Reclamatie medic de familie!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by adriana_mihnea

quote:
Originally posted by adrianangi

Fa-i reclamatie la Colegiul Medicilor. Comportamentul ei incalca deontologia profesionala.
Presedintele Colegiului este dr. Sorin Oprescu (cred ca inca il mai gasesti seara, dupa ora 20,00, in biroul de la Spitalul Municipal)
SFAT; pastreaza desfasuratorul convorbirilor efectuate de pe celular (ca sa ai dovada ca ai sunat dr.) si chitanta de la salvare (banuiesc ca ai chemat una privata).
Dr. incriminata ar putea sa nege toata discutia...

Site-ul Colegiului este http://www.cmr.ro/

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Imi pare rau, dar am chemat salvarea de la 961. Nu mi-au dat nici o chitanta. Ce sa fac?
Si nici nu stiu cum o chema pe dr....

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

eu nu-nteleg.nu stii cum se numeste medicul de familie?Acesta(aceasta) era in timpul programului?sau in afara programului?
Nu exista nici o lege conform careia medicii trebuie sa raspunda apelurilor pacientilor si sa dea consultatii prin telefon in afara orelor de servici.Pentru situatiile in care medicul copilului nu e in timpul programului si nu e de gasit-nu poate,nu vrea,etc., exista clinica de urgente.
Inteleg perfect cat de frustrant e,sunt si eu mama si stiu cat de trist e cand copilasul e bolnav si nu stii ce sa faci,da' nu e nimic de facut decat de cautat eventual un medic mai cooperant in afara orelor de program(asta-n Romania doar-in Japonia nu deranjeaza nimeni pediatrul la telefon dupa ce clinica acestuia s-a inchis,decat daca sunt cunostinte bune,prieteni)-pentru consultatii telefonice asigurarile nu platesc si omul ar trebui sa faca munca voluntara fara voia lui,ceea ce nu exista in japonia.Aici daca pacientii doresc sfaturi,merg frumusel la clinica si intreaba ce doresc sa afle.La telefon se fac doar programari.sa nu va suparati pe mine,dar asa stau lucrurile.Probabil ca doar in tara pacientii au pretentia ca medicii sa le stea la dispozitie oricand in afara orelor de program.
Insanatosire grabnica lui bebe si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Nu mi-a dat reteta ca deja ii dadeam antib.; ea doar mi-a marit doza cand a vazut cum arata bb. Iar dr. lui mi-a spus la telefon ce sa-i dau, desi nu-l consultase.

As vrea sa merg intr-o seara la o discutie cu Dr. Oprescu, sa vorbim asa, ca de la coleg la coleg...Ca eu sunt biochimist si lucrez intr-un institut de cercetare.
Sa vorbesc cu dansul, sa-i spun ce si cum si sa vedem daca am castig de cauza sau daca nu se poate face nimic.

Multumesc, fetelor,

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Lia, stiu bineinteles cum o chema pe dr. lui. Pe dr. de la salvare nu stiu...

Era in afara orelor de lucru, tocmai de-aia mi-a zis ce mi-a zis. Eu nu inteleg altceva: cum poate un medic sa se comporte asa cand este vorba de un bb cu febra mare??
Probabil din cauza ca nu i-am dus banutzi multi cand mergeam la consulatzii?? Asta sa fie? Sigur...

De ce cu o pacienta instarita (si care crede ca i se cuvine totul!) care ii da 300 000 lei sa se duca la ea acasa se comporta altfel?? Oare de ce?

Eu zic ca aici trebuie lucrat in tzara asta...Si poate daca incepem de azi, putzin cate putzin...

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

quote:

Lavinia, aseara am chemat salvarea cand copilul avea 40 grade. Diagnosticul este faringita virala si continuam antibioticele. Copilul nu a mai avut febra de aseara, dupa ce i-am facut impachetari, i-am pus supozitoare. Este bine acum, se joaca si rade, dar nu o sa-l scot afara si nici nu o sa-i fac baitza.

Astept si alte opinii, poate si din partea unor persoane care au reclamat la randul lor niste medici incompetenti!

Va multumesc,

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Antibioticele-s pentru bacterii asociate,nu pentru virusuri!!!!Cu toate antibioticele poate face bine-merci febra,care e dealtfel reactia de aparare a organismului impotriva virusurilor,bacteriilor.
e trist cat de usor punem "diagnostice" de genul "medic incompetent"!
Esti medic si poti evalua cunostintele medicului respectiv?

parere personala,fara legatura cu calitatea de moderator.

Mergi la inceput

quote:

Lia, stiu bineinteles cum o chema pe dr. lui. Pe dr. de la salvare nu stiu...

Era in afara orelor de lucru, tocmai de-aia mi-a zis ce mi-a zis. Eu nu inteleg altceva: cum poate un medic sa se comporte asa cand este vorba de un bb cu febra mare??
Probabil din cauza ca nu i-am dus banutzi multi cand mergeam la consulatzii?? Asta sa fie? Sigur...

De ce cu o pacienta instarita (si care crede ca i se cuvine totul!) care ii da 300 000 lei sa se duca la ea acasa se comporta altfel?? Oare de ce?

Eu zic ca aici trebuie lucrat in tzara asta...Si poate daca incepem de azi, putzin cate putzin...

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

N-are importanta cum trateaza pe altii,e problema ei personala.
Atata vreme cat legal n-are nici o obligatie sa-ti raspunda la telefon in afara orelor de program-by the way,nici in timpul programului n-are obligatia asta.Vrei consultatie,te ducio frumusel cu copilul la cabinet.medicina nu se practica prin telefon!,nu vad care-i problema.A,ca nu-ti place e firesc .da' de aici pana la sfaturi de genu'" reclam-o la colegiul medicilor!",care-i VAX,pentru ca femeia aia n-a facut nimic ilegal,n-are practic nici o vina.Poate era obosita,beata,se certa cu vecinu'....ce,medicii n-au dreptul la existenta personala?
heheeeeee,sa vezi tu ce "bine" va fi dupa ce "se va lucra" in tara...vei sti clar ca n-are nimeni nici o obligatie speciala fata de tine doar pentru ca-i esti pacient si ca nimeni nu va misca un degetel daca nu intra-n obligatiile lui de servici,in timpul in care el e platit sa faca ce face...fara santimenturi si orgolii ranite,fara pretentia ca-i pasa...asa,linistit si fara emotii,cu zambetul pe buze.

Mergi la inceput

Lia, care-i problema ta de altfel??? Ca nu inteleg...

Nu am nevoie sa ma judeci tu pe mine si nici nu am scris aici ca sa mi se raspunda asa...

Si daca tot le stii pe toate, cum de i-a dat medicul antibiotice daca nu avea habar ca are faringita?? Nici nu-l vazuse...

Deci, te rog, fara pareri personale de genul asta, ca nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa fiu acuzata!!
Mai bine nu-mi raspunzi si gata, ca nu astept raspunsurile tale neaparat.

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Puteam sa pun pariu ca esti medic...Si probabil nu te-ai confruntat nicicand cu probleme legate de copii.

Si eu lucrez cu medici, care inainte de toate sunt OAMENI!!

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

1.nu-i normal sa fie obraznica cu tine cand esti in alerta (n-ai sunat-o sa-i spui ca ti-a cazut un fir de par din cap), deci o lectzie ar trebui.
2. la febra se dau antitermice, nu hopa antibiotic (ala nu scade febra)
3. daca n-a consultat copilul, cum pune diagnosticul prin telefon si-tzi recomanda medicatzia?????

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Mergi la inceput

Energy, cred ca a fost al 5-lea telefon intr-un an de zile!! Si n-am sunat-o de placere, ba chiar m-am gandit de 2x inainte de a face lucrul asta...Dar eram disperata!
Nu-mi place sa deranjez omul acasa, chiar daca unii cred ca mi se cuvine...Si, in plus, nu i-am cerut sa vina acasa, ci sa-mi dea un sfat.

Aaa, si daca tot a deranjat-o telefonul meu, putea sa invoce alt motiv: ocupata, deranjez, bolnava etc. Orice altceva era mai uman decat ce-a spus ea!

Multumesc,

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

quote:

Lia, care-i problema ta de altfel??? Ca nu inteleg...

Nu am nevoie sa ma judeci tu pe mine si nici nu am scris aici ca sa mi se raspunda asa...

Si daca tot le stii pe toate, cum de i-a dat medicul antibiotice daca nu avea habar ca are faringita?? Nici nu-l vazuse...

Deci, te rog, fara pareri personale de genul asta, ca nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa fiu acuzata!!
Mai bine nu-mi raspunzi si gata, ca nu astept raspunsurile tale neaparat.

Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Draga mea,
Tu de ce ai pus intrebarea asta aici,daca nu pentru pareri sincere si de bun simt legate de povestea respectiva?
voiai sa te mangaiem prieteneste si sa-ti spunem minciuni?si eventual sa dam cu parul intr-un om care pur si simplu nu a fost la momentul respectiv disponibila sa-ti dea sfaturi?
A cui e vina ca medicul n-a vazut copilul?Tu de ce nu duci copilul la medic cand e bolnav si doar suni medicul?A cui e in primul rand responsabilitatea vis-a-vis de propriul copil?A ta?Sau a societatii,medicului,etc.foarte rau ca se prescriu medicamente prin telefon.e o greseala!
N-are importanta faptul ca sunt medic,inainte de a ma gandi ca-s medic imi amintesc intotdeauna faptul ca sunt mama unui baietel de 3 ani si 10 luni!
Reactia ta a fost copilareasca.Cu noi sau impotriva noastra?
nu te cunosc nici pe tine nici pe medicul vostru.intre tine si ea,poate mai aproape ar trebui sa te "simt" pe tine,atata vreme cat asa cum ti-am spus,SUNT MAMA.Dar daca n-ai dreptate,asta e.Ti-am povestit niste lucruri firesti,pe care probabil le cunosti si singura.e un loc unde ne straduim sa ne ajutam reciproc.Nu cred ca a te incuraja sa gandesti in felul expus in cadrul acestui subiect te ajuta,pentru ca e nedrept.simplu.

Mergi la inceput