Bun venit la ora de spaniola !
Raspunsuri - Pagina 6
Irimell spune:
Smilla, nu stiu daca ai ascultat si Mercedes Sosa, dar eu iti dedic cintecelul "Gracias a la vida"...mi-au placut versurile ei intotdeauna, asa ca vi le impartasesc aici:
Gracias a la vida que me ha dado tanto
me dio dos luceros que cuando los abro
perfecto distingo lo negro del blanco
y en el alto cielo su fondo estrellado
y en las multitudes el hombre que yo amo
me ha dado el oído que en todo su ancho
graba noche y día grillos y canarios
martirios, turbinas, ladridos, chubascos
y la voz tan tierna de mi bien amado
me ha dado el sonido y el abecedario
con él, las palabras que pienso y declaro
madre, amigo, hermano
y luz alumbrando la ruta del alma del que estoy amando
me ha dado la marcha de mis pies cansados
con ellos anduve ciudades y charcos
playas y desiertos, montañas y llanos
y la casa tuya, tu calle y tu patio
me dio el corazón que agita su marco
cuando miro el fruto del cerebro humano
cuando miro el bueno tan lejos del malo
cuando miro el fondo de tus ojos claros
me ha dado la risa y me ha dado el llanto
así yo distingo dicha de quebranto
los dos materiales que forman mi canto
y el canto de ustedes que es el mismo canto
y el canto de todos que es mi propio canto
Gracias a la vida, gracias a la vida
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
LindaG spune:
Draga Irimell,muchas gracias,nici nu stii ce fericita m-ai facut.Chiar acuma am vorbit cu acest bun prieten de care vorbeam.Acuma ma simt mai bine.
Asa,si pt, ca nu imi ajunge,poate cineva sa traduca in mare versurile?Eu inteleg mult dar nu tot si nu imi dau seama de ce ea nu are voie sa il iubesca desi zice ca il va iubi intotdeauna.
Irimell,inca o data multumesc mult.
Besitos.
LindaG
smillaraaq spune:
scrisesem un mesaj lung cu link la www.canalquo.com/letrasdecanciones/letra.asp?id=3943" target="_blank">versurile de la "No me ames" pentru Linda si varii consideratii pe marginea renumitei puteri de seductie a sud-americanilor, dar cand am vrut sa trimit mesajul am descoperit ca nu eram logata si am pierdut tot
eh, tot raul spre bine, asa am vazut ca Irimell a gasit deja versurile si Linda, ma bucur ca ai vorbit cu prietenul tau si te simti mai bine
si eu am avut prieteni sud-americani (din mexic, cuba si argentina) ... carinno, corazon, amorcito, linda, reina ... ce frumoase apelative puteau sa foloseasca! chiar si stiind ca-s doar vorbe, forme de adresare si tot nu te poti impeidica sa nu te simti flatata
trebuie sa ma deloghez acum, va trimit pupici multi multi si va doresc o seara frumoasa si o duminica insorita. din cand in cand cred ca e chiar indicat sa ne lasam in voia amintirilor, cu o muzica mai romantica ... si zic eu ca sambata seara e prin definitie cea mai romantica seara [;-)]
Irimell, muchas gracias por dedicarme la cancion - me encanta y la quiero mucho, es una de mis canciones preferidas. Yo la escuche cantada por Joan Baez y me parecio una de las mas bellas canciones jamas escritas.
Muchisioms besos y buen domingo a todas las "espannolas" os desea
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila
liris spune:
quote:
Originally posted by Irimell
Juan Manuel Serrat.
stii ca are cancer de prostata? a dat recent ultimul concert inainte de operatie.
Once a grump, always a grump
smillaraaq spune:
Incerc eu o traducere asa, la prima vedere:
spune-mi de ce plangi
De fericire
si de ce te ineci
in singuratare
spune-mi de ce ma iei de mana si ma strangi asa puternic si te lasi purtata de ganduri
eu te iubesc atat de mult
de ce oare?
