Convertit la alta religie?
Raspunsuri - Pagina 5
xenocid spune:
"sinodul Bisericii a condamnat aceasta afirmatie ca pe o erezie"
Pentru cei care nu au aflat inca Sinodul Bisericii l-a condamnat recent si pe Harry Potter.
Alin
*Ex astris, Scientia*
Banti spune:
Pai sa spunem ca asta e motivul pentru care se face ceea ce se numeste "prozelitism"? Pentru ca de fapt crestinilor le pasa de cei din jur si vor sa fie mintuiti, pentru ca vor ca toti sa ajunga in rai. De aceea Evanghelia trebuie sa ajunga la toti oamenii, dar daca multi o resping, asta nu mai tine de noi, chiar daca ni se rupe inima de durere. Exista si liberul arbitru, ca ne-a dat Dumnezeu si asta. Mintuirea nu se obtine cu forta, chiar daca am dori noi sa fie toti in rai. Esti liber sa o accepti sau sa o respingi, TU singur iti decizi viitorul in viata de apoi. Nu ti se pare logic sa fie asa? Sau e si asta un semn al rautatii si cruzimii lui Dumnezeu?
quote:
Originally posted by xenocid
Am si eu o intrebare pentru ultimele faramite din sufletele voastre neatinse de religie:
Ati putea trai o eternitate in Rai stiind ca exista oamenii care vor suferi o eternitate in Iad?
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
Ioana
pulstar spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Dar Evreii sunt poporul iubit de Dumnezeu!
Sau asta le place lor sa creada...
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/
gandacelu spune:
quote:
Am si eu o intrebare pentru ultimele faramite din sufletele voastre neatinse de religie:
isi spuse el, gata, nici n-or sa observe ca le-am prins! ... cu ocaua mica, in flagrant! ca daca or raspunde, iaca recunosc ca bunatatea sufletelor lor se afla numa in ungheru neatins de religie, restul e pervertire he he he!
quote:
Ati putea trai o eternitate in Rai stiind ca exista oamenii care vor suferi o eternitate in Iad?
aline, raspunsul e usor, dar nu stiu cum sa ti-l dau... pentru ca tu nu intrebi asa, in dorul lelii... intrebarea nu e atat de inocenta pe cat pare (daca ma insel, imi asum paranoia, manca-o-ar mama!;)
raspunsurile sunt mai multe si mai variate, depinde de tonul intrebarii, ton pe care nu-l "aud", dar il "deduc" si s-ar putea sa ma insel...
1. exista sfinti care, in timpul vietii, se roaga si pentru diavoli, nu numai pentru cei din iad (si diavolul se arata si ii batjocoreste, cum ca nu ar avea nevoie de rugaciunea lor!)
2. Dumnezeu a randuit ca, odata ajunsi in Rai, cei mantuiti sa uite de existenta Iadului (reciproca nefiind valabila, tocmai in asta constand Iadul, de fapt)
3. existenta Iadului nu e nicidecum un semn ca Dzeu e rau, ci e un semn ca Dzeu e drept: daca eu iti spun acum (sa presupunem scena): Alin, vrei sa te mantuiesti? si tu raspunzi (presupunem): nu! sau nu ma intereseaza! inseamna ca ai ales deja locul unde vrei sa fii, singur-singurel...
(daca ai raspunde da, atunci intram in alta schema logica, aceea a lucrurilor pe care le faci sau nu le faci pentru a te mantui, si de aici poate rezulta la fel de bine si iadul, chiar daca nu-ti doresti practic asta)
acuma, de fapt, se pare ca lucrurile stau asa: e ca la fotbal: nu stiu cine a folosit comparatia asta, dar "merge!" te trezesti imbracat intr-un tricou si trebuie sa joci automat pentru "formatia" ta: daca tot ce ai facut in viata te conduce spre a juca in echipa X, pe lumea cealalta nu ai cum sa lupti pentru echipa Y...
se pare ca, dupa moarte, sufletele singure se duc unde le este locul, pentru ca vor fi transparente si se vor vedea pacatele... adica, e alegerea lor inca din timpul vietii!
iar daca Dzeu a spus ca cei pacatosi vor merge in Iad, nu insemna ca Dzeu se bucura pentru asata, dimpotriva, altfel nu Si-ar fi jertfit Fiul pentru mantuirea noastra!
inseamna in schimb ca nu-si incalca cuvantul dat, nu trece peste liberul arbitru al omului care si-a ales singur locul, inca din timpul vietii, ca daca si l-ar incalca (in momentul in care omul vede saracul ca merge in Iad si-i pare rau, dar nu mai poate face nimic) atunci diavolul l-ar acuza de nedreptate: Doamne, astia mi s-au promis mie!
.............................
asadar, il poti acuza eventual pe Dumnezeu de greseala de-a ne fi inzestrat cu libertatea de alegere...
eventual;)
pulstar spune:
quote:
Pentru cei care nu au aflat inca Sinodul Bisericii l-a condamnat recent si pe Harry Potter.
Pentru ce? Pentru erezie sau pentru afaceri ilicite cu .."necuratu'"?
xenocid spune:
pulstar - > "Toti copiii sunt indemnati sa-l iubeasca pe Harry Potter. Deja unii isi deseneaza pe frunte "fulgerul" lui, nestiind ca intr-o zi acolo vor purta semnul Fiarei: 666. Care va fi responsabilitatea noastra atunci ?"
...se intreaba dumnealor retoric!
gandacelul, Dumnezeu a randuit ca, odata ajunsi in Rai, cei mantuiti sa uite de existenta Iadului este extrem de confortabil si era singurul lucru pe care nu il stiam.
Restul discursului e brosura YMCA.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
gandacelu spune:
quote:
pulstar - > "Toti copiii sunt indemnati sa-l iubeasca pe Harry Potter. Deja unii isi deseneaza pe frunte "fulgerul" lui, nestiind ca intr-o zi acolo vor purta semnul Fiarei: 666. Care va fi responsabilitatea noastra atunci ?"
...se intreaba dumnealor retoric!
gandacelul, Dumnezeu a randuit ca, odata ajunsi in Rai, cei mantuiti sa uite de existenta Iadului este extrem de confortabil si era singurul lucru pe care nu il stiam.
Restul discursului e brosura YMCA.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
stimabilule ma bucur ca ai aflat lucruri noi! ca sa nu mori prost, nu de alta!
acuma, nu ma lasa nici pe mine sa inot in ignoranta si spune-mi: ce e aia YMCA pe care cica o propovaduieste Yo? nu de alta, dar e posibil sa... te inseli, poate n-ai citit bine, nu?
scuzati lipsurile culturale, dar macar intreb inainte sa vorbesc despre ceva la care nu ma pricep, k?
xenocid spune:
Acu inteleg ca esti suparata ca dupa ce te'ai caznit sa pui la un loc o caruta de oale(ai scris mult si frumos) venii eu cu o bata si le facui praf :D
PS: Promit sa-mi adun ideile intr-un singur post ca sa nu creada lumea ca vanez stelute
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
pulstar spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
stimabilule ma bucur ca ai aflat lucruri noi! ca sa nu mori prost, nu de alta!
Pai gandacelu, eu stiam ca si oamenii inteligenti afla lucruri noi. Sau cei inteligenti le stiu pe toate si oricum mor destepti? Credeam ca atat timp cat traim tot invatam cate ceva nou, indiferent de nivelul la care se afla IQ-ul nostru. Iar faptul ca murim prosti sau destepti e o chestie foarte relativa. Sau poate cunosti tu mai bine cum sta problema..