Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (43)
Raspunsuri - Pagina 6
Roxana_G spune:
Rachella Anita, sa iti traiasca comoara dulce si frumoasa si sa fie pentru voi un izvor de bucurii!
Eu sunt tot iritata din pricina racelii. Alex de la raceala combinata cu probleme de dinti. Azi dimineata am lasat-o sa planga si am adormit cu maraieli in fundal. Simteam ca mor de rau si aveam frisoane. La pranz ne-am riscat sa iesim in parc, insa eu am tusit de credeam ca ma sufoc. Acum Alex doarme, insa eu nu pot de teama sa nu o trezesc cu tusea mea.
Tania, poti sa imi dai mai multe detalii despre ghetute si locatia exacta unde se gasesc? As vrea sa o rog pe matusa mea din C-ta sa dea o tura pe acolo.
Emilly, spre rusinea mea eu nici nu am habar cum se face sufleul. Mi-a fost jena sa o intreb pe dna doctor. Insa am scos retete de pe diverse site-uri:
Sufleu de dovlecel
dupa 10 luni
3 cani de dovlecel taiat cubulete
1 cana de crutoane mici
1 cana de brinza sau cascaval ras
2 linguri de unt topit sau margarina
2 linguri de ceapa tocata marunt
2 oua batute
Se combina toate ingredientele si se amesteca bine.
Se pune compozitia intr-o cratita bine unsa si acoperita cu folie de aluminiu sau capac. Se coace la foc mijlociu circa 1 ora. Ies 4 portii.
Carne de vita cu dovlecel (11 luni)
30 g muschiulet de vita
120 g dovlecel
1 cub supa de legume diluat in 1,5 l apa
sare
Se spuia o pauzaste carnea apoi se taie bucatele mici, se fierbe si dovlecelul . La sfirsit se mixeaza cu unt
Dovlecei cu smintina
4 dovlecei curatati , taiati si opariti in apa cu sare se pun intr-o forma unsa cu unt ( pot fi mixati mai intai)
100 g smintina se ingroasa cu 1 lingurita faina si se toarna peste dovlecei.
Se coc 20 min.
Pot fi preparati si cu sos alb.
Nu prea pricep unde a disparut toata lumea. Ce rusine, doar 4 pagini din volumul acesta...Hmmmmmmmmmm.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
Jojoo spune:
Buna seara fetelor!
Referitor la somnul de noapte vreau sa va spun ca eu de 8 luni de cand a aparut DINUTN nu stiu cum este sa dormi de seara pana dimineata,dar in comparatie cu CARLA care urla toata noaptea el doar tzitzi si se culca la loc .Pentru fetele care isi iau puiuti cu ele in pat aveti mare grija sa nu se invete asa.Eu am cedat la CARLUTA si si acum la 10 ani ma cheama noaptea la ea in camera.
ROXANApot sa iti recomand un oftalmolog fffbun dar cam ocupat.Eu m-am progamat cu DINUTU care are o problema la ochisorul st ,are canalul infundat si trebue operat.
CLINICA OFTAPRO
DR.DANIELA CIOPLEAN
TEL.2525201;2525217
ADRESA B-DUL PACHE PROTOPOPESCU NR.56
BUC
ANDA ma bucur ca nu sunt singura cu copilas mai mare.CARLA s-a indragostit prima data la mare inainte de cl.1,si a plins jumatate de drum lu sfirsitu vacantei.Acum iubeste in secret un baetel din aceasi clasa,si problema e ca o preocupa cam mult ce face el decat ce spune d-na.Trebue sa trecem si prin astea si mai ales nu trebue sa uitam
cum am perceput noi ca si copii reactia parintilor nostri si eventual sa fim mai aproape de ei(d.p.d.v emotional)
Noi suntem cam mofturosi la mancare si nici un caz nu as reusi sa-i dau sa manance cat spuneti voi ca bb vostri.Si la capitolul program stam prost, abia acum incerc sa-i fac un oarecare program.
multumim OANAca ne-ai trecut si pe noi in lista .
O SEARA PLACUTA VOUA SI SI O NOAPTE
LINISTITA!
Georgiana, Carla & Dinu
Andruska spune:
sarbatoritilor ultimelor zile si bun venit noilor mamici cu bebelusii lor .
Otilia este f draguta si simpatica. Sa iti traiasca Carmen si sa va bucurati de ea. Iar Cosmin este un scump si un dolofanel .
