Mai poate fi facut ceva?
Raspunsuri - Pagina 3
aschiutza spune:
Ma bag ca musca in lapte....
Eu te-as sfatui sa cauti sa devii independenta. Cauta-ti serviciu, alege-ti un hobby (ceva aerobic, sport, etc). Muta-te intr-o garsoniera singura (cind vei avea resurse pt asta). Daca vine la tine sa discutati, primeste-l , spune-i ce ai pe suflet si nu ceda la priviri de ciine batut. Arata-te ferma. Daca el te vrea, trebuie sa o dovedeasca...
Poate e numai frustrat de ceva din viata (nu-i place serviciul, etc), insa nu esti tu presul lui sau mingea lui de ping-pong sau catelusul lui. Trebuie sa-si lamureasca el singur ce nu e in ordine cu el, si apoi sa va explicati. Eu am o deviza: dau unui om o sansa si inca una. Daca se repeta ceea ce nu merge intre noi din cauza lui: GATA!
Citeste cartile de care au spus fetele, mie mi-au fost de folos sa inteleg diferentele dintre femei si barbati (hihi, asta nu inseamna ca nu ma cert din cind in cind cu al meu sotior!).
Arata-i ca tu te respecti pe tine si atunci poate va invata si el sa te respecte, pt ca pt mine faptul ca te da afara din casa este o lipsa de respect a lui pt tine!
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
oana_noemi spune:
ai pus punctul pe i! cat timp vei fi dependenta de el si financiar, probabil crede ca te are in proprietate si isi poate permite orice!
eu cred ca el cauta motive sa scape de tine si iti gaseste nod in papura ca nu inveti la engleza sau mai stiu eu...ori asa o fi modul lui de a te stimula, desi urat mod de a incuraja persoana iubita!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Mik spune:
Luminita draga,
Al tau sot nu are prea multe in cap si nici in suflet. Cum adica sa se poarte urit cind nu ai de lucru ? Nu i-ar fi rusine ? El s-a casatorit ca sa fie intretinut si ingrijit de nevasta ? El are numai drepturi si nici o obligatie ?
Gindeste-te foarte bine daca merita sa te mai chinui cu el ! (eu cred ca nu, da' e foarte personal)
Sa mai stii ca tot ce ati dobindit prin munca in timpul casatoriei apartine la amindoi.
Curaj si fruntea sus, fata draga !
Mik.
nicolutza spune:
buna! parerea mea e ca ar trebui sa purtati o discutie lunga si serioasa despre ceea ce-si doreste fiecare in relatia actuala, fara reprosuri, ci cit mai calm si sa incercati chiar sa va ascultati unul pe celalalt.trebuie sa afli ce se afla in spatele grabei de a scapa de tine. impresia mea, poate eronata, e ca te plaseaza undeva pe un plan putinel inferior, iar tu ii faci jocul din acest punct de vedere. arata-i ca esti capabila sa iesi dintr-o relatie anormala, chiar daca n-ar fi cel mai usor lucru de facut si ca poti sa-l intelegi daca te va lasa sa-i cunosti motivatia unui comportament deloc normal mai ales pentru o familie tinara. faptul ca v-ati casatorit nu e o fatalitate,lucrurile se pot schimba, poate spre binele amindoura.
curaj si s-ar putea ca sotul tau sa te vada intr-o alta lumina!
pisi-pis spune:
Draga Luminita,
Am citit mesajele tale si am ramas inmarmurita. Cum adica sa te dea afara din casa? Ce, e tara lui Papura Voda, nu exista legi, te da pe usa afara cand pofteste el?
Eu, in comparatie cu celelalte fete, te sfatuiesc sa te intorci urgent acasa! Pana la divort, tu ai dreptul legal sa locuiesti in casa aceea, chiar daca este casa lui sau nu. Pai ce s-ar face fetele din strainatate daca ar ramane pe drumuri la fiecare cearta?
Ba mai mult, in cazul unui divort, el te poate acuza de parasirea domiciliului conjugal, si mai poate iesi si ca parte vatamata. Vorba aceea, nevasta-mea a plecat de acasa, cine stie pe la ce barbati umbla...
Bine, nu e cazul sa fim paranoice, ce vreau eu sa spun e ca tu ai dreptul sa locuiesti in casa aceea, ba mai mult, chiar si dupa un eventul divort tu inca ai dreptul sa stai o anumita perioada pana iti gasesti o casa, un serviciu.
In locul tau eu nu as pleca sub nici o forma. Daca mi-ar inchide usa, sau ar lasa cheia in usa, asa cum povesteai, as chema pompierii sa-mi deschida usa sau sa sparga un geam (aici sant pompierii cei care sparg usa, geamul daca ti-ai pierdut cheile de exemplu, si vin insotiti de un politist care verifica ca intr-adevar locuiesti acolo) sau politia.
Iar daca ar deveni violent, as pleca numai dupa ce as anunta siguranta sociala si politia.
alma spune:
Din pacate nu se mai poate face nimic, cel putin asa vad eu lucrurile. Daca ti-a spus ca nu-ti va da lucrurile, e clar ca se gandeste la o despartire definitiva de data asta. Te rog, incearca sa-ti calci pe suflet, pe iubirea pentru el, fii demna si incheie cu fruntea sus relatia asta! Eu n-am avut taria la timpul potrivit si acum regret amarnic.
