Reclamatie medic de familie!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Despre venitul doctorului de familie acasa, am vazut ca ei au program de teren, cam o ora-doua inainte sau dupa programul de cabinet. Atunci vine acasa din obligatie profesionala, in cazuri in care este nevoie: nou nascuti, oameni paralizati, la pat. In alte situatii e business-ul mamei cu doctorul.

A raspunde la telefon in afara orelor de program mi se pare un gest de bunavointa daca este facut, dar nu am ce sa reprosez in caz contrar. Si noi am fost de mai multe ori cu copilul mic in miez de noapte la urgenta la spital (cu taxi-ul ca masina inca nu avem) si fara sa o injuram deloc pe doctorita de familie printre dinti. Si ne gandeam ca tot e mai bine ca un medic sa vada copilul decat sa dea niste indicatii la telefon.

Sigur ca reactia ei a fost nepotrivita, dar poate si tonul tau o fi avut ceva care nu i-a placut. Ea considera ca ti-a raspuns deja la problema. Poti sa o acuzi de lipsa de tact, daca vrei, dar nu a gresit cu nimic in fata legii. Iar daca nu iti place ca medic de familie poti sa o schimbi.

Daca te duci la Oprescu sunt curioasa ce raspuns iti da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

quote:
Originally posted by malina_mircu
voiam sa spun ceva ce are legatura cu dr, dar scuze adriana daca ti se pare ca nu are legatura cu problema ta. langa cabinetul dr noastre etse un altul tot dr pediatru. Si intr-o zi cand respectiva avea program de dimineata a venit cinva de 5 ori ca are o urgentza cu un bebelus. Asistenta tot zicea ca dr nu este, insa la 11 dr cu pricina a aparut de unde era dosita si a dat sa plece, desi mai avea 2 ore de program si lume la usa. Tocmai atunci a venit pers cu urgenta. Iar dr a zis "Ce-mi spui mie, cheama salvarea!" Mama a ramas muta de uimire cand a auzit si mi-a spus si mie toata povestea.

trageti singuri concluzia.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Nu ma supar, Malina, Doamne fereste!

Si noi am patit asa ceva cand dr. pediatra in cauza era in strainataturi. Am mers la dr. care o inlocuia si care nu ne-a primit pentru ca bb nu avea febra!! Ce daca tusea, avea nasucul plin si era ragusit?? Nu avea febra?? Nu avea nimic...
Si n-am putut trece de asistenta...

Ca sa nu mai zic ca mergem cu programare la medicul lui si niciodata nu asteptam mai putin de 1/2 h peste ora programata!! Ca pe langa noi intra altii cu sacosele cu "favoruri"...

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Fetelor,

PE SCURT LEGEA DESFASURATA IN RASPUNSUL MEU DE PE PAG.2:
Guvernul Romāniei
Contract cadru
din 18 decembrie 2002 privind conditiile acordarii asistentei medicale īn cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate īn asistenta medicala primara
Publicat īn Monitorul Oficial, Partea I nr. 10 din 10 ianuarie 2003

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - (1) Īn relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate furnizorii de servicii medicale īn asistenta medicala primara au urmatoarele obligatii:
e) sa furnizeze tratamentul adecvat si sa prescrie medicamentele prevazute īn Nomenclatorul de produse medicamentoase de uz uman, conform reglementarilor īn vigoare. Medicamentele prescrise si investigatiile paraclinice recomandate trebuie sa fie īn concordanta cu diagnosticul;
[b]f) sa nu refuze acordarea asistentei medicale īn caz de urgenta medicala, ori de cāte ori se solicita aceste servicii medicale;[/b]

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lavi02

Despre venitul doctorului de familie acasa, am vazut ca ei au program de teren, cam o ora-doua inainte sau dupa programul de cabinet. Atunci vine acasa din obligatie profesionala, in cazuri in care este nevoie: nou nascuti, oameni paralizati, la pat. In alte situatii e business-ul mamei cu doctorul.

Nu am rugat-o sa vina acasa. Daca ii dai banutzi, vine, fii sigura!!

quote:
A raspunde la telefon in afara orelor de program mi se pare un gest de bunavointa daca este facut, dar nu am ce sa reprosez in caz contrar. Si noi am fost de mai multe ori cu copilul mic in miez de noapte la urgenta la spital (cu taxi-ul ca masina inca nu avem) si fara sa o injuram deloc pe doctorita de familie printre dinti.

Am mai spus..."La orice ora din zi sau din noapte ma puteti suna!!"
Nu e prima oara cand avem nevoie de medic si nu am apelat la ea de fiecare data!!

quote:
Sigur ca reactia ei a fost nepotrivita, dar poate si tonul tau o fi avut ceva care nu i-a placut. Ea considera ca ti-a raspuns deja la problema. Poti sa o acuzi de lipsa de tact, daca vrei, dar nu a gresit cu nimic in fata legii. Iar daca nu iti place ca medic de familie poti sa o schimbi.