Atat am apucat sa vad din lipsa de timp. Imi este dor sa stau sa citesc si sa scriu ce mai fac baietii mei .
Matei este super marait in ultima vreme (noroc ca mananca f bine Slava Domnului macar atat), cred ca dintii sunt de vina iar Andrei creste frumos si sunt tare mandra de el.
Trebuie sa fug sa il scot pe cel mare din baie dupa care papa ptr amandoi, pregatrirea ghiozdanelului ptr gradi si sper...ca sa pot sta si eu juma' de ora linistita.
Va pup pe toate si sa avem o saptamana ce vine super frumoasa si armonioasa si plina de realizari pe toate planurile
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
otilica spune:
Buna fetelor!
Pana cand o sa-mi instaleze sotul calculatorul acasa nu pot sa va vizitez f des, dar ma straduiesc.
Am sa va spun mai multe despre noi.
Robert a venit pe lume dupa o nastere f grea, in ajunul Craciunului. Desi trebuia sa se nasca doar pe 12 ian, in 24 dec 2003 la 3 dimineata mi s-a rupt apa. Nu va plictisesc cu multe detalii, doar atat ca dupa 12 ore de contractii, din care 3 ore contractii fara pauza, am fost operata si asa a venit pe lume micutul Robert, 2700g 49 cm si roscat!!!! (nici eu nici sotul nu suntem roscati dar el este!!!) Este o minunatie de copil (cum de altfel sunt si ai vostri). Timp de 5 saptamani ne-am chinuit cu alaptatul exclusiv la san, iar apoi doctorita (si eu) a ajuns la concluzia ca nu am lapte suficient si am inceput completarea cu lapte praf. Am fost foarte constiincioasa si nu am sarit nici o masa de la san: intai il puneam la san pana cand plangea ca nu-i mai venea si apoi treceam la sticluta. Si asa am reusit sa-mi pastrez laptele pana la 5 luni si jumatate. Am fost stresata, aproape la fiecare masa ii faceam proba suptului, dar a trecut. Acum mancam lapte de 2 ori pe zi, in rest diverse, stiti si voi.
In privinta somnului, de la 5 saptamani nu ne-am mai trezit deloc noaptea, exceptie 2 zile cand a avut febra. In timpul zilei doarme de 2 ori de la 10,00 la 12,00 si de la 15,00 la 18,00. O sa spuneti ca acesta nu e copil, e papusa. Este o cumintenie.
Dar am avut si noi probleme. Robert este un lenes. Nu a vrut sa se rostogoleasca deloc. Unde il puneam acolo il gaseam jucandu-se. Pe la 7 luni am mers cu el la neuropsihiatrie. Concluzia a fost ca trebuie gimnastica si B-uri, ca nu sunt probleme, dar s-ar putea ca nastrerea lui prematura sa fie cauza anumitor intarzieri in dezvoltarea motorie. Acum ne rostogolim, incercam sa ne ridicam in picioare, in schimb nu prea vrem pe burtica ca atare in patru labe nici vorba.
Mai avem o problema: inca nu avem dintisori. Nu stim de ce. Unii zic ca nu e o problema, dar eu sunt cam necajita.(Poate pana merge in armata o sa-i iasa).
Nu stiu nimic de Layla. Voi stiti ceva?
Sper sa intru mai des, si asa am pierdut o gramada de lucruri interesante.
In speranta ca vom deveni prietene tot mai bune, va saruta
Otilica si Robert 24 dec 2003
ane2 spune:
Buna seara si de la noi ....am venit sa dam de baut la mamici si bebici ca de azi a implinit printesa mea 9 luni
Roxi asta va fi meniu Alexutei ?????...parerea mea e ca meniu ce ti-a fost recomndat nu e adecvat ptr un bebeu....eu una nu i-as da ...e mult prea devreme .... si insanatosire grabnica...
Anita si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
ane2 spune:
Hai ca m-am grabit si uitasem sa-ti zic ca ciorbita de pui sau de vita ai poti da da nu de perisoare ..nu cred ca stomacelu ei poate sa digere tocatura...
Eu in privinta mancarii nu m-am luat dupa doctor ci dupa mama care a crescut 5 copii...acum tu faci cum crezi tu ca e mai bine ptr Alexuta
Roxana_G spune:
Anita, multumesc mult. De aceea am si intrebat, sa vad si parerile voastre. Si eu cred ca e cam devreme...Sa vedem ce mai zic si celelalte mamici.
Otilica, nu iti mai face griji. Fiecare copil are ritmul lui. Avem o vecina a carei fetita a mers prima data de manute la 1 an si 2 luni. Am avut un prieten de familie caruia i-au iesit dintii la fix 1 an (e drept, mai multi deodata). Probabil gimnastica o sa il ajute pe Robert, insa nu il fortati.
Andra, asa e si Alex, precum Matei. De mancat mananca, insa plange mereu. Mai exact tipa. Chiar voiam sa va intreb daca mai sunt bebelusi care au genul asta de reactie. Un fel de plans tipat, pana fac ceea ce vrea ea (si asta nu e neaparat sa o iau in brate, poate sa vrea pe jos sau poate sa vrea o jucarie, sau poate doar companie).
Georgiana, multumesc mult pentru recomandare.
In rest, vin si eu cu o alta intrebare (dar nu ma uitati cu opiniile despre potentialul nou meniu, va rog!!!). Legat de Nidoflor. Cred ca am mai auzit mamici care mi-au recomandat Nidoflor - asta a recomandat si dbna doctor. Insa pe prospect la contraindicatii scrie "copii sub 2 ani". In plus am citit tot felul de reactii adverse si riscuri (mai ales la copii) si m-am cam ingrijorat.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
ane2 spune:
Roxi asa face si Rachella tipa urla pana obtine ce vrea ea...adevaru e ca e si foarte rasfata si cred ca daia face asa...
Elena I. spune:
Salutare si din tirgul Iesilor!
Creditz cumva ca ni-am ghiftuit cu sarmali shi pastrami di oai shi ni-am afumat cu jin shert di la sarbatorili Iesilor, ca n-am mai povestit cu Domniili Voastri dimult? Ba!
Eu am avut calcul defect, ca mai mult asa e in ultima vreme, iar Anca n-are conexiune la net, din cite stiu. Dar noi ne-am mai intilnit si ne-am plimbat odoarele in lung si-n lat. Ce mult conteaza ca ne avem una pe alta!!! Cel putin mie tare bine mi-a prins compania Ancai cit a fost Vio plecat. Cit despre sarbatori, n-am iesit din cartier, m-am gindit ca e prea mare aglomeratie ca sa merg cu gizulica de Erica pe la manifestari. Doar simbata, dupa venirea lui Vio am mai prins ceva comersanti, dar evenimentele mai distractive trecusera. A, si Anca a cumparat pentru Erica si Matei botosei imblaniti din piele de cojoc .
Sarbatoritilor din ultima vreme! Sa creasca mari si frumosi, destepti, sanatosi si norocosi!!!
Ane, pentru ca minimicul tau se aniverseaza azi si ai mai dat si de beut, special, .
Bun venit fetelor noi si copilasilor lor!!!
Saphiras, apropo de insomnii, cind eram noi , circula o gluma cu un roi. Fetelor cu insomnii li se trimitea un de muste tzetze, ca sa poata adormi. Eu m-am amuzat tare cu chestia asta. Multa sanatate si pupici lui Amos si simburicei!!
Roxana, multa sanatate, sa ai grija de tine, sa te tratezi!!!
www.ofoto.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=633450517105&page=1&sort_order=0" target="_blank">Album Erica octombrie
Elena si Erica (6.februarie)
ralualexandrei spune:
Buna seara si de la mine.si de la mine pt sarbatoritii acestor doua zile.
Roxana mi se pare prea devreme un asemenea meniu si sfatul meu e sa-l mai amani.Nimeni nu-ti cunoaste copilul cum ti-l cunosti tu,asa ca tu hotarasti.In rest va doresc tuturor sa treceti cu bine peste raceli.Eu n-am trecut inca dar ma bucur ca niciunul din copiii mei nu a luat-o.Astazi ne-am plimbat in parc pt ca a fost asa o vreme frumoasa si acum pt ca sotzul inca studiaza eu m-am instalat la calculator sa aflu ce ati mai facut.Maine incepe o alta saptamana si sper sa fie pt toti o saptamana frumoasa si plina de realizari.Andra ,mamica lui Robert si a Mariei http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/ralualexandrei/album?.dir=/2037&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photo