Unde sunt musulmancele mele (4) ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Irina c si Conchita, un singur lucru va amintesc: noi sintem in post (dealtfel si voi sinteti, daca nu ma-nsel) si daca intelegeti si respectati semnificatia postului, atunci ar trebui sa lasati tonul de sfada la o parte si sa va reculegeti, sa cautati sa va curatati sufletul de rele, sa postiti, sa va faceti rugaciunile cu gindul la Cel de Sus, pe care noi il numim Allah si voi Dumnezeu...
Fiecare poate gresi dar atita timp cit nu ating demnitatea persoanei, respectiv a voastra, e cazul sa treceti mai departe, greselile sint pardonabile, se numesc erori.
Iar pe fete musulmane le rog sa nu "muste din momeala" zizaniei pe care incercati s-o infiltrati la acest topic, dealtfel ma bucur ca nici una nu raspunde provocarilor, sa spuna Audu-Billah...ca e mai placut lui Allah decit cearta..
Fetelor, nu ma dati disparuta ca iete aici sint. Sint intr-o scurta vacanta, ca azi e Melbourne Cup (curse de cai anuala) si e ridicata la rang de Public Hollyday asa ca lenevesc "un peu". Am intrerupt postul ca iau neshte medicamente si nu pot sa sar peste ora lor, asa ca abia de miine reincep postul, pina atunci ii dau bataie cu cit mai multe lichide, sa fac rezerve
Hannen, nu fi trista, draguto, pun pariu ca nu nasti pina nu se-ntoarce sotioru', ca fie si el prezent!
Amoodia, cum te simti, ti-a trecut "buba"? Din fericire(oare?) eu n-am asha fermoarul, il am mai sus un pic, c-am avut cezariana si pot sa zic c-a trecut ceva timp pina n-am mai simtit dureri(la miscari bruste sau tuse), asa ca mai rabda un pic. Ce face Omar, e mincacios? Ii dai sin sau formula? Cit are, aproape o luna? Inshallah sa fie sanatos si voi pe linga el!
Krisztina, sa fie intr-un ceas bun logodna si sa traiti multi ani fericiti!
Catane, ce facushi mama de te-ai ales cu gastrita??Vezi de tine regim, ca nu-i de joaca, esti prea tinara s-o iei de-acum cu boliliii!!
Denisuca, nu stiu din ce oras esti dar eu am traducerea Coran-ului de la moscheea din Timisoara iar am inteles de la Mari ca ea are din Bucuresti, asa ca intreab-o pe ea cum ai putea sa cumperi una.
Anca, tu ce mai faci, nu mai apari neam pe-aici, pe Maryam am vazut-o la forumul de bucatareala, strasnica fata, am sa postez si eu citeva retete da cind oi avea timp, ca acu scriu pe fuga, dusmanii dorm
Iertare daca am uitat sa salut pe vreuna dintre voi si ma duc sa dau o raita prin frigider, sa vad ce gatesc azi (le fac sandwich-uri, ha, sa-mi fac si eu de cap-vise, maica!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

irinac si conchita daca vreti o discutie pe tema ortodoxie - mahomedanism va rog sa deschideti un subiect separat!



"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttik spune:

