Bebelusi de mai-iunie 2004 (17)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinel spune:
Paloma, parca tu ziceai ca i-ai dat cerealele cu biberonul. Cica nu e bine, scrie si in carti da eu am aflat dupa 2 saptamani de dat cu biberonul. Cica se dau cu lingurita ca altfel ei mananca mai mult, ca nu simt senzatia de satietate. Acum tu fa cum crezi, eu iti spun ca eu am aflat tarziu si bebelicul meu e suficient de grasut oricum.
Nally ma tineam sa nu uit sa iti spun sa nu te ingrijorezi ca au iesti doar 100 ml de laptic. E normal pentru ca tu i-ai diversificat mancarica lui Sebi si mananca mai putin laptic de la tine decat atunci cand manca exclusiv la san,asta nu inseamna ca nu ai laptic destul. Daca nu i-ai mai da altceva, s-ar regla lapticul si ar fi iar la fel de mult. Pupici.
Zaraza mersic de raspuns. Stiam ca de-aia nu e inducat culcatul pe burtica da eu l-am culcat vreo luna jumate asa cand deja isi intorcea capsorul binisor, insa nu-mi faceam griji pentru picioruse. NU-mi fac probleme ca nu si-ar intoarce capsorul ca acum e destul de mare. In plus, doarme in patut langa patul nostru si daca ar fi ceva, l-as auzi, ma trezesc si cand se intinde in somn. Da n-as vrea sa aiba probleme la picioruse din cauza mea. insa inclin sa cred ca nu e adevarat, v-am intrebat sa vad daca voi ati auzit de asa ceva. Fug la Danut.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina si Daniel (28 Mai 2004)
danaA spune:
buna fetele! Eu in viteza pe-aici.
Irinel, eu nu cred faza cu problemele ortopedice. Stiu multi copilasi care dormeau pe burta de la o luna si nu au nici o problema. Uneori cercetarile savantilor ma dau pe spate. Tu stii ca Stefa doarme asa de la 5 saptamani, dar nu mi-ai fi trecut prin cap ca ar putea avea o problema ortopedica.
Lauraa, ce sa zic, parca le dam la copii astia cafea in loc de lapte. Va pup dulce. Nici nu stiu ce sa-ti zic sa te incurajez. lasa treburile prin casa si ocupate-te de Lara si de TINE. Toate celelate pot astepta.
Nally, pupici lui Sebi si sa o lase pe mama sa doarma.
Christina, ce bine de tine!! Distractie placuta si Victoras sa fie baietel cuminte!!!
Nu mai stiu cine intreba de problema cu premergatorul. Parerea mea ca incetineste umblatul copilului--singur, dar nu cred in faza cu gandirea. Il am exemplu pe fratele meu si pe Andrei. Amandoi sunt copii destepti.Lui Stefa nu o sa-i cumpar--fac experimente. O sa vad daca va umbla mai repede. Dar asta depinde si de fiecare copil.
Lili, si Stefa haleste sweet potatoes. E preferatul lui. Doamne ce fetita cuminte ai!!!
LA MULTI ANI !!! GEORGE SI HORIA!!!!
multumim pt urari si multi pupici la bebeii vostri!!!
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
Cady spune:
Lili, intrebai de CD-uri, am gasit unele pe site-ul www.copilultau.ro. Nu stiu care sunt exact conditiile de livrare, dar uita-te pe acolo ca au multe.
anacami spune:
Buna,
a mers si in seara asta povestea!!Avem si noi un CD cu cantecele pentru copii, dar cred ca cel mai bine este sa ii canti sau sa-i povestesti tu.Eu il pun pe perna langa mine,cat mai aproape.Sa vedeti cum se uita foarte atent in ochii mei pana ii cad pleoapele...Cu cat inflexiunile si vocii sunt mai deosebite, cu atat este mai atent.Incet,incet (cand vad ca mai are putin si adoarme) ajung sa-i spun povestea in soapta si el adoarme asa frumos!
Am ajuns la concluzia ca bebe este prea mare sa se mai sature doar cu lapticul meu;ii mai dau dimineata 6 linguritze de morcov+ 6 linguritze de mar care nu cred ca-i tin prea mult de foame.Peste 3 zile o sa faca 5 luni, asa ca am decis sa ii dau si supitza.Doctora zicea chiar mai devreme (pe la 3 luni imi spunea sa incep cu sucuri), dar eu am vrut sa incep mai tarziu.Voi cum faceti supa?
Cred ca proceseaza foarte repede lapticul meu,plus ca nu are stare toata ziua,este ca o sfarleaza;cred ca,consuma foooarte multa energie.
Plus ca in luna a patra (care se apropie de final) a luat doar 300 g.
