Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?
Raspunsuri - Pagina 5

conchita spune:
mah, Gandacelule, te-au prins la mijloc propovaduitorii crestinismului yoghin? :))) daaa, lume, lumee, exista si yoga crestina, zen crestin, tao crestin. ratze si gaste pe varza pentru consumatorii care ar vrea si cu sufletul in rai si cu...pfiu, restul zicalei l-am uitat.
da' e misto tare chinuiala asta de a rastalmaci cuvintele lui Iisus si, pe langa discutia de fata, este ilustrata beton de beton in personajul lui Camus-Sisif si se sfarseste in dilema existentiala: daca vrea muschiu meu sa fie asa, atunci de ce nu? bineinteles ca aia care nu concep Iisus+decorporalizari+continente sunt absolut primitivi si incuiati la minte. :))
contributie constructiva la topic, aia de sus fuse obisnuita contributie critica: nu tot ce e probabil e si posibil. daca putem interpreta versetele Biblice si Cuvantul lui Iisus, asta nu inseamna ca este posibil ca Iisus sa le fi pronuntat asa cum ne suna noua in creier ca probabilitate. nu ca probabilitatea n-ar putea fi o stiinta onorabila (chiar este), dar atunci ar trebui schimbat cuvantul "credinta" din titlul topicului si purces la discutii despre "ce-ar fi fost daca Iisus ne-ar fi povestit despre incarnare, de fapt, nu despre viata vesnica de apoi?" caz in care raspunsul meu la topic ar fi fost binecuvantat de scurt: l-ar fi chemat Buddha.
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

DARAEL spune:
quote:
Originally posted by iren
E clar, io-s pe dos rau, cred in doua chestii care se bat cap in cap din start si se anuleaza una pe alta, da io continuu sa cred si in reincarnare, si in Dumnezeu...
Iren dubla mamicaBogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
Cand vad ce dulce esti, nu pot decat sa spun atat:

Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

cataghe spune:
Gandacelu:
Nu cred ca e cazul sa continuam, este evident ca vorbim doua limbi diferite. Ti-o spun fara nici un fel de resentimente, pace sa fie, dar exact la fel cum tie ti se pare ca explici foarte clar ceea ce vrei sa spui, numai ca eu nu vreau sa inteleg, si mie mi se pare ca explic foarte clar ceea ce vreau sa spun, numai ca tu nu vrei sa intelegi. Acestea fiind zise, orice dialog pe aceasta tema mi se pare o pierdere de vreme, din pacate. Deci, te astept cu placere sa discutam, daca vrei, pe alte teme, la alte subiecte. Voi incerca sa nu mai intervin la acesta.
Aici, insa...:
"nu e prima data cand am observat ca, desi vorbim aceeasi limba, in cazul subiectelor religioase, nu putem comunica, cei credinciosi cu ceilalti... pur si simplu pentru ce ceilalti nu doresc sa afle nimic, doar sa combata, nu sunt deschisi la minte (cum ne acuza pe noi, ca sa vezi!) si o tin pe-a lor alba, neagra, pana-n panzele albe-negre"
Nu te supara pe mine, dar nu ai absolut nici un indiciu pe baza caruia sa te pronunti daca eu sint credincioasa sau nu. Poti sa iti afirmi parerea ca as fi incuiata la minte pentru ca nu iti accept argumentele, sint de acord ca ai acest drept. Credinta mea insa cred ca este ceva mult prea intim ca sa va priveasca pe oricare dintre voi... si vitzavercea. Nu cred ca asta era subiectul discutiei.
Conchita:
"mah, Gandacelule, te-au prins la mijloc propovaduitorii crestinismului yoghin? :))) daaa, lume, lumee, exista si yoga crestina, zen crestin, tao crestin. ratze si gaste pe varza pentru consumatorii care ar vrea si cu sufletul in rai si cu...pfiu, restul zicalei l-am uitat.da' e misto tare chinuiala asta de a rastalmaci cuvintele lui Iisus si, pe langa discutia de fata, este ilustrata beton de beton in personajul lui Camus-Sisif si se sfarseste in dilema existentiala: daca vrea muschiu meu sa fie asa, atunci de ce nu? bineinteles ca aia care nu concep Iisus+decorporalizari+continente sunt absolut primitivi si incuiati la minte. :))"
Conchita, for the record, trebuie sa-ti spun ca nu am nici o legatura cu vreo grupare yoga, cum vad ca insinuezi. Dar nu inteleg cu ce te deranjeaza pe tine faptul ca exista yoga, tao sau zen crestin. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea si sa traiasca cum vrea, pana la urma, nu-i asa? Crezi cumva ca esti mai presus de o persoana care practica o alta religie, prin faptul ca esti crestina? Se pare insa ca nimeni nu mai poate deschide gura sa spuna ceva care contravine parerilor cuiva fara sa o ia peste bot, fara sa fie urgent improscat cu comentarii sarcastice. Imi pare rau, nu stiu de ce adopti limbajul asta atat de agresiv...
P.S. Recunosc in final ca imi provocati o mare tristete. As minti sa spun ca acest gen de atitudine nu ma afecteaza. Nu inteleg de ce nu putem discuta pasnic si civilizat, de ce trebuie mereu sa se ajunga la chestii de genul asta... in care trebuie neaparat sa demonstram cat suntem de inteligenti luindu-i peste picior pe altii.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

casandra spune:
Recunosc cinstit ca am o mare admiratie pentru cei care cred ad literam in tot ce scrie in Biblie, sau care n-au nici o indoiala fata de absolut tot ce propavaduieste dogma crestina, sau alta dogma, depine de religia fiecaruia. Din pacate, pentru mine nu-i asa simplu, desi mi-ar placea sa fie. Nu pot sa iau de bun chiar tot, dar ma straduiesc sa inteleg, dar fac ce fac, si ma poticnesc.

mmag spune:
Eu sunt perfect de acord cu Rachel. Important este ca daca subiectul a trezit interes nu doar asa ca sa mai discutam ceva pe forum, cativa dintre noi vor gasi cu siguranta RASPUNSUL, pentru ca eu cred cu tarie ca nimic nu este intamplator si ma numar printre cei care cred ca ceea ce Dumnezeu zice, va si face. Iar Dumnezeu zice: "CINE MA VA CAUTA CU TOATA PUTEREA, MA VA GASI!"

rachel owen spune:
Inceputul discutiei il are in centru pe Dumnezeu. Poti vorbi despre reincarnare si fara sa vorbesti despre Dumnezeu, nimic de zis, poti sa faci un…referat filozofic, stiintific, dar intrebarea era daca anuleaza credinta in Dumnezeu. Bibila e cuvantul Lui Dumnezeu, eu pot aduce argumente din Biblie ca nu exista reincarnare, tu de unde le aduci?
(Atentie, nu dati cu pietre, departe de mine ideea de a fi scris macar la vreo postare „parerea mea”. Si nu ma adresez direct tie sau tie, nu am dat nume).
Ideea de reincarnare se refera direct la nemurirea sufletului, adica dupa ce trupul moare, sufletul pleaca in alta parte si se naste in alt trup.
Bibila foloseste cuvantul „suflet” de aproximativ 1600 de ori, dar nu spune niciodata „suflet nemuritor”. Cuvantul muritor inseamna supus mortii. Cuvantul nemuritor inseamna nesupus mortii. Bibila afirma in mod lamurit: „Sufletul care pacatuieste va muri” (Ezechiel 18:4). Isus a declarat ca atat trupul cat si suflatul pot pieri in gheena (Matei 10:28). Nemurirea este un atribut al Divinitatii. Doar Dumnezeu este nemuritor prin natura Sa (1 Timotei 6:15-16).
Prima minciuna a lui Satana in Eden a fost in ceea ce priveste moartea. Cel rau a afirmat ca rezultatul neascultarii nu va fi moartea, ci viata. Pacatul nu aduce dupa sine viata vesnica in chinurile iadului, ci moartea. Biblia este clara. Omul este muritor (Iov 4:17). Noi cautam nemurirea.
Rici 24 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

myX spune:
atasez un citat dintr-o carte foarte interesanta "Reincarnarea dintr-o noua perspectiva" de J. Martin Sorge:
Opinia ca ideea de reincarnarea este de origine budista si ca probabil ar fi ajuns in Europa in vremea din urma, prin gindirea filozofica a Orientului indepartat, vehiculata de tehnici Yoga si de meditatie, nu are nici un temei. Mai degraba se poate constata ca reprezentarea vietii pamintesti ca repetabila a existat din totdeauna la toate popoarele de cultura. Deja la Pitagora gasim elaborate principiile reincarnarii, pe care el o numeste metempsihoza, bazate pe experienta propriilor "regresiuni". Platon in Phaidon aminteste de faptul ca viata se reinoieste si ca cei vii s enasc din cei morti. Cezar, in De bello Galico, ne informeaza ca la Germani domina credinta careia dupa moartea sufletele trec in alti oameni, "drept urmare ei pun in evidenta virtutea si infring spaima de moarte".
Dupa ce mai intai a tolerat teoria reincarnarii, biserica a combatut-o mai apoi. La conciliul de la Constantinopol (533 d.Chr.), ea i-a excomunicat pe toti aceia care predicau "preexistenta fabuloasa a sufletului si restauratia lui monstroasa".
Cu toate acestea, in veacurile care au urmat nu putine au fost marile spirite care au impartasit credinta in reincarnare. De la un ginditor atat de luminat ca Voltaire a ramas reflectia dupa care: "A te naste de doua ori nu este mai miraculos decat a te naste o data - Reinvierea este totul in natura".
... oare de ce biserica s-a trezit brusc ca principiul reincarnarii nu ii convine ... ori fi ajuns la un scenariu ca cel de mai jos:
... daca tarani astia gindesc ca ce sens mai are sa creada in JESUS, si in ideile propovaduite de el, cu mintuirea si alte basme, care nici macar noi nu le credem ... ca oricum o sa se reincarneaza in alt corp si o sa scape de viata asta nasoala ... hmmm ... ce si-au zis, hai sa le tragem presu' de sub picioare si sa le zicem ca treaba asta cu reincarnare te duce direct catre cazanu' lui Satanuta - si asa au acoperit baietii in sutane bresa de securitate
- si povestea continua ....
...peste citiva ani cind vor citi "prostanii" compilatia asta de mituri, vom putea sustine ca "nici usturoi n-am mincat nici gura nu ne pute" :), si ca reincarnarea nici maca nu exista in Biblie

