Bebelusi de iulie-august 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 5
corianai spune:
Neata,
Rox tinem pumnii pt mama ta sa se rezolve problema, multa sanatate!!
Miha tu ai inceput serviciul? Ce mamici harnicute avem noi aici!!
Sa va zic si io de marsupiu... Cand s/a nascut Eva noi nu am vrut sa mai cumparam carucior in Ro pt 3 saptamani, asa ca am varat/o direct in marsupiu. Statea ea cam stramba acolo si ne tot uitam sa nu scape pe undeva ca era numa o bucatica de om... Nu stiu cat de bine i/a fost dar nu a protestat. Dormea dusa mititica trantita cu marsupiu cu tot pe cate un scaun de carciuma, ca mumasa declarase razboi gatitului. Atunci mi/am facut si eu probleme, dar cand am ajuns aici am mai vazut pui asa mici atarnati in marsupiu.
Noi avem acum alta problema. Eva nu mai vrea la orizontala decat cand doarme. In rest numai in fund vrea sa stea. Nici scoica nu o mai satisface ca tot nu sta la 90 grade. Asa ca eu sunt suportul ei mai nou. Aseara cand am plecat la curs a fost mai tragic ca tati nu era pregatit pt asta. Cand m/am intors l/am gasit la capatul puterilor cu Eva maraita si Mara si mai rau
Pupam
rain spune:
neata neata!
eu la ora asta dormitez, copilu' meu cred ca s-a dereglat de la schimbarea orei si mai nou o apuca frichineala pe la 4 dimineata, fata de noaptea trecuta cand a avut doar chef de converstie, in noaptea asta a tras si un plans zdravan, calmat doar in brate la mine si asta exact cand dormeam si eu bustean ...asa ca sint franta de oboseala!
se mai intimpla si pe la alte case chestia asta de cand s-a schimbat ora???
Daria, pozele sint la webshots, link-ul este la semnatura mea!
Papa, mai da ce iti face tie Catrina, faceti cumva sau e suparata pe dintele ala si se razbuna pe tine? va tinem pumnii sa treceti usor peste maraiala produsa de dinti ...
Cori, nici a mea nu mai vrea la orizontala, greu o mai pacalesc sa stea asa, trebuie sa ma joc cu ea ca altfel isi sa seama ca e la orizontala si incepe sa planga.
va pupicim!
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
mitzura spune:
Neata!
Rain, noi de la schimbarea orei ne-am cam dereglat ora de masa. Cu somnul stam inca bine. Mai nou am decalat ora de somn seara de la 9 la 10-10,30, si vad ca functioneaza.
Trebuie sa raportam doua realizari: ieri i-am dat niste ceai (nu i-am mai dat de mult ca nu mai vroia sa-l bea) si isi tinea sticla singur si tocaia din ea. Nu mi-a venit sa cred de ce e in stare.
Si a doua chestie este ca daca il tin de manute se ridica in fundulet de pe spate intr-o secunda, cu o forta si cu o initiativa.... De asemenea, ca si voi, cand stam jos vrea sa stea numai in fundulet, inclinat la 45 de grade nu-i mai convine deloc. Sunt absolut convinsa ca ar sta in fund si singur sprijinit, dar e prea devreme, nu?
Medicul imi spunea ca decat sa-l pun in fund (ceea ce nu fac inca), mai bine il punpe burta, dar degeaba ca n-am cu cine discuta, pe burta sta maxim 5 minute. Si imi mai zicea ca la varsta asta ar cam trebuia sa se intoarca de pe burta pe spate. Ai vostri se intorc?
mitzura cu bebe Tudor Codrin
szivarvany spune:
Pfoa da` oarba`s ... Merci Nicole si scuze, da` si Giulia mea e cu cu curu`n sus, la 8 seara capituleaza, la 4 haleste, apoi la 7, apoi la 8, apoi la 10 si `s rupta . Azi merg sa vad de marsupiu ca tare`mi place mie ideea.
la voi de ma o mamica (asta pe bune, ca ieri am baut berea ai`lalta din greseala si zau ca ma apuca` rasu`)
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
BLUE ANGEL spune:
prezent si de la noi la strigarea catalogului !
Roxy , multa sanatate mamei tale !
Gagici , cum arata la voi o zi in care este frig afara si stati numai in casa !
Ghemotocul meu nu prea mai doarme ziua decat daca il scot afara ! daca stam in casa vrea numa' in brate , la verticala si plimbat !
incerc eu sa-i mai cant sa-o mai vorbesc
voi ce program avetzi , cum va organizatzi ziulica ... mi-e groaza ca vine iarna !
sambata ne-am crestinizat si noi ! o slujba superba la biserica Sf. Spiridon ! V-o recomand din tot sufletul! Sobor de preoti , cor .. ce mai , impresionant !
apoi a urmat petrecerea care a semanat cu o nunta la care motzul a dansat in brate la mami pana la 12 noaptea ! vroia numai pe ringul de dans, cu basii in ureche .. frumos !o sa punem si poze curand !
eveniment : aseara a adormit singurel!!!!!!!!!!iuhuuuu !!!!! dar de cand s-a schimbat ora imi da trezirea la ora 7 .. inainte dormea pana la 9 .. eram si io mai odihnita !!
o zi frumoasa
pupici
Dorsilia spune:
Buna dimineata!
Roxi- multa sanatate mamei tale!
Mitzura-al meu a implinit 3 luni sambata si nu se ridica inca in sezut tinut de manute, il apuca rasul doar cand il prind de manute, nu se tine foarte tare de degetul meu cat sa-l ridic. De intors de pe burta pe spate nici atat, abia acum se suceste pe o parte din pozitia pe spate, inca nu reuseste sa dea piciorusul peste celalalt cat sa ajunga pe burtica.
Acum as vrea si eu un sfat....vreau sa-mi cumpar un carucior mai ca lumea, ca ma gandesc ca inca 3 ani deacum incolo imi va trebui, nu? Am unul cu 8 roti care ma cam chinuie pe strada, se blocheaza in toate denivelarile si nici nu-l pot ridica atunci cand avem de depasit vreuna...ce carucioare aveti voi de care chiar sunteti multumite. Eu nu stiu dece dar parca mi-as dori unul cu 3 roti. Ce ma sfatuiti sa cumpar?
lia
roxana1974 spune:
Salutare mamicutze. Am si eu o intrebare: bb-le meu (4 luni si o saptamana)suge doar 4 mese pe zi, fiindca mananca din 4 in 4 ore. Am calculat si inghite 1 l de lapte pe zi (+/- 60 de grame). E ok? Adica e ok sa pape doar de 4 ori pe zi? In unele carti scrie ca e ok si 4 si 5, da' io va intreb si pe voi.
Pupici! Roxana, Cluj.
roxanaz spune:
wow Tizo, pai maninca foarte bine Serban....dar dupa calculele mele la 4 ore maninca de 6 ori pe zi....sau doarme toata noaptea? ca daca e asa...esti o fericita!
Cori, si al meu e la fel, nu vrea decit la verticala...tinem o adevarat conferinta in masina sa nu se ridice din scaunel..ca se enerveaza ca nu il ajuta nimeni, tzipa la maimutza..aseara a stat in fundulet sprijinit de perne vreo 10 minute dupa care a obosit. noua doctoria ne-a spus sa il punem sa stea sprijinit de perne si daca oboseste da semne si il asez la loc - e ff fericit asa. oricum ei sunt deja marisori si pot fi lasati cam 10 minute pe zi sa "exploreze" lumea si asa.
