Bebelusi de mai-iunie 2004 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Clara Maria, noua doctorul ne-a zis ca n-ar fi bine cartof de la varsta asta, ca baloneaza si inca ceva, dar acum nu-mi aduc aminte. Prin albitura inteleg patrunjel- radacina si nu pastarnac, cica pastarnacul nu place la bebei. Nici piticutza mea nu se intoarce, dar inca nu-mi fac griji din cauza asta (are tot 4 luni). In schimb face ce face al tau, adica sta in funduletz, de fapt vrea sa stea ca eu nu prea o las, ca am inteles ca e prea devreme, vrea sa stea in picioare, etc. Ii place tare sa o rostogolesc eu de pe spate pe burtica si invers, dar singura nu reuseste.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Buna dimineatza, fetele!
Cum v-ati petrecut in week-end? La noi a fost vreme frumoasa si am iesit cu bebe la plimbare, prin oras, sambata vreo 3 ore, iar duminica 4 ore. Si n-a papat nimic in timpul asta, doar a dormit si a urmarit cu privirea curios ce-i in jurul lui.Dar cum vara nu-i ca toamna, asa nici ziua nu-i ca noaptea, asa ca noaptea se trezeste cam des, de vreo 4, 5 ori, papa 1, 2 min. si adoarme satisfacut. Mie, in schimb, nu prea mi-a tihnit, caci mi-a aparut pe un san ceva ca un nodul si e rosu in jur. Am fost de urgenta la medic si m-a linistit putin zicandu-mi ca nu pare a fi mastita, caci nu e umflat in interior. Pare mai degraba un cos mai mare. Sunt cam necajita, ca nici pana acum nu mi-a trecut...nu stiu ce sa fac...merg azi iar la control, sa vad ce mai spune nea doctoru'. Gata, m-am descarcat...receptionati voi marfa
Vad ca vorbiti mult de diversificare, eu una nu ma bag, ca al meu brotacel nu papa decat san si cand am chef, ii dau si putin suc de morcovi.
Clara Maria, nici IUSTIN nu se intorce de pe\pe burtica, dar asta nu e motiv de ingrijorare. Bine ca e sanatos, in rest, toate la timpul lor.
O zi buna cu multe bucurii!

Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Chiar m-am linistit (pentru moment )cu intorsul, caci imi faceam mustrari de constiinta ca poate nu l-am ajutat sau n-am stiut sa-l ajut sa se intoarca.

Madutza, din pacate cred ca da, rar mai accepta sanul, dar eu tot insist la fiecare masa, doar-doar o vrea si san. De exemplu, aseara la 10 a tipat la san, i-am dat lapte praf iar apoi mai aproape de 11, cand s-a culcat a papat un pic si la san. Deci, eu tot ii mai dau, daca vrea bine, daca nu, asta este.

Pd, multumesc pentru clarificare, foarte importanta, de altfel. Trebuie sa cumpar radacina de patrunjel si o sa renunt la cartof. Pastarnacul totusi cred ca am sa incerc sa-i dau. Daca nu-i place, nu-i mai dau.

Mephala, nu te supara ca ma bag, dar de ce nu incerci sa-i dai mai mult sa suga, poate atunci te trezeste mai rar. Alex manca 10 minute si se trezea o data sau de doua ori pe noapte si apoi ii mai dadeam eu inainte sa plec la serviciu. Daca vedeam ca da sa adoarma dupa numai cinci minute il mangaiam usor pe fata sau miscam usurel sfarcul in gurita si el continua sa pape. Doar un sfat din experienta proprie. Si ai dreptate sa nu ii bagi diversificarea, nici eu nu faceam pasul daca continua sa pape numai san, dar asa n-am incotro.

Multa sanatate si fericire pentru voi si bebeii vostri frumosi.

Maria-Cristina si Alex (15 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Clara, ai incercat sa il infometezi putin? Adica sa nu ii dai lapte praf si poate dupa aia manaca sanul, ca nu are ce face?

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Buna fetelor!
La Ana Maria sa cresti mare si cuminte!!!
Am citit asa "pe digonala" ce ati scris dar de raspuns ma i-au de mana cu Nally si Eryka.
Sunt suparata ,ca sa nu spun stresata!Rares nu vrea sa faca fufu singurel si pace!!!Am vazut ca si Sebi tot asa este.Mai fetelor am incercat pana acum suc de morcov,ca apoi sa aflu ca nu ajuta ci constipa,i-am dat suc de mar si il baloneaza si ii forfota burtica de nu doarme mai deloc noaptea,i-am dat si suc de portocala si nu a avut nici un efect.Azi am luat cereale cu mar si morcov de la Milupa cu intentia de ai da maine,dar farmacista mi-a zis ca nu sunt indicate la bb cu tendinta de a se constipa(doc. mi-a spus sa ii dau cereale)Tot azi am luat de la Hipp un amesatec de mar cu afine pe acre scria ca regleaza scaunul si vreau sa il incerc maine,dar sa vad cum o sa il pape pt ca am mai incercat sa ii dau mar copt cu lingurita( mi-a spus o mamica in parc ca este purgativ)si nu stia saracutul ce sa faca cu el il tinea in gurita si apoi il scuipa de imi venea sa rad si sa plang in acelasi timp.Of! Nu mai stiu ce sa ii dau si pe de alta parte nu vreau ca baiatul meu sa fie cobai ...Sunt eu prea prapastioasa?Ma stresez prea rau si ar treb sa il las in pace ca isi revine el?Dar imi inchipui ca nu se simte prea bine sa nu aibe scaun 2 zile dupa ce mai bea si suc de mar. ca v-am bombardat cu prob mea ,dar parca ma simt nitel mai bine ca am avut cui sa ma