2girlsmum spune:
quote:
Originally posted by slakjeAsa cum eu Alina, sunt si trupul si picioarele si sufletul si creierul, suntem impreuna una(ce exemplu neinspirat).Asta apropo la ceea ce ai spus tu cum ca esti monoteist, nu il poti vedea pe Cristos ca si Dumnezeu.Ok, nici o problema, dar un crestin il vede pe Isus ca si Dumnezeu pt ca intelege Sfanta Treime, adica nu-l vede pe Isus ca si o entitate diferita de Tatal si Sfantul Duh.
Alina.
Alina, exemplul tau nu este deloc neinspirat ci dimpotriva, foarte potrivit si ilustrativ! O comparatie asemanatoare sta la baza unei foarte importante revelatii in Scriptura, referitoare la Trupul lui Cristos, care este Biserica. Cand apostolul Pavel era un prigonitor al celor ce chemau numele Domnului (pe vremea aceea se chema Saul din Tars) si era hotarat sa dea la moarte pe toti cei care urmau aceasta cale noua (din zel pentru credinta sa evreiasca), o intamplare pe drumul Damascului pune capat acestei ravne ostile.O voce din ceruri ii vorbeste, intrebandu-l: Saule, pentru ce MA prigonesti? Saul este nedumerit fiindca el nu prigonea pe nimeni din ceruri, si mai ales pe cineva cu o asemenea aparitie si voce, el nu facea decat sa divulge cu scopul de a-i da la moarte pe cei ce se numeau crestini si urmau invataturile lui Iisus din Nazaret.Cand Saul deci Il intreaba Cine esti Doamne? si ii se raspunde Eu sunt Iisus cel pe care il prigonesti, Domnul se identifica pe Sine cu fratii Sai de pe pamant, cu ucenicii care il urmau.In urma acestie viziuni ceresti Pavel se converteste iar scrierile sale ocupa un loc f. important in dezvaluirea planului vesnic al lui Dumnezeu care este acela de a aduce toate lucrurile sub acelasi Cap, care este Cristos, Capul Trupului...
Am simtit sa scriu aceasta, stiu ca este off topic, am sa incerc sa raspund si la alte intrebari in masura timpului.Totusi fiindca s-a atins problema dumnezeirii lui Isus si implicit a identitatii crestinilor...iar exemplul Alinei mi-a amintit de felul in care Pavel descrie relatia madularelor din Trupul lui Cristos, care desi sunt multe,totusi sunt una in viata si natura cu Trupul caruia ii apartin.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre

Miguelle spune:
Gandacelule , am citit cam tarziu, dar sa stii ca ti-am admirat ravna de a lamuri ceea ce , dupa cum si tu zici, nu are legatura cu ratiunea.
Eu ma feresc sa intru in polemici pe tema de fata (desi sunt cat se poate de convinsa de ortodoxie si de incompatibilitatea intre Dumnezeu si reincarnare), dar exista o gramada de carti in librariile ortodoxe scrise de oameni care stiu mai multe si se pricep la scris, imi vine in cap acum una a lui Danion Vasile "SOS despre reincarnare si invazia extraterestra". Exista si www.sfaturiortodoxe.ro, asa ca informarea n-ar trebui sa fie o problema.
Numai bine la toata lumea!

2girlsmum spune:
quote:
Originally posted by cataghe
-ce este "Imparatia Cerurilor"? este o imparatie undeva printre nori?
-ce este acela "Rai"? este o gradina mare si frumoasa, cu copaci si flori, unde curge laptele si mierea? unde asta?
-ce este acela "Iad"? este un tinut cu cazane cu smoala in care ard la propriu pacatosii? ce anume arde daca trupul putrezeste in pamant?
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Cata, sper ca tristetea pe care spui ca o ai in urma anumitor reactii, sa nu te alunge cu totul de pe topicul asta...Stiu ca timpul tau este limitat dar, uite, vreau sa iti dau un link, si nu numai tie ci si altora care vor fi interesati...este o carte pe care eu o consider f.pertinenta vizavi de interpretarea si explicarea Imparatiei cerurilor.Din nefericire este in limba engleza.Eu personal am gasit un raspuns satisfacator la toate intrebarile mele legate de acest lucru.
http://www.ministrybooks.org/books.asp?id=142&chapterid=0§ionid=1&pageid=1
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre