Reclamatie medic de familie!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by adriana_mihnea

Energy, cred ca a fost al 5-lea telefon intr-un an de zile!! Si n-am sunat-o de placere, ba chiar m-am gandit de 2x inainte de a face lucrul asta...Dar eram disperata!
Nu-mi place sa deranjez omul acasa, chiar daca unii cred ca mi se cuvine...Si, in plus, nu i-am cerut sa vina acasa, ci sa-mi dea un sfat.

Aaa, si daca tot a deranjat-o telefonul meu, putea sa invoce alt motiv: ocupata, deranjez, bolnava etc. Orice altceva era mai uman decat ce-a spus ea!

Multumesc,

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

pai tocmai asta e, nici mie nu mi se pare normal. Nu te faci medic daca nu vrei sa fii deranjat (n-am mai auzit de medici asa comozi, am medici prieteni si medici in familie si le suna telefoanele incontinuu ziua, uneori noaptea, mi se pare firesc).
te faci frumusel vanzatoare, spargi usa de la supermarket la ora 19 si nu te suna clientzii acasa daca esti comoda, nu?? sau plivesti rosii la tzara in gradina si nu te mai suna chiar nimeni!

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Pentru medicul si mama Lia:

1. Daca nu era disponibila sa-mi dea sfaturi, imi zicea clar. Nu ca n-are asigurari decat 7h pe zi!!

2. Medicul mi-a "recomandat" antibioticul pana a doua zi cand urma sa il vada daca nu se simtea bine. Deci oricum nu avea de gand sa-l vada decat daca se pastrau simptomele.

3. Tu, ca MAMA, cum ai fi reactionat in locul meu si in Romania?? Ti-ai fi luat frumusel copilul la subsuori, l-ai fi scos afara la o temperatura de 6 grade si l-ai fi carat cu masina pret de cativa kilometri buni spre o camera de garda...Corect, n-am ce zice!

4. Crezi ca spaga rezolva problema???? Poate asa s-au obisnuit medicii si numai asa pot fi deranjati...

Si, ca sa incheiem, nu am nevoie de mangaieli prietenesti si nici de vorbe bune. Pur si simplu am pus o intrebare pe forum si vroiam sa stiu raspunsul. Este problema mea daca sunt absurda si daca gresesc!!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

fetelor, ma bag si eu ca musca-n lapte...
adriana, te inteleg perfect ca esti suparata si nervoasa. si cred chiar ca ar trebui sa luam atitudine in fata problemei cum ne sunt tratati copiii...
desi Dr, in cazul de fata, nu are nici o vina! gandeste-te asa, daca eu as fi Dr, dar si mama, as vrea ca macar orele alea putina, care-mi raman libere, intre vizite, contra-vizite, consultatii sau garzi, sa le petrec linistita, cu familia mea! si in concluzie, nici nu as avea telefonul deschis! asta e cu siguranta dovada ca este sufletista... si sa stii, pana la urma tratamentul unei viroze nu se face numaidecat cu antibiotic, care nu are nici un efect asupra virusilor!!! din pacate, insa, medicii in Ro prefera sa-l recomande doar asa, de pamplezir, sa stea ei linistiti! si se ajunge destul de usor ca pt o viroza care s-ar trata doar cu antitermice, ceai cu lamaie si supa de pui, si ar dura 2-3 saptamani, sa i se dea bietului copil cate o serie din 2-3 feluri de antibiotic, pt ca boala oricum trece in topt atata timp!
eu m-am lovit de astfel de probleme de prea multe ori, si din pacate cu toti cei 5-6 doftori la care am fost in orasul meu de provincie. pe astia as vrea eu sa-i reclam, mai ales pe Dr de la circa, medic de familie, care pt ca are deschisa si o farmacie in oras, in timpul orelor de program este mai mult acolo, de ex daca are program de la 10 la 14, ea apare la policlinica pe la 12, va dati seama ce se strange la usa ei de pacienti, stam acolo cate 4-5 ore... si cateodata nici nu vine deloc, chiar eu am intalnit-o in Carrefour la Bucuresti cand ar fi avut c onsultatii la policlinica!
asa ca noroc cu Dr meu de suflet, care e pediatru la Budimex... si care, desi n-are obligatia si nici nu prea e in regula, imi raspunde la telefonul mobil si uneori imi da tratamentul tot asa... ca un drum la buc ma costa 1 milion sau 2, si cum copiii racesc acum iarna macar 1 data pe luna...

