Prietenii omului (3)
Raspunsuri - Pagina 12
Maruta spune:
"imi trag niste vanturi matele mele de tre' sa deschid geamu' si se si mai uita la mine cu membrana trasa pe ochi moarte de placere! Daca numa' pe mine ma polueaza, iaca, tocmai m-au facut de ras matele de nemanierate ce mi-s, dar daca nu, ia iesiti voi la interval si spuneti-mi si mie despre "nemanieratele" voastre."
super .... la mine doar Dolly obisnuieste chestii dintr'astea ... si cand ti'o trage una ... si se uita la tine cu niste ochi nevinovati ... cine EU ??? fugi d'aicea ....
" am preferat sa cred ca iubitorii de animale sunt oameni deosebiti, frumosi la suflet si la minte."
dar ce spuneti de de cei care-si iubesc doar animalele din "curtea lor" ??? sunt o gramada dragii mei ... iar eu nu am inteles niciodata chestia asta ...
cu siguranta nu pot lua toate animalele in casa ... dar macar o vorba buna si o bucata de paine ... tot le pot da ...
pe cand altii ... vor sa le dea otrava .... ???? si au animale acasa !!!
Maruta 10 saptamani UM 12.09.04
DPN 19 iunie 2005; dr. Dumitrache Violeta (Filantropia)
Sanca spune:
Am revenit, dupa un week end care mi-a scos peri albi. Sambata a trebuit sa-mi inchid "odraslele" intr-un dormitor, ca au venit zugravii si stateau cu usile vraiste. Pisicutele au dormit cumintele intr-un cos de rufe a baietului meu cel mare. A trebuit sa-mi alerg cainele pe strada care a evadat, si eu eram disperata ca se tavaleste iara intr-un rahat.... Peretele nu a iesit asa cum am vrut eu, asa ca si astazi ne distram cu pisici inchise in dormitor si cu zugravii in sufragerie.
Eu stau in continuare cu ochii in gura lui Mishu si pandesc sa vad daca isi schimba dintii. Si motanul meu a fost gazos aseara, dar ce miros.... A tras cateva si in bucatarie.... Dar si noi, dupa un creme brule facut de mama. . . Competitie nu alta. Poate de aia pisicile au preferat sa se culce pe scaunele de la bar decat cu noi in pat.
Scartamus, bine ai revenit, chiar ma intrebam ce-ti mai fac pisoii. Cate luni are pisica ta acuma, sa stiu si eu cand o sa ma astept sa gasesc dinti prin casa.
Numai bine, si pupici la toti patrupezii.
frumosii mamei
Sanca spune:
Vio,
am vazut pozele cele noi cu Suzi. Nemaipomenite, mai ales cea in care Suzi doarme pe spate. Ce smechera. Ati facut si poze de familie pentru felicitarile de Craciun?
numai bine
Anca
frumosii mamei
ciuf spune:
Salutare
Ieri a fost o zi destul de trista pentru mine.
Un prieten bun de-al nostru are un Labrador in varsta de 12 ani. Cu o zi in urma a venit cu cateii lui, German Sheperd si labrador, la noi si am facut o plimbare mai lunga. Eu mi-am luat si copilul si catelul.
Bietul Harley, labradorul, nu prea mai putea sa mearga. Obosise, facea spume la gura. Stapanu-sau il mai lua in brate, dar mama e greu de tot, cum naiba sa-l cari atata drum.
El ne-a povestit ca saracutul a avut vreo doua crize de epilepsie cu cateva saptamani in urma.
In seara aia a ajuns cu el la spital ca simtea ca parca nu mai era Harleyutul lui. Bietul de el avusese accident vascular. I-au facut tot felul de radiografii, teste peste teste, iar concluzia a fost ca daca nu-si revine in trei zile, il asteapta euthanasierea. Prietenul nostru a gandit foarte bine. A zis ca Harley a avut o viata foarte buna cu el (el nu are copii, asa ca-si iubeste cainii precum copiii), i-a daruit tot ce a fost mai bun pentru el, dar daca nu se mai reface prefera sa-l culce pentru totdeauna decat sa fie o leguma si sa sufere.
Asa ca ieri l-am vazut pe bietul catel. Era foarte drogat, ochii ii erau tulburi (probabil de la medicamente) iar privirea pierduta. S-ar putea ca nici macar sa nu ne fi recunoscut.
E trist...si cand te gandesti ca mai devreme sau mai tarziu ne despartim de cei dragi.
Ok, schimb macazul.
Sanca, da' ce perete faci de nu ti-a iesit cum trbuie?
Eu mi-am refinista balustrada, dulapurile din baie si semineul. Toate mi-au iesit super. Vreau sapt. viitoare sa ma apuc de dulapurile din bucatarie ca nu imi place culoarea lor si sunt un pic zgariate.
Ne-am pus si parchet si profit cat sunt ai mei aici sa mai fac cate ceva prin casa.
Maruta, si Cezarelul meu ma parfumeaza bine de tot. Da' e al meu, ce sa-i fac... Pretind ca am dihanie civilizata, ca-l invat bunele maniere, si el... tot tigan e.
Scarmanus, nu stiam ca pisicutele isi mai pierd din dinti.
Pupicei la patrupezi,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
energy spune:
quote:
Originally posted by viorela hoff
Dragele mele,
ma bag si eu in discutie ca musca in lapte.
In Ro intr-adevar, daca ai un animal de casa, mai ales un caine si mai ales la apartament, esti in minoritate. Imediat esti vazut(a) cu "alti" ochi, "aia cu cainele" mi se mai spunea, sau vecinii aveau impresia ca ai o mizerie crasa daca ti un animal, sau aventuri pe strada (trebuie sa ai ceva curaj sa iesi cu cainele la plimbare), sau aventuri neplacute cu controlorii in mijloacele de transport (eu am avut parte si de injurii si brutalitati, pe vreme aceea eram mai credula si aveam impresia ca daca am inscris cainele in asociatie are o gramada de drepturi, sau .....MIzeria de pe strada pe care deodata o vezi inzecit , kk-urile de dupa tufele din parcuri (DE OM) of, si cate si mai cate.
Auzeam uneori dupa mine, persoane simandicoase spunand pline de indignare: "ia uite, de ce nu-si ia un aurolac!"
Vio
"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff
dar astea-s floare la ureche, eu cand ieseam cu amandoi cainii (Fredy si Sonia) strigau dupa mine prin parc (se intampla destul de des, ca-i plin de babe interspatziale cu bezna-n creieri si pline de ura, cum le-o mai rabda pamantul!): uite-o si pe putoarea asta, un copil n-ar creste, dar tzine javrele in casa!!
sau nu atzi observat privirile "alea" cand strigi la catzel "hai la mama" ????
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
Sanca spune:
Ciuf,
despartirea de cei dragi e grea. Cainele nostru a murit la varsta de 12 ani jumate, in decembrie se fac 2 ani de la decesul lui. Nu mai mergea nici el, si in ultimile zile de viata facea si el epilepsie. I-a trebuit 2 zile sotului meu sa vada ca a venit timpul sa ne luam ramas bun. E greu al naibii. Am plans zile dupa el, si in fiecare luna ii aprindeam o lumanare langa poza lui, si ma facea sa ma simt mai bine... Nici pastilele pentru durere nu mai vroia sa le ia in ultima zi. Isi inclesta dintii de abea ii puteam deschide gura, si cand ii aruncam pe gat pastila, statea cu ea in gura, iar cand ieseam din garaj o scuipa. Asa am gasit-o, dupa ce a murit. Il tineam in garaj ca in crizele de epilepsie facea pe el, ca nu se putea controla.
Depresiv.
Sufrageria mea iese mai bine. Am avut un perete intreg cu lemn, si le-am scos, si a trebuit tencuit sa nu se mai vada gaurile de la cuie...
Astazi sa speram ca e ultima zi cu zugravii in casa.
Pisicile mele au inceput sa mearga alaturi una de alta, ca siamezele. Daca ati vazut "Doamna si Vagabondul" - cum mergeau siamezele babysitterii. Dimineata ma trezesc cu Mishu langa mine care toarce de pot sa-l aud de la km distanta sau din cel mai adanc somn. . . Tactica de pisoi american, care stie ca daca ar cersii pentru mancare nu ar primii, dar daca ma trezeste cu dragostea lui, primeste mai repede....
Aseara am iesit la plimbare cu Oreo, ca nici nu-mi venea sa merg acasa (cu sufrageria . . . ). O seara calda si placuta. Vis a vis de casa mea se ridica un cartier nou, asa ca e placut sa trec in plimbare sa vad schimbarile de la o zi la alta.
pupici la toti
frumosii mamei
firicel spune:
Buna fetelor.pentru fiecare.
Am terminat examenele!Ura!Acum pot sa stau lipita de monitor si sa citesc mii de pagini de pe DC fara sa-mi fac procese de constiintza cum ca invatz doar in "vis".
In fine...Sanca sper sa ti-ai rezolvat problema cu peretele.A propos de retete,poti sa-mi dai si mie una care nu da gres-io am una bucata pisoi foarte sclifosit...nu ma incumet sa-i dau orice ca-si ia talpasita imediat.Nici nu se uita a doua oara...ce sa-i faci daca asha l-am invatzat.Sanca,nu te impacienta apropos de operatia pisicutei.O sa trebuiasca s-o tii in casa vreo doua,trei zile...o sa fie mai slabita dar dupa aceea o sa-i fie bine.Si asta-i cel mai important.Pe Tzetze il apuca un tremurat de toata frumusetea cand mergem la doctor.Se calmeaza cu foarte mare greu si-i place sa bage capu la mine la subtioara.Vorba ceea:capu' sa fie acoperit ca restu nu conteaza
Ciuf,imi pare rau pentru prietenul tau.Eu...sincera sa fiu nici nu ma gandesc ce sa va intampla intr-o buna zi cand Tzetze nu va mai fi printre noi.Stiu ce inseamna sa suferi atunci cand pierzi un prieten-un suflet apropiat...am avut hamsteri,pisici,catei.Unu din ei-un canis imperial negru-a murit acum un an.Asha de rau mi-a parut ca nu m-am dus sa-l mai vad o data cand am mers in Ro.Am ratat ocaziaSi acum mi se pune un nod in gat cand ma gandesc la el.L-am dat unor prieteni la Vatra Dornei pentru ca ne-am gandit ca-i va fi mai bine la tzara, in libertate.Si,desi a murit inainte de vreme dintr-un stupid accident,a avut o viata frumoasa.Sunt fericita ca a stiut ce inseamna sa alerge pe pajiste,sa fie liber,sa se joaca cand si cum vrea el...sa nu mai depinda de programul meu. Il voi purta in suflet mereu .
O sa pun si poze curand-am mai avut niste chichite de rezolvat zilele astea asha ca pana la sfarsit de saptamana sper sa vi-l arat pe Tzetze.
Invatzaminte a la Tzetze
1)Nu va impacientati daca nu aveti ceas cu sonerie sau orice alt dispozitiv care va poate scula dimineata pentru scoala/serviciu:intotdeauna la ora fixa dimineata "suna" pisica.Asha economisiti baterii.Investiti banii economisti in mancarea favorita a pisicului.Dispozitiv doi intr-unu:pisica.
2)Daca stapanii nu se scoala:
Plan 1)Mai dam ushor din cap pentru a auzi stapanii clopotelu.
Plan 2) daca nu se intampla nimic miorlaim prelung pret de cateva minute.In caz de forta majora venim si-i atingem "jentil" cu labutza Efect garantat:cantatul la ureche.
3)Cand este frig afara si ploua, cel mai bine este sa dormi pe picioarele stapanei.Sau la capul ei-unde incepem sa toarcem si sa ne curatam de apa pentru cel putin jumatate de ora.(N.B.Trebuie sa faci in asha fel incat apa sa curga siroaie si sa ajunga in contact direct cu pielea stapanei.)Tot atunci ne pisca un purece si trebuie neaparat sa ne scarpinam in asha fel incat sa se auda clopotelul de la gat.
4)este frumos sa impartim frateste bucatele gourmet obtinute la vanatoare.Eventual,pe la 2-3 dimineata,miorlaim de sculam toata casa in picioare pentru a-i anunta ca se incinge ospatul.Daca nimeni nu se scoala,mancam frumos pasarea si lasam resturile la vedere in asha fel incat sa se vada ca noi nu suntem doar niste jucarii cantatoare:poftim si la altceva in afara de mancare gatita,conserve si biscuiti speciali pentru pisicute.
5)cand stapana asculta muzica la computer sau ceva de pe net-intre noi fie vorba.....a se citi ignora motanul-ne cocotzam frumos pe laptop si-i dam un pupic pe fatza.Ne asezam frumos pe tastatura ca sa nu mai poata face nimic.Sigur ne va observa si ne va face toate poftele.
