calauza si alte filme grele :)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ca interpretare:
1. atit regizorul cit si actorul au libertati limitate (doar in vis, in iluzie ar putea obtine ceea ce doresc cu adevarat- regizorul viseaza/delireaza in filme, actorul in vise)

sau

2. pe regizor il doare la basca atit de producator si face varianta lui de film, ce pana mea, cit si de actor ca ii poate manipula chiar si visul!!!

Ce varianta vreti???

pozulici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu
eu ma gandisem ca sunt mai multe scevente reale...

la care te mai gindesti ca ar putea fi reale?? (la Adam problema e ca apare in doua ipostaze diferite: aia in care este dat pe usa afara de iubitul nevestei si lasat in fundul gol si mai e aia in care el are succes, sotia ramine cu tipul de ingrijeste piscina si el cu casa si cu cariera beton). Din astea doua ipostaze contradictorii trebuie sa alegem doar una care pe care sa o socotim adevarata...:-)

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

lilanda, mor ca nu mai tin minte amanunte... iti dai seama! din filmul asta sa nu stii tz-shpe detalii

eu ma gandisem asa:
1. planul unu: lynch undeva deasupra, amesteca planurile sarcastic, ca si sum ar amesteca cartile de joc (cam ca tarantino in pulp fiction)

2. primul plan "forfectat" este acela in care un regizor (mai ati vazut ori ba BARTON FINK??) numit adam e inselat de nevasta, santajat, asadar are cea mai proasta zi din viata lui... dar facand ce i se cere, ajunge un regizor de succes, cu o amanta misto (bruneta) - ceva de genul asta, ca stiu ca camilla din partea 1 era altcineva decat camilla 2!

3. al doilea plan este chiar filmul lui adam

4. ? daca mai e un plan, al fantasmelor regizorului (visul lui sau inconstientul ca FABRICA-BUCATARIE a filmului pe care il pregateste - idem barton fink!: el gandeste sa faca un film si se prezinta exact GENEZA facerii filmului, tot talmes-balmesul primar...

nu stiu, ceva de genul asta ma gandeam, nu as miza ca adam este chiar lynch, poate adam e genul de regizor condamnat de lynch, acela care foloseste cliseele sexualitatii, etc etc

dar, repet, din moment ce nu am filmul la indemana, ma retrag! altfel imi explodeaza capul

Mergi la inceput

gindac, schema ta se surpapune cumva peste a mea (ca nici io nu tin mortis sa-l identific pe Adam cu Lynch insusi). Cred insa ca interpretam diferit motivele.
Si da am vazut Burton Fink acu' 100 de ani!!! Stiu ca atunci mi-a picat antipatic rau Turturo!!! Asa ca nu bag in nici o speculatie cu Burton Fink!!!
---------------
Sint curioasa inca daca logica mea sau cheia mea de interpretare rezista la o alta vizionare a filmului

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

bey, filmul asta a devenit o obsesie deja, asa ca io ma retrag inainte sa fie prea tarziu , da' nu inainte de a vota cu lilanda! o sa incerc sa ma mai uit o data la film din perspectiva asta!

si apropo: who and where is aunt ruth??? who gives a key and why???... asta numa as, ca sa va necajesc pe cele care mai rezistati!!!

Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)

Mergi la inceput

Ok mara, dupa ce vezi filmul sa ne zici ce mai lipseste????
Nu stiu cine ar putea fi matusa Ruth, dar Adam o foloseste pentru a incepe si sfirsi visul Dianei. Bruneta apare in casa matusii exact cind aceasta pleca in vacanta, iar cind bruneta dispare, apare-napoi in decor si matusa. Casa ei sa reprezinte adapostul iluziilor, sperantelor, viselor sau e doar falsul... matusa Ruth ar fi stapina lor??? Mai tineti minte ca de capotul rosu cu care este invelita Rita, este agatat un bilet cu "Enjoy Betty"?!!!

Cheia este data de asasinul platit, Dianei!! (si apoi alta cheie triunghiulara ar fi la Rita...deci si cheia se transmite nu numai banii, presupunind ca Diane se transforma in Rita, iar diferenta de forma sugereaza si ea diferenta planurilor vis-realitate aparenta.) Ucigasul ar fi "instrumentul diavolului" care detine cheia de la cutia Pandorei (in ambele intelesuri ale continutului acestei cutii...si bunele si rele lumii!!!)

No...ca si pe mine ma ia cu dureri de neuron asa ca ....trecem mai departe???? Adica alt film, mai usurel??? un Dogville?

pozulici

Mergi la inceput

dogville mon amour!!!

l-am vazut in ianuarie... dar cred ca mi-l amintesc mai bine decat pa mulhollandu asta

Mergi la inceput

deci doi pentru Dogville!!! Cine mai pofteste, cine mai doreste???
gindacel, zi tu un termen pina nu nasti, la care sa incepem sa-l forfecam!!!

pozulici

Mergi la inceput

edit message: pe mine nu mai contati, iar nu o sa am filmul, si nu mai pot paria pe nimic! o sa stau si o sa va urmaresc, eventual nu o sa ma abtin si o sa-mi bag codita de purcel de catel sau de gandacel... ca am o interpretare cu totul si cu totul... imposibila! si, de data asta, perfect coerenta!...

sper sa ma abtin desi... von trier e in top 3 personal... va dati seama sunt fan inrait!

Mergi la inceput

gindac, ai vazut "Europa"??? (eu n-am apucat sa-l vad si am o ciuda pe danejii astia ca nu-i gasesc deloc filmele lui von Trier pe-aici :-( )

pozulici

Mergi la inceput