daca dragoste nu e, nimic nu e!
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Adriana si eu as fi boscorodit-o daca spunea cu atata nesimtire asa...si mai ales ca ele au datoria sa faca teren, adica sa vina acasa la tine sa iti vada copilul cand ai nevoie.
Dar in cazuri din astea la noi la policlinica scrie mare sa apelezi serviciul de urgenta din spital...(daca pediatrul nu binevoieste sa vina) .
Eu daca nu dau de ea la primul telefon, nu mai astept, fug la urgenta. Asa am facut acum cateva zile cand David a cazut in ochi si siroia sange...nici nu m-am gandit la ea.

Sinzi si David
Poze cu David in parc pe tricicleta

Mergi la inceput

Vreau sa precizez un lucru: "ma puteti suna la orice ora din zi sau din noapte"!!! Asta mi-a spus medicul pediatru...
Si era doar 5 dupa amiaza, si era al 5-lea telefon intr-un an, si era urgent, si, si, si...

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by adriana_mihnea

Pentru medicul si mama Lia:

1. Daca nu era disponibila sa-mi dea sfaturi, imi zicea clar. Nu ca n-are asigurari decat 7h pe zi!!

2. Medicul mi-a "recomandat" antibioticul pana a doua zi cand urma sa il vada daca nu se simtea bine. Deci oricum nu avea de gand sa-l vada decat daca se pastrau simptomele.

3. Tu, ca MAMA, cum ai fi reactionat in locul meu si in Romania??

4. Crezi ca spaga rezolva problema????

Si, ca sa incheiem, nu am nevoie de mangaieli prietenesti si nici de vorbe bune. Pur si simplu am pus o intrebare pe forum si vroiam sa stiu raspunsul. Este problema mea daca sunt absurda si daca gresesc!!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

1.uite vezi,greselile se tin lant.io n-as fi dat numarul meu de telefon,ca nu e nici asta obligatie profesionala-decat prietenilor/cunostintelor.perfect firesc.si daca l-as fi dat,daca nu eram in stare sa raspund,nu raspundeam deloc.atunci nu te mai simteai lezata,nu mai erau probleme.sau erau probleme?
2.foarte rau.obligatia lui e sa consulte copilul si sa prescrie eventual acelasi antibiotic pe care l-a prescris,de obicei unul cu spectru larg,daca nu sunt simptome care sa-l ajute sa-nteleaga despre ce e vorba,dupa care sa te cheme din nou,sa consulte copilul si daca e nevoie sa schimbe antibioticul.obligatia mamei e sa duca copilul la medic cand e bolnavior,nu sa solicite informatii prin telefon,pentru ca e in defavoarea propriului copilas.Cine nu-si cunoaste propriile interese poate avea surprize triste.Sigur nu voi cere consultatii prin telefon daca Andy e bolnav,ci imi voi face timp sa merg la medic cu el,ca sa pot dormi linistita(vorba vine,cand Andrew e bolnavior nu le prea pot dormi.
3.eu ca mama care merg in tara in vacanta de doua ori pe an,am procedat inevitabil in felul urmator.Cand s-a imbolnavit(chiar s-a imbolnavit,nu e doar exemplu teoretic,ca asa-mi place mie sa-mi imaginez!).M-am urcat in masina cu Andy si am mers la pediatru.L-a consultat,am primit reteta cu care-am mers la farmacie si l-am tratat conform indicatiilor.Alta data-i-au aparut niste bubite,am fost la pediatru,dupa care am fost la 3!!! dermatologi care au dat 3!!!diagnostice diferite si 3 tratamente diferite...am mai consultat inca doi la intoarcerea in japonia si am mai primit doua pareri diferite,bubitele respective au trecut singure,nici in momentul de fata nu stim ce a fost-asta e alt exemplu.pur si simplu era o kestie atipica,nu m-am gandit nici o clipa ca medicii care l-au vazut sunt niste incompetenti.cu siguranta ca unul dintre ei avea dreptate.
4.cred ca daca doresti favoruri,trebuie sa platesti pentru asta.Si-n Romania si oriunde-n alta parte,favorurile se platesc!
PS sunt stomatolog,nu medic generalist,pediatru,etc.

Antibioticele se dau bine merci si-n Japonia in cazul virozelor,nu doar in Romania-pentru bacterii asociate,nu pentru virusuri.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sinzi_ana
Dar in cazuri din astea la noi la policlinica scrie mare sa apelezi serviciul de urgenta din spital...(daca pediatrul nu binevoieste sa vina) .
Eu daca nu dau de ea la primul telefon, nu mai astept, fug la urgenta. Asa am facut acum cateva zile cand David a cazut in ochi si siroia sange...nici nu m-am gandit la ea.

Sinzi si David
Poze cu David in parc pe tricicleta

Au mai fost cazuri (ex. cand l-am operat de hernie inghinala si facuse o criza) cand am apelat la alti doctori, tocmai ca sa nu o deranjez. Am fost noi singuri la Budimex, la urgenta, dupa ce chemasem Salvarea si ne recomandasera chirurgia.
Credeti-ma ca nu imi place sa dau tam-nesam telefoane medicilor, dar daca nu se mai putea?!
Si mai ales ca a specificat ca pot suna oricand...

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

atitudinea ei tine de reactia ca persoana, daca nu vrea sa fie derajata nu-si da numarul de mobil sau tel de acasa. O data ce il da se intelege ca poate fi folosit. Dar nu stiu daca se poate reclamatie.

voiam sa spun ceva ce are legatura cu dr, dar scuze adriana daca ti se pare ca nu are legatura cu problema ta. langa cabinetul dr noastre etse un altul tot dr pediatru. Si intr-o zi cand respectiva avea program de dimineata a venit cinva de 5 ori ca are o urgentza cu un bebelus. Asistenta tot zicea ca dr nu este, insa la 11 dr cu pricina a aparut de unde era dosita si a dat sa plece, desi mai avea 2 ore de program si lume la usa. Tocmai atunci a venit pers cu urgenta. Iar dr a zis "Ce-mi spui mie, cheama salvarea!" Mama a ramas muta de uimire cand a auzit si mi-a spus si mie toata povestea.

trageti singuri concluzia.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lia

1.uite vezi,greselile se tin lant.io n-as fi dat numarul meu de telefon,ca nu e nici asta obligatie profesionala-decat prietenilor/cunostintelor.perfect firesc.si daca l-as fi dat,daca nu eram in stare sa raspund,nu raspundeam deloc.atunci nu te mai simteai lezata,nu mai erau probleme.sau erau probleme?

Nu ar fi fost absolut nici o problema. As fi apelat la salvare, cum de altfel am facut. Nu sunt absurda si in nici un caz nu i-as fi dat in cap ca nu mi-a raspuns!!

quote:
.obligatia mamei e sa duca copilul la medic cand e bolnavior,nu sa solicite informatii prin telefon,pentru ca e in defavoarea propriului copilas.Cine nu-si cunoaste propriile interese poate avea surprize triste.Sigur nu voi cere consultatii prin telefon daca Andy e bolnav,ci imi voi face timp sa merg la medic cu el,ca sa pot dormi linistita(vorba vine,cand Andrew e bolnavior nu le prea pot dormi.