Astazi , cand i-am dat sucul, mi-a apucat linguritza din zbor (eu eram atenta la altceva) si a bagat-o in guritza;nu puteam sa o i-a mai iau;plus ca atunci cand mancam se uita la noi si mesteca in gol...
Madutza,nu mai stiu unde am auzit (de la voi sau am citit intr-o revista) ca daca refuza tetina poti sa o fierbi in lapte cateva minute si isi pierde gustul; poate merge si la Ana
Monet,ii sta super in costumul de dovlecel.
Vreau si eu!
Vanessa ai gasit costumul pe care le cautai pentru baiatul cel mare?Nu ai vazut si costume dovlecel sau animalutz?
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
vanessa ionescu spune:
buna seara.
am ramas rau in urma. azi am fost cu Andutu la o petrecere. a fost ziua fetitei nasei lui Cata si si-a serbat-o intr-un restaurant special pentru copii.
dimineata , pe la 10.30 cand s-a culcat Cata am lasat totul balta si m-am culcat si eu langa el. am dormit vreo ora jumatate. nu mi s-a mai intamplat sa dorm ziua de nu stiu cand. cand m-am trezit eram buimaca.
la pranz i-am dat lui Cata iar norcov cu dovlecel. A mancat jumatate de castronel si daca ii dadeam mai manca. dar m-am oprit de frica.
sa stiti ca, Cata doarme pe burta de mai bine de o luna. dar se pune singur noaptea in pozitia asta. la inceput m-am speriat si eu dar am observat ca are un instinct de conservare bine dezvoltat. daca cumva vine in nas, isi pune manuta sub obrajor si ridica nasul. nu am ce sa-i fac atata timp cat se pune singur in timpul noptii. eu il intorc pe spate si el cand are chef revine in nas.
anacami nu i-am luat lui andu inca costum. am gasit prin Carfoour cate ceva - e hallowenul-. nu vrea sa fie dovlecel sau animalut. vrea sa fie Herry Potter, print sau ceva vrajitor. am vazut pelerine si palarii ca de Herry. cum sa danseze el tango si vals cu Maria costumat in dovlecel???
apropo, a aflat Maria ca o place (l-a dat de gol un alt coleg) si i-a spus ca il place si ea. asta a fost ieri, ca azi mi s-a plans copilul ca nici nu l-a bagat in seama.
Iuliana ma bucur ca il plimbi atat pe Rares. noi nu am mai iesit decat prin zona.
va invidiez pe cele care reusiti sa tineti regim. eu nu reusesc. si nu stiu ce am de mananc (de cand eram gravida) multe dulciuri. am zis ca der luni ma apuc si eu sa mananc fructe si salate. nu pot de maine pentru ca noi sambata si duminica mancam prin oras.
am uitat sa va spun ca azi dimineata i-am dat lui Catalin suc de morcov crud si a ras 45 de ml. daca era mai mult cred ca era mai fericit.
vad ca-i palce morcovul. e ca un iepuras.
eu am MP3 cu toate cutiutele muzicale si un CD cu "Clopotelul magig". a fost si la mami un CD cu Danonina. anul trecut parac, la nu stiu ce revista a fost si un CD cu povesti. se gasesc CD cu povesti, si casete. CD-urile se gasesc si intr-o revistuta numita Teatrul cel mic sau asa ceva. sunt la tarabe sau in magazinele de muzica (supermarket-uri). Lui Cata i-am pus Cutiuta magica de cand avea 2 luni si e lesinat dupa ea. se mai gasesc casete si cu alte coruri pentru opii. dar copiilor mici le place si muzica clasica (sa nu fie foarte grea)
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
Lili_B spune:
....am revenit....
In seara asta ne-am distrat de numa' la baie, a invatat Bianca sa faca plici-plici cu minutzele in apa. Asta dupa ce a tras o portie buna de ris inainte, ca a stranutat si apoi am facut eu haptziu-haptziu si ridea in hohote de cite ori ii ziceam asa.
Acum sa continui de unde am ramas:
Madutza, asa dependenta cum e, tot va veni odata si odata vremea cind va trebui sa stea si cu altcineva, asa ca nu vei face decit sa apropii acest moment. Eu zic ca treptat-treptat sa o inveti sa stea cu una din bunici, ca meritati si voi sa va distrati un pic. Cu sigurantza ca gindul o sa-ti fie tot la ea, dar prima data e mai greu. Cit despre mincatul din biberon, sa se ia de minutza cu a mea, ca nici eu n-am reusit sa o fac sa manince cu biberonul. Si am incercat nu stiu cite feluri de tetine, cu ceai, cu lapte de-al meu. Ce, au venit ai mei si au zis "lasa ca o invatam noi" si dupa ce m-au pus citeva zile la rind sa tot fac ceai, s-au lasat pagubasi, au zis ca asa ceva nu au mai vazut. Na, dar ca sa revin, eu de la 4 luni i-am dat sa bea din canutza. Nu cana ca pt. oameni mari, ci de aia speciala pt. bebelusi (stii de care zic nu?) In primele zile i-am dat-o doar sa se joace cu ea, apoi i-am pus un pic de apa cu zeama de lamiie (asta ca sa vad eu daca bea, ma gindeam ca o sa se strimbe de la lamiie) si in citeva zile a invatat sa bea, ba acum ii chiar place, cind ma vede cu canutza si deschide gura. Incearca asa si vezi daca merge. Oricum, pina la urma trebuie sa se invete sa bea din ceva, nu? Plus ca de Craciun va avea 8 luni, pina atunci lucrurile se mai pot schimba...Na, mult succes!
Zaraza, Doamne ce talent ai la scris...m-am distrat bine citindu-ti mesajul in care navigai ca o lebadutza.
Eryka, pupici la Ayumitza care nu mai e miriici. Si ce bine ca a trecut taifunul si nu ati patit nimic, Doamne fereste....dar atitea victime, mey, bietii oameni.
Christina, distractie faina la Mont Tremblant !!! Sa faceti poze multeeeee, sa vedem si noi.
Irinel, abia astept sa ne vedem miine. Cit despre dormitul pe burtica, sa fim seriosi, ar insemna ca majoritatea bebelusilor sa aiba picioarele intoarse in afara, nu? Pai eu ce sa-i fac la Bianca, ca eu seara o pun pe spate, dar se intoarce in somn. Si soacra-mea zice ca de la pampersi ii ramin picioarele cracanici...idei de...bunici, ce vrei!
Monet, o sa facem o gramada de poze si uite asa poate va vine pofta si voua si veniti sa ne vizitati...ha, ce zici?
Laura, iubita, nici nu stiu ce altceva sa-ti zic decit ce-au zis si fetele, incearca sa dormi si tu cind doarme Lara. Pupici si mult curaj, ca or sa vina si zile mai bune.
Nally, ce faci cuscra, pe unde umbli? Hai ca nici eu n-am prea mai dat pe la calculator de vreo 2 zile, decit asa un pic dimineata, seara a lucrat Lau, asa ca eu m-am culcat devreme :) Pupici la gineri-miu.
Cady, mey da' ce te rasfata sotul !!! Foarte bine face, asa si merita o mamicutza buna.
Gata, va urez noapte buna si pe poimiine. Miine doar o sa ma gindesc la voi, in timp ce birfesc cu Irinel :)
Pupici si un weekend minunat tuturor !!!
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
monet spune:
distractie buna, fetelor, irinel si lili, cu bebici si cu tatici cu tot. asteptam poze, cum ati promis:).
un weekend bun, tuturor frumosilor si frumoaselor!
mona si lia (24.04.2004)
poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie si costum dovlecel www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
pd spune:
La multi ani pentru ieri pentru George si Horia!
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Irinusha spune:
Buna fetelor!!!
Saru'mana de urari si pupicuri de la un Crisuletz botezat!
Eu iar nu prea v-am citit ... adica mai deloc :(, dar vreau sa va spun "stirile" noastre de ultima ora! :)
Miercuri, ca eram free si fara musafiri, am fost la dr., cum vorbisem cu matusa pediatra sa ne vaitam putin la el ... ca tot am spus ca asa poate ne face analizele, si culmea, chia noaptea aceea mi-a dormit Cris neintors. Ok, deci ne-am vaitat si am insistat ptr. analize ... si vai de curul lui Cris ca i-au luat sange dintr-o vena de la cap ... ce a mai urlat de mi se rupea inima de el. Dar se pare ca a avut dr. dreptate ca plange mai mult ca-l tinem nemiscat nu ca l-ar durea ca dupa, i-a tras cateva zambete dr. Analizele sunt gata saptamana care vine si au luat atata sange sa-i poata testa chiar tot nu numai daca nu i-ar prii laptele de vaca.
De la Gaetan - nasul - am aflat ca laptele de capra ar fi mult mai bine suportat de organism, asa ca l-am intrebat pe dr. de el si mi-a dat verde sa-i dam lapte de capra. Ba chiar mi-a dat informatii de unde pot sa-l procur ca nu-i venea sa creada ca l-am gasit deja la o alimentara bio. Asa am aflat ca se gaseste si lapte praf ptr. bb facut din lapte de capra (mi-am facut deja planuri ca la urmatorul copil o sa-i dau numai din acela)... dar ca si cel normal poate fi dat la bb-l. Asa ca de miercuri bea Crisuletz numai lapte de capra ... si cum il bea, nu are nici o treaba. Il acepta tot asa de usor ca si ceaiul, dar face difernta ca-l bea doar daca ii e foame. Nu am vazut vreo schimbare in comportament sau scaun (are nopti agitate si unele bune), dar barem asa stau eu linistita ... mai ales ca am citit si pe internet ca laptele de capra e mult mai bun decat cel de vaca.
In rest cum stiti, adormim singurei, neleganati, lucru mare la noi ...
Vad ca s-a marit numarul bb-lusilor agitati noaptea ... na, eu deja m-am mai obisnuit cu nesomnul, sau sa fiu sincera ma refac mereu cand vine mama la noi ca dormim si noi neintorsi ... Acum ca trecusera doua saptamani fara ea eram amandoi cam zombi si f. nervosi, acum suntem fresh din nou :) ... Mamica mea sa traiasca! :)
Si ganditi-va ca la noi a inceput agitatia acum doua luni, ca poate pe atunci nu ma intelegeati ... stiti vorba cu "capra vecinului", eu eram aia ...
Daca gasiti cauza sau metoda de linistire sa-mi spuneti si mie va rog!!! :)
Irinel, probabil ca l-a durut burtica dupa mancarica solida si a invatat baiatul ca-i face rau ... rabdare si nu uita sa-l mai incerci din cand in cand chiar daca arunci mancarica nemancata ... la un moment dat o s-o accepte din nou. Iar dormitul pe burtica e super in cazul ca are dureri de burtica, face parturi mai uros si se si linistete mai bine. Chestia cu moartea subita e valabila ptr. primele trei luni de viata, cand nu stiu bine sa respire ... al meu baiat dorme cu patura pe fata, ba chiar isi baga nasul in perna lu' ta-su (asa face si Boby, deci are cui semana!) si nu are abosulut nimic, ba chiar doarme mai bine asa ... asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l veghezi mai bine daca doarme asa. Pupici la un mofturos dragalas!
Mona, de abia astept sa vad si eu pozele Liutei!
Trec sa vad daca pot sa mai citesc putin pe aici! Un week-end fain si bb-lusi cuminti si sanatosi!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Nally spune:
Revin si eu!
Ieri am avut o zi super nasoala!!!! Sebastian numai a plans sau smiorcait... nu ii intram niciunul in voie!!! Credeam ca plesnesc de nervi!!! Totul a inceput de o noapte inainte si a continuat pana a doua seara cand deja ziceam ca il duc la urgente ca nu stiam ce sa-i mai fac!! Pur si simplu nu a vrut sa pape ziua de ieri decat fff putin laptic de la mine.. in rest nici macar ceai sau suc de portocale, care ii place la nebunie!!!
Aseara in schimb dupa baita, i-am dat un pic de Gripe - care da o usoara somnolenta - a adormit copilu de la 10 pana la 2 noaptea!!! S-a trezit a papat si a adormit pana de dimineata la 9!!! Iar acum e bine si vioi cum e el de obicei!!!
Nu stiu ce a avut!! Bine ca i-a trecut ca azi eram cu el la doctor!
Ai Lili-cuscra stai prin vizite meyy!!! Pupa ciocu dulce a lu noru-mea cu pliciu ei in apa mey!!! Diastractie placute mey fetelor!! Tare va invidiez ca va vizitati atata !!! Toata ziua numa-n vizite mey!!!Irinelu pupa si barnitele lui Danutzu scumpu ca tare imi place de el!!! Cum e el asa de bucalat... numai sa manaci din el... buuun!!!
Eryka ce face iubirea scumpa??? la Ayu mica draga!!! Abia astept sa veniti in tara sa ciupesc din obrajorii de japonici-scumpici!
DanaA multam de pupici ca io cred ca au ajuns la destinatie!!! Aseara am dormit tun amandoi!
Mona o vazui pe Lia !!!! e oscumpa meyyy!!! Sa o manaci nu alta!!! Si cu costumasul de tigrut ii sta bine!!! Nu mai zic de mami care arata de mil de dolari!!!
Vanessa pentru o mamica harnica!!!! Mey ce greu imi pare (si cred ca si e), cu doi pui!!!
Mada, Anacami felicitari pentru cura de slabire meyyy!!! Sa o tineti tot asa!!! Si eu am dat jos vro 3 kile! Ajunsesem la 75 si am revenit la 72 kg!!! dar fara nici un regim!!! Meritul lui fimiu!!
Iuliana precis sunteti la plimbare!!! la plimbareti!!!
Nu mai stiu cine intreba ce suc i-am dat lui Sebi sa bea pentru a iesi afara! E suc de portocale si trebuie dat inainte de masa doua lingurite! Sfat primit de Zaraza ! Numai ca la al meu nu a functionat faza decat 2 zile! Acum iar suntem ca de obicei!
Pupicei fetele! Si un wekk-wnd fain alaturi de cei iubiti de voi!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa