Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?
Raspunsuri - Pagina 6
Emilia B. spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Si, evident, depinde ce intelegi prin "desavarsire"... uite, Rachel Owen mai jos ii zice "mantuire"... deja nu mai e acelasi lucru!
Vrei sa zici ca ideea nemuririi sufletului a fost indusa de Satana? Pt ca i-a zis omului "hotarat nu veti muri"... iar Dumnezeu i-a zis "caci in ziua in care veti manca, veti muri negresit"... si ei au mancat. Si au murit, in ziua aia? Iarasi chestie de interpretare! Depinde ce intelegi prin "moarte" - sfarsitul vietii pamantene sau conditia de muritor nou dobandita a omului...
cata, punct ochit, punct lovit!
stiam eu ca esti fata desteapta!
ceea ce am reusit sa desprind eu din Biblie e ca MANTUIREA, starea de NEPRIHANIT o primim in momentul in care realizam si acceptam personal ca Cineva, Isus, a primit pedeapsa ptr necuratie in locul meu, ptr ca eu sa pot fi primit, justificat, si readus la o relatie cu Facatorul meu! Imi pare rau de faptul ca am tinut departe pe Dumnezeu pana atunci, si vreau sa primesc Spalarea de pacat. In momentul acelei decizii, eu primesc nasterea din nou!(si cand e un act de totala sinceritate, nu sunt cuvinte sa descriu ce se poate experimenta, simti!) Atunci inviu! primesc Viata! Atunci Primesc Mantuirea! Care va fi definitivata, completa, in momentul in care voi parasi trupul acesta.
IN SCHIMB, procesul de DESAVARSIRE incepe abia DUPA acest moment de nastere din nou, si care va dura toata viata mea pamanteasca, ptr ca, desi am capatat deja mantuirea PRIN CREDINTA in ceea ce a facut Isus ptr mine, din dragoste, totusi am de luptat inca naturii pacatoase cu care sunt nascuta, si care va incerca tot timpul sa o puna jos pe cea divina pe care am primit-o! Voi incerca sa seman tot mai mult cu Isus, Capul Bisericii, dar inca voi mai avea momente de cadere. Important e ca Dumnezeu va vedea motivatia, si ca nu mai e un mod de viata, ci un accident.
Acuma, moarte spirituala, moarte fizica...
De fapt in Biblie ptr moartea trupului este folosit termenul de adormire. Dar Biblia mai vorbeste si de oameni care au murit, fizic, iar sufletul s-a dus la Dumnezeu! (Inca unii s-au dus direct cu trupul, Enoh, Ilie, Moise, dar ei sunt o categ aparte).
Oranduiala ptr omenirea intreaga este ca: odata ce parasim trupul ne ducem provizoriu, acolo unde am ales in timpul vietii: cu Dumnezeu, sau departe de Dumnezeu! DAR va fi un moment distinct in viitor (nu prea indepartat, dupa semne), cand cei nascuti din nou (care au murit fizic) se vor intoarce cu Isus pe pamant, si, impreuna cu cei ramasi vii, vor primi trupuri noi, "de slava", care vor fi asemanatoare cu a Lui Isus dupa ce a inviat, cat se poate de materiale, dar cu capacitati supranaturale (El a mancat dar putea sa treaca si prin pereti!!! ce Cool!), si vor domni cu Isus pe Pamant 1000 de ani, la sfarsitul carora, cei morti departe de Dumnezeu vor invia si ei, pentru judecata! Si vor merge acolo unde au ales singuri in timpul vietii pamantesti, nu Dumnezeu ii trimite, ci s-au trimis singuri, in Lacul de foc, Iad.
Acuma... ca Iadul va fi vesnic sau nu, ca cei care vor sfarsi acolo cu Satan vor suferi in etern... sincer nici mie nu mi-ar placea sa cred asta! Dar daca suferinta de acolo va fi doar temporara, pai... lasa-ma nenica, sa imi traiesc viata cum am chef, ca la sfarsit o sa sufar un pic, si gata... ma dispersez in neant... Un lucru e sigur! Nu cred ca ar vrea cineva sa ajunga acolo, dar nu de frica! Daca ar sti oamenii ce pierd cand Il ocolesc pe Dumnezeu...
Emilia B. spune:
Biblia spune ca atunci cand suntem departe de Dumnezeu, suntem "morti".
Pacaleala lui Satan din gradina a fost alta, tare subtila: Intai tehnica de punere la indoiala a Cuv Lui Dumnezeu, apoi distragerea de la adevarata consecinta (moartea=separarea de Dumnezeu=ceea ce s-a si intamplat!!! deci tot Biblia se explica singura, si bine ai punctat Cata, ca nu in ziua in care au mancat au murit fizic, ci spiritual) cu sugerarea ideii de a fi pe locul Lui Dumnezeu "veti fi ca El, cunoscand binele si raul" (ceea ce el si-a dorit de fapt).
Moartea spirituala a adus automat ca consecinta si moartea fizica! Degradarea duhului aduce cu sine si degradarea trupului.
Din cauza ca Pamantul a fost blestemat, durata noastra pe el va ramane limitata (intr-o prima etapa). Pe Pamant avem in schimb, sansa sa reinviem spiritual. Ptr ca avem promisiunea ca si Pamantul va fi innoit! Si in felul asta, si trupul isi va recastiga capacitatea initiala, de vesnicie.
Asta este de fapt scopul ptr care ne nastem, sa putem alege daca sa ne ducem la implinire menirea ptr care am fost creati initial, si sa traim vesnic cu Dumnezeu, sau nu!
Deci Dumnezeu ne-a creat la inceput sa traim vesnic, si spiritual, si fizic! iar Isus cand a murit pe cruce, a murit sa ne asigure si reintregirea noastra spirituala, dar si cea fizica! Ne-a adus si Mantuire, dar si Vindecare! Pe masura ce patrundem mai adanc in Adeavarul Lui, si invatam ce inseamna sa ne recuperam Intregirea noastra, ca fii de Dumnezeu, incepem sa intelegem ca avem la dispozitie si suntem repusi in drepturi, (fiindca prin nastrea din nou am fost facuti partasi la Mostenirea Lui, care... inseamna o multime de chestii, dar nu e subiectul aici), si astfel ne recuperam autoritatea pierduta, care fusese daruita lui Adam, asupra pamantului, si care a fost luata inapoi din mana dracului de Isus.
Dumnezeu a declarat ca "vei muri", dar in acelasi timp, din dragoste ptr noi, avea deja calea asigurata ptr noi sa putem reinvia:
Adica El e Sfant, drept: Si daca a zis ceva, El isi va tine cuvantul: Asa ca ceva trebuia sa moara, pentru ca omul sa poata retrai! Inainte de Isus Dumnezeu alegea sa considere moartea unui animal pentru stergerea pacatului. Si a dat omului sansa de a se ridica la standardul lui prin tinerea celor 10 porunci si sacrificiile animale ptr abateri. Dar omul s-a dovedit incapabil de asemenea cerinte. Asa ca Dumnezeu a trebuit sa se dea pe Sine, prin Fiul Lui, ca jertfa suprema, s-a tinut de cuvant si a devenit OM, (Ptr ca un om a pacatuit initial, si tot un om trebuia sa plateasca in final) si A MURIT, a ales sa puna toate nelegiuirile pe seama Lui, (ptr ca e Dumnezeu, si poate sa considere ce si cum vrea) si prin Moartea de la cruce (care a fost atat fizica cat si spirituala), s-a despartit de Fiul Lui (ptr ca asta inseamna moarte, vezi cuvintele lui Isus: "Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?")ptr un timp, ptr ca noi sa putem Trai din Nou!
Deci una este Viata vesnica, Mantuirea, si alta este capacitatea noastra de a exista vesnic, fie cu, fie fara Dumnezeu.
acuma... fiecare este liber sa creada ce vrea, si sa afle cat demult vrea, resurse sunt, cum mai spunea cineva, e plin internetul.
sa revin la oi, Da, Biblia spune ca ii este randuit o singura data omului sa moara! Deci nu de mai multe ori, deci nu mai multe vieti, in mai multe trupuri! E un adevar atat de clar din paginile Bibliei, incat nici nu ar trebui sa fie termeni de pus impreuna, reincarnarea si Hristos!
mmag spune:
Inca o data, sunt perfect de acord cu Rachel si Emilia, pentru ca si eu cred cu tarie ca Biblia este scrisa sub inspiratie divina. Si asta nu pentru ca "asa am apucat" sau pentru ca asa m-au influentat unii sau altii sa cred. A fost un proces de cunoastere, studiu, intrebari si raspunsuri, dar mai presus de orice cred ca a fost "momentul meu". Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecaruia, soseste clipa in care trebuie sa alegi - acesta este un lucru remarcabil, Dumezeu ne-a lasat libertatea de a alege singuri. Important este sa nu ramai ignorant.
ralucoantza spune:
salutare!
pulstar, myx, cataghe, tzuri -
si eu nu inteleg o trebusoara...: ti se spune sa iti iubesti si dusmanul ca pe aproapele tau, sa intorci si celalalt obraz atunci cand primesti o palma.. este vorba, deci, in opinia mea despre TOLERANTA. unde e toleranta ortodoxismului din moment ce sotul meu, botezat crestineste, dar intr-o alta religie (reformat) a trebuit musai sa se mai boteze odata, in credinta ortodoxa? iubirea e cea mai mare avere, cel mai minunat balsam pt suflet, este ridicata la un rang foarte inalt.ni se spune sa nu traim in pacat, sa mergem in fata domnului, sa ne dea binecuvantarea sa, si ce ``domnul a unit, omul sa nu desfaca``. daaaaa, dar nu conteaza ca principala conditie- iubirea- e indeplinita, nuuuu, ca daca nu e din religia noastra nu ne intereseaza, trebuie re-botezat, ca botezul lui n-a fost bun, si-atunci mai vedem noi...iar daca sotul s-ar fi incapatanat si ar fi spus: ``bre, uite care-i treaba: eu botezat sunt, pe tine te iubesc, unde e problema?! ramaneam neluati in fata domnului si traiam in pacat o viata-ntreaga... deci... este propavaduita toleranta, dar...
hmm.... religia... o chestie foarte intortocheata... sarmanul dionis!!
eu cred si in dumnezeu, dar si in viata de apoi pe care o vad chiar si sub forma unei reincarnari, incerc sa iubesc oamenii, sa ma iubesc pe mine, incerc sa fac atat bine cat pot si cam atat. si ma consider credincioasa. imi voi boteza copiii.
ralucoantza
un_tata spune:
Doamna Gandacelu,
(imi cer scuze daca suna hilar)
Va felicit pentru modul stralucit in care ati argumentat impotriva reincarnarii si pentru cultura teologica pe care o aveti.
* * *
Pentru Myx, cel care a spus:
<<oare de ce trebuie sa privim de fiecare data prin prisma religiei, chiar nu va puteti desprinde de ea, nu puteti scoate "ochelari mari de cal" pe care scrie religie si sa priviti cu ochii liberi ??>>
si a adaugat ca:
"cea mai mare crima impotriva umanitatii este religia",
o sa redau cateva cuvinte dintr-un ganditor laic (ca sa nu se scandalizeze nimeni).
Iata numai trei dintre "zicerile" marelui Petre Tutea:
"O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor."
"Am avut revelatia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esentă, sediul lui nu e nici în stiintă, nici în filozofie, nici în artă. Si cînd un filozof, un om de stiintă sau un artist sînt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o babă murdară pe picioare care se roagă Maicii Domnului."
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."
* * *
Tot Myx a mai citat: "Per aspera ad astra!"
Citez si eu ceva: "Nihil sine Deo."
* * *
Va multumesc pentru atentie.
Sebastian
xenocid spune:
Imi permit si eu sa citez tot din "marele" Petre Tutea:
<<Omul - javra asta bipeda;, pe care eu îl consider ''animal prost'', homo stultus - atunci cînd se screme sa; faca; singur ordine, adica cînd practica umanismul, îl înlocuieste pe Dumnezeu cu el. Nicaieri Dumnezeu n-a avut de furca cu dracul mai mult decît în sacrul spatiu al Italiei. Acolo, adica, unde s-a nascut umanismul în Renastere.>>
Ma gandesc cu oroare ca daca i'ar fi dat acestui "mare om" drumul in Louvre "zmangalea" toate picturile iar pe statui ar fi scris "Tzuty Love Gad"
Alin
*Ex astris, Scientia*
un_tata spune:
Umanismul l-a pus pe om in centrul universului si a postulat: "Omul este masura tuturor lucrurilor". Omul a uitat astfel ca este creat de Dumnezeu si n-a mai vrut sa tina cont decat de propriile dorinte, placeri, pofte, mofturi etc.
De aceea a spus Tutea ca omul este "animal prost" atunci cand se "screme" punand in practica umanismul: pentru ca se crede mare si tare prin propriile puteri si uita ca este creat de Dumnezeu, Cel care il tine in viata clipa de clipa.
quote:
Originally posted by xenocid
Ma gandesc cu oroare ca daca i'ar fi dat acestui "mare om" drumul in Louvre "zmangalea" toate picturile iar pe statui ar fi scris "Tzuty Love Gad"
Alin
Stimate Alin - alias xenocid,
Petre Tutea a fost un om cu o vasta cultura si a fost foarte apreciat de multi filosofi si oameni de cultura. In nici un caz nu putea sa "zmangaleasca toate picturile", iar in ceea ce priveste engleza, fiti sigur ca o cunoastea mai bine decat credeti (plus alte limbi straine).
Este inutil si jenant sa aruncati cu noroi inspre cei aflati mult deasupra. Nu va veti atinge tinta si s-ar putea sa va cada tot dumneavoastra in cap.
Va rog sa ma iertati daca v-am suparat.
Sebastian
xenocid spune:
Daca ar fi sa renuntam la metafore (deh asa sint eu o fire mai euclidiana , hai cel mult riemanniana) as avea obiectii in ceea ce priveste locatia lui P.Tz
Nu este cu "mult deasupra" ci mult dedesubt.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
un_tata spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Daca ar fi sa renuntam la metafore (deh asa sint eu o fire mai euclidiana , hai cel mult riemanniana) as avea obiectii in ceea ce priveste locatia lui P.Tz
Nu este cu "mult deasupra" ci mult dedesubt.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
Intr-adevar, Petre Tutea este mult dedesubt fata de Dumnezeu, dar in ceea ce ne priveste ... ar trebui sa fim mai modesti.
Despre apelativul "Tzuty" nu mai zic nimic.
Cu stima,
Sebastian
xenocid spune:
Inainte de a ma retrage cred ca ar fi corect sa precizez ca nu doar aversiunea fata de "razboiul cu citate a.k.a <<sa hara si gura lui ce vorbi prin mana mea mancatiash>> m-a determinat sa intervin ci si urmatorul exemplu de eleganta si echidistanta:
- Doamna Gandacelu, (...) Va felicit pentru modul stralucit (...)
- Pentru Myx, cel care a spus: (...) Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.
In speranta revenirii Dumneavoasta cu contributii originale,
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*