Eu stiu mai bine decat oricine de ce am reactionat asa. Am dat motivele mai sus...Ma poti acuza de orice, mai putin de faptul ca nu ma intereseaza soarta copilului meu!

quote:
3.eu ca mama care merg in tara in vacanta de doua ori pe an,am procedat inevitabil in felul urmator.Cand s-a imbolnavit(chiar s-a imbolnavit,nu e doar exemplu teoretic,ca asa-mi place mie sa-mi imaginez!).M-am urcat in masina cu Andy si am mers la pediatru.

Si de cata spaga a fost nevoie ca sa rezolvi problema??

quote:
4.cred ca daca doresti favoruri,trebuie sa platesti pentru asta.Si-n Romania si oriunde-n alta parte,favorurile se platesc!

Lasa-ma sa "Favoruri"...Am inteles!! Esti adepta "cadourilor"...Mi-am inchipuit eu!!
Ei bine, eu NU!!! Si nu voi face asta decat cand voi fi obligata (vezi operatii...ca n-ai ce face!! Iti cer de la obraz!!)

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Guvernul României

Contract cadru
din 18 decembrie 2002 privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate în asistenta medicala primara
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 10 din 10 ianuarie 2003

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - (1) În relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate furnizorii de servicii medicale în asistenta medicala primara au urmatoarele obligatii:
a) sa acorde servicii de asistenta medicala primara asiguratilor înscrisi în lista proprie, respectând criteriile de calitate elaborate de organele abilitate prevazute de lege. Calitatea de asigurat se dovedeste cu un act justificativ - adeverinta sau carnet de asigurat -, eliberat prin grija caselor de asigurari de sanatate la care este înscris asiguratul. Serviciile medicale care se acorda de medicul de familie sunt cele prevazute în pachetul de servicii de baza care se acorda în asistenta medicala primara, stabilit de o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Familiei si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cu consultarea reprezentantilor Colegiului Medicilor din România, si prevazut în norme;
b) sa asigure în cadrul serviciilor furnizate potrivit pachetului de servicii de baza toate activitatile care sunt cuprinse în baremul de activitati practice obligatorii din curricula de pregatire în specialitatea medicina de familie. De asemenea, au obligatia de a interpreta investigatiile necesare în afectiunile prevazute în tematica pe aparate si sisteme;
c) sa acorde servicii medicale din pachetul minimal de servicii medicale stabilit de o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Familiei si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cu consultarea reprezentantilor Colegiului Medicilor din România, si prevazut în norme, pentru persoanele care nu fac dovada calitatii de asigurat sau a platii contributiei la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru categoriile de persoane care se asigura facultativ pentru sanatate, potrivit legii;
d) sa actualizeze lista proprie cuprinzând asiguratii înscrisi, ori de câte ori apar modificari în cuprinsul acesteia, în functie de miscarea lunara a asiguratilor, si sa comunice aceste modificari caselor de asigurari de sanatate, precum si sa actualizeze lista proprie în functie de comunicarile transmise de casele de asigurari de sanatate cu privire la asiguratii care nu mai fac dovada calitatii de asigurat si a platii contributiei la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate; sa comunice caselor de asigurari de sanatate datele de identificare a persoanelor carora li s-au acordat serviciile medicale prevazute în pachetul minimal de servicii medicale;
e) sa furnizeze tratamentul adecvat si sa prescrie medicamentele prevazute în Nomenclatorul de produse medicamentoase de uz uman, conform reglementarilor în vigoare. Medicamentele prescrise si investigatiile paraclinice recomandate trebuie sa fie în concordanta cu diagnosticul;
f) sa nu refuze acordarea asistentei medicale în caz de urgenta medicala, ori de câte ori se solicita aceste servicii medicale;
g) sa înscrie din oficiu copiii care nu au fost înscrisi pe lista unui medic de familie o data cu prima consultatie a copilului bolnav în localitatea de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestuia. Nou-nascutul va fi înscris pe lista medicului de familie care a îngrijit gravida, daca parintii nu au alta optiune;
