Bebelusi de mai-iunie 2004 (17)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

E dulce foc, Lia. Sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza_ro spune:

buna fetele

ce faceti dragutele, inca nu am citi nimik din acest capitol.Fetelor, mi s-a linishtit copilasul, e vesel cumintel nu mai urla, doarme noptile(din 3 in 3 nopti nu se mai scoala deloc noaptea)si ca urma sunt o fericita!
Altfel am o febra musculara teribila, m-am apucat de gimnastica(dupa cum am mai spus), m-a pus naiba sa imi cumpar un card din ala la o sala de gimnastica si acum am intrare la tot, la inot,aerobic,aparate.Si nu ma lasa sufletul sa nu ma duc, e asha fain dupa aia.Si tati sta cu piticul si in felul asta se obisnuiesc si ei mai mult singurei!

Am vazut asha printre picaturi ca se discuta de scaun de masa, e ceva la care ma gandesc si eu.Si-a lua cineva?

Hai va pup, revi mai incolo!

Gabitza si baietzelul Dennis, 040609

http://community.webshots.com/user/gabitza_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

mai fetelor-cochetelor eu va raspund numa' pana la pagina 5 ca daca mai stau sa citesc pana la capat se supara Alex
intai Madutza: eu sunt cred cea mai sucita de aici si zic sa faci asa: inveti fata cu o bunica (aia mai rabdatoare) si le iei pe amandouacu voi la munte. eu zic ca si Irinel ca n-as rezista 2-3 zile fara Alex (m-as ofili, daca nu cumva as sterge-o frumusel acasa la bubulinul meu - vezi Vanessa). daca iei o bunica cu voi la munte aveti timp sa va "destrabalati" in voie.. noi am luat-o pe nasa cu noi si a fost ok.

apoi Irinusha: eu i-am dat fulgi de porumb din aia pt bebei. nu m-am uitat la aia pe care ii mananc eu cu iaurt (sic) da' dacan-au decat porumb poti sa-i dai numa' sa fie bine inmuiati sa nu se innece Crisuletu. cat despre durut cand i-a luat sange sunt de parere cu medicu' pt ca atunci cand am nascut eu in rezerva cu mine era o mamica cu o fetita nou-nascuta care pt ca facuse o infectie (din cauza unui medic idiot) ii pusesera o branula (chestia aia pe care ti-o baga in vena cadn iti pun perfuzii) in vena de la capusor ca sa nu o tot intepe de trei ori pe zi si a stat cu ea 10 zile pana i-au terminat tratamentul si era tare fericita. Asa ca nu doare decat enerveaza.

Vanessa: sa ma ierti ca te contrazic : Calciul nu se fixaza fara vitamina D si nu invers. Iar calciu copilului nu se da daca nu ia bine in greutate (din contra cand creste prea-repede) ci in functie de alte chestii noua spre exemplu ni l-a dat ca avea capul moale (undeva deasupra cefei avea un efect de minge de ping-pong) si asta cica e semn de inceput de rahitism. Eu zic sa suni sau sa te duci la pediatru si sa-l intrebi ce si cum cu calciul care i l-a recomandat lu' Cata, eu asa am aflat.

si despre premergator eu stiu asa: nu se recomanda din cauza accidentelor (eu spre ex era sa-mi sparg capul cand am cazut cu premergatorul, dupa aia nu l-a mai putut apropia mama de mine) si in plus nu aduce nici un beneficiu copilului ba chiar ii incetineste dezvoltarea echilibrului, adica: stand in premergator copilul nu invata cum sa-si pastreze pozitia verticala in mers pentru ca de fapt e sustinut de premergator si el doar isi face vant cu piciorusele, in timp ce mergand tinandu-se de mobile, parinti, bunici, etc, mai cade, mai se ridica pana la urma prnde ideea (imi place la nebunie expresia aia cu "copilul invata prin experiente repetate" - o repet de fiecare data cand il vad pe Alex ca incearca sa faca ceva minute in sir).
Anyway, daca vreti sa ii luati copilului premergator (asa se poate tine si singur dupa voi prin casa) e recomandat sa nu puneti copilul in premergator inainte ca el sa se ridice singur in picioare la marginea patului, asa sunteti siguri ca (scuzati) coloana lui e suficient de bien sustinuta de muschi si nu-i faceti nici un rau