salutari fetelor...am cam lipsit sper ca nu m-ati pus absenta...am avut multe lucruri de scris pt niste proiecte..si plus ca s-a mai schimbat si ora asa ca sunt intr-o alergatura dupa ore sa pot sa imi incropesc ceva o salata si ciorbica...mmmm...fac eu mancare de seara ,da' tot sunt in intarziere...mama da' ce ati scris zilele astea...ma bucur ca sunteti toate bine ,catan multa sanatate ai grija de tine,cu gastrita nu e de gluma...hannen asteptare usoara si sa te ajute Allah sa ai o nastere usoara si sa fii sanatoasa si tu si bebeul.
madelaine te rog eu mult respira niste aer de beirut si pt mine ca tare mi-e dor de liban.:(mai ales de kocktail-ul ala care nu se mai termina..
krisztina,denisuca coscos voi ce mai faceti?sper ca sunteti toate bine..amoodia sanatate si tie,ce -ti face bebeul?
...maryam,dodo,anca ..multa sanatate si toate bune.
Audu-Billah,sper ca toata viata sa avem puterea si rabdarea sa trecem peste probleme si sa gasim pacea sufleteasca.
fetelor acum ca la dedicatii muzicale,sper ca nu am uitat vreun nume...
va multumesc ca existati,daca ati stii voi ca la iftar ma gandesc cat o fi ceasul in canada,australia siria etc...oare fetele ce-or mai face...ce gatesc...dependenta de DC...si dependenta de caldura si pacea sufleteasca de care vreau sa ma molipsesc de la voi...imi sunteti dragi.....inshalla ya rab veti fi intotdeauna aici...
ramadan kareem dragelor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Acest mesaj nu este doar pentru conchita,ci pentru toate(toti) acelea care din lipsa de suficiente cunostinte scriu sau cred,confunda asadar termenul de religie islamica cu "mahomedanism",care de fapt nu inseamna nimic in religia noastra.Mahomed(Sal ALLAHU alaihi wa salam)este ultimul trimis de catre ALLAH Subhana Hua wa taala si el nuy a facut altceva decat sa transmita oamenilor revelatiile care i-au fost transmise prin intermediul ingerului Gibrail(Gabriel),mesaje minutios stranse si pastrate de companionii profetului fara a fi modificate,asa incat a fost scris Coranul ,adunandu-se toate scrierile,revelatiile avand loc intr-o perioada destul de lunga de timp si in diverse situatii,asa incat surele din Coran nu sunt prezentate in ordinea lor cronologica dpdv al transmiterii.
Pentru cei ce cred ca Mohamed(saaws) a venit cu ceva nou,este total eronat,caci asa cum am mai scris nu se poate numi musulman acela care nu crede in celelalte carti care deasemenea au fost transmise prin revelatie divina sau direct(cum este cazul Torei careia i s-a transmis lui Moise),in trimisii de dinaintea lui Mohamed,in ingeri , in destin si in viata de apoi.Deosebirea consta in faptul ca ceea ce unii pretind a fi adevarul este doar intr-o anumita masura,deoarece in timp fiecare din aceste carti a fost schimbata de catre mai marii vremii,fapt ce a dus la impartirea in numeroase secte,ceea ce nu se poate nicicum afirma in legatura cu Coranul,dat fiind caracterul inimitabil al acestuia,pentru cunoscatorii limbii arabe acesta este lesne de inteles si ei stiu ca o0 singura litera poate schimba tortal sensul cuvantului sau nu se mai intelege nimic,deci la asta ma refer cand scriu ca,Coranul are caracter inimitabil ,asa ca forma in care el se prezinta astazi,in limba araba,este identica cu cea dintai.
Nu am pretentia sa fi deschis sufletul cuiva prin ceea ce am scris, caci cu adevarat daca ALLAH ar vrea i-ar face pe toti oamenii sa vada sau sa inteleaga,dar as dori daca se poate,imixtiunile in acest subiect sa se faca doar in cunostinta de cauza,nu doar asa,de dragul de a mai combate pe cineva.Spun asta avand experienta neplacuta a subiectului deschis altadata cand inimi binevoitoare au reusit sa denatureze ideea in sine,asa ca daca cineva vrea cu adevarat informatii sper ca le va gasi la oricare din fete,daca nu mai bine...
Eu va ddoresc numai bine tuturor si sa aveti exact ceea ce va doriti si simtiti ca e bine pentru voi.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

SALAM ALEIKUM, FETELE MELE!!

