleasi lucruri : aparate de ras, ciocolata, cafea si chiar masina de spalat. Acum sunt putin in cumpana si nu stiu ce dulciuri sa-i trimit mamaei de Craciun, caci ciocolata e interzisa, cred ca am sa caut castane zaharisite si inca ceva.
Cred sincer ca parintii nostri nu au fost educati sa primeasca confidente. Nu stiu cum e la voi in famile, dar eu nu le-am spus "tu" niciodata, intotdeauna "mata", si chiar vorbind despre lucruri ers interzis sa spun "haina ta". Mama era in toate foarte apropiata, mai putin la faze "snif, snif nu ma iubeste". Cu tata a fost greu tare, ne limitam la discutii despre vreme.
Bises a toutes.
Mik.
didita spune:
Ca dulciuri ar mai fii si "pate de fruit" (exista si in bomboane de pom si "pate d'amande" in afara de fructe confiate. Unele sunt chiar f bune!
Mik spune:
quote:
Originally posted by didita
Ca dulciuri ar mai fii si "pate de fruit" (exista si in bomboane de pom si "pate d'amande" in afara de fructe confiate. Unele sunt chiar f bune!
Ai dreptate Didita ! Saru' mina. Da' martipanul (pate d'amandes) nu face rau la ficat ?
Mik.
nadine2004 spune:
Fetele, cum trimiteti voi un pachet acasa??? Care e calea? Si in cat timp ajunge? Merci mult!
Mik spune:
quote:
Originally posted by nadine2004
Fetele, cum trimiteti voi un pachet acasa??? Care e calea? Si in cat timp ajunge? Merci mult!
Il trimit tot timpul prin posta, cunoscuti romani am foarte putini si nu imi place sa incarc pe altii.
Ajunge intre 7 si 10 zile. N-am trimis mai mult de 3 kg odata. Daca are mai mult de 1 kg tre' sa ma duc la posta centrala din oras, daca e mic merge la orice birou de posta.
Mik.
chatonel spune:
quote:
Originally posted by AC
Samsara..Chatonel.. scuze ca ma bag parintii nu se aduc cu regroupement. Sau nu acum. Regroupement nu priveste ascendenta.
Sotul meu este francez, ne vom stabili in Franta printre altele si pe motivul parinti. Procedura este d'établissement comme membre de la famille d'un ressortissant français : Visa en qualité d'ascendant à charge d'un ressortissant français
Uite ambasada Frantei in Bulgaria da detalii exacte
(http://www.ambafrance-bg.org/ambassade/fiche/VisascendachdeF.htm)
Andreea si galusca Anne-Sarah
http://client.webshots.com/user/acusor_dc
AC, am gasit si pe adresa guvernului aceasta viza, la
http://www.diplomatie.gouv.fr/venir/visas/index.html
Problema ramine ca e o viza de long séjour si nu da dreptul la carte de séjour.....
Uite ce am mai gasit aici:
En ce qui concerne vos ascendants étrangers (parents, grands-parents) :
s'ils sont à votre charge, ils peuvent obtenir une carte de résident.
s'ils ne sont pas à votre charge, l'obtention d'un titre de séjour dépend de leur situation personnelle. Quelles sont les conditions et démarches pour obtenir un titre de séjour ?
s'ils sont en situation irrégulière, ils peuvent le cas échéant obtenir un titre de séjour. Vérifier en cliquant ici.
ils ne peuvent pas obtenir la nationalité française en raison de votre seul lien de parenté.
http://sos-net.eu.org/etrangers/externe/titridx.htm
Toulouse, la ville rose