Bebelusi de mai-iunie 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 7
vanessa ionescu spune:
am intrat iar o clipa si maculc.
pentru cele cu bebeii constipati ati incercat sucul de mar. eu i-am dat azi lui Cata si in timp ce bea a facut si a mai facut odata seara (el care facea la doua zile si ii dau lapte praf am trecut pe milumil 2 iar de doua zile i-am bagat si cerealele care se spune ca constipa.
stiu ca marul regleaza si banana. Chiar a incercat careva cu banana. Eu din cate imi aduc aminte de la Andu pe la trei luni i-am inceput portocala (apropo de divergentele in legatura cu portocala) si cam de la 3-4 luni banana. dar a fost asa de demult.
in legatura cu costumul de bal au inceput sa apara la magazine costume de Hallowen asa ca, cred ca o sa ne descurcam . va tin la curent.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
pd spune:
Vanessa, buna idee cu cerealele prin biberon, am sa incerc si eu asa, ca astazi iar am vrut sa-i dau cu linguritza si tot n-a mers si urla de foame, asa ca am ajuns tot la biberonul cu laptic. Eu am incercat cu acelasi cereale ca si tine, sper sa-i placa macar prin biberon.
Uita listutza cu diversificarea:
4 luni - supa de zarzavat (morcov, albitura, telina)
- cereale ( ca marci ne-a recomandat Milupa sau Nestle)
4 luni si 1/2 - piure de fructe (mar, banana)
- ulei, unt, orez
5 luni - iaurt de fructe
- branza de vaci
- carne mixata (pasare, vita) de 3-4 ori pe saptamana 20-30 gr. pe zi
6 luni - galbenus de ou de 2 ori/saptamana
- spanac
- compot
- piure de cartofi
7-8 luni - smantana
- ficat de pasare de 2 ori/saptamana
- dovlecel
8 luni - papanasi
- biscuiti fara gluten
- mamaliguta
- perisoare
- paine prajita
9 luni - salata de cruditati
- bors de perisoare
10 luni - carne de peste alb
Toate astea sunt orientative, adica in functie de dezvoltarea copilului, greutate, etc, se pot da mai devreme sau mai tarziu cam cu 2 saptamani.
Pe langa astea de la 2luni si 1/2 sau 3 luni suc de fructe (morcov, mar, portocala).
La supa de zarzavat intai numai zeama si pe urma si legumele pasate amestecate cu zeama.
Si la sfarsit scrie: Carnea de porc nu se recomanda pana la varsta de 2 ani.
Seamana destul de bine cu ce scrie in cartea Mama si copilul, aia roz, doar ca acolo toate se dau un pic mai devreme.
Ieri piticutza a mancat foarte bine legumele din supa, pasate, cu linguritza, dar pana astazi cred ca a uitat, ca n-a mai vrut cu linguritza.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Christina spune:
Dana, Irinel, Lili - canadiencele - vedeti ca la Wal-Mart au toata saptamina asta o reducere de preturi la scutece Pampers (32 dolari).
la multi ani tuturor sarbatoritilor pe care i-am ratat in ultimele 10 zile. Lui Sebi mai cu seama, ca a implinit jumatate de an.
Eryka spune:
Buna fetelor, ma primi-ti si pe mine sa ma descarc aici?
Am o stare atat de nasoala,ufff simt ca ma duc cu capul ,Ayu a devenit de cateva zile asa de maraita incat nu stiu cat mai rezist Nu a fost invatata sa fie plimbata in brate si cu toate astea de cateva zile ar vrea sa stau cu ea tot in brate si sa o plimb .Cum ma pun jos cu ea cum gata se maraie ,nu stiu de ce a devenit asa de odata.Noaptea se trezeste de 2 sau 3 ori ,oare cand o dormi si ea fara trezire?
PD interesanta lista de diversificare ,am sa incerc sa ma orientez si eu dupa ea.Dana pai din pacate nu mai aveam laptic Nally sa stii ca si eu am momente din astea cateodata ,cand pur si simplu nu stiu ce sa scriu ,sunt sigura ca toate trecem prin asa ceva.Si nu cred ca ar trebui sa ne suparam cand nu se raspunde de la fiecare mamica in parte.Cateodata cand vad ca au raspuns 2-3 mamici la o intrebare pusa de cineva ,nu cred ca mai are rostul sa mai zic si eu aceeasi kestie.hai pup si ma bucur ca Sebi e cuminte .Vreau si eu asa ca tine si ca Sebi.Madutza LA MULTI ANI ptr Ana Maria sa te bucuri de ea si sa nu mai aibe probleme cu sanatatea,si in curand face si ea 6 lunisoare ,Ce mai trece timpul.Lili felicitari ptr. cei 5 ani de casnicie sa va bucurati de ei si sa traiti o viata fericiti alaturi de Bianca.
Fetelor fug ca plange Ayu de ti se rupe inima.
Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
danaA spune:
Christina, multumim pt "pont"!!
Ce mai face Victoras?