6)Acelasi rezultat poate fi obtinut prin atingere "jentila"cu labutza de piciorul stapanei.Ne uitam gales in ochi si-i aratam cu boticu(capul)ca vrem afara.
7)Clopotelu nu trebuie sa se auda la vanatoare.Doar cand intram in casa la orice ora din zi sau din noapte,ca sa le atragem atentia stapanilor ca am sosit si ca ei sa vina sa ne scarpine si sa ne dea biscuiti(treats).Doar noi suntem sefii,nu?
8)Cand vrem sa ne jucam o atingem frumos pe stapana cu labutza.Incepem sa dam cu laba la mingiute si aruncam piticul favorit in aer.
In caz de urgenta(cu efect garantat):
Daca nu se prinde ce vrem,atacam degetele de la picioare.
9)Cum intrati in casa faceti-va simtita prezenta.Miorlaiti(a intrebare pentru a testa terenu).Miorlaiti fara motiv ce mai!Sigur stapana va veni alergand sa ne intrebe ce s-a intamplat-poate primim cadou si un scaprinici...poate o frunza de izma.Si,poate chiar avem si un dialog.
10)Este esential ca si noi sa ne pilim din cand in cand.Convingeti-va stapanii sa va ia izma(catnip) si sarbatoriti alaturi de ei.Ei cu berica(sau ma rog ce-i face pe ei fericiti),pisoiu cu izma:)
Mai sunt si altele dar acum sunt foarte obosita-ieri seara m-a palit insomnia si am adormit pe la 3 dimineata.M-am sculat la 5 si apoi la 7.Si am curatzat peste tot in casa.Asha ca ma duc sa ma culc-ca ma simt cam asha.Promit sa revin curand.Sper sa va placa invatzamintele lui Tzetze:)
Loiusea:Sper ca Bandit si-a revenit :)Este un pisoias superb.
Ela:Welcome to our club:)
tuturor
"Silence before being born, silence after death:life is nothing but noise between two unfathomable silences"-Isabel Allende-Paula
annie_xtreme spune:
Ma inscriu si eu in club cu Jim (caniche imperial, 50 cm inaltime, 21 kg din parinti muuuuult mai mici). Promit sa povestesc pozne si aventuri haioase, dar deocamdata am o intrebare super importanta shi va rog mult mult sa imi raspundeti, daca stiti.
Noi trebuie sa plecam in vacanta (ai mei la munte, eu probabil prin tari straine). Ce ma fac cu bestia? Unde sa o las? Este cineva din Iasi care stie un..dog sitter? VOi aveti solutii pentru situatii de astea?
Multumesc,
Don't get mad, get even!
firicel spune:
Draga Annie,
Eu nu stiu cum este in Romania-aici sunt adaposturi pentru caini si pisici fara stapan.Atunci cand pleci in vacanta poti caza pisicul/catelul cu cca 7 dolari pe zi/per animalutz.Mancarea este inclusa in pret si este obligatoriu ca animalutzul sa fie la zi cu vaccinurile. Incearca sa vorbesti cu doctorul veterinar sau la un adapost.
Succes!Vacanta placuta!
"Silence before being born, silence after death:life is nothing but noise between two unfathomable silences"-Isabel Allende-Paula
louisea spune:
firicel multumim de complimente
hihi invataturile alea si la mine se potrivesc
annie bine ai venit..
sanca.. cum mai e cu peretii??
si hop si eu cu o intrebare.. cum e cu hormonii pisicilor astea?? ca Bandit nu se cuminteste de loc.. parca tot mai multe enrgie are si chef de joaca nu poate sta locului 2 secunde.. toata lumea ne zicea ca dupa ce e sterilizat de mai potoleste dar nici urma
nu mi-a stricat nimic da cand ii apuca cheful de jucat sare pe mine, ma musca daca nu-i dau atentie ..
azi are o saptamana de cand a ramas fara dar sper ca nu mai dureaza mult pana cand ii mai vin mintile la loc...
oricum la 2 zile dupa ce a fost lasat fara.. si-a revenit sa zic 90 %.. nu ma asteptam sa treaca asa repede.. probabil la masculi e mai simplu ca la fete am citit ca e mai complicat..
pupici pt patrupede de la Louisea si Bandit ce devine tot mai nazdravan
------------------------
poze cu Bandit