Mamici de mai-iunie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Gabitza, cate no spa iei pe zi? Mai iau si eu din cand in cand, dar daca e ma sa intepe, ma inteapa cat vrea el/ea, nu prea tine cont de pastilute. Cat despre rau si greata, nu e dimineata sa nu ma chinui in fata wc-ului,desi execut doar strigaturi, nu scot nimic decat apa amara din mine. Si daca e o zi buna, ma limitez la atat. Daca e zi rea, o tin asa toata ziua, indiferent ce mananc. Nici fructe nu pot tine, nici suc de fructe, nici nimic. Ma super-deshidratez si spre disperarea mea de la inceputul chinurilor nu pot pune picatura de apa in gura, parca as bea otrava.
Dar astea sunt semne ca bebe e acolo si ca evolueaza, am inteles ca aceste simptome se atenueaza daca s-ar opri sarcina in evolutie(DOAMNE FERESTE!)
O cunoaste cineva pe doct. LUMINITA ENACHE de la spitalul Floreasca? Eu la dansa merg de cativa ani si tot dansa asista nasterile pacientelor sale la Cantacuzino. Daca stiti ceva de bine sau de rau sa-mi spuneti si mie, ajuta oricand.
Va pup, va urez sarcina usoara in continuare, cu ecografii si analize care sa va dea numai vesti bune!

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Bun venit noilor garvidutze!!
La mine greturile continua( de azi dimineata am de doua ori si suntem abia la amiaza).
Gabi, eu am descoperit ca pot manca paine cu unt, cu sare si cu rosii!! In rest, cam ce mananc , dau afara.O sa incerc si eu muraturi,poate tine si la mine, desi nu am nici o pofta de muraturi sau de altceva!!
O zi buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Culmea, pe mine muraturlie ma dezgusta total.
Eu tolerez bime lapticul cald si painica prajita. Incercati painea prajita, v-o recomand cu caldura, e singura pe care nu o vars in zilele critice.
Aveti grija de voi

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andutzy, mi-a zis sa iau atunci cind simt ceva, deci la nevoie, nu un numar fix de pastilutze pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Unde imi recomandati sa fac o eco 4D si la cine?

Adina / 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

multumesc pentru primire

dar revin si reformulez: voua cand vi s-a recomandat sa faceti analizele, ca mie doar cand l-am intrebat eu mi-a zis dupa primul trimestru.

as mai vrea sa stiu daca v-a recomandat ce sa faceti/ ce sa nu faceti (mancati etc)

si daca burticilor mai avansate le-au si disparut greturile, durerile de sani? (vreo sperantza?)

mamaaaa! friptura, salam cu muraturi yammmyyy, vin si eu

Andreea - DPN 26.06.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mie mi-a dat sa fac analize si o ecografie chiar de la primul control la care m-am dus, la 6 sapt. si 5 zile.
Si mi-a facut o gramada de recomandari ce sa maninc sau nu.
In primul rind sa ma feresc de tot ce inseamna coloranti si chimicale. Si fara dulciuri,cartofi, fainoase, ca am deja 10 kg. peste greutatea normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si mie la fel de la primul control mi-a dat sa fac toxoplasmoza, listeria, rubella si CMV + analizele pe care ti le da medicul de familie care te ia in evidenta ca fiind gravida si iti da un set de analize pe care le faci gratuit. De mancat nu mi-a zis ce sa mananc si ce nu, asta am mai citit eu pe internet dar am constatat ca nu prea pot aplica regulile cu strictete mai ales in conditii de greata. Chiar medicii recomanda sa lasi toate regulile de-o parte si sa mananci ce iti face placere daca te simti rau. Pana la urma este important sa te hranesti. Bine, nu o sa mananci acum carne cruda, sau ou crud ca ti-e pofta, dar oricum, uite eu de exemplu mananc mezeluri la greu. Practic cu asta traiesc de cateva saptamani, o luna. Si mi-a mai dat de luat acid folic o pastiluta pe zi. In rest nu ne-am mai vazut de multicel... abia astept ziua de sambata...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Mie mi-a dat analizele tot de la primul control.
Mi-a recomandat sa nu fac efort, sa nu ridic greutati, etc.

Mi-a spus sa mananc: cat mai multe lactate (in special lapte, smantana si cascaval), un ou pe zi, peste cel putin o data pe saptamana, fructe multe, legume.
Mi-a zis ca trebuie sa mananc putin si mai des, pentru a evita balonarile, constipatia, etc.si sa beau cca. 2 l de lichide, evitand bauturile carbogasoase si cafeaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Bine v-am gasit. Imi permit sa ma inscriu si eu in rindul vostru. U.M. am avut-o pe 8 septembrie. Simptomele le am aproape toate, adicatelea dureri de sini (cel mai rau e seara cind dau sutienul jos), de gretzuri nici nu mai vorbesc, ma simt rau doar daca ma gindesc la mincare. Dorm foarte mult si maninc cam putzin. Mie imi prieste piureul de cartofi, salata orientala si maninc la greu castravetzi in otzet, as minca si muraturi dar alea sint la mama acasa. Sint la prima sarcina si tare as vrea sa stiu cite saptamini-luni dureaza gretzurile ?! Ce-i mai rau e ca eu nu pot vomita si din cauza asta cred ca mi-am deranjat stomacul.

Daniela

Mergi la inceput