Unde sunt musulmancele mele (4) ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Fetelor, eu, in timpul zgaltaielii de asta noapte eram, bineinteles, la birou, singura cuc. La inceput crezui ca e oboseala, apoi, vazui eu ca se misca monitorul si face si zgomot, zic hait, asta e cutremus, da-i fuguta sub pragul usii. Si ma pusei pe pozitii, dar parca nu mai trecea... incepusem sa ma plictisesc, nu gluma. Nu stiu daca v-am spus, dar eu, momentan, sunt in "tranzitie religioasa"..nu ma mai consider crestina, insa nu pot spune ca sunt musulmanca, fiindca nu stiu sa ma rog (dar invat cate ceva de la voi, aproape zilnic, din alte surse, din pacate n-am timp. Asa.. si cum stam eu acolo, in prag, m-aud ca zic: alhamduliLLAH, alhamduliLLAH. Spre rusinea, mea, doar asta imi ramasese in cap la ora aia, dar vreau sa va spun ca nu mi-a fost nici un moment teama ca mi se va intampla ceva rau. Bine, ca dupa aia, ca sa fac pe sensibila, il sunai pe logodnicul meu, dar el, ocupat cu munca, avea exact aceeasi senzatie ca mine: ca a fost un cutremur plictisitor.
In fine, pe la 5 dimineata ajunseram si noi acasa, si fara dus, fara papica, la culcare...3 ore somn si iar pe baricade.
Fetelor, ce ma fac eu ??!! Pur si simplu, dupa o analiza minutioasa a felului in care decurge viata mea, ajunsei la concluzia ca nu o sa am timp sa fac macar un bebeu. Si imbatranesc si poate fi prea tarziu. Sunt disperata !!!!!!!!!!!!! Mai ales ca, la sarcina aceea "esuata" ( frumos spus, dar neadevarat), la ecografie, medicul mi-a zis ca pozitia fatului se modificase, aparuse undeva foarte jos si incepuse el sa se ingrijoreze. E adevarat, intr-o noapte am simtit eu dureri, dar mi-am zis ca sunt normale; era pe vremea cand credeam ca il voi putea pastra. Abia ma mutasem intr-un alt apartament si am mai tras de mobila, am mai carat lucruri. Dar ma tem totusi ca sunt prea sensibila sa reusesc sa tin o sarcina fara probleme.
Asa, imi spusei ( iar si iar) of-ul.
Revenind la cotidian, ca eu sunt pe dinafara, ca de obicei: imi spune si mie cineva ce s-a intamplat cu baietelul acela, Andy?


Costina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Este un subiect postat de madelaide ceva cu criminalii care traiesc printre noi,asa ca ai sa gasesti acolo informatiile,in rest,fata de ceea ce a scris dodo,am sentimentul ca nu pot spune nimic,poate doar ca ar trebui sa fim constienti,cu totii si uneori,chiar sa facem cate ceva.
Nu mai stie nimeni nimic de hannen?Pesemne ca anascut,Inshaa ALLAH sa fie totul bine,ALLAH karim!

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisuca spune:

Salutare, fetele!
Incredibil cat de mult ati putut scrie! Asa ceva...
Costina, am primit retetele si iti multumesc, ti-am trimis si un mail pe k.ro, dar nu cred ca l-ai vazut.
Mi se pare extraordinar cat de multe puteti face voi intr-o zi. Si chiar m-am destins citind povestioarele voastre, parca ma si vedeam acolo, martora a unei zile din viata voastra.
Si eu imi pierd destul de mult timp la serviciu, dar asta pentru ca pur si simplu nu am nici o tragere de inima sa merg acasa. Nu-mi gasesc nicicum locul si stiu ca asa o sa fie cel putin inca vreo 4 sau 5 ani de acum incolo, pana cand o sa vina AL MEU incoace de tot. Sau poate voi merge eu acolo, nu stiu. Dar m-am "resemnat" (urat cuvant!) si astept, stiu ca totul va fi bine, insha Allah.
Ce ciudat ca eu aseara nu am simtit cutremurul. Atunci plecam acasa si adevarul e ca m-am simtit ciudat, dar senzatia nu a durat prea mult. Abia cand am ajuns acasa am aflat ca a fost cutremur. Bine ca sunteti bine toate!
Va !

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krisztina spune:

salut fetelor...mi-a fost tare dor de voi...dar am fost tare ocupata.Lucrez mult si am fost plecata si la bucuresti dupa viza...In data de 16 ma duc..si cam prin 20 cred va fii si logodna...Mama draga dar ce mult ati scris...am lipsit citeva zile si aici e plin.am citit tot..sint si rugaciuni,parca ati intuit ce imi doream..chiar vroiam sa va rog sa scrieti citeva in limba romana...Va rog sa ma ajutati cu inca ceva...Am inteles ca la logodna sehul va citi Alfatiha....aveti cumva in limba romana???Am niste emotii fetelor de numai....dar ma bucur ca v-am gasit pe voi ca sinteti singurele de la care mai invat ceva despre islam...si chiar ma intereseaza...probabil ma voi converti si eu....dar atunci cind eu voi fii convinsa ca in sufletul meu vreau acest lucru...sint cred la jumatatea drumului..problema este ca trebuie sa mai invat,sa stiu cit mai multe despre islam....si de aceea va multumesc din tot sufletul ca ma ajutati,ca existati.Multumesc lui Dumnezeu ca am dat de voi......Abia astept sa va pot scrie si eu despre nazbatiile piticilor mei...Costina ma poti ajuta si pe mine cu retetele acelea???nu am apucat sa le copiez si tare mi-ar trebui...poti sa mi le trimiti pe email???te rog frumos.... Mari tu procedezi ca si mine...le spui la ai tai pe rind..cam asa fac si eu..nu stiu cum ar reactiona ai mei daca le-asi spune ca vreau sa ma convertesc..probabil ca si ai tai...dar sint convinsa ca pina la urma vor accepta,sa dea Dumnezeu ..Si in curind o sa fii din nou alaturi de sotul tau..Tikk iti inteleg melancolia...eu anul trect am stat 3 luni in siria si urmaream TVR international numai ca sa aud cuvinte romanesti...chiar daca esti plecata de 4 ani..dorul de casa e la fel....dar lasa dorurile la o parte si pune-te pe invatat...sa treaca licenta,bafta multa!!!Iar mi-a intrat un pacient,trebuie sa plec...va pup pe toate ...promit ca nu am sa mai lipsesc asa mult de aici pt ca pierd mult..va pup...si va invit la logodna pe toate.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Krisztina, ti-as trimite retetele, dar n-am adresa ta de mail.
Cand am citit despre logodna ta, m-a trecut un fior. Multa bafta si sa fii fericita cu el, iar sfatul meu este sa te convertesti, e mai bine pentru voi amandoi ca si cuplu, dar mai ales, gandeste-te la copiii vostri. Parintii mei sunt intristati ca vreau sa ma convertesc, insa nu s-au suparat pe mine. Mama e foarte legata de ortodoxism si a mai comentat, dar i-am venit si eu cu argumente. In primul rand, porunca aceea, "crede si nu cerceta", este total deplasata, pe cand in islam totul este explicat, pana si procesul de dezvoltare al fatului- islamul este religia "completa", finalizata, este mai mult decat religie, este adevarul. Ai sa vezi ca este mult mai apropiata de oameni, te face sa il simti pe Allah langa tine, concret, nu doar ca pe o notiune abstracta, care poate e, poate nu e... Daca vei intra pe site-ul www.islam.ro ai sa gaseste informatii elementare despre islam, care pur si simplu te conving de ce unii nu vor sa vada: ca este RELIGIA, singura care ar trebui sa existe pe pamant, asa cum a vrut Allah. Musulmanii accepta, intr-adevar alte religii, dar asta nu din respect pentru religia in sine, ci din respect pentru adeptul ei, pentru om. Nimeni nu poate fi fortat sa accepte adevarul in viata lui.
Eu abia astept sa ma convertesc, fie ca ma voi casatori sau nu cu iubitul meu musulman. Si pana la urma, tot cu un musulman doresc sa ma marit, pentru ca ei intr-adevar pretuiesc si respecta femeile si stiu sa le iubeasca, nu sa le faca doar sa creada ca sunt iubite. Langa un musulman, poti simti de multe ori ca te ignora, sau ca nu te iubeste, dar trebuie sa stii ca te inseli; ei nu sunt preocupati de gesturi usoare romantice, ca don Juanii nostri, pentru ca nu sunt superficiali. Ei au felul lor de a iubi, dar macar stii ca daca ti-a spus o data ca te iubeste, ca va avea grija de tine, din acel moment viata lui este inchinata fericirii tale si a familiei pe care o veti avea.
Acum, gata cu morala.
Weekend placut, fetelor si fiti fericite !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Salam .Ce mai faceti fetelor frumoase?
Coscos tu vrei sa te convertesti la Islam?daca esti convinsa din inima e f bine si Allah sa-ti lumineze inima si drumul.
Kris iti scriu eu Alfatiha cu cuvinte romanesti sper sa te ajute .
BISMILLAH RAHMANI RAHIM
AL HAMDULILAHI RABILAA ALAMIN
ARAHMANI RAHIM
MALIKI YAUMIDIN
YAKANABOUDU WA YAKANASTAAIN
EHDINA SIRATA IL MUSTAKIM
SIRATA ALADINA ANAMTA ALEIHIM
GHEIR IL MAGHDOUBI ALEIHIM
WALA DALIIN AMIIN