Nu te victimiza! Intoarce-te acasa si spune-i ca, pana divorteaza/divortezi, tu nu mai pleci de-acolo, sa-i intre bine in cap!
http://community.webshots.com/user/freediaro
didita spune:
Din afara, la rece sfaturile sunt f usor de dat. Parerea mea este ca nu mai poate fii facut mare lucru pt a salva casnicia voastra. La nuntaa promis sa-ti fie aproape si la bine si la rau si se pare ca are memoria scurta si ego-ul nemasurat! oricum daca iti trimite mesaje de genul asta la rece (ca doar i-a trecut furia momentului ) cred ca nu te iubeste si doar se foflosete de tine cand vrea. iarta-ma daca te-am ranit, dar asa pare sa fie situatia.
In schimb cred ca ar trebui sa te intori acasa (daca nu ti-e frica de violenta fizice). Pe mine daca m-ar da barbatul afara pe usa m-as duce direct la politie sa depun plangere. Oricum aveti drepturi egale in ceea ce priveste lucrurile din casa (nu numai lucrurile tale). Toate bunurile dobandite dupa casatorie (cu exceptia mostenirilor) sunt jumi-juma. Chiar daca tu nu ai venituri si te intretine sotul!!!
E adevarat ce ziceau fetele mai devreme: daca pleci de acasa fara sa te plangi (la politie) poti fii considerata vinovata si pierde din drepturile tale.
dulcetica spune:
E meschin ceea ce face si in mod normal n-ar trebui sa te cobori la nivelul lui.Crezi ca ai putea sa te intorci, senin, acasa si sa incepi sa-ti cauti de lucu intens?Oricum la Pitesti sansele sa lucrezi in profesia ta sint reduse.Presupunind ca te desparti ,viitorul tau e mai nesigur in Pitesti decit in Bucuresti.Incearca pe ultima suta de metri sa-ti cistigi autonomia financiara.Un acoperis deasupra capului ,e bun macar pina te redresezi.Asta nu-ti poate refuza ,ca traim intr-o lume civilizata,sper! Nu in ultimul rind ii mai strici planurile si daca vrei neaparat lupta sa-l cistigi.E satul ca de mere padurete de cea dinainte poftim una noua,doar ai studiat in sensul asta.
Bunurile dobindite in timpul casniciei sint bunuri comune si se vor partaja functie de aportul fiecaruia la cumpararea lor.
Cu politia nu e de bonton la noi ca noi romanii ne spalam rufele in familie si n-ar mai fi cale de intoarcere in sinul unei familii in care "capul" a fost umilit in public.N-ai spus ce profesie are.Sa vedem daca se poate incadra in vreun "tipar" .Ceva influente externe au fost posibile?Intuitia ta ce spune?Tu, ce ai decis acum? Daca il vrei, batalia e pierduta in lipsa,dar daca revii strategic,diplomatic ingenua ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic major.Lasa-l pe el sa fie explicit ,asa stii cum stau lucrurile .
Divortul la cuplul fara copii, cind partile sint de comun acord, se da cu viteza luminii.
Despre partaj presupun ca nu pot fi pretentii majore.Bunurile dobindite in timpul casniciei sint comune si se partajeaza functie de aportul dovedit al fiecaruia,atunci cind nu este posibila o tranzactie de partaj.
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by lulu75
Locuim singuri in casa soacrei. Ea e plecata in Elvetia. acolo locuieste. El nu ar pleca din casa aia nici batut. Il iubesc pe el, dar mai mult decat orice pe lumea asta imi doresc linistea unei familii si copii. Daca el vrea sa se joace cu suflete, sa o faca cu alta femeie sau cu cine doreste. Mi-e greu de mor dar ce sa fac? Cu ajutorul vostru cred ca voi trece cu bine peste acesta perioada.
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
Nu-mi place sa spun"ti-am spus eu" da' de data asta imi pare bine ca te-ai trezit...sper sa nu adormi la loc!
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
lulu75 spune:
Ne-am mai certat si m-am intors spunand ca am drepturi. Am mai ramas acolo cand mi-a spus sa plec invocand aceleasi drepturi de sotie. M-am saturat de aiureala asta. Nu ma vrea acolo, nu ma mai duc. In primul rand ca ar insemna ca si de data asta ii iese pasenta: cu
nevasta lui acasa, are mancare, e spalat, are camasutele calcate, etc.
Nu avem acelasi domiciliu pt ca v-am spus ca ap este al mamei lui, iar dansa nu a vrut sa-mi faca buletin. Apoi daca ma reclama ca am parasit domiciliul, ce sa pierd? Am cumparat impreuna un televizor si o usa, la care nu am pretentii. Ce mi se poate intampla?
Acum trimit cv-uri la tot ce gasesc pe net. Daca voi fi chemata la interviu si apoi angajata, am unde sa stau. Nu imi mai caut de multa vreme job care sa tina de profesia mea pt ca este foarte greu sa gasesc si in plus as muri de foame. Acum caut job-uri in diferite domenii. Am experienta in vanzari directe si chiar daca nu as stii sa fac ceva, pot invata.
El este economist de profesie.
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv