Reclamatie medic de familie!
Raspunsuri - Pagina 5
farmacist spune:
f) sa nu refuze acordarea asistentei medicale û‹ caz de urgenta medicala, ori de câte ori se solicita aceste servicii medicale;............
in Romania, legile sint ambigue.......
interpretand, as continua ".....in timpul programului".
adica, daca iti vine cineva la cabinet cu o urgenta, datoria ta e sa-l consulti, chiar daca nu e inscris pe lista ta.
nu cred ca CAS poate dicta pe timpul liber al furnizorului de servicii medicale.
ar fi interesant de vazut drepturile asiguratului. acolo cred ca se prevede mai clar ce obligatii are medicul de familie.
iar atunci cand eu aud cuvantul urgenta, asocierea imediata e cu prima incapere dintr-un spital, de la parter.
ca doctorita a fost impertinenta, nimic de spus.
dar ganditi-va : daca era la cel de-al 5 telefon de genul acesta ??
adriana_mihnea spune:
quote:
Originally posted by Lia
Natural ca trebuie sa platesti,ca e placerea ta sa tratezi copilul acasa,nu obligatia ei!Si frumos ar fi sa fii multumita ca exista varianta aceasta fericita,ca-n alte tari de soare pline nici nu poate fi vorba sa-l platesti pe medic ca sa-ti vina acasa,deci unica solutie e la coada la urgente.
Daca tu crezi ca-i o "placere" sa chem medicul acasa, te inseli!
Si tot nu mi-ai raspuns la chestia cu favorurile...Sa te mai cred cand imi spui ca "ar fi frumos sa fiu multumita"???
SPAGA scrie peste tot! Moare omu', dar daca n-are banu', ce sa faca??
Deci, draga Lia, ideile tale imi sunt absolut indiferente!! Te rog sa incheiem aceste discutii ca n-au nici o finalitate si mai mult ma enervez, nefiind cazul, mai ales ca am un copil de ingrijit!!
Adriana
si
Mihnea Stefan (11.11.03)Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
adriana_mihnea spune:
quote:
Originally posted by farmacist
Inainte de toate, BUN SIMT!! Ca doar se invata in cei 7 ani de-acasa!! Regula de baza in societatea in care traim, mai ales daca persoana are si studii superioare...
Adriana
si
Mihnea Stefan (11.11.03)Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
Lia spune:
quote:Ba ti-am raspuns la kestia cu favorurile,da' probabil n-ai citit
Originally posted by adriana_mihneaquote:
Originally posted by Lia
Natural ca trebuie sa platesti,ca e placerea ta sa tratezi copilul acasa,nu obligatia ei!Si frumos ar fi sa fii multumita ca exista varianta aceasta fericita,ca-n alte tari de soare pline nici nu poate fi vorba sa-l platesti pe medic ca sa-ti vina acasa,deci unica solutie e la coada la urgente.
Daca tu crezi ca-i o "placere" sa chem medicul acasa, te inseli!
Si tot nu mi-ai raspuns la chestia cu favorurile...Sa te mai cred cand imi spui ca "ar fi frumos sa fiu multumita"???
SPAGA scrie peste tot! Moare omu', dar daca n-are banu', ce sa faca??
Deci, draga Lia, ideile tale imi sunt absolut indiferente!! Te rog sa incheiem aceste discutii ca n-au nici o finalitate si mai mult ma enervez, nefiind cazul, mai ales ca am un copil de ingrijit!!
Adrianasi
Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
Mai mult,"ideile" mele sunt argumentate si corecte,tu argumente n-ai pentru ca directia in care te indrepti e incorecta si sunt convinsa ca nu ti se va da dreptate exact din aceasta cauza.
Nu doresti sa dai "spaga"-la spital,la urgente e locul unde se merge!(vezi ca daca medicul iti vine acasa cand il chemi ala e serviciu care trebuie platit!,deci nu-i dai "spaga".
La spital,la urgente merg si cei din US si cei din Japonia si cei din tari europene occidentale si e perfect firesc,nimeni nu se gandeste ca medicii trebuiesc reclamati pentru ca nu dau consultatii telefonice(am mai spus,perfect firesc,alea nu-s platite).Si daca mergi la urgente si medicul de garda nu vrea sa-tivada copilul,mergi si-l reclama,ca merita.
In final da-mi voie sa te asigur ca mai au si altii copii de ingrijit si chiar ii si ingrijesc.
Sanatate copilasului tau!
farmacist spune:
quote:
Originally posted by adriana_mihneaquote:
Originally posted by farmacist
Inainte de toate, BUN SIMT!! Ca doar se invata in cei 7 ani de-acasa!! Regula de baza in societatea in care traim, mai ales daca persoana are si studii superioare...
Adrianasi
Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
desi nu pare, cred ca glumesti.
nu vad bunul simt intrand in apanajul medicilor. bineinteles, persoanele d efata etc etc
gio spune:
Nu am avut timp sa citesc ce ati scris (nu tot), dar ceea ce pot spune, e ca bb are pana intr-un an, si la noi in tara, din cunostintele mele (de la dr meu de fam), DR E OBLIGAT SA VINA LA DOMICILIU SA VADA COPILUL DACA E GRAV BOLNAV. Dr mea venea cand o chemam, si dupa un an mi-a spus clar ca nu mai vine ca nu o obliga legea..dar poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp...
Pupici,
Gio si Taisia
dede spune:
Desi cu inima te inteleg, Adriana, parerea mea e ca raspunsurile Liei sunt pertinente si dreptatea e de partea ei.
Si as mai face 2 mici observatii : mi se pare absurd sa pretinzi bun simt "mai ales" de la persoanele care au studii superioare, ca si cand de la ceilalti nu te poti astepta la asa ceva.
Iar daca in vreuna din conversatiile pe care le-ai avut cu doctorita ta, ai folosit tonul zeflemitor de aici, nu te mira ca ai fost tratata astfel.
In rest, multa sanatate puiutului tau si sa auzim de bine. 
adriana_mihnea spune:
Bun simt trebuie sa aiba orice persoana, cu atat mai mult una cu studii superioare. Nu am vrut sa atac pe nimeni! Am zis ca este o regula a codului bunelor maniere si imperios necesara, din punctul meu de vedere.
Nu cred ca am avut un ton "zeflemitor", draga Dede; am raspuns asa din cauza ca am fost atacata.
Si niciodata nu am avut probleme cu dr. lui bb!! Asta ca sa stii, ca nu sunt o persoana rau intentionata...
Gio: si eu stiam la fel. S-or fi schimbat regulile intre timp...
Domnule farmacist, ma refeream la societatea in care vreau sa traim. Scuze! Sunt mai visatoare de felul meu...
Si bunul simt trebuie sa intre in "apanajul" fiecaruia din noi!! Nu crezi?
Lia draga...No comment! Incheiem discutia! Ca oricum nu merge in nici un sens...
Adriana
si
Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2