Dimpotriva, tonul meu era rugator chiar...Ca eram constienta ca o deranjez si nu aveam tupeu sa-i zic ceva sau sa o iau de sus!! Nicicum!
Probabil avea probleme ceva, dar tot nu justifica!! Sorry!
Fii sigura ca o voi schimba!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adrianangi
[b]f) sa nu refuze acordarea asistentei medicale īn caz de urgenta medicala, ori de cāte ori se solicita aceste servicii medicale;[/b]

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Corect!! Dar poate pentru ea nu era urgenta faptul ca bebenac avea 40,02 grade Celsius!!!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

Fetelor,

PE SCURT LEGEA DESFASURATA IN RASPUNSUL MEU DE PE PAG.2:
Guvernul Romāniei
Contract cadru
din 18 decembrie 2002 privind conditiile acordarii asistentei medicale ū‹ cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate ū‹ asistenta medicala primara
Publicat ū‹ Monitorul Oficial, Partea I nr. 10 din 10 ianuarie 2003

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - (1) Īn relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate furnizorii de servicii medicale ū‹ asistenta medicala primara au urmatoarele obligatii:
e) sa furnizeze tratamentul adecvat si sa prescrie medicamentele prevazute ū‹ Nomenclatorul de produse medicamentoase de uz uman, conform reglementarilor ū‹ vigoare. Medicamentele prescrise si investigatiile paraclinice recomandate trebuie sa fie ū‹ concordanta cu diagnosticul;
[b]f) sa nu refuze acordarea asistentei medicale ū‹ caz de urgenta medicala, ori de cāte ori se solicita aceste servicii medicale;[/b]

tu vorbesti serios acum?spre ex. in timpu' ei liber-femeia-i acasa,a baut un paharel cu o ora inainte sa fie sunata pentru "consultatie telefonica"-gandindu-se-n mod eronat ca si-a terminat slujba pe ziua respectiva-nu-i asa-e "binedixpusa" si da de mancare copilului,spala vase,etc.
pe mobil-urgente????urgentele-s la spital,nu asteapta consiliere prin telefon.
presupun ca realizezi singura ridicolul situatiei.

Medicina nu-i astrologie.Pacientul trebuie vazut,palpat,ascultat,nu doar ascultata povestea mamei(prin telefon!!!)-care indiscutabil are si ea importanta ei,da' nu-i totul.In legea aia nu spune ca medicu' pe care ii casuneaza mamei trebuie sa raspunda la apel in timpul lui liber si e dator sa asigure urgenta in orice conditii-culmea ar fi!iti dai seama ce tratamente poate primi un copil de la un medic beat spre exemplu(mai beau si medicii uneori probabil,ca-s si ei tot oameni),pentru ca legal el saracu' e sclavu' pacientului,conform legii tre sa nu refuze "urgenta" telefonica.Sau ca sa nu supere pacientu' ar trebui sa-i spuna:"doamna draga,cu mare placere,da-s mort de bat?!"
Da' poate femeia aia cu cateva minute inainte aflase cine stie ce vesti triste si self-controlul era la minim,ca si asta e o posibilitate.Da' cine suntem noi sa judecam oamenii pentru faptul ca nu vor sa faca ce vrem noi sa faca in timpul LOR,in care in mod firesc sunt de fapt liberi sa faca ce vor?
Adrianangi,fara indoiala, intentia ta de sustinere e frumoasa,da-n cazul asta sugestiile tale sunt ridicole.sorry.

Mergi la inceput

Vedeti ca vorbim despre "urgenta" fara asteptat la coada cand pacientul solicita si vine cu ambulanta,ca mai sunt si cozi in unele nopti la spital si toti sunt urgente,deci isi asteapta randul frumusel chiar si cu febra mare,daca au venit cu masina proprie,autobuzul,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Adrianangi,fara indoiala, intentia ta de sustinere e frumoasa,da-n cazul asta sugestiile tale sunt ridicole.sorry.

Lia, asa scrie in lege. N-am comentat nimic... Iar daca mie mi s-ar intimpla ce i s-a intimplat Adrianei, as proceda exact ca ea. Ridicol, cum spui tu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana_mihnea

Nu am rugat-o sa vina acasa. Daca ii dai banutzi, vine, fii sigura!!

quote:
A raspunde la telefon in afara orelor de program mi se pare un gest de bunavointa daca este facut, dar nu am ce sa reprosez in caz contrar. Si noi am fost de mai multe ori cu copilul mic in miez de noapte la urgenta la spital (cu taxi-ul ca masina inca nu avem) si fara sa o injuram deloc pe doctorita de familie printre dinti.

Am mai spus..."La orice ora din zi sau din noapte ma puteti suna!!"
Nu e prima oara cand avem nevoie de medic si nu am apelat la ea de fiecare data!!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Natural ca trebuie sa platesti,ca e placerea ta sa tratezi copilul acasa,nu obligatia ei!Si frumos ar fi sa fii multumita ca exista varianta aceasta fericita,ca-n alte tari de soare pline nici nu poate fi vorba sa-l platesti pe medic ca sa-ti vina acasa,deci unica solutie e la coada la urgente.

Mergi la inceput

quote:

Lia, asa scrie in lege. N-am comentat nimic... Iar daca mie mi s-ar intimpla ce i s-a intimplat Adrianei, as proceda exact ca ea. Ridicol, cum spui tu.

Sincer,ma faci sa rad.Contextul in care ai postat fragmentelul ala e jenant.Nici nu era nevoie de comentarii,ai dat destule sfaturi inainte de a posta o bucatica din legea aia.tu ai senzatia ca cineva va gandi vreo clipa ca acest fragment are legatura cu situatia descrisa de Adriana_mihnea?ri-di-....col!(nu ri-di-ke)

Mergi la inceput