Bun venit la ora de spaniola !
Raspunsuri - Pagina 4
smillaraaq spune:
ah, apropo de asta mi-am adus aminte de o faza povestita de o colega de la mate. tipa facea in paralel si un curs la Institutul Cervantes ca, deh, ne-auzea pe noi toata ziua cu spaniola si era interesata.
asa ca intr-o zi se duce fata la curs si ii intreaba proful cum a fost la facultate. ea, cunoscatoare, se grabeste sa raspunda:
- Estuvo muy bien; hoy la profe nos enseñó el coño
Voia sa zica el cono, conul (figura geometrica)!!!!
pentru ca enseñar inseamna si a invata pe cineva si a arata ceva cuiva
iar coño ...
liris spune:
si tienes TVE te lo recomiendo para escuchar un poco de castellano limpio-limpito. y tal vez para entender mejor el pueblo cuyo idioma te gusta tanto.:))
no me digas que eres matematicas. yo tambien. por cierto como escribes conio???
Once a grump, always a grump
LindaG spune:
Liris,apropo de "I will fac them all",matusa si bunica mea locuiesc in Florida.Intr-o zi au mers la cumparaturi intr-un supermarket si matusa mea o intreaba pe bunica mea ceva la care bunica mea ii striga inapoi(ca erau la citva metri distanta):"Las ca Fac io!".Matusa mea a zis ca in momentul ala s-au intors toti cei ce au auzit si s-au uitat la bunica mea.Matusa mea era sa intre in pamint de rusine si cind au iesit afara,i-a explicat bunicii mele de fapt ce inseamna:"Fac io".
LindaG
liris spune:
da ... asa e ... de fapt peste tot pe unde se intelege engleza...eu am vazut odata un olandez tresarind cind croncaneam ceva barbatului meu in supermarket ca fac si dreg:)))
si ptr ca suntem la lectia de espanol , cind locuiam in Spania aveam boala sa injur scurt:" mata" adica mama ta...:)) si baiatul cu care imparteam casa, un rus, nu stia el multa spaniola, dar stia cuvintele cheie :)) si ca romana se aseamana cu spaniola , si m-a intrebat odata: "da pe cine vrei sa omori de tot spui matar":))
liris spune:
tu tambien profundamente y perdidamente enamorada del espanol?
liris spune:
quote:
Originally posted by smillaraaq
¿Dónde está el lavabo/ el baño/ el wáter? - Unde e toaleta? :)))
donde esta el servicio? verdad que si? hai ca ne completam frumos...mai ales tu pe mine:)))
Irimell spune:
uite ce subiectiel aici si eu nu stiam...Adevarul e ca nu prea am timp sa citesc si mai pierd din subiecte, dar chiar pe asta nu vreau sa il pierd...
Spaniola este limba mea de suflet. Am iubit-o din prima clipa in care am auzit-o in cintece si am inceput prin a invata singurica, apoi la Institutul Cervantes, DELE si apoi au trecut anii...
M-am apucat si de basca anul trecut, dar...acum ii dau zi de zi cu japoneza si nu prea ramine timp si de altele...dar mi-e tare dor de spaniola, asa ca ma voi delecta aici cu voi...Cu muzica ce mai imi potolesc dorul...
Al mar de bien a todos!
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
smillaraaq spune:
Irimell bine ai venit!!
Basca ... yummy ... da' unde te-ai apucat? Eu de basca nu m-am putut tine, pentru ca n-am avut niciodata prieteni in zona aia, deci n-am ajuns in Pais Vasco. Doar ce am mai invatat asa, din carti ... am ramas cu maite zaitut(te iubesc) si cam atata. Bun si ala, nu? [:P]
liris, ne completam de minune - dac-ai stii cat m-am gandit mai, cand scriam frazele alea si nu-mi venea in cap "servicio"!!!!
Bey, ce muzici spaniole ascultati voi? Eu ascult putin din toate, de la Julio Iglesias la Jarabe de Palo, Estopa si alte nebunii. Sunt moarta dupa Joaquin Sabina si dupa doi cantautori catalani Raimon si Lluis Llach.
Acuma pup si fug la munca
iHasta luego!
liris spune:
Hola!
algunas de mis canciones preferidas
juanes cu "a dios le pido" , nu'sh cum il cheama pe cel care cinta "palomita blanca": " te dire soy tan feliz quando estoy cerca de ti, que no me acostumbro si no escucho el verde de tu voz ...ya lo vez nada es igual.." gata ca-i lung si tot el cinta unu "quisiera" excelent . si binenteles julio si ceva shakira:" ciega y sordomuda " si " que me quedes tu", soraya : "quedate" : quedate unas horas mas, dejame tratar de explicar , esa noche fue solo un eror, un noche quando el amor fallo...la!la! la! ca-i lung
Hasta pronto!