Cu incredere spre Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by ynutza

Doamnelor eu zic ca mai bine nu va mai dati in cap .......pina la urma de ce atzi plecat din romania? Probabil din mii de motive pe care le am si eu.....ei nu sint chiar mii...:))
Nu stiu daca as arunca cu "noroi" in romania......e o tara frumoasa ca si alte tari , exista poate mai multa mizerie decit in alte tari, dar si locuri curate, probabil multi nu pleaca din cauza aspectului geografic al tarii ci din cauza posibilitatilor de aici.
daca as fi avut un cont de un mil de dolari de cind m-am nascut , masini si case probabil nu vedeam mai nimic si eram multumita de ce era aici.....poate.
oamenii aici sint rai cum sint si in alte parti sint buni cum sint si in alte parti.
eu nu plec din cauza oamenilor si nici din cauza tarii......plec pentru ca simt ca nu am sansa sa avansez pe scara bunastarii in mod deosebit, si probabil marea parte atzi plecat din cauza asta.
Si cineva mai avea dreptate aici la un punct GRADUL DE CIVILIZATIE.
Sint si in romania oameni civilizati dar nu totzi si acestia care nu is sint majoritari......si nici macar pe ei nu ii acuz ca sint necivilizati pentru ca asa i-a obisnuit sistemul asta ........oricum oriunde as fi nu pot sa uit ca am o tara frumoasa .......dar saraca.........

pina la urma de ce atzi plecat din romania?
WoW!Ai pus punctul pe I!Si eu sugeram canadienilor in devenire sa se puna o clipa in pantofii celor din Ro, care se gandesc acum la emigrare.Dar...no pain, no brain.A nu se intelege gresit: cine inca n-are grija zilei de maine, nu-l va intelege niciodata pe cel ce le are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

quote:
Originally posted by ynutza

Doamnelor eu zic ca mai bine nu va mai dati in cap .......pina la urma de ce atzi plecat din romania? Probabil din mii de motive pe care le am si eu.....ei nu sint chiar mii...:))
Nu stiu daca as arunca cu "noroi" in romania......e o tara frumoasa ca si alte tari , exista poate mai multa mizerie decit in alte tari, dar si locuri curate, probabil multi nu pleaca din cauza aspectului geografic al tarii ci din cauza posibilitatilor de aici.
daca as fi avut un cont de un mil de dolari de cind m-am nascut , masini si case probabil nu vedeam mai nimic si eram multumita de ce era aici.....poate.
oamenii aici sint rai cum sint si in alte parti sint buni cum sint si in alte parti.
eu nu plec din cauza oamenilor si nici din cauza tarii......plec pentru ca simt ca nu am sansa sa avansez pe scara bunastarii in mod deosebit, si probabil marea parte atzi plecat din cauza asta.
Si cineva mai avea dreptate aici la un punct GRADUL DE CIVILIZATIE.
Sint si in romania oameni civilizati dar nu totzi si acestia care nu is sint majoritari......si nici macar pe ei nu ii acuz ca sint necivilizati pentru ca asa i-a obisnuit sistemul asta ........oricum oriunde as fi nu pot sa uit ca am o tara frumoasa .......dar saraca.........

Hehehehe, ynutza, ai uitat sa mentionezi si domnii amestecati printre doamne si care mai dau si ei in cap (lor insisi si altora ).
Deci daca aveai 1 milion de dolari din start stateai in Romania? Hmmm, te inteleg...Dar vei avea in Canada? Ma intreb cati milionari in dolari sunt pe forumul asta? Parca ziceai undeva ca aveti in familie 1000 euro/luna si nu e suficient? Hmmm, depinde de aspiratii...io as fi multumit sa am atat, raportat la cheltuieli ar fi mai bine decat am acum in Olanda (in ultimul an de doctorat, salariul de trained research assistant e 1560 euro netto iar chiria 500 euro).
Deci eu as prefera un salariu de 800 euro pe un job permanent in Romania deci sa 'sudez' joburi temporare pe alte coclauri. Sunt putin cam rupt de ultimele realitati romanesti. Exista astfel de joburi? Daca da, poate vrea cineva de pe o asemnea pozitie sa faca schimb de locuri cu mine?
Probabil ca e frustrant sa vezi la TV toti teparii din Romania. Si io sunt invidios pe ei ca vreau si io vile si masini cum au ei.