EIT IL KIRSI:
BISMILAH RAHMANI RAHIM
ALLAHU LAILAHA ILLAHU
WA AL HAIUIL KAIUM
LA TAHUZU SINATON WALL NAUM
LAHU MA FI SAMAUTI
WA MA FIL ARD
MANZALAZI IASHFAU INDAHU
ILAH BIZNIHI YAALAMU MA BEINA
EDHIHIM WA MA HALFAHOM
WALA YUHITUNA BISHAIN
ILA BI MASHAA
WASIA KURSIU SAMAUATI
WAL ARD
WALAYAUDUHU HIFZUHUMA
WAHUA ALIUL LAZIM
SADAK ALAHU LAZIM.

BISMILAH RAHMANI RAHIM
KUL AUZU BI RABI NES
MALIKI NESS
ILAHII NESS
MIN SHARII IL WASWASIL HAN NESS
ALAZIL IL WASUWISU FI SOUDURI NESS
MINALJINATIN WA NAS


BISMILAHI RAHMANI RAHIM
KUL HUA ALLAHU AHAD
ALLAHU SAMAD
LAM YALID WALAM YULAD
WALAM YAKUM LAKUM KUFUAN
AHAD


ASHANDUANLLAH ILAHA ILLA
WAHDAHU LA SHARIKA LAH
WASHADUN ANA MOHAMDAN ABDUKU
WA RASULUHU
WAN AISSA ABDULAHII
WA RASULUHU
WA KALIMATUHU AL KAHA ILA MARYAM
WA RUHUN MINHU
WAL JAANATA HAK WAN NAARA HAKAN


BISMILAHRAHMANI RAHIM
AUZI BILLAHI MINANSHEITANIN REGIM



Maryam ce noutati mai ai?
Hannen fetele o fi nascut/????????
Kris iti tinem pumnii sa ai o logodna frumoasa si mult noroc in viata .pUpici si acceptam invitatia la logodna .Ma duc sa-mi pregatesc costumul
Mari tu ce mai zici?
Dodo iar te dau disparuta ,pai cum sa rupi tu bunatate de condica
Madelaine hai nu te da la fund ca acusa punai lipsit o buna bucata de vreme.
Celelalte fete pe unde va pitirati bre?Nu mai da omul de voi
Pupici .catan si trupa de pitici cumintei foc.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Fetele...bine v-am regasit. Pupici pentru toate. Vad ca sintem cu toatele obosite , si stresate, si mai cum vreti voi. Sintem mame si sotii si trebuie sa fim la inaltime cu toate. Astazi la tv. a vorbit un seih despre rolul si locul femeii in Islam. Daca l-ati fi auzit cu cit respect a vorbit despre femeie, sigur ati fi fost incintate. Noi ca sotii si mame, avem rasplata noastra la Dumnezeu. Tocmai pentru faptul ca o femeie munceste destul pentru familia ei, si trebuie sa aiba drepturi, cum are si obligatii. In fiecare seara se dicuta cite ceva, sper eu sa ajunga la sulfetele noastre ale tuturor oamenilor, poate asa lumea o sa fie mai buna. Pentru fetele care sint interesate sa afle mai multe despre Islam, va scriu situl , este in limba engleza. In cartea mea, sint scrise aceleasi lucruri ca pe site, si m-am gindit ca va poate fi de folos. Acolo sint explicate evidente stiintifice despre adevarul Islamului. www.islamic-guide.com Mie mi-a fost de foarte mare folos, eu am si cartea, am primit-o cadou de la o prietena. Sint curioasa ce parere aveti. Ajuta si pe fetele care de curind au intrat in Islam, sau care doresc sa afle si sa intre in Islam. Un lucru ma deranjeaza. Faptul ca multa lume nu vrea sa intleaga, ca Allah in seamna in limba araba Dumnezeu. Ei cred ca Allah este doar Dumnezeul nostru al musulmanilor. Dar eu traiesc in Liban si pot spune ca si crestinii aici spun tot Allah, sau Rabi pentru ca asa ii spune in limba araba, cum ii spune God in engl. etc. Nu este asta oare ignoranta?

