Bebelusi de sept-oct 2004

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Andreea, si a mea face kk si pipi de fiecare data cand papa si mi s-a spus ca asta inseamna ca papa bine. Referitor la consistenta excrementelor bebelusilor, ei bine, asa sunt ele, mai moi. Eu nu cred ca trebuie sa te stresezi din cauza asta.
Domnisoara mea vad ca isi pastreaza obiceiul bun de a papa mult si bine si de a face deja in mod regulat pauze de cate 4 ore intre mese.Noaptea trecuta a dormit de la ora 12.30 pana la 6.30 dupa ce a papat 1 ora ca Hamesila de la ambii sani. Si pe mine ma cam dor sanii deoarece Alma suge foarte puternic (apuca si tine bine sanul in gurita, dar uneori am impresia ca ar musca; asa apasa cu gingiile sub care se simt bine definiti viitorii dinti). Atat ajutorul specializat pe care l-am avut o sapt. in casa, cat si moasa, medicul de familie si medicul pediatru mi-au zis ca Alma e un copil fff bine dezvoltat, are muschii foarte puternici (se invarte deja de pe o parte pe alta si are tendinta de a se misca din ce in ce mai mult - am gasit-o ieri de-a curmezisul in leganut), se uita curioasa in jur, reactioneaza la muzica miscandu-se si zambind, etc.
A, sa nu uit, am fost si noi azi pt. prima data afara si Almei i-a placut fff mult, asa ca o sa ne plimbam de zor noi doua. Dupa cum simt eu, operatia se vindeca bine. Si la controlul de azi-dimineata mi s-a spus acelasi lucru.
Voi cat de repede ati dat kilogramele in plus jos? Eu am acum cu 11-12kg mai putin decat sapt. trecuta, inainte de nasterea Almei.
Va las ca ma duc si eu sa ma odihnesc putin. Pupici tuturor mamicilor si puiutilor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Ce fericite trebuie sa fiti voi care aveti copii care dorm noaptea. Noi, desi ieri am facut 4 saptamani inca ne trezim de 3-4 ori pe noapte si tare mai sunt chiauna. Ziua sta foarte putin treaz si cateodata parca mi-e necaz ca as vrea sa povestesc mai mult cu BB dar mai bine asa ca sa creasca mare. Si noaptea doarme dar cum va spuneam cu pauzele de masa, de fapt doarme si atunci pentru ca nu deschide ochii nici cand mananca si nici cand il tin in sus ca sa ragaie.

Andreea, inca un sfat pentru fundulet iritat (mie mi-a spus Dr. Capraru si este si testat). Tine-o pe bebita ta de 2 -3 ori pe zi cate 10 minute cu funduletul gol ca sa faca bai de aer si o sa treaca mai repede.

Daniela, si eu tot 11 kg am dat jos in 2 saptamani dupa nastere dar de atunci restul se incapataneaza sa ramana neschimbat. Acum am 64 si idealul meu este 55, cel mult 57. Oare o sa mai reusesc? Deocamdata trebuie sa mananc ca sa aiba BB lapte deci nu ma bag inca la cure.

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Dragele mele,multumesc pt sfaturi!...tot mai avem probleme cu colicii(insa noaptea e bine ca doarme puiul cat de cat,cu exceptia orelor de masa),dar cel mai rau e cu scaunul,care,la noi,in comparatie cu Andreea,este foarte rar....mai bine zis,face caca cu supozitor dupa 24 de ore,pt ca altfel nu face nici cum,am incercat si cu termometrul si nimic...si papa bine,nu inteleg ce este,dar vom vedea luni la doctor.
In rest e bine,si al meu baietel Daniela,e tare ager,se ridica deja cu caputul si parca vrea sa stea in fundulet si are o putere,isi muta capul de pe o parte pe alta de nu stiu ce sa-i fac,mai ca sare din brate daca nu esti atent..e tare scump,imi vine sa-l mananc de drag ce imi e!.
Fetelor ma chinui si eu sa pun poze si nu reusesc ca laptopul meu are draci...si nu pot baga nimic pe web...am sa mai incerc,am vazut poze cu toti bebii si sunt tare draguti...sanatate multa tuturor!

Va pup si va doresc colici cat mai putini!

Mirela si bb Robert Cristian

http://community.webshots.com/user/crismir100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ah,am uitat sa va spun ca eu m-am cantarit saptamana trecuta,deci 1 dupa nastere,si aveam cu aproximativ cu 10 kg mai putin...dar mai am de dat jos inca vreo 10,zic eu,ca sa ajung la kg care le vreau eu...insa nu imi fac probleme ca avem timp fetelor,cum le-am pus in 9 luni ,asa le dam si jos,ca asa trebuie, e cel mai bine sa le dai treptat,deci 8-9 luni si vom fi manechine iar!

Va pup!Mirela

http://community.webshots.com/user/crismir100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi dragele mele... Intr-adevar prin baile de aer i se vindeca mai repede funduletzul. Scaunul e intr-adevar moale, are oleaca de mucus si e foarte des... De mancat noi nu mai avem program ziua, din cauza unor reprize izolate de colici, doarme 30 min, apoi se trezeste, cere papa... asa ca nu pot sa-i fac program de papa. Noaptea in schimb colicii ne ocolesc si ma lasa si pe mine sa dorm vreo 5 ore :)
Baita... ca tot ati intrebat de ea... fata doarme de la 8-9:30, mancase bine inainte de ora 8... asa ca la 9:30 cand se trezeste, ne jucam oleaca cu ea, apoi facem baita, care tine cam 15 minute maxim, pe muzica lui Danonino :)), apoi cere papa neaparat si trece din nou la somnic. Noi incercam sa-i facem baita in fiecare seara, ca sa spalam energiile de peste zi, cum zice mama :)... apa e sfanta!
Singura problema e cand se ineaca cu apa, ceai, laptic... imi face niste crize... da ochii peste cap, si nu mai respira, si atunci intram in panica... dar in cateva secunde isi revine... of... de-ar creste oleaca mai mare sa inteleaga si ea cum e cu mancarea asta :)
Eu... nu am diaree de fapt, scaunul meu e ca si al bebelinei... moale si des, mai des decat al ei, din pacate...
Mai stiti vreun repediu pentru hemoroizi, ca am ajuns sa-i consider mai rai decat o epiziotomie... abia daca pot sa stau jos pe scaun.
Bebelina mea s-a ingrasat, de tinut nu pot sa o tin prea mult in brate, ca ma doare ori operatia, ori burtica ca sa ma duc la baie :(((
Asa ca ai mei fac cu randul, care sa o tina in brate, ca sa ma mai ajute.
Duminica viitoare mergem si noi in sfarsit sa facem molifta.
Cam atat... va urez multa sanatate si numai numai bine!

Andreea, Doru si Nathalie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Andreea, pentru hemoroizi incearca cu Crema Preparation H, de la Shoppers Drugmart, e f. buna. Si Andreea spui ca bb are funduletul iritat, tu nu-i dai dupa fiecare schimbare de diaper cu crema (zincofax, vaselina sau Desitin cu aloe vera, sau cu vitamina A+ D), oricare dintre creme este buna). La fiecare schimbare de diapersi si al meu e plin de kk si pipi, doctorul a spus ca-i ok si normal.

Mirela (crismir) mai bine du-te la doctor cu problemuta de kk la bb, sa vezi ce spune de supozitoare, sa nu devina dependent de ele.

Danina, tu alaptezi? Cred ca glumesti cu tuica, nu? Cum sa bei alcool cand alaptezi? Nu inteleg, adica cum sa te refaci dupa nastere cu tuica cu miere? E alcool, si se duce in lapte!!!! Eu una m-as abtine!