Iuliana & Rares (12iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Iuliana, eu stiu ca morcovul crud e bun la problema lui Rares, ala fiert constipa. Piticutza mea a fost constipata cat am alaptat-o. Nu stiu daca are vreo legatura, dar asta am observat eu. De o luna de cand nu mai am tzitzi sa-i dau face zilnic si de consistenta normala.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna, fetele,

nu prea am timp , nici nu mai stiu daca am urat la multi ani sarbatoritilor din ultimele zile, la multi ani Mariucai :)), multi ani fericiti Lili, alaturi de sot si Bianca.
am fost azi si la un pediatru, pt ca Ingrid are si ea pe burtica si in spatele genunchilor niste pete rosii, cica nu-i eczema, nu-i alergie, e asa o piele mai uscata, in fine, ne-a dat o crema ,sa vedem.
mi-a zis ca pot sa o alaptez numai, inca o luna, pana la 6 luni.
Am mai intrebat si un pediatru roman, am vorbit cu 2 azi- si cica sa nu-i dau cereale cand incep, ca alea ingrasa, si mai ales ca ea e fetita, cum o invat acum, asa va fi. Si sa incep cu supa.
pareri si pareri, da' si pediatrul francez cred ca tot cu supa voia sa zica, da' n-a vrut sa-mi zica acu, cica imi zice peste o luna.
mai, voi stiati ca exista ceva plasture de pus pe picior de e x. ca apoi sa fie facut vaccinul in locul ala, si anesteziaza? Adica pui plasturele cu 1-2 ore inainte si apoi nu mai simte durerea. Io n-am stiut, acu a zis pediatrul asta, cand a facut Ingrid deja vaccinurile si a urlat de mama-focului.
Cica ar mai fi de facut un vaccin, recomanda pediatrul francez, cotra streptococului parca, tre sa ma mai documentez, ca a zis in treacat si n-am retinut, voi stiti de asta? E de facut?
nu mai stau, ca s-a trezit fata mea, vrea papica cred, oricum eu ii dadeam iara numa laptic de vreo 2 zile, deci continui asa.
va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza_ro spune:

Irinel nu sunt mah olteanca, sunt din Bucu get beget(Pantelimon, langa Bucur Obor, acolo am crescut), insa mi-am facut vacantele la Teleorman si acolo se vorbeshte cu facuit, vazui...si cateodata imi place sa vorbesc asha...hehe...nostalgia copilariei..

Hai mah Nally nu te mai rushina asha...Ia si tu o de la noi!Pupici!

Clara Maria, stai linishtita nu este nimik in regula, zic eu, si D al meu tot la 4 luni si ceva zile si-a facut ''intorsatura'' exact cand nu ne asteptam....si eu eram ingrijorata ca si tine, te inteleg, pentru ca si el prefera sa stea in picioare si sa bataie din maini, dar de intors ioc...e pe vine, sunt sigura..pupici la Alexutz.!

e acuma sa ma laud si eu..azi noapte a bagat fata somn 10 ore..cam asha ma simt ca curca beata dar nu ma vait ca cine stie cand mai prind.IEri am fost la nishte prieteni care au un bebe mic de 3 sapt si tare ne mai minunam intrebandu-ne ''oare asha mic a fost si al nostru''....a fost dar am uitat!asta e,viata merge inainte santoshi sa fim...hai ca am inceput sa aberez rau...va pup pe toate

Gabitza si baietzelul Dennis, 040609

http://community.webshots.com/user/gabitza_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy75 spune:

Saluti la toata lumea!
LA MULTI ANI sarbatoritilor!
Azi si Raul implineste 4 luni.
Sfarsitul asta de saptamana a fost foarte agitat. Nu stiu ce e cu el. Sa-i creasca oare dintisorii? Nu e prea repede?
Voi ce le mai dati de papica bb-ilor? Raul are crampe de la piersica, morcov si de la mar asa ca papa doar supica de zarzavat si pireu de legume. Cred ca saracutul s-a saturat de atata piure.
Maduta, am inteles ca tu ai un link cu retete. Am inteles bine? Poti sa mi-l trimiti si mie?
Ce ceai beau bb-ii vostri? Eu ii dau lui Raul "Baby calm".
Nally multumesc pentru mesaj dar nu am reusit.

Hai ca va pupicesc acum.

Sandy si Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

fetele, eu sunt in viteza pe-aici. Vreau sa-i raspund Iulianei,.Tu mai alaptezi? Scuze, dar nu mai retin. Daca da, fa o pauza de o zi cu diversificarea si da-i numai lapte. La Stefa merge faza si isi regleaza scaunul.Monet zicea ca si Liutei ii merge faza. Si eu am mai observat un lucru ca daca ii dau pe la 12 un piure de fructe sau legume si seara numai un suc sau numai lapte, nu are probleme cu cacuta.

Zaraza, eu ii mai dau lui Stefa piure din borcanel mai ales cartofi dulci si dovleac, cae eu probabil nu le-as putea face. Eu cred ca nu contin conservanti si alte cele. Nu scrie nici la ingrediente si cred ca nimeni nu se joaca cu mancarea bebeilor.

Clara Maria, poti sa-i dai legume pasate in supica dupa o zi doua doua de cand ai inceput cu supica. Eu asa am facut cu amandoi baietii mei.
Pana la urma nu a fost numai un raspuns.
Va pupam

Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)

Mergi la inceput