Mamici de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 3

carolinah spune:
Pai probabil ca asta cu burta o tine si de grasimute/negrasimute? Ca eu nu am grasimute pe burta mai deloc, si nici cu Alina nu s-a vazut sarcina prin haine decat pe la 18 sapt. Si la serviciu am anuntat doar la 20 ca m-am intors de la mare si am constatat ca se vede bine de tot. Si cu Alina am dat jos vreo 5 kg in primele luni si doar prin saptamanile alea (18-19) ajunsesem inapoi la greutatea dinainte, asa ca cred ca si de aia incapeam in aceleasi haine.
Pe de alta parte e nelinistitor ca incep (cred si sper) sa ma lase greturile si burta nimic-nimic. Dar au inceput sa ma doara si parca sa imi si cresca putin sanii. Pe voi va dor sanii? V-au mai crescut?
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

gabitzam spune:
Da, mie mi-au crescut sanii, a trebuit sa-mi iau un sutien moale de bumbac, fara sirme. Si ma dor la orice atingere, sa cind ma zdruncin putin, sau ma intorc noaptea de pe o parte pe alta.
Cred ca si voi sinteti ca mine, tot timpul ma analizez, sa vad ce simt, citmai e burta, cum mai sint sanii, im mai e/nu-mi mai e greata. Parca nu mai am rabdare sa-l simt pe piticutz, ca e acolo. E aproape frustrant sa nu simt nimic. M-as duce in fiecare zi la ecografie sa-l vad
Gabitza
9+ saptamini

Aurasa spune:
Buna burticutze!!!!!
Ce mai faceti? Eu azi m-am simtit mai binisor, adica nu am avut decat 2 episoade mari de grreatza, calmate rapid cu un borcanel mic de castraveciori murati (de la mama de acasa, o bunatate; jumatate mi i-au mancat colegele). In rest, totul a fost OK.
Gabitzam, nr. de telefon de la Diagnosis din Calea Floreasca 60 sunt : 231.67.41/.42. Am fost pe 22 octombrie. Vezi ca sunt la etajul 1. Cat despre telefoane, insista. Eu am incercat vreo ora pana sa prind. A doua oara am avut mai mult succes, dupa 10 minute a raspuns cineva.
Pupici
Aurasa si bb 8 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

gabitzam spune:
Multumes, Aurasa, exact asa am facut si eu, dupa o vreme a raspuns cineva. Am obtinut o programare la dr. Pop deabia in ianuarie
Am facut una si la dr.Iosup, iar prima pozitie disponibila a fost peste 3 saptamini.
Mai este vreuna din mamicile de mai-iunie la primul BB si cu virsta peste 35 de ani?

Androix spune:
Caro, pai in mod cert faza cu burtica nu stiu daca tine neaparat de sunculite, dar in mod clar difera de la femeie la femeie. Sunt femei care au uterul la fel de marit numai unora le-a crescut in interior si normal ca nu se vede iar altora le-a crescut inspre exterior. Apoi cred ca mai tine si de starea asta accentuata de rau. Mie nu mi-a fost asa de rau cum ti-a fost tie. Eu nu cred ca este motiv de ingrijorare totusi, mai ales ca zici ca asa a fost si la prima sarcina.
Fetele, nu-mi raspunde si mie nimeni la intrebarea despre eco si cabinetele unde mergeti voi sa le faceti?
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

at andreea spune:
Fetelor, am fost azi la medic si s-a uitat si a zids ca totul e bine, dar ca "parca e mai putin lichid amiotic". Pai m-am cam speriat si nu stiu ce sa cred.
Ziceti-mi daca ati auzit de asa ceva...

carolinah spune:
Androix, sa-ti spun cum fac eu. Adica dupa capul meu
Gine-ul meu nu are ecograf si la prima si pana acum singura vizita prenatala mi-a spus sa imi fac o eco pe la 15-16 saptamani si apoi sa vin la ea. Eu mi-am facut una la 8 saptamani ca sa fiu sigura ca ii bate inima (stres de gravida, deh), mai imi fac una la 12+ saptamani ca intre 11 si 13 sapt si 6 zile e relevanta masurarea translucentei nucale (eventuale probleme cardiace sau Down), apoi la 20 saptamani "marea" morfologie fetala si apoi mai vedem. Dupa cum vezi, asa cum ma indruma capul meu de finantist si "cultura medicala" de pe net.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

andreea.a spune:
Buna ziua fetelor si burticilor!
Si multumesc pentru raspuns, Aurasa!
Mai vroiam sa va intreb: trebuie trimitere de la medicul ginecolog/de familie sau cum se procedeaza? Eu ma duc la dr abia saptamana viitoare si pana atunci as vrea sa aflu de la voi, daca vreti.. si puteti.. Si cam cat costa analiza de toxoplasmoza??..
Si inca o intrebare: mai are cineva pisica? Caci eu am si.. am inceput sa ma cam stresez. Am inteles ca si daca e sa am toxoplasmoza, se trateaza.. nu? Mi-e TARE frica!
Va pup si sper ca va simtiti bine! Pe cat de bine se poate la inceput de saptamana..
I hate Mondays!
Andreea :)

Medeea76 spune:
Andreaa, da, se trateaza, daca o detectezi din timp. Puteti sa ma lamuriti si pe mine, daca am porcusor de Guineea, o la fel de periculos ca si cum as avea pisica? Stiu ca nu prea se vorbeste de rozatoare cand e vorba de toxo, dar poate ati auzit ceva...
Medeea

Maruta spune:
si eu am pisic ... si tot stau la cotitura ... cred ca pana la urma ii trag o tunsoare punkista rau de tot
am facut si eu toxo (rezultatul imi vine sapt viitoare) si m-a costat 300.000 lei
din ce am citit despre toxo ... ca sa te feresti trebuie sa nu mai faci curatenie la litiera .... si nici sa nu exagerezi cu dragostea pentru pisic (pupaturi, chestii)
de porcusor nu stiu nimic ....
pupici la burticute si animalute ...
Maruta 8 saptamani UM 12.09.04
DPN 19 iunie 2005; dr. Dumitrache Violeta (Filantropia)