Noi suntem bine, Lucas are 2 saptamani si s-a capatuit (de la fratiorul lui mai mare) cu un nas infundat. Tot ce-mi doresc este sa nu faca febra. In rest ma simt bine, cat despre kg ce trebuie sa le dau jos, am timp, mi-au luat 9 luni sa am un bb, nu am cum sa dau jos toate kg in o luna de zile, si nici nu ma chinui.

O duminica placuta va urez si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Buna mamici,

Pentru cele care au nascut nu ar trebui sa deschidem un topic in forumul "Clubul scutecelor (0-4 ani)" in care sa povestim despre bebelusii nostri? Cred ca numai noi lipsim de acolo.

Va pup.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria

http://community.webshots.com/user/lastusedpixel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

garofitza cu tine am vorbit despre legarea trompelor? Cred ca da. Ce ai facut pina la urma? Eu de exemplu le-am rezolvat.
Fetelor am gasit o solutie buna ca sa am timp sa intru pe forum . Stau cu bb in brate si pina maninca , rigiie va citesc si scriu

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

In sfarsit resusesc si eu sa mai intru la apel. Am incercat si de dimineata dar nu a mers situl la mine.
Intre timp eu am fost la doctor, am facut electrocauterizarea pt cervicita si sper sa scap si eu de problemele astea ca m-am cam saturat.
A venit doctorita la bebelina vineri, a cantarit-o si are 4500 gr si 57 cm la 2 luni. A luat 1 kg intr-o luna. Am facut si vaccinul Infanrix (cel cu plata) si s-a comportat bine, adica a avut 37,7 dar doctorita mi-a zis ca numai dupa 38 se considera febra. Eu totusi preventiv i-am dat un supozitor eferalgan. A plans putin cand i-a bagat serul (i-a facut cate o injectie in fiecare piciorus) dar s-a linistit destul de repede. Nu a fost foarte maraita si a dormit la fel de bine noaptea. Ea de ceva vreme doarme de la 11 noaptea pana dimineata la 6-7.
Si bebelina mea face kk dupa fiecare masa si desi e normal, e iritata la fundulet de nu stiu ce sa-i mai fac. Astazi a lasat-o 5 ore in fundul gol si cam degeaba. Ii mai trece pe moment dar cum ii pun iar pampersi cum se irita. O dau mereu cu crema bephantene dar nu o ajuta foarte mult.

Noi astazi am fost la petrecerea unui pusti de 4 ani la Clubul Diplomatilor si cred ca bebelina mea a fost singura care nu a inteles nimic de acolo, dar a fost tare cumintica. Am facut si pozici cu clownul si zana. Incercam sa le punem pe net sa ne vedeti!

Mcm, buna idee! Poate de maine trecem la sectiunea cu bebelusi caci incepe si o noua luna.

Va pup si noapte buna!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

salutare fetelor
eu nu prea mai am timp sa mai scriu ca majoritatea dintre voi. a dat raceala peste mine si in seara asta m-am doftorit si doarme mama cu bebelul. pentru cele care va plangeti de iritatii la popou la bebei si borbonele in zona pampers-ului, mie aici moasa mi-a recomanta pudra sau crema pentru bebei cu zinc. eu i-am luat crema si pana a doua zi nu a mai avut nimic, iar de iritat nu mai este iritat deloc de cand il dau cu crema respectiva. sper sa gasiti si in romania ceva pe baza de zinc.
vreau sa va intreb pe cele care aveti epiziotomie: mie nu mi s-a inchis bine, sunt sigura de asta si vreau sa ma duc sa ma coase iar cu toate ca am nascut de 3 saptamni.a mai patit cineva ca mine? si v-au taiat iar ca sa va poate coase?ca tare imi e ca nu am sa pot sta iar pe scaun.
sanatate voua si bebeilor

Mergi la inceput