Nu am timp sa va scriu prea multe, am intrat aici dupa o lipsa de multe zile si vad ca mi s-a urcat lumea in cap.
Conchita, Irina, Carmita: de ce confundati voi oare problemele sociale cu cele religioase? Urati chiar atat de mult islamul incat vreti sa ii puneti in carca toate relele lumii, fie ele legate sau nu de islam?
Conchita, eu nu imi aduc aminte sa fi citit in Biblie acea absurditate, insa pot sa jur ca am auzit-o rostita de preotii nostri crestini. Nu nega: Dumnezeul propavaduit de crestini cere o credinta oarba in el, iar Biblia insasi este plina de contradictii. Nu imi pierd timpul cu exemple, daca vrei sa fii de acord, fii, daca nu, nu mai arunca cu pietre. Noi nu suntem aici sa convingem pe nimeni ca islamul este religia corecta, nu am sa iti spun tie asta, ci le spun fetelor care deja s-au convertit si ne-o spunem unele altora, si o facem deoarece asta simtim si suntem fericite asa. Nu inteleg de ce oameni ca voi ne tot intreaba pe noi de ce nu stiu cine a ucis pe nu stiu cine sau de ce a fost istoria asa cum o stim. Este absurd, zau!
Irina C., vad ca ne scrii citate intregi, ca sa demonstrezi ce? Ca mahomedanii au ucis in numele lui...Mahomed? Asta nu ne intereseaza si puteau sa o faca si in numele lui Allah, asta nu ar demonstra ca islamistii sunt ceea ce vreti voi sa credeti.
Oare cati crestini nu au ucis si ucid in numele "Domnului", dar de fapt ei sunt doar niste nebuni care trebuiesc internati. A dat vina cineva pe religia lor? Atunci voi de ce dati vina pe religia islamica daca se intampla ceva asemanator?
AMOODIA, ce este "shia'"?
Fetelor, urari de bine la toate, va multumesc ca existati si ca sunteti "aici", si revin in cateva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisuca spune:

Costina, subscriu la ce ai zis si tu inainte. Chiar ma gandeam ca trebuie sa ii spun si eu Conchitei ca noi, pe acest forum, vorbim, povestim, discutam, dezbatem, dar ne place sa credem ca nu ABERAM!
Si am auzit si eu din gura multor preoti "crede si nu cerceta". Nu o data am vrut sa aflu DE CE era ceva intr-un fel si nu primeam alt raspuns decat "c-asa trebuie, asa stau lucrurile, crede si nu cerceta, e pacat sa te indoiesti de... etc".
Asa ca, inainte de a mai posta mesaje acuzatoare, va rog, recititi nu o data, ci de doua sau chiar trei ori ceea ce a scris Costina.
Multumesc!
Pentru fetele mele, un maaaaaaaare si lat!

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Denisuc, mama, tu ai gatit ceva din retetele alea delicioase?
Eu nu, din doua motive: nu am ingrediente si nu am timp. A si-nca un motiv: n-am pentru cine. Iti multumesc pentru sustinere, dar acum, intre noi, ar trebui ca noi, "musulmancele" sa ne vedem de ale noastre, si sa ignoram atacurile celorlalti. Poate daca se vad ignorati isi vad si ei de ale lor, caci, ALHAMDULILLAH, noi ne vedem de ale noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Coscos,dar si celelalte fete,nu va mai faceti iluzii precum ca v-ar ataca cineva,fiindca nu isi bate nimeni capul cu asta.Nu orice opinie diferita de a voastra reprezinta un atac,o samanta de scandal,sfada,etc..Pur si simplu vi s-a raspuns la acolo unde se vede ca nu sunteti informate cu privire la subiectul crestinism.Dar nu trebuie sa informezi pe cel ce nu se vrea informat...Cat despre moartea martirilor Brancoveni pe care am postat-o aici,am vrut doar sa amintesc celor inca neconvertite la islam ca poate ar trebui sa se mai gandeasca si sa nu se lepede asa usor de credinta pe care inaintasii nostri au pastrat-o cu prietul vietii.Iar despre acest subiect al musulmancelor imi amintesc foarte bine ca a fost deschis ca sa arate tuturor ca islamul nu inseamna numai atentate teroriste...Sper sa reusiti ...Eu nu urasc absolut deloc islamul,sincer,islamul ma intereseaza pentru cultura mea generala,dar din pacate s-au facut unele afirmatii eronate cu privire la crestinism si islam la care a trebuiut sa raspund.Ca si crestin,nu pot lasa unele lucruri neexplicate,pasivitatea semnifica acord.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

A Salam Aleikum !
Va multumesc tuturor pt cuvintele frumoase si incurajariImi cer scuze ca nu ma adresez pe rind fiecareia , pur si simplu inca nu v-am retinut "numele"(rusine sa-mi fie).
Aseara am fost la dr.Ar trebui sa nasc pe 4(adica peste 2 zile),dar daca nu se intimpla nimic pina luni ,cica sa ma duc ca imi face injectia minune sa declanseze nasterea.Nici nu ma gindesc!Astept pina este bb gata sa vina pe lume.
Madeleine ,bine ai revenit,tare mi-a fost dor de tine.
Catanele ai grija cu stomacul,vorbeste experta de mine, care are gastrita de la 10 ani.
Am uitat cine e pe cale sa se casatoreascafelicitari,casa de piatra
Maryam,dodo
Draga irina.c,subiectul acesta nu a fost deschis ca sa dovedeasca nimic ,nimanui.A fost deschis acum un an si jumatate de iubita noastra Maryam ,din dorinta de a cunoaste alte fete ca ea,adica convertite la islam.Pe atunci eram doar doua,trei,acum AL HAMDU LILLAH ,ne-am inmultit
Iar daca fetele au sarit ,au facut-o pt ca au devenit "suspicioase" in legatura cu interventiile menite sa informeze acolo unde noi suntem neinformate.Te asigur ca in decursul a mai bine de un an au fost discutii de tot felul,cearta ...Cu siguranta nici noi ,nici celelalte fete nu mai vor cearta.Discutii informative da,cearta nu.Si nici acuzatii ,cum ca am fi neinformate.Si noi am putea zice despre multi care se trezesc sa intrebe ceva total depasit,ca este neiformat,nu?Si de fapt nu asta conteaza,nici una /unul dintre noi nu s-a nascut invatatnu?Omul cit traieste invata.
Intreba cineva cum stam cu postul,eu una GREAT!!!!
A devenit obisnuinta sa ma gindesc de doua ori inainte sa ma ling pe degete
Acum fara gluma,fetelor postul este nemaipomenit.Prima picatura de apa pe care o gusti iti aduce lacrimi in ochi de recunostinta pt.ALLAH.Pt. cit de bun si milostiv este cu noi,pt ca ne-a daruit aceasta picatura de apa.Gustind-o nu pot sa nu ma gindesc la copiii din Africa,cei care nu au baut si nu au mincat de zile,saptamani si care nici nu stiu cind si daca vor minca sau bea ceva.
Pina nu incerci, nu intelegi ,nu simti aceasta recunostinta ,pe care ar trebui sa o avem mereu.Pt.orice ar trebui sa-i multumim Milostivului.
In speranta ca nu am plictisit pe nimeni,va pup dulce si promit sa va tin la curent.
Ramadam Kareem
Nicole(39sapt si 5 zile)&Amira (obraznica)

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

AC, se pare ca dai dovada de foarte mult obiectivism, si iti spun sincer, BRAVO pentru asta.
Eu, una, si sunt sigura, si celelalte dintre musulmancele de aici suntem hotarate sa ignoram atacurile astea aiurea.
Voiam sa iti spun tie acum, ca logodnicul meu este musulman, dar nu are nimic cu evreii. La un moment dat, tin minte, am facut eu o remarca deplasata, "rasista", la adresa poporului evreu si el m-a certat ca gandesc asa. Mi-a indus ideea ca razboiul asta interminabil din Orient, poate ca a pornit din motive religioase, sau poate religia a fost doar un pretext pentru unii de a porni un razboi. Inceputul nu este responsabilitatea noastra, dar hai sa fim seriosi, acum oricine vede ca motivele continuarii unui razboi atat de idiot sunt pur si simplu de ordin politic si economic. Iar ura de rasa este o eroare la care s-a ajuns din prea mult subiectivism.
Eu nu am sa imi cresc copiii invatandu-i ca nu stiu ce natie sau religie sau rasa este inferioara alor noastre. Si cei ce fac asta gresesc amarnic, pentru ca atunci cand urasti ( mai ales gratuit), tot ei au de suferit

Mergi la inceput