nebun incapatant, nu te mai indoi de asta
chiar daca viitorul e doar un zid enorm, mie nu-mi e teama, vreau sa ma indragostesc
Nu ma iubi pentru ca te gandesti ca iti par diferit
tu nu crezi ca ar fi bine sa trecem impreuna prin timp (sa vedem impreuna cum trece timpul)
nu ma iubi, pentru ca inteleg ce minciuna ar fi
daca nu merit iubirea ta, nu ma iubi - dar mai ramai o zi
nu ma iubi pentru ca sunt pierdut, pentru ca am schimbat lumea, pentru ca destinul a hotarat asa, fiindca nu se poate, suntem o oglinda, iar tu in felul acesta ai fi o reflexie a mea
nu ma iubi ca sa murim intr-un razboi plin de regrete, nu ma iubi ca sa fii pe pamant, eu vreau sa ma inalt in zbor, cu iubirea ta cea mare pana in slava cerurilor
nu stiu ce sa-ti zic, acesta e adevarul, cine iubeste stie sa si raneasca
noi doi vom pleca, ei nu se vor clinti, dar aici in cer nu ma lasa singura
nu ma lasa, nu ma lasa, nu ma asculta cand iti zic sa nu ma iubesti,
nu ma lasa, nu dezarma, iubitule, daca-ti zic "nu ma iubi"
nu ma iubi, te rog, amaraciune, lasa-ma
stii bine ca nu pot, ca e inutil, mereu te voi iubi
nu ma iubi, caci te voi face sa suferi cu acesta inima trecuta printr-o mie de ierni
nu ma iubi ca sa uiti de zilele tale gri, vreau sa ma iubesti
doar din dragoste
nu ma iubi, noi doi vom zbura impreuna si vom fi mereu amandoi
iubirea aceasta e ca soarele ce rasare dupa furtuna
ca doua comete cu aceeasi coada
nu ma iubi ...
Cantecul e compus ca un dialog intre un EL si o EA - eu am gasit pe net varianta cantata de J Lo si Mark Anthony. Am pus un link in mesajul precedent: de acolo reiese si cine ce parte canta.
Besos y hasta pronto.
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila
aura 1974 spune:
quote:Cu permisul dumneavoastra ,nu e basca s-ar putea chema in orice caz vasca insa corect e euskera.Limba ce se vorbeste in Pais Vasco.
Originally posted by smillaraaq
Irimell bine ai venit!!
Basca ... yummy ... da' unde te-ai apucat? Eu de basca nu m-am putut tine, pentru ca n-am avut niciodata prieteni in zona aia, deci n-am ajuns in Pais Vasco. Doar ce am mai invatat asa, din carti ... am ramas cu maite zaitut(te iubesc) si cam atata. Bun si ala, nu? [:P]
liris, ne completam de minune - dac-ai stii cat m-am gandit mai, cand scriam frazele alea si nu-mi venea in cap "servicio"!!!!
Bey, ce muzici spaniole ascultati voi? Eu ascult putin din toate, de la Julio Iglesias la Jarabe de Palo, Estopa si alte nebunii. Sunt moarta dupa Joaquin Sabina si dupa doi cantautori catalani Raimon si Lluis Llach.
Acuma pup si fug la munca
iHasta luego!
cuerpo sano , mente sana
smillaraaq spune:
Da, da, eusekera si tara, desigur Euskadi. Dar ce sa-i facem daca am mostenit istoric denumiri gen "Tara Bascilor" (traducere din "Pays Basque" francez) si o pocire a numelui original "Pais Vasco"? :)
Corect in limba romana e "basc" (locuitorul Tarii Bascilor), "basca" (limba vorbita in zona respectiva).
Si, apropo, stiati ca celebra "www.tierrallana.com/madridejos/albumes/vestimentas/images/boina.jpg" target="_blank">basca" chiar vine de la ... basci? In zona e cunoscuta sub numele de "boina", dar francezii, din motive evidente, au numit-o "basque", de unde a venit ulterior si termenul romanesc.
smillaraaq spune:
quote:
Originally posted by lirisquote:
Originally posted by Irimell
Juan Manuel Serrat.
stii ca are cancer de prostata? a dat recent ultimul concert inainte de operatie.
Once a grump, always a grump
Nu stiam! Sper sa fie bine ... mie mi-e tare drag, ca primul cantecel in catalana pe care l-am ascultat era cantat de el, se numea "Me'n vaig a peu" (Me voy a pie).
[:o] acuma am intrat pe http://www.jmserrat.com/index2.html si vad ca azi e operatia!! Tinem pumnii si multa sanatate! Vad ca fanii de pe forum au avut o idee si mai frumoasa: la ora inceperii operatiei toti fanii din toata lumea sa asculte cantecele lui, creand astfel "una cadena de amor"
Eu n-am muzici de-ale lui la servici, da' o sa cant singurica ce cantece mai stiu
Pupici si neatza la toata lumea
LindaG spune:
Smilla,mersi mult pt.traducere.Ii foarte fain textul.
Muchas gracias otra vez.
Besitos.
LindaG