Eryka, eu nu stiu ce sa mai cred, poate e o perioada pe la varsta asta cand nu prea le place sa doarma noaptea. Stefa e cuminte nu plange, dar se trezeste noaptea de multe ori.
La Multi Ani, Ana Maria!!!
Sa cresti mare si cuminte!!!
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
Irinel spune:
Lili a fost cuminte Biancuta la restaurant? CUm v-ati distrat? Veniti sambata? ca Danut ma tot bate la cap ca vrea sa o revada pe Bianca...;-)
Christina multumesc de informatie. Pupic. Ce mai face Victor?
Fetele vedeti ca si eu i-am dat cerealele cu biberonul da cica nu e indicat pentru ca asa mananca mai mult decat ar manca daca i-am da cu lingurita si nu e bine. Eu i-am dat 2 saptamani cu biberonul ca nu stiam asta si copilul a pus parca un pic cam multe kg pe el (intr-o luna cam un kg jumate, da la varsta asta ar trebui sa puna mai incet deja) si acum ii dau cu lingurita si mananca la jumate din cat manca inainte. De fapt la inceput a mancat cam la jumate ca azi vad ca deja manca vreo 3/4 din cat manca atunci. Oricum, peste tot se insista sa nu ii dai cu biberonul, ca cerealele trebuie date ca solid, cu lingurita. Paloma, incearca sa ii dai mai lichide. La inceput se dau foaaaaaaarte subtiate cu lapte, aproape ca nu se sesizeaza ca de fapt nu e lapte simplu. Apoi treptat, pe masura ce se obisnuieste cu ele, se mareste usor consistenta. SI nu ii da prea mult o data, se incepe cu o lingurita-doua si se creste cam cu cate o lingurita pe zi (o lingurita de cereale, nu se ia in considerare si laptele pe care il pui, sau eu cel putin asa am facut).
Dana si eu tot cu orez am inceput, acum suntem la urmatorul pas. Ai aflat ceva interesant referitor la concediul de maternitate?
Vanessa si eu am patit la fel cu forumul aseara :-((
Mai Nally, te lasa baiatul sa dormi bine si tu te lenevesti mai? Hai, pune manuta si ne scrie :-) Glumesc mai, lasa ca iti revii tu in forma, cred ca esti si obosita si acum udor poate te refaci daca te lasa Sebi. Pupic.
Pupici fetelor si buna dimineata fetelor din Romania. De fapt si Erykai :-) Noapte buna canadiencelor si americancelor :-))
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina si Daniel (28 Mai 2004)
zaraza spune:
Mneatza!
am inrtrat mai devreme azi ca amancat Sofiutza mea ffff repede si s-a culcat la loc, asa ca profit acuma ca dupa ce se trezeshte odihnita fiind trebuie sa stau cu ea pana dupa pranz, nu mai apuc nici sa merg la baie!
Nally nu te cred ca trebuie sa te stresezi ca nu scrii mai mult. Mie de exemplu mi se intampla sa citesc cu admiratie cum scriu fetele la cata toata lumea si eu ma intimidez ca nu va stiu asa de bine incat sa aloc din prima bbul la mama lui si ma simt de parca as fi la un chef si n-as cunoaste pe toata lumea. Dar sunt convinsa ca in timp o sa se schimbe situatia.
Plus ca daca citesc tot ce s-a scris, pe moment as interveni la cate o chestie, dar pe urma vad ca s-a raspuns sau, pana ajung la sfarsit nu mai stiu cine a postat si uite asa iara nu mai zic nimic ca, vorba ta, mi-e rusine ca n-am si eu un pic de tinere de minte.
Cat despre sucul de portocale, ca sa fie laxativ trebuie dat inainte de prima masa, 2-3 linguritze. Incearca asa.
Vanessa nu te supara ca zic, eu stiu ca banana constipa. Chiar si la adult se da alaturi de paine prajita si ceai de menta in caz de cufureala. Plus ca poate fi alergizanta (v-am zis ca imi dau doctoratul in alergii imediat). DAR am citit intr-o broshurica scoasa de cei de la Milupa ca bananele prelucrate industrial si care intra in compozitia cerealelor, piureurilor gata preparate nu mai sunt alergizante.
A propos! Voi ce parere aveti despre mancarea la borcanashe pana la urma. Le dati bbilor sau le faceti voi acasa? Anacami parca zicea de o conferinta pe teme de morcovi gata pasati ca ar fi mai sanatosi.
Pd faina schema, de unde zici ca ai luat-o?
Lili sa fiti fericiti si sanatoshi si norocoshi si la punga, desigur, groshi. Sa va traiasca Biencutza si sa va bucurati de ea.
Noi am fost aseara la o nunta, foarte fain, am dansat de ziceai ca n-o sa mai am alta ocazie vreodata: sarbe, hore, O-Zone, vals, manele ce vreti voi. A trebuit sa ma opresc cand mi s-au umplut tzatzele de lapte ca devenise riscant, hi, hi. Tare bine mi-a cazut, Sofiutza a stat acasa cu bunicele si a vorbit cu jucaria ei ore in sir, a mancat lapte decongelat si a fost foarte cumintzica asa ca poate mai organizam cate o escapada ca ne-a placut.
No hai ca mai vorbim, ma duc sa imi fac un sandwich ca altfel ma apuca pranzul nemancata.
Pup U all!
Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)
album
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33541" target="_blank">nashterea
Clara Maria spune:
Buna dimineata,
Sa nu va suparati ca ma mai bag si eu cateodata dar chiar nu am timp sa scriu, abia apuc sa va citesc toate mesajele.
Din pacate, vin cu o veste proasta (pentru mine), Alex nu mai ia sanul decat cateodata, cand are el chef asa ca l-am trecut pe Milupa 2 si cand vrea el ii dau si san, cand nu vrea tipa pana ii dau lapte praf. Am fost foarte trista cand mi-a refuzat sanul dar incep sa ma obisnuiesc cu gandul.
In legatura cu cerealele, eu i-am dat lui Alex cu lingurita, insa nu i le-am facut foarte diluate, le-am facut ca o pasta mai moale si el le papa dar cere si ceai asa ca luam si cateva portii de ceiut la masa. Nu stiu cat este de bine, dar el asa le mananca.
Cu banana nu ne impacam deloc, desi i-am facut-o foarte diluata cu ceai dar cand ii dau in gurita se face ca se ineaca, asa cum face si cand nu vrea ceai sau lapte sau suzeta.
Spuneti-mi, va rog, cat timp trebuie sa-i dau zeama si cand pot sa incep sa ii pasez cate o leguma?
PD, la supita nu se fierbe si cartof? Prin albitura vrei sa spui pastarnac?
Si revin cu o obsesie de-a mea: Alex nu se intoarce pe / de pe burtica. Mai sunt bebei care, la 4 luni, nu s-au intors inca?
Sta in fundulet sprijinit de mine sau lasat pe canapea si ii place foarte mult in picioare (chiar face pasi) dar nu se intoarce. Am observat ca se fataie din picioruse ca si cum s-ar intoarce dar cu partea de sus a corpului nu da sa se intoarca, doar da rapid din manute. Trebuie sa-l ajut eu cumva sau sa-l las in pace?
El nu este foarte grasut, este doar plinut. Are, cred, 7 - 7.5 kg la 4 luni si este si un pic lungut. Are falcute si pliuri dar nu este asa grasut. Ma gandesc doar sa nu fie ceva in neregula. Voi ce ziceti?
Maria-Cristina si Alex (15 iunie 2004)
pd spune:
Zaraza, schema o am de la pediatrul piticutzei.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
madutza spune:
'Neatza,
Revenim si noi repede-repede sa va multumim in primul rand pentru urari si sa le uram celorlalti puiuti La multi ani!
Ana e tare maraita in ultimul timp, d-asta nici n-am mai intrat, mai ales seara. Are crize de plans, nu vrea nici sanul. Atunci ii bag in gura galup de cauciuc al unei girafe, pe care il roade cu putere. Sper ca dintii sa fie motivul si nu fro otita. Oricum i se vad prin gingiutze si cred ca o mananca. Eu ii mai dau covrig sa roada, dar cand se inmoaie i-l iau, nu apuca sa manance. I-am bagat si degetul meu in gura si mushca cu putere (cica asta ar fi un semn) si, bineintele, balosheste la greu.
Va raspund pe fuga acolo unde nu s-au dat inca raspunsuri si am si io idee cat de cat.
Clara Maria, Ana s-a intors pe burta acum 4 zile si de atunci a uitat miscarea , si are 5 luni, nu 4. Nu trebuie sa te ingrijoreze asa ceva. Si in carti scrie ca in luna a 6-a trebuie sa se intoarca pe burta (adica intre 5 si 6 luni). Ca unii sunt mai precoce, bravo lor. Abia nu mai stai stresata ca iti cade copilul din pat! Imi pare rau pentru refuzul sanului. Este ceva definitiv?
Zaraza, Sofia bea din bibe? Si io as vrea sa mai plec de acsasa, la un chef, ceva, dar a mea refuza bibe si e si dependenta de prezenta mea. Eu prefer sa ii fac legumele in casa, nu sa iau borcanase. Tu mereu gasesti carti mishto, vreau si eu sa imi comand, dar intai sa imi fac mutatia ca nu pot sa le primesc.
Erika, cred ca si la tine e de la dinti. Ca asa se manifesta si Ana. Pupici maraitei!
Lili, la multi ani si va doresc sa aveti o casnicie fericita in continuare, alaturi de Bianca si cei 5 frati ai ei !
Multumesc pt. raspunsuri cu imbracatul BB-ilor noaptea! A mea tot intre noi doarme, acu mi-e mila sa o mai las sa se culce singura. Si trage din tzitzi....Azi mergem la dr. sa vedem ce greutate are la 5 luni...ups...s-a trezit!!!! V-am pupat!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003