Cu incredere spre Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ynutza spune:

Cricor eu multumesc fiecaruia care a avut ceva de spus despre canada, indiferent ca era de bine sau de rau. Eu incerc sa invat ceva si din experientele altor oameni care au ajuns acolo.
Cum sa zic lucru asta ma pregateste si ma ambitioneaza ......si am inteles citeva lucruri:
1. trebuie sa stii franceza-engleza foarte bine sa te descurci
2. trebuie sa fii pregatit de orice de la a da cu matura ca nu gasesti ceva mai bun pina la a avea sansa sa fii marele sef..:))
Indiferent de cit de rau e in canada mai rau ca aici nu se poate ....majoritatea spun ca se descurca la limita cu salariul minim pe economie....deci e bine ca in romania cu min pe economie abia platesti la doua camere intretinerea iarna nu mai zic de mincare chirie si transport.
Sint ferm convinsa ca nu am sa ajung in canada si am sa gasesc postul de sef in aeroport..:))...dar incet incet in citva ani poate am sa zic si eu uite ca am reusit sa ma realizez.
va salut si va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Danutza, noi n-am vandut nimic in tara, parintii nostri traiesc bine merci in casele pe care tot noi le mostenim.In prezent avem bani de inca o casa in Ro, a noastra, deci in ceea ce ma priveste n-ai rascolit nici o rana.Eu iti doresc sa fii fericita oriunde ai fi!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

quote:
Originally posted by Caroline
[br
Mona_B din pacate eu nu-tzi pot da satisfactzia unei polemici din simplul fapt ca sunt de acord cu tine. Canada nu-i "lapte si miere" dar nici "scoala de corectzie", de-asta exagerarile de orice fel imi repugna, sau mai bine zis.. ma fac sa zambesc . Este pana la urma o problema de atitudine fatza de viatza...

O zi buna tuturor,
Caro

Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)

Draga Caro, eu spuneam ca perceptia mea in primele luni de emigrare a fost de scoala de corectie, intre timp perceptia mea s-a schimbat mult. Si cred ca multi dintre emigranti isi schimba in bine perceptia initiala. Dar tie iti place sa extragi cuvintele din context. Eu zic ca am fost destul de clara in ceea ce am zis.

Dar tot nu mi-ai raspuns ce te face pe tine sa scrii aici.

La mine e clar, NU vreau sa conving pe nimeni sa nu vina in Canada, vreau numai sa le spun sa isi lase acolo pluta de salvare. Sau macar un bustean. Chiar nu vedeti ca e o informatie buna, indiferent daca decid sau nu sa ramina definitiv in Canada?

Si am intrat in aceasta discutie pentru ca am vrut sa punctez ca nu toti care se intorc sunt invinsi. Parerea mea.

Eu v-am lasat, chiar trebuie sa ma duc la lucru acum.

Mergi la inceput

fetelor....
fiecare avetzi dreptate in felul ei. Am un prieten care s-a intors recent din canada cu purcel cu catel care nu a reusit sa se adapteze am o ruda care are 50 de ani se e plecata de un an care s-a adaptat perfect....eu cred ca inafara de a avea un cird de diplome de a sti limba trebuie sa ai putin din acea mentalitate a canadienilor.
Eu am invatat ceva de la voi ..din romania pleci cu lectia facuta.
MONA_B pe bune daca as fi avut o casa nu o vindeam....pentru ca e cel mai bun ban investit, aici ai perfecta dreptate .......dar cum eu nu am casa............asta e .
Eu plec cu gindul ca nu ma voi intoarce in romania decit in vizita ....
Sotul meu oricum il consider un "canadian nascut in romania" ca el nici nu se gindeste sa vina inapoi chiar daca trebuie sa spele pe jos toata viatza..:))

Mergi la inceput

o scuzatzi credca am confundat-o pe danutza cu mona.........sorry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Tot am incercat sa conving si pe altii sa vina, din punctul meu de vedere chiar mi s-a parut o viata buna in Canada si inca mi se pare. Mi-a placut din prima zi in Canada, mi-a placut si la scoala de engleza, si la serviciu. Mult timp am avut senzatia ca-s in vacanta, incepusem serviciul, si dupa un an tot mai aveam senzatia asta, si eu si sotul meu. Am trecut si prin lucruri mai putin placute, un lay-off de exemplu, da' nu le-am luat in tragic, te agiti si problemele trebuie sa se rezolve cumva. Sanatatea sa fie! In rest, viata sociala... ca-n Romania, ba chiar mai mult, ca in Romania nimeni nu ma cauta sa nasesc, sa botez, aci... nu mai dovedesc cu treburile astea. De petreceri ce sa mai zic, nu trece weekendul fara un party.
Merg si in Romania, cam la doi ani, numai ca in afara de parinti, putinii prieteni au plecat care incotro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:

Draga Caro, eu spuneam ca perceptia mea in primele luni de emigrare a fost de scoala de corectie, intre timp perceptia mea s-a schimbat mult. Si cred ca multi dintre emigranti isi schimba in bine perceptia initiala. Dar tie iti place sa extragi cuvintele din context. Eu zic ca am fost destul de clara in ceea ce am zis.

Dar tot nu mi-ai raspuns ce te face pe tine sa scrii aici.

La mine e clar, NU vreau sa conving pe nimeni sa nu vina in Canada, vreau numai sa le spun sa isi lase acolo pluta de salvare. Sau macar un bustean. Chiar nu vedeti ca e o informatie buna, indiferent daca decid sau nu sa ramina definitiv in Canada?

Si am intrat in aceasta discutie pentru ca am vrut sa punctez ca nu toti care se intorc sunt invinsi. Parerea mea.

Eu v-am lasat, chiar trebuie sa ma duc la lucru acum.

Danutza,
mama lu'Alexutza

Nu intzeleg intrebarea asta?
Ce ma face pe mine sa scriu aici experientzele legate de emigrare prin care am trecut? Pai eu cred ca raspund la subiect, tu ai alta parere?

si sincer imi pare rau ca pentru tine Canada a fost o experientza de "casa de corectzie" si ca s-a transformat in "centru de ucenicie si initziere" (in ce?) Nu intzeleg insa, ce te face sa o prelungesti? Sa fie cetatzenia?

(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Acum, hai sa fim seriosi si sa lasam gluma la o parte, eu zic ca orice experientza este interesanta, ca intoarcerea in Ro nu inseamna nereusita in Canada ci visul fiecarui roman de a ajunge si Romania o societate civilizata si de a se realiza "in limba materna". Numai ca dupa experientza mea lucrul asta nu este posibil in Ro.
E greu sa intzelegi de ce trebuie sa ajungi la celalalt cap al lumii, intr-o tzara straina, ca sa traiesti NORMAL.
Itzi doresc Danutza sa reusesti in Ro, este bine cand aflam ca in tzara aia se poate trai normal din munca cinstita. Din pacate eu nu cunosc cazuri. Cunosc oameni care o duc bine in Ro, dar fac tot felul de compromisuri (lege, taxe, spaga) ca lucrurile sa mearga, si mie asta nu mi se pare o viatza normala. Oricum este bine sa stai sa-tzi iei cetazenia, pentru ca suntetzi tineri si timp pentru incercari si sperantze avetzi, dar si posibilitatea unui drum de intoarcere trebuie pastrata. Asa cum ai spus nu taia legaturile nici in sensul asta, ci consolideaza-le.

you,
Caro

(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Draga Danutza,

daca ai fi ramas la stadiul de sfaturi despre nevinderea de proprietati din Ro, as fi inteles,

dar tu emiti niste idei fara nici un sens, ca sa nu mai spun rau intentionate,

draga mea, toti duc dorul Romaniei mai mult sau mai putin,
dar de aici si pana la a face afirmatia ca tara asta care-ti da un salariu onorabil direct proportional cu munca pe care o prestezi, e casa de corectie, de spalare de creer si alte asemenea aberatii,

ba chiar deunazi am citit scris de tine pe un subiect adresat unui copil,
ca, in Canada copiii nu se joaca, nu au libertate,
ce inseamna asta, ca toti trebuie sa-ti asculte povestile nemuritoare si de adormit BB-i de maxim cateva luni ?

Draga mea, asta e o tara civilizata,
care nu permite parintelui sa-si faca de cap cu propriul copil,
aici copiii sunt primii lor stapani,
nu au voie sa fie lasati singuri nici macar o clipa,
ceeace mi se pare corect, chiar f corect,
au locuri de joaca cum copiii din Ro nu vad nici la TV,
fac sute de activitati anual,
ce inseamna pt. tine joaca de copil, pierdut vremea in fata blocului ?

Nici acum nu pot uita cum in clasa 1 am mancat bataie de la copiii fara stapan si badarani adunati in fata blocului,
pentru ca nu am vrut sa desfac tocul de la vioara in fata lor,
cand ma intorceam singura de la scoala.

Daca vrei ca copilul tau sa-ti alerge si sa se urce in copaci,
ai infinite posibilitati de a face asta aici,
copaci - din belsug,
numai ca trebuie sa gasesti locul potrivit ,
Canada e o tara civilizata, cu reguli,
oare a respecta niste reguli inseamna lipsa de libertate pt. tine ?

Ma gandesc ca poate copilul ala din Ro care trebuia sa faca o lucrare despre emigranti, chiar a luat in serios mesajul tau lipsit de sens. Una e sa nu-ti placa tie si alta e sa inventezi minciuni.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Si un anunt pentru montrealezi ,

Caut gradinita 7 $/ jour Cote des Neiges ; Outremont

Sofia are 1 an si 9 luni aproape .

Daca aveti vreo info, detalii pe privat.

Multumesc.

ps. Eu am inscris-o numai la CPE-uri, dar aici, in CDN, listele de asteptare la gradinitele guvernamentale sunt de 1 an-2. Oricum, acum astept orice sugestii referitoare la subiect, numai 7 dolari pe zi sa fie, ca atat imi deconteaza Quebecu` de la francizare . La 10 dolari pe zi am loc, dar nu ma intereseaza. Multumesc inca o data, Irina.

Mergi la inceput