Bebelusi de mai-iunie 2004 (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Hai sa zicem ca v-am citit si eu ... si nu pot sa nu-mi dau aici cu parerea ;)

Mona, scumpa rau de tot Liuta-dovlecel! Pup-o dulce din partea lui Cris!
Cum a fost petrecerea de sambata?

Maria, fulgi de porumb? Din acea pe care ii papi cu lapte? Zi-mi si mie ca tot caut aici diversificari ca ma gandesc ca s-o fi saturat si Crisuletz de borbanele ... eu de abia astept sa le incep pe cele de 6 luni ca cica au gust mai bun.

Oanna, nu am mai auzit chestia ca premergatorul l-ar "indobitoci" pe copil ... stiam doar ca nu prea invata sa mearga asa, ca ei tot se lasa pe vine si imping doar cu picioarele. Am auzit insa ca exista un scaunel pe elastic, pe care il legi de usa si in care se pot legana ... cica ar ajuta si centrul de orientare (sau cum i-o zice ...)

Vanessa, chiar e adevarata chestia cu ceaiul de tei sau e o vorba batraneasca? Eu i-am dat lu' fi-miu, dar nu i-a placut ... te pomensti ca a auzit si el vorba asta
Am auzit eu bine, e Andu deja indragostit? ... asa de repede? Valeu, ce ma asteapta, ca Cris are deja o prietenutza (si s-o vedeti cum reactioneaza la el, de zici ca daca-l prinde il pupa de numai ... si fraierul meu se uita pe pereti si se fereste de ea ... cand o sa vina timpul sa vrea el s-o pupe o sa fuga ea ... ce-o sa rad de el! :))

Madutza, felicitari ptr. voita!!! Si kile cat mai usor pierdute!
Mai, asculta pe fete si invat-o pe Ana sa stea si fara tine, mai tarziu o sa-ti fie si mai greu ... Cica se procedeaza asa: vorbesti mereu cu copilul si-i spui ca te intorci, il pupi si pleci fara sa te mai intorci dupa el, chiar daca plange ... trebuie lasat la altcineva intai vreo 15 min (ii spui copilului ca te intorci dupa x-timp) si cu timpul maresti perioada! E greu, dar merge asa .. .
Al meu nu are nici o treaba, dar e si de min invatat ca sta cu Oma ... pe el daca il tine cineva in brate e bine, nu conteaza cine e ... asa ma inseala ;)

Zaraza, ce mi-a placut si ce-am mai ras de "gandurile" tale vis'a'vis de Carrefour!

Christina, petrecere faina si un bb cuminte foc!!!

Iuliana, pupici lui Rares!!! Incearca sa-i dai cerealele cu lingurita, nu le mai pune in biberon ... sa se invete usor cu lingurita!

Erykutzo, pupici cumintelei mici si ai grija de voi ... sa nu va ia taifunul pe sus!

Nally, imi pare rau ca a fost Sebi asa marait si nelinistit ... sa stii ca am observat si la Cris zile mai proaste si cred ca au si ei toanele lor, nici noi nu suntem in fiecare zi bine dispuse si cu chef de zambareli ... si ei saracutii nu au cum sa-si arate nelistea. Pupici lui Sebi si tu sper sa te linistesti si sa te odihnesti!

Mai fetelor, matusa asta a lui Boby (pediatra) mi-a recomandat sa-i dau marul copt, nu crud ... ca cica pica greu la stomacel si nu se digera bine. Eu i l-am dat lui Cris crud si nu a facut nimic, dar vroiam sa va spun si voua asta.
Voi ati inceput deja cu iaurtul (in afara de Nally, ca ea stiu ca da Danonino ... cu toate ca nu prea am inteles, are gust de fructe?). Eu as fi vrut sa-i dau lui Cris produse lactate doar de capra, dar nu gasesc aici branza dulce din lapte de capra ( o sa mai caut) si ma gandeam sa-i dau deja iaurt (din asta am gasit de capra) ... insa mi-e cam frica. Voi ce experiente aveti? Zic saru'mana de acum!

Va las! Pupici la bb-ici!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Irinusha eu tot asa ii dau marul lui Sebi! Si ii place foarte mult!!! Danonino nu ii mai dau! Nu ma hotrasc la o alta marca de iaurt, ca tare i-as da!!!
Pupici dulci la Crisu! si o la mami!!!

Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze

www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Am ajuns si noi acasa, ca am fost tare plmbareti azi. Sa stiti ca am vorbit cu mama si o sa o invat pe Ana sa stea cu ea, macar incerc. Cu biberonul ea nu stie sa traga din el, dar vreau sa mai incerc din cand in cand, poate merge. In schimb azi i-am dat sucul cu canitza si a baut ceva, plus ca nu a mai durat o vesniie, ca la lingurita ( Lili). Poate daca nu vrea biberon o sa bea lapticul direct cu canitza, nu cred eu ca in 2-3 zile apoi va uita sa suga la tzitzi. Maine vreau sa ii dau sucul cu biberonul, sa vad daca merge, sau ceva ceiutz. Multumesc pt. sfaturi si sustinere!

Anei i s-a facut de diversificare cred. Ieri mancam branza dulce slaba si a papat si ea un pic, i-am pus pe limba si i-a placut. Dupa aia mi-am facut o salata cu multe legume si dressing sin iaurt fara grasime, si i-a placut zeama aia (care continea iaurt, sare si zeama ce s-a mai scurs de la legume). Vreau sa spun ca nu se mai oprea fata...Nu dati, ca nu i-am dat mult, decat un pic pe limba.

Nally, a reaparut iaurtul Brenac, este narutal 100%, ca si Prim (numai ca asta e mai slab).

Irinusha, Cris a fost invatat sa stea si cu altcineva. Eu daca sunt singura toata ziua cu ea...Ma urmareste in permanenta cu privirea.

Vanessa, ce mancacios e Cata. Nu cred sa ai vreo problema cu diversificarea cu el. Si eu ii pun CD-ul cu Danonino, am invatat toate melodiile, ii place mai mult sa ii cant eu. Cred ca am cantat de 500 de ori cantecul de leagan al lui Brahms...

A propos de mar copt, o sa incerc si eu luni sa ii dau. Aveti idee, sa ii dau ca o masa separata de cea cu sucul, sau sa fie in loc de suc? Si am auzit ca e f. buna gutuie coapta. Imi pare rau ca nu am mai prins fructe mai multe. Piersicile s-au dus, citrice nu ii plac si am inteles ca nu e indicat. Ce sa ii dau alt fruct? Rodie o merge?

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

o zi minunata de toamna tirzie.... musafirii mei intirzie. si acum o ora, iubitelul nostru pestisor nemo a murit.... a fost bolnav, saracutul, si deja muream si noi vazind cum se chinuie. stiu precis ca e bine acum, acolo sus si e vesel si sanatos. doar ca noi doi, eu si sean, am plins ca doi copii..... noroc cu lia care ne-a mai inveselit. nemo, nemo... i-am facut un mormintel dragut sub un brad inalt, am aprins o luminare, si toti trei i-am 'dat drumul' frumos. n-am vrut sa va necajesc, am vrut doar sa impart cu voi... va multumesc pentru asta. si va iubesc mult!

mona si lia (24.04.2004)

poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie si costum dovlecel www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei

Mergi la inceput

Monet pentru pierderea suferita!!! Stiu cum e sa pierzi un suflet drag din lumea necuvantatoarelor!!!
Sunt sigura ca daca va veti gandi sa luati alt pestisor o sa-l indragiti si pe acela la fel de mult ca pe Nemo!!! Nemo acum inoata in ape line si limpezi!!!
Pupici lui Lia ca a stiut sa sustina moralul lui mami si al lui tati!!!

Poze...Poze...Poze

www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Imi pare rau Monet pentru pestisorul vostru. Stiu cum trebuie sa va simtiti. Noua ne-a murit un catel acum 3 ani si pana la urma am luat altul, dar ne amintim cu drag si de celalalt.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaraza spune:

Vaaai Mona ce rau imi pare de Nemo! Pentru el acuma e mai bine si cine stie poate se reincarneaza intr-un copacel care va creste in gradina voastra.

Ma bucur ca v-au distrat experientele mele comerciale la hypermarket, azi am experimentat alt gen de activitate si anume plimbat copil pe drumul Bucurestiului la pediatru. Mi-a placut tare de tot pentru ca am inteles si eu intr-un sfarsit cum e cu diversificarea alimentatiei la copilul alergic. Ma simt mult mai bine.

Am aflat cu aceeasi ocazie cum se invata copilul sa doarma si va spun si voua ca poate merge. DECI se stabileste un ritual fix (mangaiat, noapte buna papusa, acuma dormim) de vorbe si gesturi.
Se pune copilul in pat, se executa ritualul si dispaream de langa copil. Daca tace ne bucuram si ne vedem de viata noastra. Daca incepe sa maraie stam 1 minut cu ochii pe ceas si mergem langa patut, nu il luam de acolo pe copil, executam intocmai ritualul si plecam. Daca tot se scartzaie stam 2 minute cu ochii pe ceas, revenim, facem ritualul fara abatere, plecam, stam 3 minute, revenim cu ritualul etc etc se pare ca nu apuci sa faci chestia asta de 5 ori.
Este metoda care se aplica in spitalele din SUA ca sa adoarma copiii internati. Maxim intr-o saptamana se obtine adormirea copilului din prima.
Ideea e sa nu te duci mai des, nici mai rar, sub nici o forma nu trebuie luat puiul in brate sau facute alte gesturi decat cele stabilite. Daca se ajunge cu pauzele de plans la 15 minute inseamna ca e alta problema, dar cu puii nostri nu va fi cazul, sunt convinsa.
Noi ne-am apucat din seara asta conform teoriei `nu lasa pe maine ce poti face azi` (nu stiu daca am mentionat, dar cand eram bb am avut o bona nemtzoaica iar de baza era preceptul Ordnung und Disziplin, asa ca la organizare nu ma taie mula lume). Pentru ca sunt o fire atenta cu propria persoana, am delegat sotului jobul cu ritualul si uitatul la ceas pentru ca pe de o parte nu suport sa o aud plangand si pe de alta parte oricum sunt stoarsa ca o lamaie la ora aia si sigur n-am apucat sa fac dush asa ca profit la maxim.

Cam asa, ma culc si eu ca sunt mai mult decat franta si maine avem musafiri deci nici gand sa ma odihnesc.

Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)
album
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33541" target="_blank">nashterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Nu stiu daca ma mai tineti minte, ne-am mutat si n-am mai avut internet, apoi aveam timp doar sa va citesc si cand sa mai scriu si eu ceva...
Offff...dar repede va mai miscati ( scrieti mult )sper sa pot tine ritmul in continuare (citit tot din urma si raspuns prompt ).
Haideti ca de azi revin si eu in forta ( sper! )pe baricade, aici, la cele mai tari mamici de mai-iunie !
Va salut pe toate, pupici la toate , dar unul in plus lui Cadysi lui Rares cu care am fost in rezerva cand am nascut !
Sper sa am timp sa mai actualizez si eu pozele!

Mergi la inceput

La multi ani Lia!!!! 6 luni!!!

La multi ani Victor!!!!

Sa cresteti mari si frumosi puiuti scumpi!!!!

Anculina bine ai revenit printre mamicile de mai iunie!!!

Zaraza o sa incercam si noi metoda asta de adormit puiuti... desi nu cred ca o sa am sanse mari de izbanda!!! Siii... cum a decurs lucrurile aseara cu Sofia???!!!!!

Mada tu deja ai inlocuit o masa cu sucul??? Cu ce suc? Eu zic sa-i dai mai putin suculet si completezi cu marul! Vezi cum ii place si Anei!

Mey fetele asa scarba isi face Sebi cu zeama de la supa!!!! Nu stiu ce sa-i fac!!! Nu am fortat nota dar tre sa bea lichide sa i se mai subtieze materia la funduletz si sunt disperata ca nu-i mai place nici ceaiul!!! Ca lichid nu accepta decat laptele de la mine, putin suc de portocala .. in rest papica solida!!! Copilu asta incepe sa ma dispere!!! Am sa ma uit de iaurt Brenac cum mi-ai zis ca e pe piata Mada! Sa vad daca vrea si din ala!

Va pupic !

Poze...Poze...Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Hop si io!Pupici dovleceilor si bb-icilor nazdravani.
MAi intii problema arzatoare.Dragos nu reusea sa adoarma seara singur si avea somnul cam agitat.Tot asa treziri dese.Drept urmare pe la 19-19.30 l-am scos afara ca juma de ora ,o ora fie cu carutul sau in brate pina la alimentara.Apoi baie ,papa si dormit tun.Incercati si varianta asta.Laura nu te oboseste prea tare varianta si poate o mai moleseste aerul de afara.Si daca a plouat un pic mi-am luat umbrela si cu el in brate la alimentara.
Madutzo te invidiez pentru kg pierdute.Al meu cintar zici ca s-o intepenit.^% si gata.Da-i inainte daca merge!
Eu i-am mai dat laptele facut cu zeama de la supa da mi-a fost frica sa ii pun mai putin lapte si sa trec treptat la supa simpla sa nu faca ceva din cauza diluarii.Voi ati incercat?
I-am dat ficat(in pireu) si i-a placut.Am sa incerc sa ii dau din canita sucul.Eu zic sa incercati sa le luati canite cu supapa ca apoi nu mai vor sa traga din cele cu supapa iar afara o sa reveniti la biberon.Apoi numai la biberon.Asa a patit o prietena.Si cel mic nu vroia deloc cu bibe la inceput fiind alaptat exclusiv la sin.
Duminica placuta!

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput