Sindromul de hipercoagulabilitate (5)
Raspunsuri - Pagina 10

kita spune:
Inclusiv luna decembrie iau clexane de 0,4 si tromboass de trei ori pe saptamana, asta inseamna ca pana in saptamana 35 implinita. Din saptamana 36 se renunta la tromboass si se mareste clexane pana la nastere.
Pana in luna noiembrie am luat si tromboass o zi da si una nu si sa stiti ca, cum am renuntat la o pilula de aspirina cum s-au simtit si consecintele (dureri de cap cam dupa 10 zile) care nu au trecut decat cu paracetamol.
Va pup, si sa fiti sanatoase!
Kita si samburasul ei de 32 saptamani

monu spune:
buna fetelor, ma bucur ca sunteti bine si ca tratamentul pe care fiecare il ia are rezultate pozitive. si noi suntem bine din punct de vedere al sindromului si ne luam zilnic doza de clexane. de ieri sunt in concediu medical pentru 16 zile din cauza colului scurt si mai ales ca am avut si ceva contractii. dar o sa stm cumintele ca sa crestem mari. azi am fost la echo si domnisoara a protestat impotriva invadarii spatiului ei privat deoarece mai tot timpul a stat cu spatele la noi. dar totul este ok. placenta si IR sunt ok si nu sunt modificari de nici un fel. sper sa ajungem toate cu bine la final. desi sunt premature am si eu 2 intrebari: daca luam clexane alaptam sau nu bb-ul? dupa nastere trebuie sa verificam prin analize daca si bb are sindromul?
va pup
monu si bb Alexia Ioana de 14 sapt si 3 zile

monu spune:
tocmai m-am intors de la dr. mi-a scazut doza de clexane de la 0,4 la 0,2/zi. sper sa fie bine.
va pup
monu si bb

kita spune:
Monu felicitari pentru scaderea dozei si sa stii ca eu una te invidiez sincer pentru aceasta performanta. Sa stii ca nu glumesc, Stii foarte bine ca la bine a crescut progresiv (o,2 din saptamana 4 pana in saptamana 16 inclusiv, si apoi 0,4).
Tu ce valori ai la IR?,
caci,
la mine IR au avut urmatoarele valori:
~Eco confirmare sarcina, dupa 16 zile de clexane de 0,2 IR erau mari (0,85). Varsta sarcinii era de 5S3Zile, si erau 6S3Zile de la UM
*Eco trim I,clexane de 0,2 IR erau mari (0,74, dar au mai scazut un pic). Varsta sarcinii era de 14S1Zi, si erau 14S fix de la UM, deci bebele meu a recuperat 7 zile, devansand si varsta sarcinii.
**Eco trim II,clexane de 0,4 IR erau super(0,31). Varsta sarcinii era de 21S1Zi, si erau 21S fix de la UM, deci bebele meu a mai recuperat 1 Zi.
***Eco trim III,clexane de 0,4 IR au crescut din nou(0,45, aceasta find si motivul pentru care imi va creste doza de luna urmatoare, pentru a nu avea surprize, si sa nu se piarda zilele recuperate in dezvoltarea bebeului). Varsta sarcinii era de 29S2Zile, si erau 29S fix de la UM, deci bebele meu a recuperat 2 zile, devansand varsta sarcinii.
Toate ecografiile au fost facute de Dr.Iosup.
In speranta ca informatiile date de mine va vor fi de folos, macar ca orientare si comparatie in dezvoltarea bebeilor vostri, va pup,
Kita (Alina si samburasul de 31S si 4Zile)

monu spune:
Alina draga mea, sper din tot sufletul ca micsorarea dozei sa fie de bun augur. acum eu sunt ca si catelul lui pavlov. m-am obisnuit cu 0,4 si imi este greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca de acum voi face 0,2. am fost o singura data la iosup in sapt 12 si IR erau in limitele normale. sapt vitoare merg din nou si atunci o sa vad cum stam cu IR mai ales ca am micsorat doza de clexane. pe 22 seara va spun exact ce valori voi avea la IR si daca s-a intamplat ceva. tot nu ma pot obisnui cu ideea de 0,2 pentru ca pana acum nu am auzit pe nimeni careia sa ii micsoreze doza de clexane. Dr a spus ca trebuie sa micsoreze doza acum, am inceput luna a 4-a, pentru ca la anstere sa nu fie probleme.
PS - din cate am vazut pe la alte serii de mamici, cresterea IR nu are legatura cu sindromul nostru.
Am discutat mult pe marginea subiectului, dar cred ca ne-am concentrat mult pe faza de inceput. urmand ex. Kitei am sa incerc sa va spun cum evolueaza sarcina pentru a fi de ajutor si altor mamici.
monip, mami tu ce doza iei acum? si cate sapt ai?
va pup
monu si bebelina Alexia Ioana.

bebestrumfitza spune:
salutare fetelor!!!
ma primiti si pe mine?.....am facut analiza minune la fundeni si se pare ca intru in club......sarcina are 9 saptamani.....dr mi-a dat sa iau tromboass 1 la 2 zile si sa incep sa fac clexane (0,2).....incerc sa mai cites cdin urma sa ma dumiresc ce si cum......am intrat acum doar sa ne prezentam!!!
anca
DPN 24 iulie

monip spune:
Buna fetele! Ce mai faceti?
Bebe strumfitza poate pana la urma nu o sa faci parte din clubul nostru - desi pot fi alte lucruri mai rele...
Monu, eu am ramas pe doza de Clexane de 0.2..pana la noi ordine..La ecografie in saptamana 22 (acum sunt in 23), bebele era mai mare decat varsta sarcinii si nu s-au constatat nici alte probleme (hematoame,IR-uri marite)Asa ca se poate spune ca ne merge bine.Ceea ce va doresc si voua.
Va pup pe toate si va doresc Sarbatori Fericite!

kita spune:
Monip ma bucur pentru tine ca sunteti bine.
Ehei eu la "varsta" ta de sarcina eram de mai bine de o luna pe doza de 0.4
Inseamna ca din tot "Clubul", pana acun numai eu si cu Zadi am avut probleme cu trombozele, crescandu-ne dozele.
Adevarul este ca pana acum din tote cate au postat la acest subiect numai eu si cu Zadi am avut si antecedente, adica internate in spital cu diagnosticul de "tromboza profunda".
Kita (Alina)si samburasul ei de 33 de saptamani.

ileana spune:
Servus ,
Imbucurator sa vad ca sunteti bine...exista totusi putina speranta!
Kita, pe tine chiar te invidiez putin, (dar iti doresc tot binele din lume!), pt. ca eram in aceeasi luna cu DPN...dar eu nu am stiut de sindrom....
Intrebare arzatoare:
STITI DACA INTRE CRACIUN SI REVELION D-NA. DOCTOR USCATESCU ESTE LA FUNDENI?
Va rog daca aveti idee , sa-,i raspundeti, ca "ma arde"!
Multumesc,

monip spune:
Ileana, dna dr Uscatescu lipseste de la laborator pana pe 6 februarie. Dar te poti duce pentru analize-laboratorul functioneaza.
Bafta multa!