nu bea, nu fumeaza, nu femei = vai ce baiat bun!?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Atunci cand relatia intre mine si fostul sot incepea sa scartie si fosta mea soacra si-a dat probabil seama de asta, ma sfatuia intr-una..."ce sa faci, asa-s barbatii, striga, au pretentia ca ei sa fie ascultati si femeia sa taca in fata lor...bine macar ca nu fumeaza, nu bea,nu umbla cu altele, si nu va bate"(pe mine si fetita cea mare)!
Eu am stiut ca astea nu sunt de ajuns, asa ca am divortat, iar acum pot spune cu mana pe inima: NU TOTI BARBATII SUNT LA FEL! Chiar daca nu bea, nu fumeaza, nu umbla cu altele si nu ne bate, trebuie sa mai aiba si altceva ca sa fie un barbat dupa standardele mele. Asa cum zicea alinat, lipsa viciilor nu inseamna calitati.

Cat priveste standardele romancelor...cred ca asta vine din educatie sau din autoeducatie,din curajul fiecareia, din sustinerea parintilor, ca divortul nu e un lucru care o arunca pe femeie in marginea societatii, ca avem aceleasi drepturi cu barbatii, ca suntem in stare sa ne crestem copiii singure daca asa vrem. Pacat ca multe femei se complac in casnicii fara sens numai pentru ca "nu bea, nu fumeaza si nu ma bate!"..."ce baiat bun!!!"

Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Nu Florinuta26,

Nu sint din Alba Iulia, ci din Timisoara, dar mi-a placut numele si mai sint si ardeleanca convinsa (Lancramul este locul meu favorit de pe pamant).

Pupici,

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by danat

Te cam contrazic oz, nu stiu daca sunt sau nu fata educata (cum zici tu - chiar cum ai defini cuvantul asta?!), dar in orice caz romanca sunt, sigur (!) si tin sa-ti spun ca am standarde destul de ridicate la capitolul barbati. As fi curioasa sa inteleg mai bine ceea ce ai vrut sa spui...altfel inteleg ca tu crezi ca femeile romance sunt o natie de femei nefericite! Si din ceea ce vad pe-aici pe DC nu prea inclin sa cred asa ceva!

si eu am standarde foarte ridicate asta nu inseamna ca romancele au! atat de multe femei nefericite care sufera in ro, de multe ori 'baieti buni' care aduc bani acasa, nu beau, nu umbla cu altele, le chinuie cu tot felul de capricii stupide, le dicteaza viata si ele NU CRED in fericire, femeia romanca nu crede in fericire, doar in multumire, parerea mea! femeile fac prea multe compromisuri, mult prea multe, am prietene care au facut avort ca el nu vroia copilul, care stau si sufera ca el merge la bere cu baietii in loc sa o scoata si pe ea din casa, ca mai accepta cate o injuratura ca el e obosit...dar nu pleaca ca el e in fond baiat bun . De vina pentru perpetuarea situatiei nu sunt barbatii ci femeile, mamele si bunicile care ii scot pe barbati drept 'baieti buni', care invata fata sa faca compromisuri sa inchida ochii ca 'asa-s barbatii', care stau cu barbati abuzivi si in felul asta afecteaza fetele care au o imagine deformata asupra familiei si asupra rolului femeii in familie, care indeamna fetele sa stea in casnicii desi e evident ca sunt nefericite. Eu sunt o norocoasa, mama mea a crescut intr-o familie in care a existat foarte mare respect si ea nu ar fi facut compromisuri, tatal meu este un om extraordinar, care nu a ridicat niciodata mana asupra mea, nu mi-a zis niciodata un cuvant urat, ma iubeste enorm si ar face orice pentru mine, m-a respectat, m-a ascultat cand am avut ceva de spus. Imi amintesc cand prietenele mele imi povesteau ca luau bataie de la tatii lor, chiar si cand erau adolescente, am fost ingrozita pentru ca nu pot sa-mi imaginez ca o persoana sa ridice mana asupra mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Oz, mi-ai luat vorba din ... tastatura ! Parca as fi scris eu ! Din pacate, am si eu destule exemple de femei romane resemnate intr-o casnicie nefericita ...
Si numai femeile sunt de vina ! Cite sunt cele care isi doresc o fata, "ca sa aiba si ele un sprijin in casa", ca parca unui baiat ii cad miinile daca isi stringe lucrurile dupa el sau daca spala vasele sau face curat ! Numai si numai femeile gresesc, in primul rind prin felul in care-si educa baietii! Sotul meu nu stia sa faca nimic atunci cind ne-am casatorit, dar era plin de bunavointa. Pt ca am stat o perioada cu soacra mea mi-am dat seama si de ce nu stia: pt ca soacra mea nu-l lasa sa faca nimic, nici macar sa se scoale de la masa sa-si puna in farfurie, prefera sa se scoale ea, chiar daca nu terminase de mincat. Lasa orice treaba ca sa-i faca lui orice dorinta si-ar fi exprimat! Lucru care m-a socat profund, mai ales ca sotul meu nu e genul care sa vina acasa si sa se tolaneasca pe canapea ca un nesimtit (scuzati expresia, dar eu asta cred despre astfel de barbati).
Asa ca, ce sa mai zic? Decit ca ne trebuie ceva timp sa ne educam copiii!
Cit despre fetele care scriu pe forum ... nu toate sunt atit de fericite, sunt destule subiecte pe tema asta.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Dar poate sa fie plictisitor, prost, zgarcit, incult, izolat, inadaptat, sub fusta mamei, violent sau impotent.....

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Am vazut raspunsul lui OZ si cred ca are dreptate in mare parte. O singura observatie am eu: mentalitatea femeilor (din orice tara cred eu, nu numai din Romania) depinde tare mult de gradul de educatie, cultura si de mediul din care provin.

Toate cele bune
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Initial creeata de alinat

De multe ori aud in jurul meu fraze de genul : vai saracul ce baiat bun, nu bea, nu fumeaza, nu merge la femei de ce l-o fi lasat? Sigur ea este de vina! Cine stie pentru cine l-a lasat, etc...
De ce pentru barbati lipsa unor vicii=calitati?
Uneori imi surprind chiar si eu sotul spunand : daca as veni nu stiu de unde (da la bar sau de la amante) poate ai avea ce sa-mi reprosezi cu adevarat. In opinia multora(barbati sau femei) doar acestea sunt defecte adevarate. Restul... mizilicuri.
Voi ce credeti?

Poate ca "baiat bun" inseamna, printre altele, un barbat care:

- s-a casatorit cu tine pentru ca te iubeste cu adevarat, nu pentru ca "esti o fata buna, adica gospodina si de casa"...

- atunci cand te priveste, nu mai stie cum este afara - soare sau innorat - sau daca este zi sau noapte, pentru ca tu esti adevaratul soare din lumea asta pentru el;

- accepta ca poate gresi si el, si ca a spune "iarta-ma" sau "te rog frumos" nu il injoseste, ci - din contra - il inalta in ochii tai;

- intelege ca el are viata lui, dupa cum si tu ai viata ta, adica sunteti suflete diferite care s-au hotarat sa traiasca alaturi doar din motivul ca se iubesc cu adevarat.

De aceea el stie foarte bine ca nu trebuie sa incerce vreodata sa te posede pe tine, dupa cum nici nu trebuie sa se lase posedat de tine.

De obicei un partener are tendinta de a-l poseda pe celalalt, din frica de a nu-l pierde. Dar el stie ca marea iubire pentru tine alunga si aceasta frica din inima lui...

- ori de cate ori ti se daruieste pe deplin, o face nu din "datorie", ci pur si simplu ca doar asa simte el ca traieste cu adevarat: daruindu-se pe deplin tie!

- nu vede nimic rusinos in trupul tau sau al lui, dar... toate la timpul si locul potrivite;

- te poate privi in ochi ori de cate ori iti rosteste vreun cuvant, iar in ochii lui tu vezi cel mai frumos cer senin posibil;

- isi aminteste de Dumnezeu nu doar cand este la marginea prapastiei, ci si cand ii merg toate din plin.

- stie ca cea mai buna dintre toate este cumpatarea; nici prea mult, nici prea putin este un bun principiu de urmat in viata; intelege de asemenea ca tineretea este navalnica in multe privinte...

-... mai spuneti voi, pentru ca mie doar atat mi-a trecut acum prin minte...

Va doresc toate cele bune,

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

quote:
Originally posted by iulian1969g

quote:
Initial creeata de alinat

De multe ori aud in jurul meu fraze de genul : vai saracul ce baiat bun, nu bea, nu fumeaza, nu merge la femei de ce l-o fi lasat? Sigur ea este de vina! Cine stie pentru cine l-a lasat, etc...
De ce pentru barbati lipsa unor vicii=calitati?
Uneori imi surprind chiar si eu sotul spunand : daca as veni nu stiu de unde (da la bar sau de la amante) poate ai avea ce sa-mi reprosezi cu adevarat. In opinia multora(barbati sau femei) doar acestea sunt defecte adevarate. Restul... mizilicuri.
Voi ce credeti?

Poate ca "baiat bun" inseamna, printre altele, un barbat care:

- s-a casatorit cu tine pentru ca te iubeste cu adevarat, nu pentru ca "esti o fata buna, adica gospodina si de casa"...

- atunci cand te priveste, nu mai stie cum este afara - soare sau innorat - sau daca este zi sau noapte, pentru ca tu esti adevaratul soare din lumea asta pentru el;

- accepta ca poate gresi si el, si ca a spune "iarta-ma" sau "te rog frumos" nu il injoseste, ci - din contra - il inalta in ochii tai;

- intelege ca el are viata lui, dupa cum si tu ai viata ta, adica sunteti suflete diferite care s-au hotarat sa traiasca alaturi doar din motivul ca se iubesc cu adevarat.

De aceea el stie foarte bine ca nu trebuie sa incerce vreodata sa te posede pe tine, dupa cum nici nu trebuie sa se lase posedat de tine.

De obicei un partener are tendinta de a-l poseda pe celalalt, din frica de a nu-l pierde. Dar el stie ca marea iubire pentru tine alunga si aceasta frica din inima lui...

- ori de cate ori ti se daruieste pe deplin, o face nu din "datorie", ci pur si simplu ca doar asa simte el ca traieste cu adevarat: daruindu-se pe deplin tie!

- nu vede nimic rusinos in trupul tau sau al lui, dar... toate la timpul si locul potrivite;

- te poate privi in ochi ori de cate ori iti rosteste vreun cuvant, iar in ochii lui tu vezi cel mai frumos cer senin posibil;

- isi aminteste de Dumnezeu nu doar cand este la marginea prapastiei, ci si cand ii merg toate din plin.

- stie ca cea mai buna dintre toate este cumpatarea; nici prea mult, nici prea putin este un bun principiu de urmat in viata; intelege de asemenea ca tineretea este navalnica in multe privinte...

-... mai spuneti voi, pentru ca mie doar atat mi-a trecut acum prin minte...

Va doresc toate cele bune,

Giuliano

Mai da ce bine l-ai descris pe sotul meu,nici eu nu-l puteam descrie mai bine.
Mai putin partea cu Dumnezeu,e bine si asa,sa-mi traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivi spune:

Bravo fetelor! OZ, mihaela s, si bogdanai. Cunosc si eu multe femei care desi nu sunt fericite stau cu sotii lor de o viata si isi maninca sufletul unul altuia. Fiecare are o justificare pentru a sta cu cel pe care nu il mai iubeste dar cu care a facut o casa si au copii impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

"Suma viciilor la un om e constanta" - e un proverb.
Depinde de fiecare in parte care vicii le putem tolera si care nu.

Mergi la inceput