Lia, stii ca Patrick a inceput sa daca asa, adica sa incerce sa se rasuceasca de pe spate pe burta, dar se opreste undeva la mijlocul drumului...eu oricum sunt linistita....ca nu e usor la 7 kile, nu? las' ca o sa ne saturam noi sa stam cu ochii pe ei ca pe butelii peste vreo 2 luni si o sa regretam zilele cind ii lasam linistite in scaunele sau carucioare. noia vem chicco trio transformer (cel cu carucior sport, landou si scaun de masina) - cred ca cel cu 3 roti e dragut, nu stiu cum se pliaza dar mergi la un magazin si informeaza-te. oricum e super cool!
Simona, felicitari ptr botez!
irrinuca spune:
Rain: Te-ai intalnit cu Mani? Si eu am emotii penru calatoria cu avionul, dar nici cu masina nu putem veni de aici pana la Bucuresti. Vreau pozici! Vreau pozici! (daca v-ati intalnit!)
Mitzura: Nici Andreas nu se intoarce de pe o parte pe alta, desi are 3 luni. Ba mai mult, inainte isi ridica capul sus-sus cand statea pe burta, acum s-a puturosit, nu si-l ridica decat cat sa-si suga pumnul. In schimb se ridica imediat in fund daca il iei de manutze si apoi se uita dreapta-stanga cu ochii cat cepele.
Am fost ieri la mother & baby group, si am vazut si bebei de 7 luni care nu stateau in fund kalumea, si nici nu se roteau de pe o parte pe alta cand ii lasau mamicile lor pe spate. Insa altii de 5 luni care stateau in fund fara spijun si apucau jucariile din jur. Asa ca... difera de la bebe la bebe.
MAncam in continuare san + formula + ceai din cand in cand.
Ne-am hotarat sa asteptam cu diversificarea asat ptr ca stomacul bebelusului s-ar zice ca nu este maturizat/pregatit de alte chestii pana la 5 luni. Am incercat cu morcov, si zeama de mar, dar l-a durut burtica mult timp dupa. Cum i l-am scos, cum e vesel la loc. Asta e, mai asteptam. Eu stiu ca in Romania se exagereaza un pic cu solidele si diversificarea, dar mie mi-au spus aici toate asistentele si moasele si farmacistele ca e mai bine sa am rabdare un pic decat sa-mi para rau.
Doamna Bibi: si noi am avut probleme cu diareea in 2 ocazii, la 5-6 saptamani (dupa botez!) si apoi pe la 2 luni. La fel, bebe tzipa de durere de burtica, si cand iesea in fine kk era verzui, lichid si mirositor plus ca iesise dupa 24 h, ai fi zis ca e constipat. In prima ocazie am sunat la doctor si mi-a zis sa-l las asa ca se repara, daca pot sa-i dau ori numai san ori numai formula, dar eu nu m-am indurat sa renuntz la san, asa ca i-am dat tot mix. i-am dat un pic de zeama de orez (crud, nefiert) si s-a reparat in 4 ore.
A doua oara am fost direct la doctor si tot nu mi-a dat nimik, a zis ca e prea mic. Sa astept ca se repara de la sine. Si s-a reparat, intr-adevar.
Eu zic ca ( e doar o parere) daca aici, unde exista medicamente extrem de eficiente pentru orice chestie nu mi-a recomandat nimik (bine, ca sunt si un pic paranoici, le e teama ca daca dau gres sunt dati in judecata) sa nu faci totusi toate experimentele pe el.
Vreau sa va spun ca Infacolul este extrem de eficient, a avut dreptate MAni. Ii dau inainte sa suga un pic si elimina gazele una-doua. Exact cum scrie pe cutie! Daca stiam ii dadeam cand era mai mic, dar - iarasi - nu mi s-a recomandat sa-i dau medicamente de nici un fel inainte de 8 saptamani cel putin.
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
http://community.webshots.com/user/andreas2004
irrinuca spune:
Eli, merci frumos, am primit mesajul. Am incercat sa-l updatez, sa vad ce iese!
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
web1
web2