iar despre dormitul pe burta si cracanare este o prostie datorata necunoasterii (ca si cea cu pampersii care cracaneaza) . singura problema pe care o mai ridica dormitul pe burta la varsta asta este incidenta bolilor respiratori datorata faptului ca ei dormind pe burta respira aerul din saltea/patura etc iar daca mai si regurgiteaza/scuipa ceva in timpul somnului pe cearsaf va imaginati ce mediu propice microbilor. dar cum majoritatea dintre noi dormim pe burta..... iar daca cupilul se intoarca sa doarma pe burta... somn usor - bine ca doarme ca uite sunt si parinti mai nefericiti
va pup si sper ca n-am suparat pe nimeni (prea tare)
fug sa duc comoara afara ca i-a ajuns de stat in casa

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Cucu !

Iaca apar si eu ca oaia ratacita...dupa cateva zile de lipsa..

La multi ani Lia!
La multi ani Victor!
La multi ani Codrin!

Fetele, multumesc pt. sfaturi si intelegere, vad ca mai multe avem problema cu dormitul, ce mister! Poate sunt totusi dintii..MA fost cu Lara la dr. ca avea o scurgere la oki si el a spus vis-a-vis de trezitul noaptea ca e din cauza mucilor. Ca are muci si nu poate respira..Mi-a dat picaturi de nas. In primele doua zile nici o imbunatatire, dar azi-noapte a fost ok. Adica s-a trezit doar de vreo 3 ori..TOt ii bine...

Mona, mamica de fetica de 6 lunisoare! Imi pare rau pt. Nemo... e asa urat cand moare un animalut,ele saracelel au viata scurta,...de aia nu mai vreau eu nici un animalut. Am avut si eu pesti acasa,la Ro, si cand murea cate unul faceam crize, nici nu puteam sa-l scot macar din acvariu,ii scotea sora-mea si fugea cu ei dupa mine prin casa, o sadica..

Vanessa, de n-am ras la faza cu iepuroiul,m-am spart! Rar ma bufneste rasul la computer :))))))))))))) ! Imi palce cum povestesti, pe graiul nost´ , tu,Carmen si Mona, aredelence di-ale mele.

Madutza, ideea Mariei e beton, ia o bunica cu voi, ii iei o camera (chiar de tre sa faci o gaurice la buget) si ai copilul aproape,copilul are tzitzi si aer curat si bunica, bunica are vacanta, vacanta are.. etc (asta-i dupa cantecelul ala cu "taranul epe camp" Dac anu merge, uite ,stii ca nici Lara nu acceptá biberonul, uite ca i-am gasit nasul. Au aparut la Nuk niste biberoane cu gatul laaaaaaaaarg si tetina mareeeeeeeee de tre sa stea bebele cu gura deschisa larg,ca la tzitzi. EI cu ala o pacalesc din cand in cand.BEa si cate 100ml de laptic din el. Poate dac-ai incerca...

Gabitza, bravo ci gimnastica, si eu mai scap si merg la bazin + sauna+ jaccuzzi din cand in cand, e asa de bine...

Piatra Lunii, iar va mutati? Wow, nu va e greu ? TU vb. si franceza si daneza? Ca vad ca nu te deranjeaza mutarile astea rapide...

Despre noi ce sa mai zicem, de slabit nu am slabit nici un gram,din contra..parca pun in continuare...
Lara se rostogoleste ca o minge mai nou, burta-spate-burta-spate-burta-spate pana ajunge unde are de gand. Cand am fost ultima oara la bazin am lasat-o cu tati si am gasit-o cu un cucui . El a pus-o pe paturica aia de joaca si a plecat de langa ea.Ea s-a rostogolit in viteza pana a ajuns pe parchet unde si-a tras una cu fruntea de el...
Acum doua zile a cazt din pat (unul jos, 10cm de la podea) dar a aterizat in fundulet, sprijinita de perete. Statea acolo in fund si se utia in jur
In rest toate bune ceea ce va doresc si voo
cu drag,

Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Ce mai ziceti fetelor?
Al meu pui e cuminte foc azi!!! Atata doar sunt suparata ca nu prea se da in vant cu macatul!!!
Maine mergem la vaccin!! Am sa vorbesc cu dr si de lipsa asta de mancare pe care o are de 3 zile incoa!!!

Maria plimbarica faina!!! E frumos afara!!

Gabitza lui Dennis cel cuminte! Si zici ca ai febra??? Mistooo insemna ca se desprinde grasimutza!!! Fotomodel ajungi daca te tii de treaba! Nu te lasa!!! Eu mai am pana sa ajung la asa ambitie!

Mephala ce mandru e tati de frumusetile lui meyyyy!!! Superbe pozele cu crizantemele!!!!

Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze

www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetele, ziceti-mi si mie, voi le faceti la bebei vaccinul anti meningita? Ca e optional, si nu stiu ...
LAURA, bine si asa, macar, ca s-a trezit numa de 3 ori Lara. A mea se trezea da' nu de la muci, poate ii era frig, nu stiu, inca se mai scoala cam la 2 ore, ba se mai si dezveleste.
nu mi-e greu sa ma mut, nu din cauza limbii cel putin, eu am facut facultate de lb straine,adica franceza si engleza, deci prind limbile repede.
nu mai pot sta, ca s-a trezit mademoiselle :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna fetele!
Ati scris o groaza asa ca probabil n-o sa apuc sa raspund la toate, ca de obicei, da voi sunteti dragute si nu va suparati, nu?

Acum doua seri am decis sa il mut pe Danut din nou la el in camera. Desi s-a trezit de cateva ori seara, apoi noaptea de doua ori (o data a si mancat), m-am considerat multumita, ca oricum si la noi in camera se trezea. Acum partea proasta e ca aseara, dupa ce a adormit i-am vazut mutrita cand s-a trezit (m-am cam prins ca o sa se trezeasca si m-am dus fuguta si inca n-apucase chiar sa se trezeasca) si pusese buzita de jos peste cea de sus (cum face cand e tare necajit) si asa mi s-a facut o mila de el...MI-a dat senzatia ca visa urat, si nu e prima data. Asa ca, in loc sa il las la el in patut, l-am luat la noi in patut. S-a mai trezit dupa o ora si i-am dat sa suga, apoi pana la 7 nu s-a mai trezit da nici n-a mai adormit dupa aia. Oricum, langa noi a dormit mult mai bine si ma intreb daca se merita sa il chinui doar ca sa se obisnuiasca la el in camera. Nici nu stiu cum sa mai fac...

mAdutza, si eu zic ca MAria are cea mai buna idee, numai ca e cam riscant cu bebe mic iarna la drum.:-( Altfel, ar fi minunat si v-ati simti si voi linistiti si relaxati.

Lauraa, parca n-as crede ca au fost doarm mucisorii..dar ar fi bine. Sa ne spui daca doarme bine Lara de acum.

Piatra Lunii, intr-un fel poate e bine ca va tot mutati, aveti diversitate de peisaj. DA probabil preferai intr-o tara mai calda. Sa stii ca noi i-am facut pana acum toate vaccinele si cele optionale, deci si cel pentru memingita (care si aici e optional). Nu stiu daca e bine, doctorul a zis ca da, sper sa nu fi facut o greseala.

Nally, al meu, dintr-un mancacios de profesie, ajunsese acum doua zile sa refuze orice in afara de sanul meu. Cred ca l-am zorit, i-am introdus prea multe prea repede, plus ca i-am dat cat a vrut si poate a fost prea mult. Am facut pauza o zi (i-am dat doar san), si apoi 2 zile, doar san si cereale si intentionez sa ii mai dau azi si maine tot asta. Apoi ii introduc iar supica da treptat. Parca i-as pune cate un lucru nou la 2-3 zile. Sa ne spui ce a zis doctorul.

Trebuie sa va las da sper sa revin. Isi pierdu Danut rabdarea.

Pupici.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor!!!

Am vazut-o si eu pe Liuta frumusica (parca mie tot mai mult mi-a placut ca dovlecel :)) ... asa mi-a placut ca le-am trimis si eu o poza cu Crisulici ... sunt curioasa daca o sa-l placa :)

Clara, imi pare rau ca nu ai nopti bune ... si eu sunt tot la fel. Nu stiu de ce si cum, sper doar ca treptat, treptat o sa-si revina ca tare greu e sa nu prinzi somn cum trebuie.

