Cu incredere spre Canada (11)
Raspunsuri - Pagina 9
carmen77 spune:
Mai, fetelor, eu sunt de acord ca nu trebuie sa vorbesti de rau tara in care esti si care te-a primit, dar de ce simtiti totusi nevoia sa o improscati cu noroi pe cea din care ati plecat? Mie si Romania mi se pare totusi o tara civilizata, unde daca doresti sa mergi la Opera sau la Teatru sau la un festival, poti sa o faci, nu te impiedica nimeni ... deci ... la fel de urat este si sa uiti de unde ai plecat, zic eu!
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
aida_o spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Mai, fetelor, eu sunt de acord ca nu trebuie sa vorbesti de rau tara in care esti si care te-a primit, dar de ce simtiti totusi nevoia sa o improscati cu noroi pe cea din care ati plecat? Mie si Romania mi se pare totusi o tara civilizata, unde daca doresti sa mergi la Opera sau la Teatru sau la un festival, poti sa o faci, nu te impiedica nimeni ... deci ... la fel de urat este si sa uiti de unde ai plecat, zic eu!
total de acord, carmen77. din cauza asta am si mentionat ca nu e bine sa generalizam.
Danutza Mamaruta spune:
Dragele mele, tare rau v-ati stirnit. Dar ori nu cititi decit selectiv, ori nu intelegeti ce cititi.
Va tot legati de "spalarea creierului". Va redau contextul in care am folosit expresi:
"Nu iti doresc sa vezi in sufletul acestor nefericiti, pentru ca daca ei nu vor sfirsi prin "a-si spala creierii" cum ar spune sotul meu, dar eu voi spune doar ca daca nu vor incepe sa isi induca in cap tot felui de idei optimiste despre viitorul lor in Canada, isi vor pune streangul de git."
Si acum va fac schema: Este vorba despre cei carora nu le e bine aici, nu au nici la ce se intoarce in Romania si in loc sa "isi induca in cap tot felul de idei optimiste despre viitorul lor in Canada" continua sa vada numai partile rele ale Canadei. Pentru mine Canada nu e roz, dar a fost neagra, deci stiu exact ce vorbesc. Acum cine stie ce o sa mai intelegeti.
In ce priveste cetatenia, sunt niste conditii in care poti lua cetatenia acestei tari, una dintre ele fiind si cei trei ani pe care trebuie sa ii petreci aici. Si daca voi avea dreptul sa aplic pentru cetatenie o voi face, pentru ca am muncit in tara asta din prima luna de Canada, imi platesc taxele si nu numai atit, dau de lucru la 2 oameni (angajatii mei) dintre care unul a fost pe Welfare si deci degrevez statul canadian de cheltuielile pentru intretinerea lor.
In ce priveste aruncatul cu noroi in Canada, nu am facut-o, dar nu pot sa nu vad si partile rele ale sitemului de aici (am scris cind a fost cazul si despre lucrurile bune care ti se intimpla cind emigrezi dar asta nu isi mai aminteste nimeni)si oricum, am spus deja de milioane de ori ca asta este perceptia mea. Dar ca sa fiu pe o lungime de unda cu voi, voua nu va e rusine sa aruncati cu noroi in Romania? Am vazut deseori si replici ale celor care traiesc in Romania si care s-au saturat de toate criticile vostre, de parca nimic nu e bun acolo, va mai amintiti? Asa ca ar trebui sa va fie retrasa si voua cetatenia tarii aleia pentru care ar trebui sa aveti un minim de respect, pentru ca daca nu era educatia pe care ati primit-o pe gratis acolo, acum nu erati in Canada. Si abia atunci ar fi fost o mare pierdere pentru tara noastra natala!!!
Oricum, s-a plecat de la ideea ca e bine sa nu vinzi (daca ai ceva) cind vii aici si s-a ajuns la o polemica fara folos pentru nimeni, purtata pe citeva pagini.
Dar pina una alta, eu nu accept lectii de la cineva care le stia pe toate inainte de a ajunge aici si care ii critica din Romania pe cei care stateau pe ajutor social, dar abia ajunsa in Canada sta ea insasi pe ajutor social si in acelasi timp s-a angajat educatoare in Montreal (curat Caragiale), dar cind merge cu fiica-sa la spital se da personalul de ceasul mortii sa ii gaseasca o asistenta care vorbeste romaneste, pentru ca educatoarea noastra nu stie franceza(sa avem pardon, monser). Imi pare rau, stiu ca in Canada inceputul e foarte greu, dar chiar sa iti confectionezi tot felul de povesti pe forum si sa nu fi in stare nici macar sa fi consecvent in ce declari, asta e ceva despre care romanul spune ca daca ar durea, ar merge urlind pe strada.
Eu nu va mai incurc la subiectul asta, pentru ca am altele mai bune de facut. Le voi raspunde la cei care mi-au scris pe privat si cam atit.
Ira spune:
quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta
Dragele mele, tare rau v-ati stirnit. Dar ori nu cititi decit selectiv, ori nu intelegeti ce cititi....
Dar pina una alta, eu nu accept lectii de la cineva care le stia pe toate inainte de a ajunge aici si care ii critica din Romania pe cei care stateau pe ajutor social, dar abia ajunsa in Canada sta ea insasi pe ajutor social si in acelasi timp s-a angajat educatoare in Montreal (curat Caragiale), dar cind merge cu fiica-sa la spital se da personalul de ceasul mortii sa ii gaseasca o asistenta care vorbeste romaneste, pentru ca educatoarea noastra nu stie franceza(sa avem pardon, monser). Imi pare rau, stiu ca in Canada inceputul e foarte greu, dar chiar sa iti confectionezi tot felul de povesti pe forum si sa nu fi in stare nici macar sa fi consecvent in ce declari, asta e ceva despre care romanul spune ca daca ar durea, ar merge urlind pe strada.
Eu nu va mai incurc la subiectul asta, pentru ca am altele mai bune de facut. Le voi raspunde la cei care mi-au scris pe privat si cam atit.
Danutza,
mama lu'Alexutza
Primul paragraf imi imaginez ca l-ai redactat pentru tine ?
Al 2-lea pentru primul ?
Iar la al 3-lea, zic Doamne Ajuta, ca e prima data cand sunt de acord cu tine pe ziua de azi !
Somn usor, Irina
Mona_B spune:
quote:Or fi mai multe librarii in Ro, dar te-ai intrebat cati isi mai permit sa-si cumpere o carte de literatura de calitate, ori macar un dictionar bilingv mai complex? O buna colega de-a mea de serviciu din Ro-si fosta colega de facultate- s-a casatorit cu un francez si si-a lasat catedra in Ro alegand Franta si sa lucreze orice fel de munca pana-si echivaleaza studiile. Ei bine, mi-a comunicat ca abia in prima vizita in Ro a reusit sa-si cumpere niste carti pe care si le dorea de mult timp in Ro-filologii ar trebui sa castige zeci de milioane la cate carti au nevoie-dar dintr-un salariu de mizerie de dascal NU-si putea permite:trebuia sa aleaga intre a manca in luna respectiva sau a-si cumpara carti.Si nu ma refer la "editions de poche" ori Sandra Brown.
Originally posted by unducthablequote:
Originally posted by Ira
Din punctul meu de vedere inseamna securitate, toleranta, respectul fata de lege, cultura si tehnica inaintata, standard de viata ridicat (general, nu selectiv ), nivel de dezvoltare material si spiritual ridicat al societatii.
Asta am cautat, asta am gasit, in Canada.
, Irina
Mi-ai dat o definitie din manualul propagandei capitaliste. Eu am rugat sa mi se dea exemple concrete, bazate pe experienta personala.
Ah, si ce intelegi prin nivelul spiritual si de cultura ridicat?
Eu tocmai de asta nu sunt impresionat aici si inclin sa cred ca e o meteahna cam generala a societatilor 'dezvoltate'. Am vazut mult mai putine carti si de calitate relativ slaba, si mult mai putine librarii ca in Romania. Cat despre tehnologie si sisteme de invatamant, putem dezvolta subiectul ca sunt in domeniu. Nu putem generaliza in nici un sens, sunt bune si rele si in Romania si in alte parti
the one who gives should never remember, the one who gets should never forget
Mona_B spune:
A propos de E-uri: nu toate sunt toxice, dati un search pe google.com si veti gasi raspunsuri la tot ce va intereseaza in domeniu.
carmelica spune:
quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta
Danutza,
mama lu'Alexutza
De acord cu Danutza.
Carmelica
ynutza spune:
Doamnelor eu zic ca mai bine nu va mai dati in cap .......pina la urma de ce atzi plecat din romania? Probabil din mii de motive pe care le am si eu.....ei nu sint chiar mii...:))
Nu stiu daca as arunca cu "noroi" in romania......e o tara frumoasa ca si alte tari , exista poate mai multa mizerie decit in alte tari, dar si locuri curate, probabil multi nu pleaca din cauza aspectului geografic al tarii ci din cauza posibilitatilor de aici.
daca as fi avut un cont de un mil de dolari de cind m-am nascut , masini si case probabil nu vedeam mai nimic si eram multumita de ce era aici.....poate.
oamenii aici sint rai cum sint si in alte parti sint buni cum sint si in alte parti.
eu nu plec din cauza oamenilor si nici din cauza tarii......plec pentru ca simt ca nu am sansa sa avansez pe scara bunastarii in mod deosebit, si probabil marea parte atzi plecat din cauza asta.
Si cineva mai avea dreptate aici la un punct GRADUL DE CIVILIZATIE.
Sint si in romania oameni civilizati dar nu totzi si acestia care nu is sint majoritari......si nici macar pe ei nu ii acuz ca sint necivilizati pentru ca asa i-a obisnuit sistemul asta ........oricum oriunde as fi nu pot sa uit ca am o tara frumoasa .......dar saraca.........
SIMONABB spune:
Mai fetelor
As vrea sa te rog sa ma lamuriti cu citeva lucruri in masura in care le stiti, sau daca nu poate ma indrumati catre un sit de unde le pot afla eu:
1. cit este TVA in Canada ?
2. cit este impozitul pe profit la pers fizice si firme ?
4. cit are salariu un contabil pe luna ? e nevoie de el sau iti poti depune singur bilanturile / balantele sau ce acte or mai fi la sfirsitul fiecarei luni ?
5. cam cit e o chirie la un spatiu comercial - un depozit mai exact la periferia orasului ?
7. in general relatia cu statul e birocrata sau esti servit RAPID (nu spun AMABIL ci RAPID)?
8. sunt aceleasi legi in toate provinciile (mai putin Q) sau e ca in SUA - fiecare stat cu legile lui ?
9. daca te duci acolo cu copil mic - un an/ un an jumate, e vreo lege care te obliga sa stai cu el acasa sau poti sa-i iei bona si sa te angajezi ?
10. cit este alocatia si in ce moment incepe copilul s-o primeasca ?
mersi mult
http://community.webshots.com/user/simonabb