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Fetele...bine v-am regasit. Pupici pentru toate. Vad ca sintem cu toatele obosite , si stresate, si mai cum vreti voi. Sintem mame si sotii si trebuie sa fim la inaltime cu toate. Astazi la tv. a vorbit un seih despre rolul si locul femeii in Islam. Daca l-ati fi auzit cu cit respect a vorbit despre femeie, sigur ati fi fost incintate. Noi ca sotii si mame, avem rasplata noastra la Dumnezeu. Tocmai pentru faptul ca o femeie munceste destul pentru familia ei, si trebuie sa aiba drepturi, cum are si obligatii. In fiecare seara se dicuta cite ceva, sper eu sa ajunga la sulfetele noastre ale tuturor oamenilor, poate asa lumea o sa fie mai buna. Pentru fetele care sint interesate sa afle mai multe despre Islam, va scriu situl , este in limba engleza. In cartea mea, sint scrise aceleasi lucruri ca pe site, si m-am gindit ca va poate fi de folos. Acolo sint explicate evidente stiintifice despre adevarul Islamului. www.islamic-guide.com Mie mi-a fost de foarte mare folos, eu am si cartea, am primit-o cadou de la o prietena. Sint curioasa ce parere aveti. Ajuta si pe fetele care de curind au intrat in Islam, sau care doresc sa afle si sa intre in Islam. Un lucru ma deranjeaza. Faptul ca multa lume nu vrea sa intleaga, ca Allah in seamna in limba araba Dumnezeu. Ei cred ca Allah este doar Dumnezeul nostru al musulmanilor. Dar eu traiesc in Liban si pot spune ca si crestinii aici spun tot Allah, sau Rabi pentru ca asa ii spune in limba araba, cum ii spune God in engl. etc. Nu este asta oare ignoranta?

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Assalamu aleikum!
Va spun ca am deschis un subiect in topicul "La bucatarie",unde am sa scriu tot ce stiu eu din bucataria araba,iar acum va dau niste adrese, sper sa fie utile si sa gasiti acolo raspuns la orice intrebare.
Pentru kris in special ii doresc o logodna reusita si mai ales un bun inceput si o viata plina de satisfactii.Inshaa ALLAH!tUTUROR O IMBRATISARE MARE,MARE SI MULTI PUPICI!
1. Islam Web - offers discussion forums, an Islamic library, Fatwa corner, and an introdution to the Nobel Hadith and the Holy Qur'an.
http://www.islamweb.net/ (Search within this site)
More sites about: Faiths and Practices > Islam
2. The Islamic Network - The Sharî'ah : Its Completeness and Perfection by 'Alee Al-Halabee “And Worship your Lord until there comes unto you the Certainty” by Saud Ash-Shuraim The ...
http://www.islaam.net/
3. The Islamic Network (ISNET) Server - Forum komunikasi persaudaraan Islam dan menambah pemahaman Islam bagi anggota-anggotanya.
http://www.isnet.org/ (Search within this site)
4. Islam - Qur'an and Sunnah - Quench you thirst with refreshing knowledge!
http://www.angelfire.com/hi/islamway/ (Search within this site)
5. Maroc Liberté, Radio Islam, Ahmed RAMI, Faisal Al Kasim, AL ... - Radio Islam WWW. Radio Islam is fighting against all kinds of racism. Zionism, an extension of judaism, is the most widespread form of racism ...
http://www.radioislam.net/
6. ISLAM Net by Cyber City Online [CCOL] - ISLAM Net by Cyber City Online [CCOL]
http://www.cybercity-online.net/4u/islam.html (Search within this site)
7. Welcome to Discover Islam - This page uses frames, but your browser doesn't support them.
http://www.discover-islam.net/ (Search within this site)
8. Alharamain - includes information about Islam.
http://www.alharamain.org/
More sites about: Islam > Organizations
9. Western Australian Islamic Network - news and Information about Islam in Western Australia. Includes mosque locations, prayer times, hala food info, employment, publications, and more.
http://islam.ii.net/ (Search within this site)
More sites about: Australia > Western Australia > Community and Culture > Religion and Spirituality
10. |Human Rights|Human Rights Violations China|5 Human Rights ... - Top Searches: 5 Human Rights Violation =psychiatry As Human Rights Violation Human Rights ...
http://www.islam-net.org/ (Search within this site)
11. Islam is for the whole mankind,religion,life,jesus,moses,islaam - Islam is for the whole mankind,religion,life,jesus,moses,islaam Islaam Pure and Clear, that is according to the ...
http://www.islaamnet.com/
12. BOOK ON ISLAM.NET - BOOK ON ISLAM.NET, ...
http://www.bookonislam.net/ (Search within this site)
13. ?slamnet'e Ho?geldiniz - M?SAF?R DEFTER?. ... E-MA?L islamnet@mail.com ?SLAM TOP 100 Uyesi L?NKLER ARA?TIRMA CEP TELEFONUNA MESAJ -Cep Tel. Mesaj- Quios ...
http://www.geocities.com/islamnettr/ (Search within this site)
14. Forum Le forum d'islam'net - ... Forum Le forum d'islam'net, Modification: 25/7/2000 Création: 3/3/2001. Le point de rencontre de vos frères et soeurs musulmans et non-musulmand du web, posez ...
http://www.rezoweb.com/forum/pageperso/leforumdislamnet.shtml (Search within this site)
15. IslamicNet - questions and answers regarding prayer, fasting, Hajj, Hadith, mosques, Zakat, and more.
http://www.islamicnet.com/
More sites about: Islam > Commentaries
16. Islam.Net
http://audit.sni.ph/islam/holder-islam.html (Search within this site)
17. Islam related web sites - ... geocities.com/hicaz2000/ D: Mecca pictures, information on Mecca La: English. www.islam.net. D: Information about Islam La: English. www.dar ...
http://islamcenter.or.jp/jpn/Islamwebsites.htm
18. Baghdadi's Islamic Page ÕÝÍÜÉ ÇáÇÓÜÜáÇã - ... Page. Resources, documents, links, books and more. AHL-ILL BAIT Home Page. Islam Net. Tahrike Tarsile Qur'an. Al-Baqri Association. ...
http://baghdadi.hypermart.net/islam.html
19. EnglishLinks - ... Salafyoon Site. Qur'an Radio from SA, Learn Tajweed. Qur'an from Islam Way, Islam Net Records. Qur'an Radio from UAE, Search The Internet. Qur ...
http://www.tawheed.net/English/EnglishLinks.htm
20. IslamiCity.com - World ePort Center - ... and Resource Site; Albalagh; Al-Islam; Al-Muslim.org; Be Convinced; Dar al Islam; Fethullah Gulen and his works; IQRA Website on Islam; Islam in America; Islam Net; ...
http://islamicity.com/Port/default.asp?Continent=America&Category=Online%20Resources


"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetele mele dragi,intai de toate pupici dulci,apoi sa va zic ca nu am nascut incaSe lasa tare asteptat bb asta nazdravan,care nici macar nu stim ce va fi fetita ,baietel?Nici macar nume nu am hotarit
De ieri sunt singura,adica de asearaVai ce am plins .Am vrut sa ma ascund si m-am furisat intr-o nisa in bucatarie,cind mi-am dat drumul mai cu pofta si mi-am luat avint sa suflu nasul,ma apuca o mina de umar.Am zis ca lesin,ma prinse sotul si ce m-a speriat
Cica"asa de mult ma iubesti?pai si de ce mereu te iei de mine si ma certi?Zic tocmai,din cauza ca te iubesc gasesc motiv de cearta.Da el de colo cica"te rog mult ,daca vreodata o sa ma urasti ,sa nu te iei de mine"
Sunt singura ,soacra-mea e in spitalsi daca ma apuca durerile nu stiu ce fac cu Amirapt ca ,cumnata o sa vina cu mine.
Cu postul stau excelent,ma bucur tare.E nemaipomenita senzatia cind,la maghrib rupi postul.Nu stiu cum sa descriu ceea ce simt cind ascult Athan prima data la MEDINA(la tv) apoi seara urmaresc toata Isha la MECCA.Cred ca voi intelegeti sentimentul.
Vroiam sa mai zic citeva dar mi-am pierdut sirul ideilor.
Deci intelegeti de ce nu sunt la post.Sarcina bucatariei e a mea,acum coc vinete,sic,sic
Imi pare tare rau ca nu mai sunt la curent cu noutatile,nu am timp sa recuperez,in viitor nici atit
Va pup ,incerc sa intru mai des.

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput