Bebelusi de iulie-august 2004 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
AncaMaria spune:
quote:
Eu si acum mai sterilizez biberoanele, chiar zilele astea ma gandeam sa va intreb pana la cate luni continuam cu aceasta operatiune. Suzeta o sterilizez o data pe zi, dar biberoanele dupa fiecare folosire.
in cartile de pe aici scrie ca e deosebit de important in primele 4 luni...
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100
BLUE ANGEL spune:
si io cu ingerasul meu la raport ! La categoria usoara , pe 21 face 2 luni , cantarim 4,9 kg ..inaltimea nu o stiu pentru ca nu am reusit sa-l intindem ... Este ca un ingeras , ma-nebunesc dupe el , imi zambeste (iuhuuu , ma place !) exerseaza vocale si mai nou isi tine capul destul de bine . Nu mai plange la baitza ... dar avem mari probleme cu adormitul seara... Nu pot sa-l pun in patutz si gata ... trebuie povestit , leganat , etc ...asta pana la 12 si apoi doarme pana la 6.30 ... ii place taaare mult in brate !
fetele va intalnitzi maine in parc ? poate ajung si io ... este cam departe de mine dar o sa incerc
pe 30 oct avem botez .. o sa fie mare tam-tam pentru ca avem multi prieteni .. vor fi cam 50 de invitati .. meniul ne costa cam30euro parca ... ce mai , nunta in toata regula ... las' sa fie !!!
iata si albumul nostru ..eu sunt ca o fantoma pe acolo ...
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
pupici
o seara placuta
vrabiuta spune:
am iesit si noi zilele astea in parc, a fost tare bine, am avut un bebe asa de cuminte (dupa ce ne-am intors, ca in parc am mai plans, am mai vrut tzitzi...)
am pus si noi pozici, facute acum ceva vreme, sa ne vedeti la o luna fix!
http://www.sendpix.com/albums/04101910/7g1sujr0dq/
pupici si o noapte usoara tuturor, mamici si bebici
marcela si alexandra lia
m_monica spune:
Salut fetelor,
Am lipsit ceva vreme de pe forum si ma bucur ca v-am gasit acum.
Am si eu o fetita care face 3 luni in 30 octombrie. Sa o treceti si pe ea pe listuta
S-a nascut cu 3.100 kg , 53 cm in 30 iulie 2004 la 21.50.
Si ea a avt probleme cu burtica imediat dupa botez. Era sa lesin in Biserica atunci cind am vazut ca preotul i-a dat ceva sa manince si ca sa nu scuipe i-a bagat degetul in gurita. Nu stiu daca de aici a aparut problema, oricum ne-am chinuit cu mincarea si cu burtica citrva saptamini (si ea si eu si tati). Acum a trecut si maninca mai bine, desi mai putin decit scrie pe cutia de lapte ca ar trebui sa manince la ~3 luni.
Dr e multumita de ea cum a evoluat si spune ca a crescut ffff bine.
Are un program fix de masa la 3 ore,5 mese pe zi si doarme dusa noaptea de la 19.30 la 6 dimineata.Ziua nu prea doarme, de fapt nu a prea dormit ziua de cind am adus-o acasa. Ii place sa stea sa studieze camera si nu vrea sa stea singura, trebuie sa fie cineva cu ea sa-i vorbeasca si sa se joace. Nu am invatat-o leganata pt ca nu plinge decit fff putin si fff rar atunci cind se aprorie ora mesei. Nici suzeta nu i-am dat deloc si pare ca nu are nevoie. E tare cumintica. A inceput sa gingureasca pe la 4 saptamini. De fapt a inceput sa spuna LE cind i se facea foame si cum nu dormea si eram tot timpul linga ea m-am prins repare ce-i trebuie. Cred ca de aceea nici nu plinge, nu are nici un motiv.Acum gingureste bine, ce mai ne spune "povesti" intregi. Iti vine sa o maninci cind o auzi.
Cred ca v-am plictisit cu atita palavrageala.
Incerca sa mai intra pe forum sa vad ce mai faceti. (daca reusim ca tare greu merge internetul de acasa).
Am uitat, in legatura cu diversificarea alimentatiei, eu ii dau 5 ml de suc de morcovi/zi ( o lingurita) si imediat ce implineste 3 luni ii diversific cu supa de zarzavat si pireu de cartofi. Dr zice ca e ok. Va pupam Monica si Daniela
m_monica spune:
Am uitat sa va spun numele fetitei.
Am botezat-o Daniela Cristiana.
Dpn 13 august 2004, dar a venit mai repede cu 2 saptamini, exact in ziua cind am implinit 38 saptamini de sarcina pt ca era infasurata cu cordonul ombilical de 2 ori. Oricum e bine ca s-a terminat cu bine.
va pup
Monica
polux spune:
Buna fetele. ma bucur sa aud ce copii cuminti aveti. Noi iar trebuie sa ne plangem, caci ieri a venit acasa o tanti asistenta si ne-a facut o injectie. Un fel de antigripal, dar care se face lunar aici, cel putin la copiii nascuti mai devreme. Si am fost maraita toata ziua, si jumate din noapte.
Dar stupoare, cand ne-a cantarit tanti, aveam doar 4500g, in conditiile in care acum 2 saptamani aveam 4800g. E drept ca de vreo trei zile era tare constipata si nici nu mai manca cine stie ce, dar sa piarda asa de mult. Sunt asa ingrijorata, desi se pare ca i-a revenit apetitul dupa injectie, dar tot ma intreb ce poate sa fie. Asistenta a verificat-o peste tot, inima, plamani, etc si totul parea okay.
fetele de pe aceste meleaguri, spuneti-mi si mie cu ce se poate curata gurita bebeilor, caci am impresia ca Adeluta are ceva in gurita, caci refuza si sticluta si tzitzi. Stiu cu ce se face in Romania, dar nu stiu daca gasesc aici.
Multumim pentru ca existati.
Va pupam dulce pe toate.
Liliana si Adela
AncaMaria spune:
Liliana, ciuperca in gurita ("thrush" se zice pe aici) si a mea a avut, am fost la doctor cu ea si i-a dat o solutie care se numeste nystatin, cu care am dat-o pe limba o sapt... zic ca am fost la doctor pentru ca nu eram sigura ce era, iar in al doilea rand medicamentul asta se da pe baza de reteta aici in canada..
Cu ciuperca ai grija ca daca o alaptezi la san poti lua si tu, apoi sa i-o dai ei inapoi... intreaba doctorul de un unguent si pentru tine.
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100
cristalina spune:
Buna seara si de la noi!
Liliana, pe aici pentru afte e glicerina boraxata...
Noi suntem in meciuri! Nu vrea copilul meu sa manance decat seara. In rest linge biberoane si scuipa! Si urla ca de ce ii dau sa manance si nu o las in pace sa suga degetele!
Pentru ca eu ii dadeam numai seara formula si in rest de la vacute am decis sa o sar cateva zile, ii dau numai de la vaca nemteasca ca poate s-a stricat la burta de la laptele meu.
N-am sa ii mai dau nici suc de fructe cateva zile, ca poate e de la ala. Desi tare i-a placut si n-am avut probleme cu lingurita.
O sa incerc sa ii fac program ca manca buburuza cate o ora, o ora jumate ...lingea la biberoane, cate 100ml. Acum o sa-i dau juma' de ora...cat mananca bine.
Inca nu mergem la doftor ca ea e vesela (daca nu incerc sa ii dau sa manance). Poimaine tot aveam in program o vizita la pediatru, asa ca astept sa vaz ce face maine...
O noapte linistita sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
Marina spune:
Liliana, pt bubitele din gura aici se da glicerina boraxata cu stamicina.
Si noi o sa asteptam cu diversificarea pana la 4 luni inclusiv sucurile. La Maria m-a pus sa incep la 3 luni cu suculetz de morcovi si apoi mar si la 4 lunicereale de orez, tarziu spre 6 luni cred am inceput cu supe. Acum a evoluat medicina intr-un an juma si incepem la 4 luni si cu sucurile.
Cand e de intalneala deci? Daca e in tineretului io oricum bantui zilnic intre 11 si 3 pe acolo