h) sa înscrie pe lista proprie gravidele neînscrise pe lista unui medic de familie, care îndeplinesc conditiile de persoana asigurata, la prima consultatie, în localitatea de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestora ori la solicitarea sistemului de asistenta medicala comunitara;
i) sa nu refuze înscrierea pe lista de asigurati a copiilor, la solicitarea mamei sau la anuntarea de catre casa de asigurari de sanatate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii ori de primarie, precum si la solicitarea sistemului de asistenta medicala comunitara sau a directiilor de protectie a copilului pentru copiii aflati în dificultate din centrele de plasament sau din familii substitutive;
j) sa respecte criteriile de calitate a serviciilor medicale furnizate si a activitatii desfasurate la nivelul cabinetelor de medicina primara;
k) sa informeze asiguratii despre serviciile oferite si despre modul în care sunt furnizate;
l) sa respecte confidentialitatea prestatiei medicale;
m) sa factureze lunar, în vederea decontarii de catre casele de asigurari de sanatate, activitatea realizata conform contractului de furnizare de servicii medicale. Factura va fi însotita de desfasuratoarele privind activitatile realizate; desfasuratoarele se stabilesc prin decizie a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si se pun la dispozitie furnizorilor de servicii medicale contra cost de catre casele de asigurari de sanatate. Nerespectarea termenelor de depunere a facturii pentru o perioada de maximum doua luni consecutive în cadrul unui trimestru conduce la masuri mergând pâna la rezilierea contractului de furnizare de servicii medicale;
n) sa raporteze caselor de asigurari de sanatate si directiilor de sanatate publica datele necesare pentru urmarirea desfasurarii activitatii în asistenta medicala primara, potrivit formularelor de raportare stabilite prin ordin comun al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si al ministrului sanatatii si familiei si care se pun la dispozitie în mod gratuit;
o) sa respecte prevederile actelor normative privind raportarea bolilor si efectuarea vaccinarilor;
p) sa respecte dreptul la libera alegere de catre asigurat a medicului si dreptul asiguratului de a-si schimba medicul de familie dupa expirarea a cel putin 3 luni de la data înscrierii pe lista acestuia; în situatia în care nu se respecta aceasta obligatie, la sesizarea asiguratului, casa de asigurari de sanatate cu care furnizorul a încheiat contract de furnizare de servicii medicale va efectua actualizarea listei medicului de familie de la care asiguratul doreste sa plece, prin eliminarea asiguratului de pe lista;
q) sa solicite asiguratilor, la înscrierea pe lista proprie, documentele justificative care atesta calitatea de asigurat;
r) sa îsi stabileasca programul de activitate în functie de conditiile specifice din zona, cu respectarea prevederilor prezentului contract-cadru si a normelor;
s) sa participe la activitatea de asigurare a asistentei medicale continue în centrele de permanenta;
t) sa afiseze la loc vizibil la cabinetul medical pachetul de servicii de baza, pachetul minimal de servicii medicale si obligatiile furnizorului de servicii medicale primare în relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate.
(2) Medicul de familie are obligatia sa prescrie medicamente cu sau fara contributia personala a asiguratilor, precum si investigatii paraclinice numai ca o consecinta a actului medical propriu, cu exceptia situatiilor în care pacientul urmeaza o schema de tratament stabilita si initiata de medicul de specialitate aflat în relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, comunicata prin scrisoare medicala, si sa refuze transcrierea de prescriptii medicale pentru medicamente cu sau fara contributia personala a asiguratilor si investigatii paraclinice care sunt urmare a unor acte medicale prestate de alti medici.
(3) Se recomanda participarea medicilor de familie la actiunile de instruire organizate de directiile de sanatate publica si de casele de asigurari de sanatate privind aplicarea unitara a actelor normative referitoare la asigurarile de sanatate si a actelor normative privind asistenta medicala în România.

Si, pentru aceia care inca nu stiu: COPILUL SUB 1 AN ESTYE CONSIDERAT URGENTA, INDIFERENT DE AFECTIUNE AR AVEA!

Mergi la inceput