calauza si alte filme grele :)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by mara03
io nu stiu la ce film te referi
the kingdom!!! uf ce le-am mai zapacit!
![](alcool.gif)
quote:
si de pariat mi-e greu...
pai normal ca e greu, altfel care ar mai fi miza?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Da' tu unde ai apucat sa le vezi????
in canada aveam la dispozitie cinemateca universitatii laval... vedeam cate 3-4 filme numa unu si unu... numa ca m-am cam
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by tickaquote:
Originally posted by gandacelu
mi-ar placea sa va urmaresc discutand tarkovski... orice... dar mai ales rubliov...
In afara de Solaris si Stalker (Calauza) de Tarkovski am vazut si Nostalgia. Nostalgia a fost interzis, si l-am vazut cand eram prin liceu - aparuse prin cinematografe cand l-au "lasat liber". Ca sa te vindeci de "nostalgie" trebuia sa duci o lumina dintr-un capat in altul. Eroul incearca sa duca o lumanare aprinsa pana la capat si se intoarce de 3 ori, cand ii mai raman 1-2 metri se prabuseste si moare. Ce-am inteles eu la 16 ani era ca de nostalgie nu poti sa te vindeci. Nu stiu daca am inteles bine mesajul filmului, acum cred ca l-as vedea cu alti ochi si cu alta minte.
am nostalgia pe hard! la asta m-as baga, adeca!
![](bandit.gif)
eu am inteles cu totul si cu totul altceva cand l-am vazut prima oara...
acum cateva saptamani m-am apucat sa-l revad dar nu l-am terminat... poate in seara asta?
![](icon_smile_wink.gif)
quote:
Dogville mi-a placut pentru ca e altfel, dar nu mi s-a parut briliant. Il am acasa si n-am reusit sa-l vad a doua oara. Mi se pare putzin deprimant, dar la sfarsitul filmului stiu ca am triumfat - or eu sunt o persoana foarte pasnica si binevoitoare.
mie mi-a placut la nebunie, la mine von trier intra in rezonanta cu nu stiu ce corzi si "canta" bine... eram in delir, in extaz, ce mai!
iar la breaking the waves am plans de a sarit camasa de pe mine... dar asa, de fericire, nu stiu cum sa spun...
![](alcool.gif)
la idiotii, iarasi... no comment... huzband a zis ca ma nebunesc la cap cu filme d-astea
![](socat.gif)
lilanda spune:
Hai ca tot la Dogville am ajuns!!! Hai ca tu gindaceldaca ai o viziune mai de ansamblu asa asupra lui von Treir, crezi ca Dogville chiar e o metafora pentru America???
pozulici
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lilanda
crezi ca Dogville chiar e o metafora pentru America???
era sa zic ceva bun de cenzurat! eu n-am vazut nici o legatura (decat usor parodica) cu america... efectiv m-a interesat cu totul si cu totul altceva in film... si asta legat si de viziune ade ansamblu (btw, la mine dogville a fost primul von trier vazut, si a fost dragoste la prima vedere
![](olala.gif)
mie von trier mi se pare ca merge mult-mult in alta directie, nu are latura asta sociala prea accentuala, dimpotriva, e un anti-social... de fapt, si dancer in the dark parca tot din ciclul america face parte?! sau nu?!
nu m-a interesat aspectul asta cu america, asta e o pojghita subtire din film... pe mine dostoievskianismul lui trier ma-nnebuneste!...
lil, tu ce crezi? nu e o declaratie a lui tocmai pentru genul de "public" american?
![](icon_smile_cool.gif)
lilanda spune:
nici eu nu cred in chestia asta cu america lui von trier, pentru ca e prea eleganta punerea in scena a filmului doar pentru o idee din asta de doi bani!!!
hehe, da curat dostievskianism...sau mintuirea pura, dar fara bucurie!!! Pina si Idiotul e in Dogville!!!
pozulici
![](images/user_man.png)
Julie spune:
Ia sa va bag io pe gat un film mai nou si mai usurel "Hero" cu Jet Li - l-ati vazut? V-a placut? Vi s-a parut nationalist, asa cum a fost acuzat?
ticka spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
am nostalgia pe hard! la asta m-as baga, adeca!
eu am inteles cu totul si cu totul altceva cand l-am vazut prima oara...
acum cateva saptamani m-am apucat sa-l revad dar nu l-am terminat... poate in seara asta?
Gandacelu lumineaza-ma si pe mine. Apropo actorul principal din Nostalgia a jucat si-n filmul autobiografic - Oglinda - a lui Tarkovski. Eu mai am 2 filme cu Iankovski si sunt absolut bestiale, scuzati-mi limbajul de mahala..
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!
![](indragostita.gif)
gandacelu spune:
tickutza sa-l vad pana la capat;))
eu prima oara l-am vazut la cinemateca in italiana in original, eu nestiind italiana mai mult decat tot romanu...
am spus ca am vazut altceva acolo, in sensul ca m-a impresionat extrem de tare finalul, si mi-a ramas in cap urmatoarea chestie: daca lumanarile se pot stinge, oamenii nu se pot stinge, asa ca trebuie sa arzi
banuiesc, si acuma cand il revad, ca filmul e despre cu totul altceva, dar e bine cand ajunge un mesaj asa frumos la public, chiar daca n-avea nici in clin nici in maneca
... desi nu se stie niciodata
uite, promit ca azi il termin (mai am si ulysses gaze pe hard, tot neterminat ooooooooooooooooooooooof daca nasc, gata! alta distractie;))
eu din tarkovski cre ca am vazut tot... inclusiv "the making of sacrifice", inclusiv alea din tinerete...
la mine topul regizorilor este asa (dar locurile sunt f stranse si intersanjabile, in fctie de dispozitie)
1. tarkovski
2. kieslovski
3. von trier
ii ador, pe fiecare insa altfel...
voi? ce mai propuneti?
hero n-am vazut, scuze, dar dintre cele recente am vazut... garfield! ei, va incumetati?...
ticka spune:
Eu ma opresc sa zic ceva despre Tarkovski din simplu motiv ca parerea mea nu este obiectiva. Recunosc ca mi-a placut Solaris - primul film de Tarkovski. Apoi a fost marele Boom Pro-Tarkovski - marea mediatizare, toata lumea ovatziona, toata lumea era experta, toti veneau cu comentarii ,era de bon ton sa vezi si sa-ti placa filmele lui. In acea perioada am vazut Nostalgia si Calauza. S-ar putea sa fi fost usor influientzata (uneori ma las dusa de val si ma las influientzata de persoanele care-mi plac, si urasc asta, incerc sa ma educ, dar deocamdata doar incerc). Mi-e frica ca nu e parerea mea sincera si adevarata. Nu pot face un top a regizorilor, un top al filmelor - da. Or filmele din topul meu nu sunt filme de kult sau filme grele, daca pot sa zic asa....dupa mine sunt doar filme bune si pe intezelesul tuturor
- Fight Club
- 12 monkeys
- One Flow Over The Cuckoo's nest
- Angel's Heart
- cateva filme rusesti ( O minune obisnuita (Ordinary miracle), Adevaratul Munhgausen (The Very Same Miunhgauzen) ambele cu Oleg Iankovskii, Inima de Caine dupa Bulgacov, si mai sunt cateva pe lista) - despre care as vorbi cu mare mare placere dar din pacate putin le-au vazut.
- si altele mai soap dar care-mi plac (The Wings of the Dove, The Piano.....si inca inca inca :) )
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!