Bebelusi de iulie-august 2004 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
naomi_ioana spune:
Mitzura draga dar ce mamica frumoasa are Tudor,cand o sa creasca o sa fie tare mandru cu asa mama,cati ani ai,daca nu te superi?
Mie mi s-a infectat degetu de la unghie,eu de ani de zile imi tai colturile la unghi singura(in ro mai mergeam din cand in cand la manichiurista)si pana acum nu am avut probleme.Mia trecut la piciorul stang si acum am la dreptu,trebuie sa ajung iar la spital;eu am luat antibiotice si am renuntat sa ii mai dau san la fetita dar tin sa precizez ca Naomi nu sugea deloc in ultimul timp,ma storceam eu si oricum incepuse sa scada laptele cantitativ asa ca mia fost cumva usor sa renunt la alaptat.
Nu stiu ce sa zic,intradevar e pacat sa nu mai poti da san,mai ales ca Tudor papa numai san dar nici cu infectia nu e de jucat.
Eu iti doresc numai bine si sa ne aduci vesti bune,
Ancasi Naomi Ioana
http://community.webshots.com/user/naomi_ioana
rain spune:
offff Mitzule, credeam ca ti-a trecut picioru'! cam aiurea ca trebuie sa renunti la alaptat, mai ales ca la pui ii place asa mult, poate nu trebuie sa iei antibiotic si iti trece!
moata mea intr-adevar seamana cu mine, da sper sa nu auda tati ce zicem noi aici ...el e convins ca moata seamana cu el !
m-am lins pe deshte de la costite ...Lia, le-am prajit si le-am mancat cu cartofi prajiti si mujdei!
pupici
pana la urma moata a dormit 4 ore !!!
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
roberta04 spune:
ROXI, multumim de aprecieri!! Am uitat sa va spun ca ieri am fost cu Matei la doctor, sa vedem daca i-a trecut raceala si era o doctorita noua care m-a intrebat daca ii mai dau si piept din cand in cand...si cand a aflat ca a luat in mai putin de doua luni 2.3 kg hranit exclusiv la san, a ramas cu gura cascata, ea credea ca il indop cu lapte praf!!
MITZURA, mai incearca cu tratament local ,cred ca am mai scris o data, eu m-am vindecat de un panaritiu urat cu Rivanol fierbinte (il incalzesti intr-un vas apoi il torni pe degetul respectiv deasupra unui vas, sa nu patezi ceva, atat de fierbinte cat poti suporta), dupa care pui Synerdol si pansezi (Synerdon capsule pe care le desfaci si pui o jumatate din continut). Repeti de doua-trei ori la interval de cateva ore si...poate merge si la tine (e tratament prescris de medic). Eu am luat Ospexin si dupa prima doza, bebe a refuzat sa suga, asa ca m-am oprit, desi aveam gatul praf.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Ssarah spune:
Hehe Monica, eu am facut mare caz la nenea dr de cum ma va coase, drept rezultat m-a facut un picutz mai mica decat eram inainte, si eu care-mi faceam griji ca nu voi mai fi la fel...
In rest acuma mai am dureri inca la prima intromisionare...de fapt e mai mult o jena la cusaturile interne, dupa care gata, nu mai simt nimic rau...Asa ca..da-i bataie ..
mitzura spune:
Multumesc, Anca, pentru compliment, am 30 de ani Adevaru e ca nu ii simt...
Roberta, nu ai mai scris de tratamentu local, sau nu am vazut eu. Mersi de idee. Doctorul ti-a spus despre rivanolul cald (ca n-am mai auzit de chestia asta). Deci a dat Ospexinul gust la lapte. Exact cum imi zicea doctorita. Atunci chiar ca nu ma apuc sa iau. Mai incerc altfel. Mersi de pont.
Pupici
mitzura cu bebe Tudor Codrin
Catinca spune:
Bine v-am gasit din nou pe toate mamicile cu bebelusi grasuni si frumosi si mincaciosi.
eu am incercat sa citesc regulat sa vad cum va descurcati, dar de scris nu prea. Stefanel a avut colici pt o perioada cam lunga si a fost cam greu. acum are 2 luni implinite si l-au lasat colicile.
De citeva sapt. i-au aprut cruste pe cap, am inteles ca e bine sa-l dau cu ulei si dupa 24 ore sa i le scot cu un pieptene des. problema e ca nu gasesc pieptene prea des. voi cum faceti sa le scoateti?
Roberta, cum se manifesta panaritiu, as vrea sa stiu daca este transmisibil, stiu si eu pe cineva care are la degetul mare de la picior si nu stiu daca e transmisibil si daca tu ai aplicat tratamentul in faza incipienta.
Pupici la mamici si bebelusi si insanatosire grabnica pt fetele care au prins raceala.
Catinca si Stefan 2 luni
eli spune:
Cand vroiam sa-mi laud si eu puiul ca seara doarme de pe la 8-9 pana la 1-2, papa si iar mai doarme 2 ore jum-3 si iar papa si dupa vreo ora de joaca mai baga 3 ore de somnic, iata ca in seara asta ne-a facut figura (oare nu i-o fi placand sa fie laudat?) si abia acum l-am adormit, si nu oricum, dupa mult stat in brate, ba la mine, ba la tati (ora 24), dupa ce ca de la 20 e treaz. A papat, a fost schimbat, baita i-o facusem, ne-am jucat cu el, dar atipea cateva min si iar era treaz. Si ziua nu a dormit cine stie ce. Sunt curioasa acum pana la cat doarme. Si san papa un pic si dupa asa se mai intorcea, maraia, tragea de san pana nu a mai vrut deloc, dar tot ii era fomic asa ca i-am dat si un pic de formula. Ma duc sa beau niste ceai, sa fac laptic pt bebic.
Am si eu o intrebare, de curiozitate si ca sa stiu cum sa procedez. Ce v-a determinat sa incepeti asa devreme cu introducerea sucurilor? Eu am citit si in cartea Caprarilor si intr-o alta cat si pe internet ca la copii hraniti cu lapte praf se introduc sucurile la 4 luni, iar la cei hraniti cu lapte de mama de la 5-6 luni pt ca nu au sistemul digestiv bine dezvoltat pt a digera altceva decat laptic si au si tendinta de a nu accepta lingurita. Intr-o carte am gasit ca diversificarea e bine sa se inceapa atunci cand copilul urmareste pe mama cum duce mancarea de la farfurie in gura, cand are tendinta de a apuca din mancarea adultului, cand sta in fundulet.
Este cineva care va astepta pana la 4-5-6 luni cu divesificarea?
Eu si acum mai sterilizez biberoanele, chiar zilele astea ma gandeam sa va intreb pana la cate luni continuam cu aceasta operatiune. Suzeta o sterilizez o data pe zi, dar biberoanele dupa fiecare folosire.
Mai este cineva care nu da Vit D la bebe? Eu am intrebat aici la spital la controlul de 2 luni si a zis ca nu e cazul .
Vroiam sa mai zic ceva dar am uitat. Ma duc sa mai citesc (daca nu ma ia somnul) si poate imi aduc aminte. Pupicei!
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
roberta04 spune:
MITZURA, scuze, neuronul meu o ia razna, nu aveai cum sa stii despre un tratament pe care l-am sugerat cand eran cu toate burtoase...
CATINCA, panaritiul nu este transmisibil, este o infectie a unui deget (de la mana sau picior), cauzata de taierea gresita a unei unghii (in general daca nu-ti scoti coltul unghiei cum trebuie). Eu am fost operata in liceu la mana, pe viu, si stiu ca e groaznic, deci incerc sa nu mai ajung in aceasta faza daca mai dau si eu cu foarfecele pe alaturi.
Pupici!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
papadie spune:
quote:
Originally posted by eli
.
Este cineva care va astepta pana la 4-5-6 luni cu divesificarea?
Eu si acum mai sterilizez biberoanele, chiar zilele astea ma gandeam sa va intreb pana la cate luni continuam cu aceasta operatiune. Suzeta o sterilizez o data pe zi, dar biberoanele dupa fiecare folosire.
Mai este cineva care nu da Vit D la bebe? Eu am intrebat aici la spital la controlul de 2 luni si a zis ca nu e cazul .
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
io. Mielu abia de doua zile primeste cite-o lingurita de suc de morcovi. azi are 4 luni si-o saptamina. piure, supe, cereale mai incolo. deokamdata da oaia batrina lapte.
sterilizat? io de vro trei ori pina acum. in rest spalate cu dero de vase si jet fierbinte.
Mielu ia vigantoletten si ferro sanol (uitai care dintre ele e D-ul)
pupe*
Bine ati venit bebe Naomi si mamika Anca
AncaMaria spune:
Nici noi nu cred ca vom incepe cu diversificarea pana la 5 luni... am vorbit cu nutritionista lu peste... care nu prea a avut timp de taclale si m-a cam luat repede si am uitat ce trebuia sa o intreb... dar mi-a zis ca deoarece bebe a mea are greutate buna, nu are rost sa incep diversificarea mai devreme... si bineinteles, asa cum ma asteptam, cand incep, sa ii dau cereale de orez... ca asa se incepe aici cu cereale... in fine, pana una alta nu imi fac probleme, continuam cu laptic de la mine si formula daca e cazul..
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100