Ah, si chestia asta cu tara saraca e o alta eticheta pe care o vad frecvent. Ce inseamna tara saraca? Bogatii naturale, buget mic? Poate vrei sa zici ca exista oameni saraci care cersesc pe strazi si cauta in gunoaie? Corect, sunt peste tot in Romania. Vrei sa-ti spun un secret? Ar fi si in alte parti (ex. Olanda) destui, nu asa de multi ca in Romania, e adevarat, dar nu li se da voie pe strazi, in special ziua. Am vazut cu ochii mei cum ii goneste politia (nu numai din Schiphol, dar si din centrul oraselului in care stau). Vrei sa-ti povestesc un pic cum cauta in gunoiul de la supermarket? Sau cum umbla noaptea in Copenhaga si culeg sticle din gunoaie? Cati sunt scosi din case ca nu si-au platit chiria 3 luni consecutiv? Primaria pune in fiecare saptamana cate 20 afise in centru cu executii silite unde scot tot ce au respectivii la vanzare.
Da, nu e ca in Romania, 'hai sa-l mai pasuim ca e amarat', fara mila out.

Deosebirea intre tarile 'dezvoltate' si Romania este ca in Romania underground-ul e la suprafata in timp ce in alte tari e tinut destul de bine ferit de ochii lumii. Si mai e ceva: in alte tari nu e asa rentabil sa cersesti, pt. ca oamenii nu sunt asa milosi (sau creduli, uneori) ca in Romania. Asa ca daca nu ai ce manca, nu are rost sa pierzi vremea cersind (vorbesc din nou de Olanda).

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ynutza spune:

am si eu o intrebare pentru cei din canada.
e cineva din alberta?

Mergi la inceput

unducthable.................. din cei aproape 1000 de euro platesc chirie intretinere telefoane mincare( si te asigur ca nu mincam fripturi zilnic), imi intretin sora la facultate.
E buna suma asta pentru cineva care nu vrea sa isi ajute familia(aici ma refer la parinti si frati sau surori).
din banii astia string cureaua sa mai si pun ceva deoparte pentru aceasta emigrare.
Nu stiu daca in locul meu te-ai multumii cu situatia asta financiara.
e adevarat altii traiesc mai rau din cauza veniturilor mici.
referirea la cel milon de dolari era ca cei nascuti in puf nu se gindesc in mod deosebit la emigrare pentru ca le convine politica de aici.
Ai dreptate poate tara nu e saraca cea mai mare parte din lume e saraca.....si daca ma gindesc sa emigrez nu o fac pentru un vis de a cistiga acolo un mil de dolari ci pentru a traii mai bine si poate pentru posibilitatea de a imi ajuta familia.....gindesc chiar asa de rau?
Eu zic si am dreptate dar cea mai mare parte atzi emigrat pentru o situatie financiara cu mult mai buna fata de cea din romania......si unii chiar traiau bine aici( casa masina salarii bune).
Pe orice forum marea parte din emigrantzi se pling ca nu o duc bine dar se descurca mai bine decit in romania......deci pina la urma dracul nu e asa negru in canada si daca vrei sa muncesti sigur te descurci mai bine ca aici.
propun sa facem schimb de locuri .....vin eu in canada si treci tu aici cu venitul meu si cu problemele mele.:)))))))))))

Mergi la inceput

Nu-s asha milosi si creduli oamenii ca-n Romania...dar fraieri sunt?ca aici in Germania o droaie de tigani traiesc din cersit ori alte situatii dubioase, unde mai pui ca un prieten medic aici, de origine romana, ne spunea ca nici asigurare medicala n-au, astia cand au nevoie de spital de exemplu, tzipa in urechile nemtzilor:ce, ati uitat cand ati facut sapun din noi?!In schimb tu, care muncesti,ai acte in regula, daca n-ai asigurare medicala- ceea ce-i mai greu, ca fiind angajat,ti se retin bani din salariu pt.basic healthcare - esti in plop!In plus, junkies de pe strazi au adapost de la stat plus bani de supravietuire plus masina de spalat o data la cativa ani... o prietena a mea nemtoaica mi-a spus,ca ei tot put asta-i treaba lor,dar unde vezi suportul asta minimal fata de oameni(ca oameni sunt si astia)in Romania.Aici n-am vazut copii traind in canale...

Mergi la inceput

unducthable sorry ziceai ca esti in olanda?...........acolo nu vreau:))))

Mergi la inceput

Ynutza, te lupti cu morile de vanturmeaza-ti planul dupa ce l-ai perfectat si dupa o analiza temeinica si nu uita ca un raspuns clar la intrebarile tale il gasesti in insusi exemplul celor care au plecat si (inca)nu se intorc in Romania.Mai tine cont si de o vorba veche:gura lumii numai pamantul o astupa.
Bon courage!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

ynutza fa-ti un calcul de buget de venituri si cheltuieli in functie de jobul (joburile) catre care nazuiesti in Canada; normal asta depinde de multe chestii: valoarea si pregatirea ta, pile si relatii, cunostinte, noroc, etc... si daca vei constata ca ai sanse sa obtii semnificativ mai mult decat ai acum in Romania, go for it!

hmmm, chestia asta cu ajutatul familiei...stiu pe cineva care avea o situatie foarte buna in Romania si a emigrat pentru ca nu mai suporta cererile de ajutor (multe pentru miste mofturi) ale unora din rudele lui...depinde cat si pentru ce...it's up to you

btw, eu nu am emigrat ci am plecat cu un contract pe 4.5 ani in Olanda ca sa castig bani...pe care i-am investit in Romania in cele de trebuinta...

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by carmelica

quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta

Dar pina una alta, eu nu accept lectii de la cineva care le stia pe toate inainte de a ajunge aici si care ii critica din Romania pe cei care stateau pe ajutor social, dar abia ajunsa in Canada sta ea insasi pe ajutor social si in acelasi timp s-a angajat educatoare in Montreal (curat Caragiale), dar cind merge cu fiica-sa la spital se da personalul de ceasul mortii sa ii gaseasca o asistenta care vorbeste romaneste, pentru ca educatoarea noastra nu stie franceza(sa avem pardon, monser). Imi pare rau, stiu ca in Canada inceputul e foarte greu, dar chiar sa iti confectionezi tot felul de povesti pe forum si sa nu fi in stare nici macar sa fi consecvent in ce declari, asta e ceva despre care romanul spune ca daca ar durea, ar merge urlind pe strada.

Danutza,
mama lu'Alexutza

De acord cu Danutza.

Carmelica

Cand te-ai intors din Canada de ce nu te-ai dus in Romania, daca era asa bine acolo ?

Hai du-te si da lectii in alta parte, nu romanilor care vor sa aiba o viata mai buna, Carmelico !

Pt. cei nelamuriti, vreau sa precizez ca Quebecul da posibilitatea de a sta pe social si de a munci in completare pana la 350 de dolari, si ce castigi peste returnezi la social. Este f greu de imaginat, de asemenea, ca un om care nu se descurca f bine in franceza, in primele zile de Canada, mai si progreseaza, dar asta e f greu de priceput mai ales de catre cineva care se intoarce, probabil, din cauza limbii .

Mai greu de inghitit este cum de cineva care are o super afacere aici, cu angajati, etc, isi ia picioarele la pinare si renunta la tot pt. bunastarea din Ro. SF-uri, nu altceva !

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Buna Mona!
Stii de ce are grija statul german de oamenii aia? De fapt are grija de tine, ca sa nu iti dea in cap pe strada... ca nu ai vazut oameni in canale... o sa vezi in canada in mijlocul zilei in toronto cum cauta un capac care nu e sudat si pot sa il deschida ca sa intre in el sa se incalzeasca... sunt curios sa ne povestesti si noua cam care e diferenta dintre canada si germania perceputa de tine... normal ca va fi o parere si nu o vom putea generaliza dar asa ca experienta de viata.

Mergi la inceput