Maria, saru'mana de raspuns. Mai, am impresia ca sunt mai multe produse de bb la voi decat aici ... sau poate nu m-am uitat eu bine, ca nu vazui fulgi de porumb. Dar mai cercetez ...
Si eu cred ca nu l-a durut prea tare ... nici macar nu a facut hematom, si-a revenit imediat, deci m-am mai linistit.

Irinel, nu-ti face griji ... si Cris doarme la noi in pat. Aud din toate partile ca nu-i bine, dar noua ne place, el doarme mai binisor si plus de asta, nu mai fac ture intre patul lui si al nostru ... de cum doarme de prost ar insemna sa stau doar in picioare noaptea. Eu zic ca mai incolo, cand o sa doarma bine, o sa-l mut la el in camera si o sa se invete si singurel. Vad ca adorme peste tot, cu dormitul e mai prost....

Madutza, eu acu' vazui ca vrei sa pleci fara Ana. Si zic doar Bravo!!! Eu una ma simt in primul rand ca mama, dupa ca nevasta si femei, etc., dar totusi simt nevoia de o pauza ... ca pana la urma trebuie sa ne simtim si ca "om" ... na, nu stiu daca m-am facut inteleasa ... mai simplu: avem si noi, chiar de suntem mame, nevoie de putin repauz, timp sa ne incarcam bateriile si sa ne simtim libere ... asta nu inseamna ca nu ne iubim copiii, e chestia ca nu esti robot si ca nu numai functionezi. Sfatul meu e sa va duceti singurei, sigur o sa ti se faca dor, dar trebuie si tu sa te inveti cu gandul sa stai fara Ana ... mai incolo cand se duce la gradinita, scoala, in tabere, etc., ce ai sa faci? Sa plangi dupa ea? Nu trebuie sufocat copilul ... Na, ca mi-am dat iar cu parerea!

VA pup, plecam afara ... mai revin!!!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 200 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza_ro spune:

Nally, ce grasimutza mah ca am 52 de kile la 1,70..la grasimutza visez eu da nu am parte.Eu ma duc la gimnastica si sa fac muschi ca sunt scheletoasa rau de tot!

Azi am fost la gradi cu Dennis sa ne intalnim cu bebeii nostri din cartier si cu mamicile si Dennis a cucerit multe bebelushe pe acolo.Hihi, e asha caraghios cum se uita la jucarii si trage de ele.Si io ma umflam toata in pene!

Acum plecam toti trei sa ne uitam la case,ca ne tot cautam casa sau apartamet si nu ne gasim nimik care sa ni se potriveasca.
Hai va pup!

Gabitza si baietzelul Dennis, 040609

http://community.webshots.com/user/gabitza_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Lauraa: pupici Larei ca sa se faca bine si sa te lase sa dormi
mai fetelor mie imi vine sa ma dau cu capul de birou: am citit iara tot ce ati scris la capitolu' asta da' nu-mi aduc aminte nimic acuma decat de scaun de masa asa ca atata o sa zic si eu: noi ne-am luat acu' 2 sapt un scaunel de la Brevi (Jupiter parca) si suntem foarte incantati de el. Alex numa' in el mananca ba il mai pun si cand ma vreau sa fac cateceva si il iau dupa mine ca are si roti. Si Alex "face ture de poligon cu jucariile" (asa a zis tati) si eu fac ce treaba pot.
Pe mine nu ma lasa Alex sa dorm sapt trecuta vreo 2 nopti si de atunci sunt bezmetica si nu mai pot sa dorm ba chiar cateodata ma surprind chinuindu-ma sa nu adorm si asa dorm baietii mei si eu bantui prin casa ca o somnambula. Azi noapte macar am reusit sa nu ma mai ridic din pat Cred ca am dat in mintea copiilor (da' din aia mici tare)
na' am si eu o intrebare (sper ca nu sunteti toate ametite ca mine, desi vad ca e o molima printre copilasi cu maraiala): cand le faceti supica bubulinelor ca eu vad ca nu reusesc sa ma incadrez in timp? Daca i-o fac pe la 11-12 si i-o dau la 14 are ceva?? ca daca vin din parc la 13 nu reusesc sa conving legumele alea mai repede de 2 jumate, 2 si un sfert si Bubu nu are rabdare atata. Voi cat fierbeti la supa asta. Parca m-am prostit cu totul, nici o supa nu stiu sa fac

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100

Mergi la inceput